mysza 1 Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 A co to za małe ? Odebrane juz z hodowli? ;) Quote
3 x Posted January 22, 2013 Author Posted January 22, 2013 [quote name='mysza 1']A co to za małe ? Odebrane juz z hodowli? ;) jak widać na załączony powyżej obrazku ;) ale za dużo pisać nie możemy Ziutka nie pozwala pisać o siuśkach a to siusiek jest ;) [quote name='Ziutka']Nie o siusiakach, tylko o Fredzie i o waszym życiu z nim, Gośka mówie Ci, to bedzie HIT a ja kupuje już teraz kilka! Quote
Gremlin Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Poszliśmy dzisiaj z łapą Freda do weta. No dobra, Fred też szedł z nami. No i po drodze spotkaliśmy psa. Niby nic szczególnego. Pies jak pies. Sznaucer. Średni. Tylko strasznie cienkim głosem (bardzo cienkim, sopranem) wydzierał się na nas. Komentarz Gosi: musieli go porządnie wykastrować Quote
Szarotka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Blagam o glosy na krakvecie dla kadydata dogomanii: Szczecinek i Bono: http://www.dogomania.pl/forum/threads/238339-Krakvet-stycze%C5%84-2013-g%C5%82osuj-na-SZCZECINEK-Z-FUNDACJ%C4%84-BONO Quote
Ziutka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 [quote name='Gremlin'] Komentarz Gosi: musieli go porządnie wykastrować[/QUOTE] Nooo...nie mówiłam, że nie można nic spożywać podczas czytania tego wątku, bo można zycie stracić ? :evil_lol: Jak łapa Fredzia ? Jak Fredzio zareagował na nowego kolege ? Quote
Gremlin Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 (edited) [quote name='Ziutka']Nooo...nie mówiłam, że nie można nic spożywać podczas czytania tego wątku, bo można zycie stracić ? :evil_lol: Jak łapa Fredzia ? Jak Fredzio zareagował na nowego kolege ? Łapka lepiej, chociaż jeszcze trzeba leczyć - czyli smarowanie tridermem i zapatulanie, co by nie lizał. Fred na nowego kolegę zareagował z niedowierzaniem (co wy mi tu, ku..a, przytargaliście!!!) Ustaliłem hierarchię - ja rządzę i żadnych sporów sobie nie życzę (czyli obydwaj dostali odpowiednie reprymendy ;) ) Niestety, jak Fred poleguje na płytkach, to... PS. Ziutka, posłanie od Ciebie jest jakieś "dziwne" - każdy pies na nim chrapie :mad: Edited January 27, 2013 by Gremlin Quote
Ziutka Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 No proszę - ale z niego słodziak :loveu: a jak się zwie toto małe ? (jeszcze małe...podkreślam :diabloti:) i czy dasz mu spać w łóżku ? :razz: '? Bo im tak dobrze, to sobie chrapią :eviltong: Zapomniałam zapytać, czego dla Freda potrzebujecie ? Może jakiś grosz jeszcze w tym miesiącu wyskrobie, yhh Quote
Gremlin Posted January 22, 2013 Posted January 22, 2013 Małe się zowie Prodigy i waży 8,7 kg (w sobotę ważył 8,4... ;) ) W łóżku, zgodnie z ogólną zasadą przyjętą u nas, nie, nie śpi :D Odnośnie potrzeb Freda - pytanie do Gosi (aktualnie śpi ;) ) - ona się zajmuje jego finansami :) Quote
Ziutka Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='Gremlin']Małe się zowie Prodigy i waży 8,7 kg (w sobotę ważył 8,4... ;) ) W łóżku, zgodnie z ogólną zasadą przyjętą u nas, nie, nie śpi :D [/QUOTE] A to imię hodowlane, czy żeście go przechrzcili ? :cool3: Upasiecie go raz dwa, żeby miał wagę powyżej 60 kg :diabloti: [quote name='Gremlin']Odnośnie potrzeb Freda - pytanie do Gosi (aktualnie śpi ;) ) - ona się zajmuje jego finansami :)[/QUOTE] Takiej to dobrze, pośpi sobie :placz: a ja musze tyrać po nocach :eviltong: Quote
Gremlin Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='Ziutka']A to imię hodowlane, czy żeście go przechrzcili ? :cool3: Upasiecie go raz dwa, żeby miał wagę powyżej 60 kg :diabloti: Takiej to dobrze, pośpi sobie :placz: a ja musze tyrać po nocach :eviltong:[/QUOTE] Hodowlane, jeszcze go nie przechściliśmy :D Quote
3 x Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 (edited) [quote name='Gremlin']Hodowlane, jeszcze go nie przechściliśmy :D przechrzciliśmy poki co jest 'gnojek' i 'siuśmajtek' ;) Ziutka jakbyś miała dostęp do smaków i chciała takowe podrzucić Fredowi to my chętnie :) karmę jeszcze mamy i jeszcze dziewczyny z OS nam dowiozą wraz z suplementem na stawy :) i jeszcze mmmonika wpłaciła na karmę smaki chciałam zakupić kiedyś u Soemy ale chyba o mnie zapomniała w całym swoim zabieganiu za wczorajszą wizytę wet nic nie zapłaciliśmy za Triderm do smarowania - 26 zł z kawałkiem (mam fakturę - wstawię jak zeskanuję) cały wet kosztował nas - 150 zł (jak dobrze liczę) a ostatnio anonim wpłacił Fredowi 100 zł i z bazarku mojego było kilka zł - akurat na weta nam starczy :) Fredziu jest fenomenalny :) gnojka już akceptuje na poczatku powarkiwał jak ten się za bardzo zbliżał teraz daje sobie łapę* tarmosić nie, żeby to mu się jakos szczególnie podobało ale daje radę :) w sumie Fred ma w cholerę więcej cierpliwości do gnojka niż ja ;) mówię wam, on jest fenomenalny :) (Fred, nie gnojek) *) nie tą chorą łapkę tylko ogólnie łapę np tylnią lewą ;) albo prawą cholera tam wie ;) Edited January 23, 2013 by 3 x Quote
APSA Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='3 x']w następny jesteśmy w Wawie, tyle, ze przez pół weekendu w zwiększonym (znanym Ci) składzie więc zapraszamy :) jak cosiek będzie chciał się bawić z Fredem to oczywiście zapraszamy chociaż obiecujemy że jeśli bez cosia to postaramy się zeby równiez było wesoło no wiesz, wesoło na poziomie Freda ;)[/QUOTE] Cosiek w pierwszej chwili się boi, zwłaszcza jak inny pies za szybko podchodzi(np 6 kilo psa babci), ale Fred chyba nie ma takiej opcji ;) Ws spotkania wysłałam maila. Gnojek duży, chociaż mały. Na poprzednim zdjęciu był mniejszy, musi co to jednak nie ten sam ;) Quote
3 x Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 [quote name='APSA']Cosiek w pierwszej chwili się boi, zwłaszcza jak inny pies za szybko podchodzi(np 6 kilo psa babci), ale Fred chyba nie ma takiej opcji ;) no nie ma chociaż jakby bryknął to kto wie ;) Ws spotkania wysłałam maila. odpiszę jak ustalę z gremlinem plan działania na weekend ;) ale myślę, ze tak :) Gnojek duży, chociaż mały. Na poprzednim zdjęciu był mniejszy, musi co to jednak nie ten sam ;) nawet mnie nie wpieniaj więcej jak jednego bym nie zniosła chociaz z drugiej strony jest szalenie rozkoszny niemniej i tak juz się zastanawialam jakby wyglądał w lesie nieopodal drzewa :diabloti: Quote
3 x Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 był tel o Freda pan się spytał: "co ten pies potrafi?" więc zgodnie z prawda pwoeidziałam, że "on po prostu jest" :evil_lol: pan się mnie 3 x dopytywał "co?" po czym pan dowiedział się o wiek Freda i stwierdził, że nie jest zainteresowany przy czym tradycyjnie chciał go na dwór i ja już wcześniej nie byłam zainteresowane panem jako przyszłym właścicielem Freda ;) musicie nam wybaczyć ale pewnie przez jakiś czas zdjęcia Freda będą się pojawiały w towarzystwie gnojka np takie pt: "mam cię" albo takie obrazujące dlaczego duży pies = fajny pies bo duży pies ma na tyle szeroki rozstaw łap (ludwa to teoria specjalnie dla ciebie ;)) że między łapami mieści się gnojek docelowo niewiele mnieszy niż duży pies właściwy czyli Fred albo takie obrazujące wszystkie najgorsze cechy kaukaza ups, zdjecia mi się pomyliły to miało być ;) a Grem ma filmik, jak będziecie ładnie zachwycać się zdjęciami to wam wstawi ;) Quote
APSA Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Piękne zdjęcia! Cudne zdjęcia! Śliczne zdjęcia! ZACHWYCAJĄCE zdjęcia! Zwłaszcza trzecie Może być? ;) Quote
Gremlin Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='APSA']Piękne zdjęcia! Cudne zdjęcia! Śliczne zdjęcia! ZACHWYCAJĄCE zdjęcia! Zwłaszcza trzecie Może być? ;) eh... no to masz ;) [video=youtube_share;Lb8AQuCJaA0]http://youtu.be/Lb8AQuCJaA0[/video] Quote
mmmonika Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 biedny Fredzioch :-) BTW: mam dwie torby suszonych żwaczy wołowych - mogę podesłać bo mój pies je dostał i nie lubi, ale śmierdzą potwornie krowim plackiem więc nie wiem czy na pewno chcecie... Quote
3 x Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='mmmonika']biedny Fredzioch :-) BTW: mam dwie torby suszonych żwaczy wołowych - mogę podesłać bo mój pies je dostał i nie lubi, ale śmierdzą potwornie krowim plackiem więc nie wiem czy na pewno chcecie...[/QUOTE] chcemy :) - dziekuję :) zakładam że jak były dla Twojego niufka kupowane to mają odpowiedni rozmiar :) teraz Fredowi czasami smakami wynagradzamy upierdliwość gnojka :) adres podam na pw Quote
mmmonika Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 super - pozbędę się śmierdzieli :-) Raczej są na kilka chrupnięć ale to może i lepiej bo jakby miał się nimi obśliniać to bez masek gazowych by się nie dało... Quote
3 x Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 [quote name='mmmonika']super - pozbędę się śmierdzieli :-) Raczej są na kilka chrupnięć ale to może i lepiej bo jakby miał się nimi obśliniać to bez masek gazowych by się nie dało...[/QUOTE] super - Fredzioch się ucieszy na tyle na ile umie się cieszyć Fred ;) Quote
mmmonika Posted January 25, 2013 Posted January 25, 2013 [quote name='3 x']super - Fredzioch się ucieszy na tyle na ile umie się cieszyć Fred ;)[/QUOTE] wysłane przed chwilą paczką pocztową priorytetową - więc powinna być w poniedziałek :-) Quote
3 x Posted January 25, 2013 Author Posted January 25, 2013 (edited) [quote name='mmmonika']wysłane przed chwilą paczką pocztową priorytetową - więc powinna być w poniedziałek :-) dziękujemy :) Fredzioch strasznie się denerwuje obecnością gnojka pozwala mu praktycznie na wszystko albo unika kontaktu ale widać że się denerwuje swoją drogą gnojek strasznie zadziorny i zaczepny jest mam nadzieję, ze wkrótce gnojek zrozumie że Fred to Fred i że on po prostu jest a Fred zrozumie, że gnojek jest jaki jest ale kiedyś będzie taki jak on czyli fenomenalny :) edit. żeby nie było, że tylko o gnojku dzisiajszy Fredzio :) zblazowany jak to Fredzio ;) ps. na zdjęciu widac kawałek łapinki chorej Edited January 25, 2013 by 3 x Quote
3 x Posted January 26, 2013 Author Posted January 26, 2013 (edited) a Fredzio miał dzisiaj gościa :) Fredzio nawet po gościa wyszedł na korytarz czym wprawił goscia w osłupienie a i potem był mega kontaktowy jak na Fredzia a nawet bardziej ;) u Freda była znów ta zła pani co mu uszy czyści poza tym chłopaki zostaja sami w domu jeszcze nie na strasznie długo ale 2-3 godz i jest ok :) edit. i co najważniejsze gość za mozliwość spaceru z Fredem i kilka zdjęć zostawił nam 40 zł i zabrane chłwy nie mają z tym nic wspólnego ;) dziękujemy :) Edited January 26, 2013 by 3 x Quote
APSA Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Poza tym gość dostał instrukcje, co może napisać, a czego nie, ale że wszystko natychmiast zapomniał, to może lepiej nic nie napisze ;) Fred :loveu: :loveu: :loveu: A gnojek jak to gnojek, nic ciekawego ;) Quote
Recommended Posts