KWL Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 [quote name='Ninti']"Kojec Borysa" może dałby radę przyjąć i Nadię, a my pomożemy ją utrzymać i wyleczyć... Kojec Borysa zajęty przez Siwą i Dakotę z Boguszyc - masakra co z tych cudnych dumnych psów zrobił pseudoazyl... http://www.dogomania.pl/forum/f28/siwa-dakota-stare-chore-prosza-o-grosik-jest-ich-ostatnia-szansa-137926/ Quote
sonikowa Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 KWL napisał(a):W sumie dlatego najlepiej by było sunię na początek przebadać, pobrać zeskrobiny w porządnej klinice i krew do analizy. Czyli wychodziłoby na to, że nadia powinna najpierw wyjść do kliniki, tam przejść badania i potem do hotreliku/DT. Która klinika w Wawie mogłaby ją przyjąć, ktoś wie? Quote
KWL Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Kto udostępni konto i będzie pilnował realizacji deklaracji ? Quote
KWL Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 sonikowa napisał(a):Czyli wychodziłoby na to, że nadia powinna najpierw wyjść do kliniki, tam przejść badania i potem do hotreliku/DT. Która klinika w Wawie mogłaby ją przyjąć, ktoś wie? Żaden problem, mamy rewelacyjnego speca od chorób skóry - dr. Hochensee w Luxwecie, tam też każde inne badania. Bezdomniaki mają zniżki. Ale tylko badania, tam nie ma szpitalu ani hotelu. Quote
sonikowa Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 KWL napisał(a):Żaden problem, mamy rewelacyjnego speca od chorób skóry - dr. Hochensee w Luxwecie, tam też każde inne badania. Bezdomniaki mają zniżki. Ale tylko badania, tam nie ma szpitalu ani hotelu. czy schron zgodzi się, zeby Nadię zabrać na badania do kliniki? czy można oszacować ile to będzie kosztować? Quote
KWL Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Nie wiem, nie znam Celesynowa. Trzeba zapytać tamtejszy wolontariat. OK, sprubuję to wybadać. Quote
Leyla Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 KWL napisał(a):Kto udostępni konto i będzie pilnował realizacji deklaracji ? ja udostepnię nr konta dla Nadii, mogę robić rozliczenia raz w tygodniu. Quote
Leyla Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 sonikowa napisał(a):czy schron zgodzi się, zeby Nadię zabrać na badania do kliniki? czy można oszacować ile to będzie kosztować? Wszystkiego się dowiem jak pojadę:roll: Quote
Leyla Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Bardzo mi zależy żeby uratować Nadię. Jeśli nie znajdzie domu do wiosny 2010 zabiorę ją do siebie, ale do tego czasu potrzebuję pomocy ...mam deklaracje na 1200 zł miesięcznie i w domu cztery psiaki. Wczesną wiosną przeprowadzam sie do większego domu gdzie będzie duży ogród i gdzie byłaby szczęśliwa i kochana. Dlatego jeszcze raz proszę dajmy jej szansę na cudowne życie bo takie jej obiecuję. Jeśli będzie trzeba ją gdzieś zawieźć lub przewieźć ,ja jestem gotowa w każdej chwili... Martwię się jej rozczarowaniem,gdy zabiorę ją na badania i będę musiała odwieźć do schronu:shake: Quote
Leyla Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Ninka napisał(a):Kochana Leyla:loveu: Tez myslalam o suni.. :-( Zaznaczam i niestety do nauki wracam:-( Oj Ninka, to przez Ciebie wpadłam po uszy:eviltong::loveu: Quote
marysia55 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Leyla, siostro :loveu: wchodzę na wątek. Jak widzę jesteś bardziej zdeklarowana tymczasowiczami niż ja :cool3: . Postaram sie pomóc :p Quote
Leyla Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 marysia55 napisał(a):Leyla, siostro :loveu: wchodzę na wątek. Jak widzę jesteś bardziej zdeklarowana tymczasowiczami niż ja :cool3: . Postaram sie pomóc :p oooo..jak dobrze,że jesteś :crazyeye: siła mafii tu też musi zadziałać:razz: Quote
marysia55 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Leyla napisał(a):oooo..jak dobrze,że jesteś :crazyeye: siła mafii tu też musi zadziałać:razz: tam gdzie mafia :mad: tam efekty :loveu: Quote
Leyla Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 marysia55 napisał(a):tam gdzie mafia :mad: tam efekty :loveu: ..właśnie, bo jest tyle rzeczy ,że nie wiadomo co najpierw zacząć:roll: Quote
marysia55 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Leyla napisał(a):..właśnie, bo jest tyle rzeczy ,że nie wiadomo co najpierw zacząć:roll: spokojnie :loveu: pomyslimy :hmmmm: i na pewno cosik z tego wyjdzie :p:p Quote
Leyla Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 [quote name='Isadora7'][FONT=Century Gothic]Banerki dla Nadii, podlinkowane:[/FONT] :-( Dzięki Isadorko:calus:piękne banerki. Nanhoo, dziękuję za deklarację, mamy już 100 zł!! Quote
KWL Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Leyla napisał(a):Martwię się jej rozczarowaniem,gdy zabiorę ją na badania i będę musiała odwieźć do schronu:shake: Ale parę godzin spędzi z ludźmi - to będzie raczej na plus. Poza tym żeby zacząć cokolwiek robić musimy ją zdiagnozować, wiedzieć jakiego leczenia potrzebuje. Quote
gonia66 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Piękna ta sunia i taka bidulka...:-(dobrze, że juz sie do niej Anioły zleciały...teraz będzie tylko lepiej- nie pozwolą jej zrobić krzywdy:loveu:...FInansowo nie dam rady..ale będe zalądala..moze czasem na coś się przydam... Quote
Negri_2008 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Ja już nie mogę złożyć stałej deklaracji :shake: , wyskrobię coś ze skarpety ale dopiero pod koniec czerwca :oops: Ale zostaję na wątku. Może na coś się przydam :lol: Quote
Nanhoo Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Rozmawialam z p. Mackiem z Krakowa (hotelik na Luzyckiej) jesli sunia nie ma nic zakaznego to moze ja przyjac po weekendzie. koszt 15 zl/dzien i warunek podstawowy : wizyty wolontariuszy maks. 1 raz/tydzien (:diabloti: mial jakies przeboje z tym :diabloti:). nawet jesli sunia problematyczna jest gotowy z nia popracowac. trzeba wiec szybciutko wyjasnic sprawe skory (u Miska naszego okazalo sie ze to alergia, wiec nie bylo problemu) i rezerwowac miejsce :-). ja bede jeszcze sprawdzac DT jak pisalam na PW do Leyla. a teraz najwazniejsze DEKLARACJE !!! ja dorzucam jeszcze 100 zl w tym miesiacu wiec juz mamy 200 zl. (moze jakis bazarek by ktos zorganizowal???) albo allegro cegielkowe (moge pokryc koszty, ale nie mam konta na allegro i nie wiem jak sie to robi). Leyla dawj numer konta na PW :mad: Quote
Lu_Gosiak Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 Nanhooo :loveu::loveu: dzieki wielkie:multi: potrzebne 450zł/miesiac.......ja moge jednorazowo narazie:oops: dorzucić w tym miesiacu 100zł Quote
Leyla Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Nanhoo, Lu Gosiak :Rose::calus::Rose::calus::modla: Najgorsze jest to, że jej życie zależy od kasy:shake: Quote
gonia66 Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Leyla napisał(a):Nanhoo, Lu Gosiak :Rose::calus::Rose::calus::modla: Najgorsze jest to, że jej życie zależy od kasy:shake: TA właśnie swiadomość mnie najbardzie zasmuca....przez durne pieniadze tyle krzywdy na świecie..i jeszcze życie..ktore w przeważającej części od nich zależy....to bardzo smutne...:-(:-( Quote
Leyla Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Dzwoniłam właśnie do Tanitki w sprawie Nadii, ona jest wolontariuszką w Celestynowie. Mówiła że sunia jest smutna i nie wychodzi do ludzi, że ją leczą ale co to za leczenie w schronie gdzie przebywa 1400 psów:shake: Umówiłysmy się z Tanitką na przyszły weekend, wprowadzi mnie i wytłumaczy kwestię zabierania suni na badania:p Najgorsze jest to ,ze ona tam taka samotna i smutna siedzi, bez nadzieji na lepszy los, a do tego napewno ją coś boli:-( Quote
Recommended Posts