Jump to content
Dogomania

MISZA - schorowany,samotny zrozpaczony MA SUPER DOM, ZOSTAJE U MEGII!!!

Recommended Posts

Posted

Leyla napisał(a):
Kochani, widzę,że jesteśmy przy niej myślami w dzień i w nocy:crazyeye::loveu:

No bo zobacz na jej oczy, smutek jaki z nich bije nie pozwala spać :-(

• Replies 928
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to w takim razie dzień dobry :-) Pięna Nadio. Karmę sugerowałbym standardową, na rybki i owieczki możemy sprawdzić ją w hoteliku, teraz musi dostać coś co przyswoi z najmniejszym ryzykiem alergii pokarmowej.

Posted

"Nocna zmiana" jest juz po rannej kawie :evil_lol: i od razu wpada żeby sie przywitać z Nadią i pozostałymi cioteczkami, które zaglądnęła w międzyczasie:lol: Widzę,że mafia uzupełnia swoje zastępy. Nadia ty nawet nie wiesz jaka organizacja się tobą zainteresowała :p:p:p

Posted

[quote name='rita60']No jestem dziewczyny:lol:piekna ta Nadia,ale te jej przerazliwie smutne oczy,ja wymiekam:-(

Rita60 te oczy powalają wszystkich, widać w nich jej całe psie życie. Zazwyczaj psy o takich oczach mają za sobą mnóstwo cierpienia, bólu i samotności. Z bólem dają sobie radę, z samotomnością nie bardzo. Bo to właśnie samotność często doprowadza do zagubienia i odejścia psa.
Śmierć nie przychodzi wraz ze starością lecz z zapomnieniem i opuszczeniem
Nie ja wymysliłam to zdanie, ale dla mnie jest ono pewnym przesłaniem

Posted

Śmierć nie przychodzi wraz ze starością lecz z zapomnieniem i opuszczeniem

Marysiu...
Twoje,czy nie Twoje,niestety aż nazbyt prawdziwe!...żeby tak Nadia miała w końcu świadomość,że nie jest ani zapomniana,ani opuszczona!...sunieczko-nie jesteś!:loveu:...już niedługo przekonasz się o tym...niedługo!:loveu:

Posted

KWL napisał(a):
No to w takim razie dzień dobry :-) Pięna Nadio. Karmę sugerowałbym standardową, na rybki i owieczki możemy sprawdzić ją w hoteliku, teraz musi dostać coś co przyswoi z najmniejszym ryzykiem alergii pokarmowej.

KWL podrzuć mi jakąś nazwę,żebym mogła konkretną zamówić. Nie znam się na suchych karmach, moje psy tlko gotowane..Chyba ,że w sklepie podpytam...

Posted

Leyla napisał(a):
KWL podrzuć mi jakąś nazwę,żebym mogła konkretną zamówić. Nie znam się na suchych karmach, moje psy tlko gotowane..Chyba ,że w sklepie podpytam...

Na naszych testowaliśmy Acana, Nutra, Profilum. Na Allegro można wyłapać je w dość dobrej cenie. Jedna ważna uwaga - tego nie podaje się tyle co Chappi czy pedigri :-) Ponieważ są to zbilansowane karmy wysokoenergetyczne to wystarczają znacznie mniejsze porcje. Z reguły producent opisuje to na worku i na przykład w przypadku Acany dzienna dawka dla psa do 50kg wynosi 600g. Zakładając że Nadia Może być cięższa i potrzebować odkarmienia podawałbym jakieś 800g, plus dodatki witaminowe i kapsułki Omega-3 (to można kupić w aptece).

Posted

KWL napisał(a):
Na naszych testowaliśmy Acana, Nutra, Profilum. Na Allegro można wyłapać je w dość dobrej cenie. Jedna ważna uwaga - tego nie podaje się tyle co Chappi czy pedigri :-) Ponieważ są to zbilansowane karmy wysokoenergetyczne to wystarczają znacznie mniejsze porcje. Z reguły producent opisuje to na worku i na przykład w przypadku Acany dzienna dawka dla psa do 50kg wynosi 600g. Zakładając że Nadia Może być cięższa i potrzebować odkarmienia podawałbym jakieś 800g, plus dodatki witaminowe i kapsułki Omega-3 (to można kupić w aptece).

Dzięki za info. to lecę teraz do weta kupić.

Posted

KWL napisał(a):
Gamolen jak najbardziej wskazany :-) Nutrę najbardziej lubi mój własny pies :-)

ufff..to dobre zakupy zrobiłam:loveu:

Właśnie się dowiedziałam ,że Celestynów jest bliżej niż myślałam, mój syn tam był na rowerze..KWL, a gdzie przyjmuje ten lekarz? bo mam jeszcze jeden samochód tylko 18letni suzuki vitara może by dojechał w jednym kawałku..

Posted

megii1 napisał(a):
To kiedy w końcu jedziesz do Suńki bo z tego co doczytałam to zobaczycie się szybciej niż w przyszły weekend?:) Jestem bardzo ciekawa co u Niej:)

Jadę w poniedziałek, muszę zagadać żeby mi ją wydali na badania:razz: Będą zdjęcia i newsy:loveu: zawiozę jej papu i witaminki;)

Posted

Dostałam wskazania od bossa mafii vel marysia55 żeby tu wejść :evil_lol: więc jestem, bo mafia jest bardzo skuteczna w swych prośbach :evil_lol:

Czy psinka ma ogłoszenia? allegro?

Posted

__Lara napisał(a):
Dostałam wskazania od bossa mafii vel marysia55 żeby tu wejść :evil_lol: więc jestem, bo mafia jest bardzo skuteczna w swych prośbach :evil_lol:

:crazyeye::crazyeye: że ja niby bosss, pierwsze słyszę :evil_lol::evil_lol: ale dyscyplina jak najbardziej wskazana :cool3::cool3::diabloti:
Dziekuję Lara :loveu::loveu:

Posted

__Lara napisał(a):

Nooooo...nareeeszciee!! wypatrywalam Cię ,choc wiem ,że jestes zajęta:p Nie ma Niunia ogłoszeń :shake: Jest taka opcja,że jeśli nie znajdzie domku przez zimę idzie do mnie. Buduje mi się większy domek, bo ten co mam ma 50 m i mam już 4 psiaki. Jeśli sie znajdzie dom wspaniały z dobrymi ludźmi... to pójdzie do nich. Więc ogłoszenia się przydadzą:p

Posted

Leyla napisał(a):
Nooooo...nareeeszciee!! wypatrywalam Cię ,choc wiem ,że jestes zajęta:p Nie ma Niunia ogłoszeń :shake: Jest taka opcja,że jeśli nie znajdzie domku przez zimę idzie do mnie. Buduje mi się większy domek, bo ten co mam ma 50 m i mam już 4 psiaki. Jeśli sie znajdzie dom wspaniały z dobrymi ludźmi... to pójdzie do nich. Więc ogłoszenia się przydadzą:p

Cioteczki, mogę zrobić allegro super wyróżnione, ale pieniążki na to potrzebuję...

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ho , ho, Leyla jak Ci się fajny domek wyszykuje to może i ja z moim kudłaczkiem się wadoptujemy :lol:.

Jeśli Nadja znajdzie wspaniały dom...pozostanie mi tylko się cieszyć jej szczęściem(ale to musi być lepsza oferta od mojej :loveu:) Buduję tam piękne duże miejsce dla niej z ciepłą budą, trawą ,drzewem...do domu wstep wolny po dogadaniu się z resztą psów . A czasu byłoby duużo, bo Sunia miałaby do dyspozycji część ogrodu mojej mamy(odgrodzoną). Dużo spacerów, bo to działka w lesie(Mazowiecki Park Krajobrazowy)
Niech ktoś przebije moją ofertę , wtedy sie poddam:loveu::loveu::loveu: i wezmę inną potrzebującą sierotkę:p