taxelina Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='Jasza']Frania jest na wczasach nad morzem. Ale tak w ogóle to przebywa w DT u Wiewiórki w Sosnowcu.:lol: A czemu pytasz Deer? przeciez trzeba ja dodac na Jamniki i mixy szukaja domow :D Quote
__Lara Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 wiq napisał(a):Frania, hopnę Ci wątek ;) ;) Franeczko, do góry :) Quote
Jasza Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Piękna jest rzeczywiście! A jak z Akcją w Silesii? Wiewiórka powiedziała przed wyjazdem, że pojedzie z Franką... Quote
__Lara Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Jasza napisał(a):Piękna jest rzeczywiście! A jak z Akcją w Silesii? Wiewiórka powiedziała przed wyjazdem, że pojedzie z Franką... Ciotki właśnie, napiszcie do JOMY!!! nie może przepaść taka okazja. Słuchajcie, ja dziś umieszczę ogłoszenie Frani na telegazecie, z kasy, którą przelała mi maciaszek na telefony na psiaki. Quote
Jasza Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Czekajmy na Wiewiórkę, niech ostatecznie się wypowie!:cool3: Quote
__Lara Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Frania jest narazie wpisana na listę rezerwową, bo jest już full. Dobrze by było ją wysterylizować w najbliższym czasie. Edit: Frania będzie mieć ogłoszenie na telegazecie, za 6,10zł, właśnie zamieściłam :) i odnowiłam allegro za 20,60zł. Quote
Jasza Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Dzisiaj idę na wizytę przedadopcyjna w sprawie Frani. Quote
__Lara Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 Jasza napisał(a):Dzisiaj idę na wizytę przedadopcyjna w sprawie Frani. :loveu::loveu::loveu: trzymamy kciuki :) Quote
Jasza Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Napiszcie jeżeli możecie co ze sterylką? Czy Frania dostanie kupon na bezpłatną sterylizację, czy Pani musi ją sterylizować na swój koszt? Czy te 50PLN mają ewentualnie przy odbiorze zapłacić? Jadę prosto z pracy, dlatego czekam na odpowiedź.;) Wiewiórka przyjeżdża w piątek rano. Gdyby rodzinka była w porządku, to umówię ich z Wiewiórką na weekend. Ona im tez może o France dużo powiedzieć. Quote
basiapron Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Frania pewnie opalona wróci:evil_lol: jak ktoś chce to ja mam numer telefonu do Wiewiórki Quote
Jasza Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Rozmawiałam z Wiewiórką wczoraj. Wracają jutro rano. Quote
__Lara Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 Frania powinna dostać Jaszo kupon na bezpłatną sterylkę jak ją zabierałaś? pamiętasz? przekazałaś Wiewiórce? jak nie dostałaś to się myślę jakoś załatwi. Quote
Jasza Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Nie dostałam kuponu. Może Maciaszek wie jak to załatwić. Quote
__Lara Posted August 6, 2009 Author Posted August 6, 2009 No to dziwne, że nie dostałaś :shake: ehhh... maciaszek jutro jedzie do schronu, poproś ją Jaszo żeby to załatwiła, wydadzą go. A potem nie wiem, trzeba go jakoś przekazać. Quote
maciaszek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Jasza napisał(a):Dzisiaj idę na wizytę przedadopcyjna w sprawie Frani.Trzymam kciuki! Jasza napisał(a):Napiszcie jeżeli możecie co ze sterylką? Czy Frania dostanie kupon na bezpłatną sterylizację, czy Pani musi ją sterylizować na swój koszt?Przy odbieraniu Frani powinnaś dostać umowę adopcyjną, na dole której jest kupon na bezpłatną sterylkę w Brynowie. Masz taką umowę? Jeśli nie masz to jutro pogadam o tym w schronie i pewnie będziesz musiała tam podjechać, żeby wypisali ją na Ciebie i żebyś ją podpisała. Na przyszłość, jeśli jeszcze byś jakiegoś psiaka na siebie wyciągała, upominaj się o tą umowę! :) Jasza napisał(a):Czy te 50PLN mają ewentualnie przy odbiorze zapłacić?Myślę, że jeśli ich na to stać niech zapłacą, przy odbiorze Frani. Gdyby brali ją ze schronu musieliby zapłacić. A tak zapłacą nam, a my pomożemy innym psiakom z katowickiego schronu :diabloti:. Tylko Wiewiórka musi o tym wiedzieć, żeby nie było głupiej sytuacji ;). Jasza napisał(a):Nie dostałam kuponu.A umowę? Jasza napisał(a):Może Maciaszek wie jak to załatwić.Wie i załatwi :). Quote
Jasza Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Maciaszku, ja dostałam tylko taki druczek - wydanie do DT. Żadnej umowy nie podpisywałam. Żadnego kuponu nie dostałam. Pani tylko mi powiedziała, że jeśli bym ją chciała sterylizować to mam się najpierw skonsultować z weterynarzem, bo Frania ma już sześć lat i powinna też schudnąć. Jeśli mogłabyś to załatwić, to byłoby super. W sprawie wizyty: Pani jest naprawdę bardzo miła. Mieszka z mężem, który ma własną firmę i czasami nie ma go całymi dniami w domu. Ona wychowuje dziewięcioletniego synka Damiana, który ma porażenie mózgowe. Pani nie pracuje, jest z synkiem cały dzień w domu, chociaż w czasie roku szkolnego Damianek jeździ do Ośrodka na warsztaty terapeutyczne od poniedziałku do piątku. Pani miała psa, osiem lat, przygarniętego od ludzi ktorzy go chcieli wyrzucić. Przygarnęła też kanarka, bardzo wiekowego, którego do dzisiaj wspomina... Pies którego wcześniej mieli, nazywał się Simba, był podobno bardzo do Damiana przywiązany. A chłopczyk też bardzo lubi kontakt ze zwierzętami. Pani zgodziła się oczywiście na sterylkę. Jeżeli byłaby możliwość wysterylizowania Franki bezpłatnie na Brynowie to byłoby super. Frania oczywiście nie będzie wychodziła sama, tylko zawsze z Panią. Całą rodziną wyjeżdżają często do lasu gdzie jest woda więc Frania będzie często "na łonie natury.";) No i co tu jeszcze.. Acha, Pani powiedziała, że Frania jej sie od razu spodobała, szczególnie ten jej ogonek. Jak macie jakieś pytania to proszę zadawać. Wiewiórka wraca dzisiaj. Ma numer do tej Pani a ta Pani ma numer do Wiewiórki. Mają się umówić dzisiaj lub jutro w Katowicach. Wiewiórka obiecała zadzwonć i powiedzieć jak się to wszystko udało. Nie wyobrażam sobie tylko jak rodzina Wiewiórki i Ona sama to przeżyją... Quote
__Lara Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Franeczko, mam nadzieję, że to Twój domek na zawsze :loveu::loveu::loveu: tak się cieszę dziewczyny, przecież to była kiedyś taka skołtuniona bida w schronisku, nikt jej by nie wypatrzył, a tu proszę :loveu::multi: Quote
maciaszek Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Jaszo słońce Ty nasze :loveu:, nie dzwoń do mnie przed 10.30, please... :diabloti: chyba, że coś co czekać nie może... Nic się nie stało. Dziś akurat nie spałam, ale to tak na przyszłość proszę ;). Rozmawiałam w schronisku o umowie. Możesz podjechać w każdej chwili. Umowa powinna zostać wypisana na nowych właścicieli, żeby bez problemu mogli Franię w Brynowie ciachnąć. Musisz mieć więc ze sobą imię i nazwisko właścicielki, adres zamieszkania i numer telefonu. Tyle potrzeba do umowy. Quote
__Lara Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Wiewiórko, daj tu znać czym prędzej! Cioteczki, a ja poproszę o jakiegoś smsika z wieściami o Franeczce, bo jutro wyjeżdżam, bardzo proszęęęę ;) Quote
Jasza Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 [quote name='maciaszek']Jaszo słońce Ty nasze :loveu:, nie dzwoń do mnie przed 10.30, please... :diabloti: chyba, że coś co czekać nie może... Nic się nie stało. Dziś akurat nie spałam, ale to tak na przyszłość proszę ;). Rozmawiałam w schronisku o umowie. Możesz podjechać w każdej chwili. Umowa powinna zostać wypisana na nowych właścicieli, żeby bez problemu mogli Franię w Brynowie ciachnąć. Musisz mieć więc ze sobą imię i nazwisko właścicielki, adres zamieszkania i numer telefonu. Tyle potrzeba do umowy. :oops: Ja strasznie przepraszam!:modla: Dzięki za załatwienie sprawy, w przyszłym tygodniu pojadę po kupon. Quote
maciaszek Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 [quote name='Jasza']:oops: Ja strasznie przepraszam!:modla:Jaszo, nic się nie stało, naprawdę! Mogłam przecież nie odbierać, prawda? A skoro odebrałam to znaczy, że "żywa" byłam ;). Po prostu nie wiedziałaś, że pracuję do późna, spać chodzę jeszcze później, a z rana (czyli do 10.00 ;)) śpię. I tak naprawdę najlepiej mnie łapać między 11.00 a 14.00. Pamiętaj, żeby wziąć od nowej właścicielki dane do umowy! A teraz czekamy na wieści z dnia jutrzejszego. Wiewiórko, wróciłaś już. Napisz coś o France. Jak się miewa, jak minęły Wam wakacje. No i jak się czujecie przed jutrzejszym wielkim dniem? Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie sprawnie i tak jak jest umówione Frania przed południem będzie już zapoznawać się z nowym domkiem, który nie może się na nią doczekać. Tak się jeszcze zastanawiam kto powinien podpisać umowę adopcyjną z nowym domem. Ale chyba Jasza, bo to Jasza jest wciąż, w świetle prawa, opiekunem Frani (na Jaszę jest wystawiony papier wydania ze schronu i to Jasza powinna mieć w razie czego podkładkę co zrobiła z psem, że go nie ma :diabloti:). Quote
Recommended Posts