Weronia Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 allegro dla suni!!! http://www.allegro.pl/item667776183_szkielet_dalmatynczyka_tragedia_suni _czakry.html Dalmatyńczyk, 15 kg, prośba o pomoc (667670821) - Aukcje internetowe Allegro Spała na betonie w szopie, była głodzona, jej dzieci były topione... YouTube - dalmatynczykczakra *************** Pogotowie i Straż dla Zwierząt w Trzciance otrzymało informację o złym bytowaniu psa rasy dalmatyńczyk u Beaty S. zam. w Częstochowie. Z informacji jakie otrzymała nasza organizacja wynikało iż psy na terenie posesji są w złej kondycji a jeden z nich dalmatyńczyk – jest głodzony. W związku z tym faktem na terenie posesji została dokonana kontrola warunków utrzymania zwierząt. Okazało się iż na terenie posesji przebywają 3 mixy ONków (suczka i dwa samce, wszystkie raczej starsze) oraz mix sznaucerka miniaturka (wszystkie psy w stanie średnim).. i nasza dalmatka, Czakra w wieku ok 8 lat, której widok przyprawiał o dreszcze i łzy w oczach... Czakra od wielu tygodni utrzymywana była w rażących warunkach tz. w budynku gospodarczym przy posesji. Spała w brudnej szopie, na betonie, wśród śmieci. Świadczy o tym matowa, zabrudzona sierść, oraz oświadczenia członków organizacji „For Animals” z Częstochowy, którzy odwiedzali psa co najmniej kilka razy. Z informacji pochodzących od członków organizacji „For Animals” wynika, iż na przestrzeni kilku ostatnich tygodni stan psa się pogorszył. Stało się tak, ponieważ zwierzęta należące do Beaty S.przestała między innymi karmić jej sąsiadka z naprzeciwka. Zakaz taki wydała sama właścicielka psów, co potwierdziła osobiście podczas interwencji Beata S. Właścicielka stwierdziła, że „Czakra” jest w takim wycieńczonym stanie ponieważ dwa lata temu urodziła 15 szczeniąt (które właścicielka własnoręcznie utopiła!!!) i od tego momentu „nie wróciła” do formy. Nie tylko warunki utrzymania psa jednak były podstawą do jego zabrania. Dalmatyńczyk miał zmiany neurologiczne, (powłóczył tylnymi nogami),wystające kości miednicy, guzy biodrowe, był wręcz w stanie kacheksji. Bardzo łapczywie pobierał pokarm zarówno z puszki (mokry) jak i suchą karmę. Bardzo prosimy o pomoc dla Czakry. Potrzebne są fundusze na leczenie i specjalistyczną karmę... Pogotowie i Straż dla Zwierząt Plac Pocztowy 4/6 64-980 Trzcianka Bank PKO BP S. A. w Czarnkowie 87 1020 3844 0000 1702 0048 1093 dopisek: dalmatynka Czakra Potrzebny jest dom tymczasowy lub stały dla suczki.. oraz domy tymczasowe dla reszty piesków. bannerki: [SIZE=2] [SIZE=2] Miejsce, które właścicielka udostępniła swojemu psu: Oczywiście tradycyjnie usłyszeliśmy, że suczka jest wybredna... i nie przepada za jedzeniem. Następny niejadek !!! :angryy: Quote
Poker Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 czy wobec babsztyla będą wyciągnięte jakiekolwiek konsekwencje??:angryy: Quote
ksenka1 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Masakra!!! Kolejna ofiara mody na Dalmatyny po bajce "101 dalmatynczykow ":angryy: Quote
Ewusek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 jak widze psy w stanie kacheksji, to jestem za tym, zeby osoba, ktora doprowadzila psa do takiego stanu, spedzila najblizsze kilka miesiecy w bunkrze/pustelni albo w schronie bez wody i jedzenia... tym bardziej bez spacerow i łazienki... :angryy::angryy::angryy: Quote
basia0607 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 A podle babsko sobie pali papieroska i jestem pewna , że nie rozumie swoich win ! Quote
malawaszka Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 a zdjęcia pozostałych psiaków macie? brak mi już słów :placz: Quote
lavinia Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Weronia, toż to szkielet obleczony skórą biedna, biedna sunia kasy nie mamy zbyt wiele, ale mogę zrobić bazarek ciuchowy dla niej Quote
chita Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 nie no ******* ********** ************ ********* to wstretne babsko:angryy::angryy::angryy: jak mozna :angryy::angryy:ale mi cisnienie skoczylo:angryy: Quote
magda222 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Dobrze byłoby gdyby organizacja "For Animals" miała oko na tę kobitę i jej posesję. Boję się,że przyniesie do domu następne psy. Quote
Martali Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Brak mi słów...:placz::placz: Biedna psinka... cieszę się, że jest już pod dobrą opieką i teraz będzie tylko lepiej. Quote
Dorothy Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 jak dobrze ze straz dostala informacje o niej :-( biedna psina:shake: Quote
malagos Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Teraz juz będzie tylko lepiej, zapomni o przeszłosci, biedna psinka :-( Quote
Weronia Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 malawaszka napisał(a):a zdjęcia pozostałych psiaków macie? Postaram się zamieścić w najbliższym czasie... Quote
Weronia Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 lavinia napisał(a):Weronia, toż to szkielet obleczony skórą biedna, biedna sunia kasy nie mamy zbyt wiele, ale mogę zrobić bazarek ciuchowy dla niej Biedna...:-( I to jak:/ Lavinio, bazarek mile widziany, jak najbardziej! Quote
kate11 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Gdyby nie PiSdZ i Foranimals z Częstochowy nie udałoby się jej uratować, wiedzielismy o niej już niestety jakiś czas temu, dziewczyna ktora chciala pomagać suni byla szantażowana, wielokrotnie zwymyślana na ulicy, grożono jej. Bazarki będą, mamy bardzo duzo fajnych książek, ciuchy, bizuterię itp, tylko Bea ma nieczynny internet, może jutro się uda.... Badania neurologiczne sa strasznie drogie....pomocy. Suni rozjeżdżają się łapki, podwijają się jak chodzi, przewraca się..... Potrzebujemy też na hotelik dla psinki.... takich ludzi powinno się jak kiedyś przywiązywać do pala na rynku na pastwę gawiedzi....no ale przecież są prawa czlowieka, tolerancja i poprawnośc polityczna i takie tam różne bzdury.... Quote
florida_blue Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 kolejnych psów raczej nie przyniosą... kate, ja bym nie powiedziała, ze pozostałe w średnim stanie... Owczarkowata suczka - ta, która biega z przodu jest również poważnie wychudzona, ma gęstą sierść a widać żebra, zapadniete boki i kości miednicy... jest do wzięcia czarna koteczka - ta co na filmie kradnie Czakrze jedzenie z miski , zabrana już na sterylizację... Kotka jest BARDZO milutka, mieszkała na dworze. Quote
bea_m Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Dziewczyny pomagajcie jak możecie. Potrzeb będzie dużo bo doprowadzenie jej do normalności będzie długie :-( Quote
bea_m Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 florida_blue napisał(a):kolejnych psów raczej nie przyniosą... kate, ja bym nie powiedziała, ze pozostałe w średnim stanie... Owczarkowata suczka - ta, która biega z przodu jest również poważnie wychudzona, ma gęstą sierść a widać żebra, zapadniete boki i kości miednicy... jest do wzięcia czarna koteczka - ta co na filmie kradnie Czakrze jedzenie z miski , zabrana już na sterylizację... Kotka jest BARDZO milutka, mieszkała na dworze. Trzeba to pozgłaszać na odpowiednie fora. PiS zabrało tylko Czakrę bo zabierało tez inne dalmatyńczyki z tego rejonu interwencyjnie. Ot taka wyprawa po kropki :roll: Hurt dosłownie :-( Quote
florida_blue Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 [quote name='Weronia']Postaram się zamieścić w najbliższym czasie... Weronia, czekamy na pozostałe psiaki :-( Koteczkę jutro muszę odwieźć w tamto miejsce ..... Quote
bea_m Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 A czemu kota masz tam odwieźć? Bo nie ma dla niego dt czy prawo tak każe? Zgłoś go na Miał. Nie oddawaj go tam :-( Quote
florida_blue Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Pomóżcie rozgłaszać sunię, koszty napewno bedą wysokie, wsparcie finansowe potrzebne !!!! ja już przesłałam komu mogłam... Kto zrobi kropce ładny bannerek? Quote
florida_blue Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 [quote name='bea_m']A czemu kota masz tam odwieźć? Bo nie ma dla niego dt czy prawo tak każe? Zgłoś go na Miał. Nie oddawaj go tam :-( Już minął czas przetrzymania jej po zabiegu, nastepne kotki czekają wiec musi się miejsce zwolnić... Nie mamy DT, kociąt mamy na pęczki, upchane maksymalnie, 3 szt + matka w rowie przy trasie DK1 teraz w deszczu mokną - nie ma gdzie zabrać :/ Panstwo twierdzą, że kotka nie należy do nich i nie interesują ich jej losy, przybłąkała sie i jest. Mieszka u nich... Przyjazni się z tą owczarkowatą sunią... Czakry też się nie bała, nie wiem jak z pozostałymi psiakami.. Założyłam wątek na miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4577464#4577464 Quote
Cockermaniaczka Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 Zaznaczam:placz: Co za ludzie:angryy: Quote
Recommended Posts