Isadora7 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Leyla napisał(a):Kochani, widzę,że jesteśmy przy niej myślami w dzień i w nocy:crazyeye::loveu: No bo zobacz na jej oczy, smutek jaki z nich bije nie pozwala spać :-( Quote
Lionees Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Isadora7 napisał(a):No bo zobacz na jej oczy, smutek jaki z nich bije nie pozwala spać :-( Oj tak,oj tak....:-( Quote
KWL Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 No to w takim razie dzień dobry :-) Pięna Nadio. Karmę sugerowałbym standardową, na rybki i owieczki możemy sprawdzić ją w hoteliku, teraz musi dostać coś co przyswoi z najmniejszym ryzykiem alergii pokarmowej. Quote
KWL Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Ziutka napisał(a):I ja zaznaczam... Miło widzieć dawną sąsiadkę :-) Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 wstawać nocna zmiano!!!!:mad::mad::evil_lol::evil_lol: i Nadie przywitac i na Jej bazarek zajrzec;) Quote
marysia55 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 "Nocna zmiana" jest juz po rannej kawie :evil_lol: i od razu wpada żeby sie przywitać z Nadią i pozostałymi cioteczkami, które zaglądnęła w międzyczasie:lol: Widzę,że mafia uzupełnia swoje zastępy. Nadia ty nawet nie wiesz jaka organizacja się tobą zainteresowała :p:p:p Quote
rita60 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 No jestem dziewczyny:lol:piekna ta Nadia,ale te jej przerazliwie smutne oczy,ja wymiekam:-( Quote
marysia55 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='rita60']No jestem dziewczyny:lol:piekna ta Nadia,ale te jej przerazliwie smutne oczy,ja wymiekam:-( Rita60 te oczy powalają wszystkich, widać w nich jej całe psie życie. Zazwyczaj psy o takich oczach mają za sobą mnóstwo cierpienia, bólu i samotności. Z bólem dają sobie radę, z samotomnością nie bardzo. Bo to właśnie samotność często doprowadza do zagubienia i odejścia psa. Śmierć nie przychodzi wraz ze starością lecz z zapomnieniem i opuszczeniem Nie ja wymysliłam to zdanie, ale dla mnie jest ono pewnym przesłaniem Quote
zuzlikowa Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Śmierć nie przychodzi wraz ze starością lecz z zapomnieniem i opuszczeniem Marysiu...Twoje,czy nie Twoje,niestety aż nazbyt prawdziwe!...żeby tak Nadia miała w końcu świadomość,że nie jest ani zapomniana,ani opuszczona!...sunieczko-nie jesteś!:loveu:...już niedługo przekonasz się o tym...niedługo!:loveu: Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 KWL napisał(a):No to w takim razie dzień dobry :-) Pięna Nadio. Karmę sugerowałbym standardową, na rybki i owieczki możemy sprawdzić ją w hoteliku, teraz musi dostać coś co przyswoi z najmniejszym ryzykiem alergii pokarmowej. KWL podrzuć mi jakąś nazwę,żebym mogła konkretną zamówić. Nie znam się na suchych karmach, moje psy tlko gotowane..Chyba ,że w sklepie podpytam... Quote
Onaa Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Nadinka biedulka, pewnie jeszcze nie wie że tyle Cioteczek się interesuje jej losem. Quote
KWL Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Leyla napisał(a):KWL podrzuć mi jakąś nazwę,żebym mogła konkretną zamówić. Nie znam się na suchych karmach, moje psy tlko gotowane..Chyba ,że w sklepie podpytam... Na naszych testowaliśmy Acana, Nutra, Profilum. Na Allegro można wyłapać je w dość dobrej cenie. Jedna ważna uwaga - tego nie podaje się tyle co Chappi czy pedigri :-) Ponieważ są to zbilansowane karmy wysokoenergetyczne to wystarczają znacznie mniejsze porcje. Z reguły producent opisuje to na worku i na przykład w przypadku Acany dzienna dawka dla psa do 50kg wynosi 600g. Zakładając że Nadia Może być cięższa i potrzebować odkarmienia podawałbym jakieś 800g, plus dodatki witaminowe i kapsułki Omega-3 (to można kupić w aptece). Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 KWL napisał(a):Na naszych testowaliśmy Acana, Nutra, Profilum. Na Allegro można wyłapać je w dość dobrej cenie. Jedna ważna uwaga - tego nie podaje się tyle co Chappi czy pedigri :-) Ponieważ są to zbilansowane karmy wysokoenergetyczne to wystarczają znacznie mniejsze porcje. Z reguły producent opisuje to na worku i na przykład w przypadku Acany dzienna dawka dla psa do 50kg wynosi 600g. Zakładając że Nadia Może być cięższa i potrzebować odkarmienia podawałbym jakieś 800g, plus dodatki witaminowe i kapsułki Omega-3 (to można kupić w aptece). Dzięki za info. to lecę teraz do weta kupić. Quote
KWL Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Gamolen jak najbardziej wskazany :-) Nutrę najbardziej lubi mój własny pies :-) Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 KWL napisał(a):Gamolen jak najbardziej wskazany :-) Nutrę najbardziej lubi mój własny pies :-) ufff..to dobre zakupy zrobiłam:loveu: Właśnie się dowiedziałam ,że Celestynów jest bliżej niż myślałam, mój syn tam był na rowerze..KWL, a gdzie przyjmuje ten lekarz? bo mam jeszcze jeden samochód tylko 18letni suzuki vitara może by dojechał w jednym kawałku.. Quote
megii1 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 To kiedy w końcu jedziesz do Suńki bo z tego co doczytałam to zobaczycie się szybciej niż w przyszły weekend?:) Jestem bardzo ciekawa co u Niej:) Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 megii1 napisał(a):To kiedy w końcu jedziesz do Suńki bo z tego co doczytałam to zobaczycie się szybciej niż w przyszły weekend?:) Jestem bardzo ciekawa co u Niej:) Jadę w poniedziałek, muszę zagadać żeby mi ją wydali na badania:razz: Będą zdjęcia i newsy:loveu: zawiozę jej papu i witaminki;) Quote
__Lara Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Dostałam wskazania od bossa mafii vel marysia55 żeby tu wejść :evil_lol: więc jestem, bo mafia jest bardzo skuteczna w swych prośbach :evil_lol: Czy psinka ma ogłoszenia? allegro? Quote
marysia55 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 __Lara napisał(a):Dostałam wskazania od bossa mafii vel marysia55 żeby tu wejść :evil_lol: więc jestem, bo mafia jest bardzo skuteczna w swych prośbach :evil_lol: Czy psinka ma ogłoszenia? allegro? :crazyeye::crazyeye: że ja niby bosss, pierwsze słyszę :evil_lol::evil_lol: ale dyscyplina jak najbardziej wskazana :cool3::cool3::diabloti: Dziekuję Lara :loveu::loveu: Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 __Lara napisał(a):Dostałam wskazania od bossa mafii vel marysia55 żeby tu wejść :evil_lol: więc jestem, bo mafia jest bardzo skuteczna w swych prośbach :evil_lol: Czy psinka ma ogłoszenia? allegro? Nooooo...nareeeszciee!! wypatrywalam Cię ,choc wiem ,że jestes zajęta:p Nie ma Niunia ogłoszeń :shake: Jest taka opcja,że jeśli nie znajdzie domku przez zimę idzie do mnie. Buduje mi się większy domek, bo ten co mam ma 50 m i mam już 4 psiaki. Jeśli sie znajdzie dom wspaniały z dobrymi ludźmi... to pójdzie do nich. Więc ogłoszenia się przydadzą:p Quote
__Lara Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Leyla napisał(a):Nooooo...nareeeszciee!! wypatrywalam Cię ,choc wiem ,że jestes zajęta:p Nie ma Niunia ogłoszeń :shake: Jest taka opcja,że jeśli nie znajdzie domku przez zimę idzie do mnie. Buduje mi się większy domek, bo ten co mam ma 50 m i mam już 4 psiaki. Jeśli sie znajdzie dom wspaniały z dobrymi ludźmi... to pójdzie do nich. Więc ogłoszenia się przydadzą:p Cioteczki, mogę zrobić allegro super wyróżnione, ale pieniążki na to potrzebuję... Quote
Onaa Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Ho , ho, Leyla jak Ci się fajny domek wyszykuje to może i ja z moim kudłaczkiem się wadoptujemy :lol:. Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Dogo07 napisał(a):Ho , ho, Leyla jak Ci się fajny domek wyszykuje to może i ja z moim kudłaczkiem się wadoptujemy :lol:. Jeśli Nadja znajdzie wspaniały dom...pozostanie mi tylko się cieszyć jej szczęściem(ale to musi być lepsza oferta od mojej :loveu:) Buduję tam piękne duże miejsce dla niej z ciepłą budą, trawą ,drzewem...do domu wstep wolny po dogadaniu się z resztą psów . A czasu byłoby duużo, bo Sunia miałaby do dyspozycji część ogrodu mojej mamy(odgrodzoną). Dużo spacerów, bo to działka w lesie(Mazowiecki Park Krajobrazowy) Niech ktoś przebije moją ofertę , wtedy sie poddam:loveu::loveu::loveu: i wezmę inną potrzebującą sierotkę:p Quote
Recommended Posts