Dada M Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 [quote name='Astaroth']damy rade, zabieramy Tytusa rano na wycieczkę do lasu, a potem do doktora :)[/QUOTE] Super :) Miałam dziś sen, że zabrałam Tytusa do siebie - był bardzo nieszcześliwy, tęsknił i nie chciał jeść :roll: Potem obudzili mnie Lord i Marcel liżący moją nogę i świat odzyskał swe właściwe proporcje ;) Natalia - Tytus cały czas jest taki zakochany w Tobie ? Mam nadzieję, że okazuje odrobinę uczucia Twojej mamie i Januszowi :cool3: Quote
obraczus87 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 To ja trzymam kciuki, aby jednak Tytusowi nic nei było! Quote
Dada M Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Dr Niziołek osłuchał Tytusa i jest przekonany, że pies jest zdrowy :) Ekg nie zostało wykonane. Więcej napisze pewnie Natalia, gdy tylko upora się z setkami próśb o DT dla psiaków z Popielarni (przypuszczam, że tym właśnie zajmowała się cały dzisiejszy wieczór). Quote
Astaroth Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 Dada M napisał(a):Dr Niziołek osłuchał Tytusa i jest przekonany, że pies jest zdrowy :) Ekg nie zostało wykonane. Więcej napisze pewnie Natalia, gdy tylko upora się z setkami próśb o DT dla psiaków z Popielarni (przypuszczam, że tym właśnie zajmowała się cały dzisiejszy wieczór). Nie dałam rady wczoraj nic napisać, dużo psiaków właśnie tych z Popielarni straciło hotel , wcale się nie dziwie że wszyscy na gwałt szukają nowego miejsca. Oprócz tego był wczoraj pan po Pchełkę, miał dopiero w piątek ale okazało się że mogą ją zabrać wcześniej, jezcze raz rozmawialiśmy o karmie, sterylce, zabezpieczeniu na kleszcze, troch się zeszło ale domek bardzo fajny, w przyszłym tyg ich odwiedze. No i przyjechały dwa szczeniaki ONki, było co robić ;) Wiec tak: z serduszkiem Tytusa wszystko dobrze, może być to "katar wsteczny", dostałam receptę na Loratadyne, i mam mu dawać jeszcze capivit forte żeby nawilżyć gardło. Za dwa tyg jesteśmy umówieni z wetem na telefon, jeśli będzie poprawa to dobrze, a jakby duszności się nasiliły będą potrzebne dodatkowe badania. Ale ja się cieszę że z sercem nic Tytusowi nie dolega. Wizyta kosztowała 80zł, receptę wykupię dzisiaj. Quote
obraczus87 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 To bardzo dobrze, że z serduchem nic nie jest! Quote
malibo57 Posted May 27, 2010 Posted May 27, 2010 To 80 + koszty transportu i leki, tak? Natalio, zliczysz to? Quote
Dada M Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Natalia - dziękuję, że zawieźliście Tytusa do lekarza :) Malibo57 - dziękuję, że zaoferowałaś, iż pokryjesz koszt tej wizyty :) Z dobrych wieści - wpłynęło 150 zł od clo i Gosi za kwiecień - dziękuję :) To oznacza, że Tytus ma zapewnione 2 bezpieczne miesiące w DT :multi: podczas których muszę powalczyć o nowe deklaracje (a najlepiej DS). Astaroth - ten starszy owczarek z Popielarni przyjeżdża do Was ? Quote
clo Posted May 29, 2010 Posted May 29, 2010 ciesze sie ze przyszly kolejne pieniadze od nas..jak mowie jak w koncu uda mi sie skontaktowac z gosia to ustale ile mamy na koncie co i jak i postaram sie jeszcze cos doslac..jednak narazie 2 osoby potwierdzily mi ze przedluzaja swoja deklaracje na nasze psy lacznie na 50zl:((wiec nie jest dobrze ehh.. Quote
obraczus87 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Bylam dzisiaj u Natalii :) Tytus jak zwykle spokojni i cierpliwy :) Quote
malibo57 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Martusia, masz więcej? Tytus jest fantastyczny! Quote
obraczus87 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 malibo57 napisał(a):Martusia, masz więcej? Tytus jest fantastyczny! Niestety nie mam, gdyż kartę miałam juz pełna. Muszę w koncu usunąc zdjęcia z karty, ale tak mi szkoda ;) same psiaki na nich są ! ASTAROTH - poprosimy o więcej zdjęc Tytuska :) On jest takim fantastycznym psem. Spokojny, dostojny i bardzo cierpliwy. Najfajniej gdy zaczyna sobie powarkiwac, ot tak sobie ;) Nie rozumiem czemu nie ma domu :( Tytus to w pelni sprawny fizycznie psiak.... Quote
Dada M Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Obraczus87 - dzięki za nowe zdjęcia :loveu: Wpłaciłam Natalii 390 zł za czerwiec. Quote
Dada M Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 A to powarkiwanie jest absolutnie urocze :loveu: Jeśli mówimy o tym samym, jest to taki zabawny odgłos, jakby zmieszane mruknięcie i chrząknięcie - uniwersalny, na każdy nastrój :razz: Quote
obraczus87 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Dada M napisał(a):A to powarkiwanie jest absolutnie urocze :loveu: Jeśli mówimy o tym samym, jest to taki zabawny odgłos, jakby zmieszane mruknięcie i chrząknięcie - uniwersalny, na każdy nastrój :razz: Dokładnie tak!! Tytus robi to w taki rozbrajający sposób :) Quote
obraczus87 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 DADA, z bazarku filmowego dla Tytusa uzbierało się 101,25zł :) Poprosze o numer konta na PW :) Quote
Dada M Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 Obraczus87 - dziękuję pięknie :loveu: Za chwilę wyślę nr konta. Quote
Dada M Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 Dotarły pieniądze z bazarku - zaokrąglam do 102 zł ;) Dziękuję :) Ostatnio nie pisałam, żeby nie zapeszać ... ale i tak nic z tego nie wyszło. Otrzymałam maila w sprawie Tytusa - lakoniczny, ale poprawnie napisany, pojawiło się "witam" oraz "pozdrawiam", więc założyłam, że jest w miarę obiecujący. Padło pytanie o stosunek Tytusa do kotów i prośba o więcej zdjęć. Odpisałam, otrzymałam odpowiedź z pytaniem, czy Tytus jest wykastrowany. Niestety ... po moim kolejnym mailu zapadła cisza, minął już tydzień, także już oficjalnie mogę napisać - nic z tego. Quote
Dada M Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Czy ktoś z Was zna jakiegoś dogomaniaka z Nowodworu (tego w gminie Lubartów) ? Szalenie dziwna sytuacja - dziś rano zadzwoniła do mnie Pani, która mieszka w okolicach Włocławka. W skrócie: w "Super Expresie" przeczytała historię psa, którego ktoś przywiązał w lesie do drzewa. Psiak wylądował w przytulisku w Nowodworze. Ta Pani postanowiła go adoptować - od ponad miesiąca dzwoni co kilka dni do kierownika tego przytuliska. Obiecał on pomoc w transporcie psa do Włocławka, ale podobno pies jest cały czas chory, cytuję: "miał babeszjozę, potem podobno znów babeszjozę, a teraz też zdaniem kierownika nie może jeszcze być wydany do adopcji". Pani się martwi i chciałaby, aby pies jak najszybciej przyjechał do niej. Jaki to ma związek ze mną ? Ha, dobre pytanie :roll: Przez całe 15 minut, kiedy Pani opowiadała mi tę historię, szczypałam się w ramię, by sprawdzić, czy aby na pewno się obudziłam. Potem pomyślałam, że ktoś znalazł mój nr tel na jakimś portalu z ogłoszeniami adopcyjnymi i po prostu robi sobie głupie żarty. Ale ta Pani była bardzo sympatyczna i bardzo zdesperowana, więc zapytałam, skąd narodził się w jej głowie pomysł, by zadzwonić właśnie do mnie. Odpowiedź: "mój brat pokazywał mi w internecie ogłoszenia różnych psów i był tam ten piesek w typie owczarka szwajcarskiego - on jest podobny do tego psa z Nowodworu" :evil_lol: Chyba ta Pani założyła, że jestem jej ostatnią deską ratunku ;) Ponieważ wydaje się być szczera, chciałabym jej jakoś pomóc. Mam zdjęcie tego psa - także szukam osoby z Nowodworu, która mogłaby sprawdzić, czy psiak wciąż znajduje się w tym przytulisku, w jakim jest stanie i kiedy będzie można zorganizować transport do Włocławka. Quote
malibo57 Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Dada, schronisko w Nowodworze ma swój watek, tu na Dogo. Niestety, "wyskoczył" mi z subskrypcji. Napisz do LadySwallow. Tam jeździ też kometa i golf. Quote
Dada M Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 Dzięki, już wrzuciłam zdjęcie tego psa na wątek schroniska w Nowodworze. Ktoś mógłby polecić jakiegoś dobrego chirurga ortopedę z Warszawy ? Jakiś ch.. postrzelił wczoraj z wiatrówki moją Maszę :angryy: Quote
Dada M Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 Zauważyłam, że pani Jolanta założyła wątek transportowy dla psa z Nowodworu: http://www.dogomania.pl/threads/187450-Prośba-o-pomoc-w-transporcie-z-Nowodworza-(lubelskie)-do-Włocławka-(-kuj.-pomorskie) Quote
obraczus87 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Dada M napisał(a):Dzięki, już wrzuciłam zdjęcie tego psa na wątek schroniska w Nowodworze. Ktoś mógłby polecić jakiegoś dobrego chirurga ortopedę z Warszawy ? Jakiś ch.. postrzelił wczoraj z wiatrówki moją Maszę :angryy: Mam nadzieje, ze nic powaznego się nie Twojej Maszy nie stało :roll: Quote
malibo57 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Czy to stało się na spacerze? Gdzieś w pobliżu domu? Jesteś pewna, ze to była wiatrówka? Quote
Recommended Posts