APSA Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='3 x']wiesz ile komentarzy słyszymy na spacerach w stylu: "oo jaki wielki, prawie jak mebel" :crazyeye:[/QUOTE] E, bez spracyzowania, o jaki mebel chodzi, to niech sobie te komentarze wsadzą. Punia (czyli wg 3x pokurcz straszliwy ;) ) jest wyższa od małego stołeczka. A Saba (lardż pokurcz ;)) jest większa od taboretu. A na jorkoprawiepsy możesz krzyczeć: on jest dokładnie wielkości szafki dla barbie! :evil_lol: Nie ma psa, który nie byłby jak mebel :diabloti: Quote
3 x Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 a mowilam wam kiedyś ze mam zdjęcie gramlina z jorkiem miniaturką? ale to jeszcze większy obciach niż Fred z kokardką :evil_lol: ale co sobie wobrazicie to wasze :diabloti: Quote
APSA Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='3 x']a mowilam wam kiedyś ze mam zdjęcie gramlina z jorkiem miniaturką? ale to jeszcze większy obciach niż Fred z kokardką :evil_lol: ale co sobie wobrazicie to wasze :diabloti: ... tylko dla ludzi o mocnych nerwach! http://img717.imageshack.us/img717/5581/gremlinzjorkiem.jpg Quote
3 x Posted December 13, 2012 Author Posted December 13, 2012 [quote name='APSA']... tylko dla ludzi o mocnych nerwach! http://img717.imageshack.us/img717/5581/gremlinzjorkiem.jpg :evil_lol: może nie uwierzysz ale ja mam bardziej hardcorowe ale Gram był ostatnio grzeczny i wogole na balkonie zimno wiec publikowac go nie bedę ale żeby nie było ze sciemniam coś to mam świadków ;) Quote
Gremlin Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='3 x']:evil_lol: może nie uwierzysz ale ja mam bardziej hardcorowe ale Gram był ostatnio grzeczny i wogole na balkonie zimno wiec publikowac go nie bedę ale żeby nie było ze sciemniam coś to mam świadków ;)[/QUOTE] Też mam jedno zdjęcie kompromitujące Ciebie ;) więc uważaj :mad: :cool3: Quote
ostatniaszansa Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Gosia a Was to można odwiedzić w W-wie ? Ja wydrukuje to zdjęcie Freda ubranego w kokardę , zamieszczę w antyramie i zawieszę w Boguszycach . Nadal czekamy na Wasze odwiedziny , spokojnie nic wciskać nie będziemy ani dużego , ani średniego ani tyciego . Przy okazji poznacie syna Fredzia- Frodo , jakoś taki ciut leniwy :) Ewa P.S jaka karma by się zdała dla Fredzia ? Quote
3 x Posted December 14, 2012 Author Posted December 14, 2012 (edited) [quote name='ostatniaszansa']Gosia a Was to można odwiedzić w W-wie ? jasne, zapraszamy :) Ja wydrukuje to zdjęcie Freda ubranego w kokardę , zamieszczę w antyramie i zawieszę w Boguszycach . Nadal czekamy na Wasze odwiedziny , spokojnie nic wciskać nie będziemy ani dużego , ani średniego ani tyciego . Przy okazji poznacie syna Fredzia- Frodo , jakoś taki ciut leniwy :) Ewa weź przestań, nie kompromituj Freda w Boguszycach dobrze, że on nieświadomu o co cho z tą kokardą ;) Ewa, Boguszyce nam nijak nie po drodze niestety, może kiedyś jak nam będzie po drodze będziemy dawać znac P.S jaka karma by się zdała dla Fredzia ? na teraz ma wór puriny dog chow mix miesny (edit. no dobra pół worka ma ;)) ale zaczeliśmy już ponownie mu mieszać z gotowanym nie ma rewolucji zoladkowych a kupy robi jak ta lala ;) no dobra, przesadziłam z tym, że jak ta lala, podejrzewam, że lala robi skromniejsze :) smaki mamy na wykończeniu bo znów zaczeliśmy mu dawać Edited December 15, 2012 by 3 x Quote
Gremlin Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Bez komentarza... (czyli zblazowany Fred) Quote
Gremlin Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 [quote name='Ziutka']Noooo...naprawde zabawowy !!! heh[/QUOTE] Ziutka... zblazowany, nie zabawowy :cool3: Quote
Ziutka Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 [quote name='Gremlin']Ziutka... zblazowany, nie zabawowy :cool3:[/QUOTE] Łojć ajm sorje :evil_lol: no co ślepemu.... itd :cool3: A po czym on taki zblazowany ? hę ? :diabloti: Quote
Gremlin Posted December 17, 2012 Posted December 17, 2012 [quote name='Ziutka']Łojć ajm sorje :evil_lol: no co ślepemu.... itd :cool3: A po czym on taki zblazowany ? hę ? :diabloti:[/QUOTE] On ogólnie taki zblazowany... ten typ tak ma :diabloti: Quote
3 x Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 Fredzio dostał 50 zł na smaki od mmmonika - dziękujemy :Rose: dzisiaj sobie z Fredziem pobrykaliśmy po śniegnu i wogóle takich brykająch przyłapał nas Gremlin i normalnie tak robrykanego Freda jeszcze nie widziałam :) teraz sobie smacznie śpi na Ziutkowym posłaniu, prawie z niego nie wystając ;) Quote
3 x Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 (edited) uzupełniłam rozliczenie Freda o ostatnią wizytę wet i tabl czeka nas jeszcze owtórne badanie kupy i doszczepienie jakby ktoś chciał się dorzucić do ostatniego leczenia sraczki Freda nawet najmniejszy grosik będziemy bardzo wdzięczni w tej chwili stan konta Freda to minus 683,13 zł z czego większoś to wet :( Edited December 19, 2012 by 3 x Quote
3 x Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 wklejam brakujące faktury/paragony za karmę: 95 zł za ostatnia wizytę wet - 132 zł i wizyta w aptece - 33,90 zł Quote
3 x Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 dzisiaj Fredzo był u weta na doszczepieniu zapłaciliśmy 63 zł z bazarku na miau dla Freda uzbierało się 120 zł tym samym saldo Freda przestawia sie następująco: Wydatki: 220 zł - transport 35 zł - szczepienie p/wściekliżnie (bierzemy na siebie bo nie mam paragonu, wzięło i wcieło ) 70 zl - 12 kg karmy 63 zł - preparaty na stawy z wysyłką (2012.11.12) 144 zł - wizyta wet 2012.11.15 12,99 zł - Opokan na stawy 17,94 zł - ryż w tesco 12,40 zł - apteka (2012.11.26) (Borasol + wata) 95 zł - karma 15 kg (2012.12.03) (skan - klik) 42,90 zł - ryż w tesco 104 zł - badanie krwi i kupy 132 zł - wizyta wet i tabletki (skan - klik) 33,90 - apteka (skan - klik) 63 zł - wet - doszczepienie Suma wydatków: 1046,13 zł Wpływy: 55 zł - Ziutka 35 zł - Gremlin 160 zł - Ziutka 50 zł - mmmonika 120 zł - bazarek na miau Suma wpływów: 420 zł Stan konta Freda: - 626,13 zł czyli podsumowując jestesmy w d*pie a zwłaszcza ja, bo zdaje się ze w styczniu zaczną ściągać mi kredytówkę za weta mam nadzieję, ze następa wizyta u weta to za rok na szczepienie już będzie dzisiajsza wizyta wet będzie na zbiorczej fakturze dodatkowo grem mnie dobił bo mówił, ze jak wczoraj łazili z Fredem nocą pod lasem to widzieli królika niestety nie dał do siebie podejść pewnie przez Freda dzisiaj go nie widzieliśmy jak kutwa można wyjebać w takie mrozy królika w lesie ??? Quote
Ziutka Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Witam po małej nieobecności :) Wpadam do mojego ulubieńca popodziwiać foteczki ale widzę, że tu straszne pustki na wątku panują ;) Quote
Gremlin Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 Ziutka napisał(a):Witam po małej nieobecności :) Wpadam do mojego ulubieńca popodziwiać foteczki ale widzę, że tu straszne pustki na wątku panują ;) Pustki jak pustki... zwyczajnie Fredzioch nic nowego nie wymyślił i niczym nie zaskoczył. Znaczy zaskoczył, wczoraj przedrzeźniał przejeżdżającą na sygnale karetkę pogotowia zrobił: auuuuuuuuuuu.. uuuu... :p Quote
ostatniaszansa Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Gremlin napisał(a):Pustki jak pustki... zwyczajnie Fredzioch nic nowego nie wymyślił i niczym nie zaskoczył. Znaczy zaskoczył, wczoraj przedrzeźniał przejeżdżającą na sygnale karetkę pogotowia zrobił: auuuuuuuuuuu.. uuuu... :p No co poprzedrzeźniać nie może :) :) umieściłam zdjęcia Freda na fb na naszej OS stronie, że szuka domu ,odpowiedzialnych opiekunów i jest na dt . Może zrobić mu wydarzenie ? Tylko poprosze o wszystko o Fredzie -lenicówcu wszechno i co mu dolega , co trzeba podawac i takie tam oraz wszelkie namiary na wpłaty . chyba warto spróbować ? Ewa Quote
Gremlin Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Fredzio przeżył święta. No... za dużo powiedziane, święta przeszły obok Freda :cool1: Półtora dnia hałasów i rejwachu wyczynianego przez "bandę czworga" - 6, 10, 11 i 12 lat plus pięcioro dorosłych. I to wszystko na 63 metrach. Tak więc święta przeszły obok. Co się jeszcze okazało, to to, że Fredzioch nie lubi wystrzałów - odwraca się w kierunku hałasu i groźnie pomrukuje/warczy. Quote
ostatniaszansa Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Gremlin napisał(a):Fredzio przeżył święta. No... za dużo powiedziane, święta przeszły obok Freda :cool1: Półtora dnia hałasów i rejwachu wyczynianego przez "bandę czworga" - 6, 10, 11 i 12 lat plus pięcioro dorosłych. I to wszystko na 63 metrach. Tak więc święta przeszły obok. Co się jeszcze okazało, to to, że Fredzioch nie lubi wystrzałów - odwraca się w kierunku hałasu i groźnie pomrukuje/warczy. Gremlin nie odniosłeś się do mojego postu :( Jaka karma dla Freda i jakie suplementy bierze ( na stałe ?) na stawy i czy coś jeszcze zażywa ? Ewa Quote
Gremlin Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 ostatniaszansa napisał(a):Gremlin nie odniosłeś się do mojego postu :( Jaka karma dla Freda i jakie suplementy bierze ( na stałe ?) na stawy i czy coś jeszcze zażywa ? Ewa A, no tak :D Fred zajada się puriną mieszaną z gotowanym (ryż z mielonym całym kurczakiem). Na stawy dostaje ArthroHA. Dolegać raczej nic mu nie dolega - lewe ucho wymaga co jakiś czas przeczyszczenia (raz, dwa razy w tygodniu) Quote
ostatniaszansa Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 Gremlin napisał(a):A, no tak :D Fred zajada się puriną mieszaną z gotowanym (ryż z mielonym całym kurczakiem). Na stawy dostaje ArthroHA. Dolegać raczej nic mu nie dolega - lewe ucho wymaga co jakiś czas przeczyszczenia (raz, dwa razy w tygodniu) worek Puriny koszt poproszę oraz ArthroHa również koszt no i ten kurczak ... jednorazowo do konsumpcji rozumiem ? :) Ewentualne wpłaty na Fundacje Zwierzę nie jest Rzeczą ? Ewa Quote
Gremlin Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 ostatniaszansa napisał(a):worek Puriny koszt poproszę oraz ArthroHa również koszt no i ten kurczak ... jednorazowo do konsumpcji rozumiem ? :) Ewentualne wpłaty na Fundacje Zwierzę nie jest Rzeczą ? Ewa Nie, nie "jednorazowo" :D Kurczak (średnio 2 kg) jest mielony (mięso, skóra, kości) i dodawany do ugotowanego ryżu (stosunek 1 kg mielonego na 1 kg ryżu) - wystarcza na 3 - 4 dni. Pozostałe - wyżej we wpisie "3 x", tak samo z nią proszę uzgadniać wszelkie kwestie finansowe. Quote
3 x Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 o masz zeby waszą konwersację przeczytać będę musiała odignorwać gremlina Quote
Recommended Posts