Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 __Lara napisał(a):Cioteczki, mogę zrobić allegro super wyróżnione, ale pieniążki na to potrzebuję... ja moge Ci przelać ,ale dopiero w poniedziałek:razz: Quote
__Lara Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Leyla napisał(a):ja moge Ci przelać ,ale dopiero w poniedziałek:razz: Ok :lol: to wystawiam dzisiaj, najpóźniej w niedzielę :) Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 __Lara napisał(a):Ok :lol: to wystawiam dzisiaj, najpóźniej w niedzielę :) super, dzięki:loveu: Quote
zuzlikowa Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Dziewczyny...nie róbcie Nadji jeszcze allegro szukającego domek!Jeszcze nie! Teraz będzie potrzeba pieniędzy na wyleczenie suni!! A stan jej moze nie być ciekawy!...i długoterminowy! Zróbcie jej allegro cegiełkowe z jednoczesnym wskazaniem, że szuka domu! Rozważcie tę propozycję...leczenie może być drogie! Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='zuzlikowa']Dziewczyny...nie róbcie Nadji jeszcze allegro szukającego domek!Jeszcze nie! Teraz będzie potrzeba pieniędzy na wyleczenie suni!! A stan jej moze nie być ciekawy!...i długoterminowy! Zróbcie jej allegro cegiełkowe z jednoczesnym wskazaniem, że szuka domu! Rozważcie tę propozycję...leczenie może być drogie! Swięte słowa Zuzlikowa;)(ale rymuję) gdzie ona taka chora pójdzie?? mowy nie ma!! łysielec taki!! faktycznie allegro cegiełkowe bardzo potrzebne, bo mi się kasa zaraz skończy:shake: cały czs mam nadzieje na jakieś deklaracje. Czekać też nie można ,bo sunia sie męczy fizycznie i psychicznie....ja razem z nią, ciągle myśle o niej...co porabia i dlaczego ma te ranki i zarysowania na ciałku:-( Myslę też nad planem strategii w schronie,żebym przekonała kierowniczkę. Powiem ,że chcę ją adoptować ,ale w domu mam psa i muszę sprawdzić czy nie zarazi domowniczki. Dlatego zabiore ją do lekarza na badania, jeśli zaraża ,spytam czy mogę ją doleczyć w schronisku, bo z całym szacunkiem ,wiem ,ze czasu na jednego psa nie mają.. :roll: Quote
__Lara Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Leyla napisał(a):Swięte słowa Zuzlikowa;)(ale rymuję) gdzie ona taka chora pójdzie?? mowy nie ma!! łysielec taki!! faktycznie allegro cegiełkowe bardzo potrzebne, bo mi się kasa zaraz skończy:shake: cały czs mam nadzieje na jakieś deklaracje. Czekać też nie można ,bo sunia sie męczy fizycznie i psychicznie....ja razem z nią, ciągle myśle o niej...co porabia i dlaczego ma te ranki i zarysowania na ciałku:-( Myslę też nad planem strategii w schronie,żebym przekonała kierowniczkę. Powiem ,że chcę ją adoptować ,ale w domu mam psa i muszę sprawdzić czy nie zarazi domowniczki. Dlatego zabiore ją do lekarza na badania, jeśli zaraża ,spytam czy mogę ją doleczyć w schronisku, bo z całym szacunkiem ,wiem ,ze czasu na jednego psa nie mają.. :roll: Ja zawsze allegro cegiełkowe mogę wystawić, ale musiałoby mieć patronat Fundacji, nie może to być zbiórka na osobę prywatną. Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 __Lara napisał(a):Ja zawsze allegro cegiełkowe mogę wystawić, ale musiałoby mieć patronat Fundacji, nie może to być zbiórka na osobę prywatną. i tu dla mnie zaczynaja sie schody, bo ja sie na tym nie znam..:hmmmm::splat: Quote
__Lara Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Leyla napisał(a):i tu dla mnie zaczynaja sie schody, bo ja sie na tym nie znam..:hmmmm::splat: Hmmm.... jakąś Fundację trzeba by poprosić żeby objęła patronatem allegro, żeby robiła rozliczenia. A kto prowadzi schronisko? nie jest może pod patronatem TOZu? jak nie to można popytać jakieś Fundacje, a nóż się zgodzą :) Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 Lara jesteś pewna ze musi być fundacja?? my na nasza Sati robilysmy same na prywatne konto, tylko w aukcji bylo zaznaczenie, ze przedmiotem jest cegiełka czyli zdjecie Sati np. na maila, bo nie mozna robic aukcji wlasnie za nic...beznadziejnie to ujelam ale chyba wiadomo o co chodzi Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Lu_Gosiak napisał(a):Lara jesteś pewna ze musi być fundacja?? my na nasza Sati robilysmy same na prywatne konto, tylko w aukcji bylo zaznaczenie, ze przedmiotem jest cegiełka czyli zdjecie Sati np. na maila, bo nie mozna robic aukcji wlasnie za nic...beznadziejnie to ujelam ale chyba wiadomo o co chodzi ...A Ty ,pracować miałaś...ale fajnie ,ze jesteś:loveu: tęskniłam za Tobą:p Quote
KWL Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Tak do cegiełkowego musi być fundacja. I co gorsza jeśli dobrze pamiętam allegro musi wystawić fundacja. I to taka która ma umowe z Allegro. Kiedyś załatwiałem to przez AFN, ale to było jakiś czas temu. Ale popytam, dowiem się jak to aktualnie wygląda. Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 Leyla napisał(a):...A Ty ,pracować miałaś...ale fajnie ,ze jesteś:loveu: tęskniłam za Tobą:p nooo dobrze to ujęłaś ...miałam:evil_lol::evil_lol::diabloti: cholera :placz::placz: jestem uzależniona....musze obskoczyc jeszcze moje watki i uciekam:cool3: Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 marysia55 napisał(a):a ja dopiero co skończyłam robotę i od razu na Dogo:cool3: , ale tutaj nikt nie napisze, że sie za mną stęsknił :placz::placz: Maryś ja za Toba tesknie ale na watku Juranda:evil_lol::evil_lol:, zreszta za wszystkimi bo tam pusto i cicho Quote
marysia55 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 a ja dopiero co skończyłam robotę i od razu na Dogo:cool3: , ale tutaj nikt nie napisze, że sie za mną stęsknił :placz::placz: Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 marysia55 napisał(a):a ja dopiero co skończyłam robotę i od razu na Dogo:cool3: , ale tutaj nikt nie napisze, że sie za mną stęsknił :placz::placz: Kochana moja Ty Marysieńko, ja się stęskniłam:p:loveu: i to nawet nie wiesz jak bardzo:razz: wiemże musisz pracować na pieski, więc Ci nie przeszkadzałam:evil_lol: :calus::laugh2_2: Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 marysia55 napisał(a): patrzajta ludziska jaka dobra kobitka z tej naszej Leyli, aleś mnie rozmiękczyła:p:p:p :evil_lol::evil_lol::evil_lol: noo ....Layla to jak widac o wszystkim mysli;);) Quote
marysia55 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='Lu_Gosiak']Maryś ja za Toba tesknie ale na watku Juranda:evil_lol::evil_lol:, zreszta za wszystkimi bo tam pusto i cicho :crazyeye::crazyeye: jak to pusto, zaraz tam lecę :cool1: i inne cioteczki też o to proszę :mad: [quote name='Leyla']Kochana moja Ty Marysieńko, ja się stęskniłam:p:loveu: i to nawet nie wiesz jak bardzo:razz: wiemże musisz pracować na pieski, więc Ci nie przeszkadzałam:evil_lol: :calus::laugh2_2: patrzajta ludziska jaka dobra kobitka z tej naszej Leyli, aleś mnie rozmiękczyła:p:p:p Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Lu_Gosiak napisał(a)::evil_lol::evil_lol::evil_lol: noo ....Layla to jak widac o wszystkim mysli;);) aaa...myśli ,myśli, bo gdzie nie spojżysz kasa jest potrzebna inaczej nie ruszysz z miejsca:shake: Quote
megii1 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Ja też popytam w sprawie tego cegiełkowego allegro:) Mam jedną dobrą znajomą w psiej Fundacji - ale to może jutro:) Dam znać jak się czegoś dowiem. Quote
Isadora7 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='KWL']Tak do cegiełkowego musi być fundacja. I co gorsza jeśli dobrze pamiętam allegro musi wystawić fundacja. I to taka która ma umowe z Allegro. Kiedyś załatwiałem to przez AFN, ale to było jakiś czas temu. Ale popytam, dowiem się jak to aktualnie wygląda. Nic podobnego. Fundacja musi być jak będziemy pisać że to AUKCJA CHARYTATYWNA, będziemy używać okreslenia "cegiełka" co uporczywie niektórzy robią. 1 czy 10 razy sie uda ale któegos dnia okaże się że allegro się dopatrzy i zablokuje. I wtedy zdziwienie. Ja wystawiam PRZEDMIOT AUKCJI. a jest nim najcześciej Dyplom. Wolno mi. Wolno mi przeznaczyć kase na co chce i mówić o tym. Na AUKCJE CHARYTATYWNA trzeba mieć zezwolenie. Odnawialne co trzy miesiące. Papierki, takie tam różne. Teoretycznie może to robić również prywatna osoba, ale papierów wiecej (łacznie ze skarbówką). Ja nie wystawiam aukcji charytatywnych, nie używam okręslenia cegiełka w aukcji. Tylko tutaj, traktuję jako swoisty slang. Na forum mogę. Ja wystawiam aukcje na której sprzedaję na przykład dyplom własnego projektu, zdjęcie itp, a że "chwale się" tym ze kase przeznaczam na danego psa to moja sprawa i nic nikomu do tego. Kolejny mit to zę musi być konto fundacji. NIEPRAWDA. I na parwdę nie ma dowodu na to ze jak jest konto fundacji to "idzie" lepiej. Generalnie ja osobiście nie widze różnicy, a focusy potrafię robić. Proste jak rogal. Quote
Lu_Gosiak Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 [quote name='Isadora7'] Nic podobnego. Ja wystawiam aukcje na której sprzedaję na przykład dyplom własnego projektu, zdjęcie itp, a że "chwale się" tym ze kase przeznaczam na danego psa to moja sprawa i nic nikomu do tego. Dokładnie o to mi chodziło pare postów wstecz, tylko Isadora ładniej to ujeła:evil_lol:;);) tu przykład takiego tez nie fundacyjnego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=654696230 Quote
Isadora7 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='Lu_Gosiak']Dokładnie o to mi chodziło pare postów wstecz, tylko Isadora ładniej to ujeła:evil_lol:;);) tu przykład takiego tez nie fundacyjnego: TERIER, młody, piękny. POMÓŻ URATOWAĆ ŁAPKI (654696230) - Aukcje internetowe Allegro U mnie tez właśnie odpaliłam niefundacyjną. W zeszłym tygodniu skończyłam tez taką - sprzdała się cała. I często takie robię. Jak pisałam na takiej aukcji sprzedajemy dyplom własnego projektu, zdjęcie, czy cośtam. A akse przeznaczamy na pieska bo mamy taki kaprys. I Nie jest to AUKCJA CHARYTATYWNA tylko zwykła sprzedaż. I nie sprzedajemy powietrza czyli cegiełki tylko konkret i po ptakach, mogą skoczyć na pukiel. Wszystko zgodne z litera prawa. Quote
marysia55 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='Lu_Gosiak']Dokładnie o to mi chodziło pare postów wstecz, tylko Isadora ładniej to ujeła:evil_lol:;);) tu przykład takiego tez nie fundacyjnego: TERIER, młody, piękny. POMÓŻ URATOWAĆ ŁAPKI (654696230) - Aukcje internetowe Allegro osobiscie wpłacałam na tym allegro na konto prywatne i dostałam piekny dyplom na maila :loveu: Quote
marysia55 Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 [quote name='Isadora7'][B] Proste jak rogal. :evil_lol::evil_lol::evil_lol: albo budowa cepa :diabloti: Quote
Leyla Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 Isadora7 napisał(a): mogą skoczyć na pukiel. Wszystko zgodne z litera prawa. :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Quote
Recommended Posts