Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny :loveu: Normalnie mam banana na ustach. Dzięki za uratowanie jej. Ja zawsze wierzyłam że ona śliczna :multi: W nowej fryzurce będzie cud miód. rzeczywiście ma serduszko :)

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie ze spacerku wróciłyśmy, znaczy najpierw byłam z Pati a potem przyszłam po Frankę bo inaczej nie dała bym z tymi świruskami rady ;p .
Frania w nocy była bardzo grzeczna, ogólnie jest bardzo grzecznym pieskiem. Dziś o 15 idę do weta na oględziny ii obciąć pazurska jej bo strasznie długaśne ma. Jak tylko zdobędę aparat to nacykam jej fotek. A wczoraj jak moja mama wróciłam to Frania (mój bardzoo groźny pies stróżujący) nie chciałam jej wpuścić do domu wogóle ;p ona to jest artystka;)

Posted

Czekamy na wieści i czekamy na zdjęcia..
Pisz wszystko co ważne z Franią.
Jak przespała noc? Piszesz, że była grzeczna, to znaczy, że nie sikała?
Jak się dogadują z Pati?
Jaki jest jej stosunek do dzieci?
Jak ja z nią spacerowałam, to ani na dzieci, ani na inne psy, na koparkę obok której przechodziłyśmy nie reagowała w ogóle.
Jedynie na zbyt szybko jadące samochody spoglądała ze strachem i odsuwała sie od krawężnika.
Jeżeli będę pisała dla niej nowe ogłoszenia to im więcej o niej napiszę konkretów tym lepiej.

No i czekamy na wieści od weterynarza.

Posted

Jaszo, Frania jest też w allegro zbiorowym psiaków schroniskowych :) ale ok, jak chcesz dla niej osobne to nie ma problemu ;)

Czekamy na wieści od weta. No właśnie, posikiwała w nocy? niepokoi mnie to.. :roll:

Posted

Nie trzymaj nas tak w niepewności...
A jakie wieści jeżeli chodzi o fryzjera?
Nie, żebym Frankę chciała tak na siłę upiększać, bo tego nie potrzebuje,:diabloti:
ale Wiewiórka się wcześniej dopytywała...

No i najważniejsze, jak z sikaniem u Frani?
Ale jeśli całą noc pierwszą było spokojnie, to chyba jest dobrze?

Posted

Jasza napisał(a):
A jakie wieści jeżeli chodzi o fryzjera?
Nie, żebym Frankę chciała tak na siłę upiększać, bo tego nie potrzebuje,:diabloti:
ale Wiewiórka się wcześniej dopytywała...
Amikat jest bardzo zalatana i zapracowana. Obiecała mi wczoraj wieczorem podać ten numer, ale jednak nie podała. Ścignę ją dzisiaj...

Posted

Przepraszam was ale ostatnio czasu nie ma, obiecuje się poprawić i jutro napisze. Tyle że wet stwierdził że Franka jest w dobrej wmiare kondycji i że jak będę z nią często wychodzić i dawać lepszą karmę to to sadełko wmiare zrzuci ;p Tak ogólnie to Franeczka jest coraz radośniejsza moi sąsiedzi się w niej zakochali ;) na spacerkach obszczekuje inne pieski ale nie żuca się im do gardeł ;p W nocy i ogulnie w domu nie siusia, z Pati są sprzeczki, powiem szczeże nie lubią się, tylko na spacerkach latają obok siebie i sie jedna do drugiej nie rzuca ;p Na dzieci nie zwraca większej uwagi. Najsłodsza jest jak tak wieczorem jak oglądam telewizje to podchodzi, kładzie mordke mi na kolanach i patrzy sie tymi swoimi oczkami ;) Szkoda mi jej w te upały bo ona biedna w tym futrze swoim latać musi ;p. A i na spacerkach jak tak gorąco jest to wbiega w karzdą większą kałuże a mokra tak śmisznie wygląda ;p

Posted

[quote name='Wiewiórka']Tak ogólnie to Franeczka jest coraz radośniejsza moi sąsiedzi się w niej zakochali ;) Może ją zaadoptują ;)?

Szkoda mi jej w te upały bo ona biedna w tym futrze swoim latać musi ;p.
Postaram się dziś wydobyć ten numer od Amikat... Jak będę miała to podam Ci na PW, żebyś mogła się umówić z panem fryzjerem na dogodny termin.

Edit: Mam już numer, wysyłam Ci PW.

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Przepraszam was ale ostatnio czasu nie ma, obiecuje się poprawić i jutro napisze. Tyle że wet stwierdził że Franka jest w dobrej wmiare kondycji i że jak będę z nią często wychodzić i dawać lepszą karmę to to sadełko wmiare zrzuci ;p Tak ogólnie to Franeczka jest coraz radośniejsza moi sąsiedzi się w niej zakochali ;) na spacerkach obszczekuje inne pieski ale nie żuca się im do gardeł ;p W nocy i ogulnie w domu nie siusia, z Pati są sprzeczki, powiem szczeże nie lubią się, tylko na spacerkach latają obok siebie i sie jedna do drugiej nie rzuca ;p Na dzieci nie zwraca większej uwagi. Najsłodsza jest jak tak wieczorem jak oglądam telewizje to podchodzi, kładzie mordke mi na kolanach i patrzy sie tymi swoimi oczkami ;) Szkoda mi jej w te upały bo ona biedna w tym futrze swoim latać musi ;p. A i na spacerkach jak tak gorąco jest to wbiega w karzdą większą kałuże a mokra tak śmisznie wygląda ;p

:loveu::loveu::loveu: kochana Frania :D to z siusianiem już nie ma problemu? :lol: ile płaciłaś za weta Wiewiórko? będą jakieś zdjęcia? ;)

Posted

Wiewiórko kochana jak ja czekałam na takie słowa...
Jak sobie wyobrażę Franię z głową na kolanach Twoich....
Byłam z nią przez krótki czas tylko, ale wiem jak potrafi patrzeć...
Ma najpiękniejsze oczy na świecie!
Zaraz po moim futrzaku :diabloti:
Pododawałam nowe zdjęcia do ogłoszeń Frani na gumtree, ale czekam na jej fotki takie naprawdę z duszą...

Cieszę się, że jest zdrowa:loveu:

A jak z innymi psami?
Wszystkie obszczekuje?

Posted

[quote name='maciaszek']Może ją zaadoptują ;)?

Postaram się dziś wydobyć ten numer od Amikat... Jak będę miała to podam Ci na PW, żebyś mogła się umówić z panem fryzjerem na dogodny termin.

Edit: Mam już numer, wysyłam Ci PW.

No to teraz SZAŁ!

Posted

Frania będzie miała w poniedziałek po południu wizytę u fryzjera :).

__Lara napisał(a):
to z siusianiem już nie ma problemu? :lol: ile płaciłaś za weta Wiewiórko?
No właśnie, jak z sikaniem? I ile zapłaciłaś za wizytę, ile Ci przelać?
Dziewczyny, a co ze sterylką Frani? Może by ją umówić?

Posted

maciaszek napisał(a):
Frania będzie miała w poniedziałek po południu wizytę u fryzjera :).

No właśnie, jak z sikaniem? I ile zapłaciłaś za wizytę, ile Ci przelać?
Dziewczyny, a co ze sterylką Frani? Może by ją umówić?

To może najpierw fryzjer, potem odczekajmy trochę i sterylka? ;) nie wiemy co z siusianiem?

Posted

Ale ja się nie upieram, że sterylka ma być już, natychmiast, teraz (tym bardziej, że najpierw termin trzeba umówić, a one nie są "na już"). Tak tylko chciałam zasygnalizować sprawę ;).

Posted

maciaszek napisał(a):
Ale ja się nie upieram, że sterylka ma być już, natychmiast, teraz (tym bardziej, że najpierw termin trzeba umówić, a one nie są "na już"). Tak tylko chciałam zasygnalizować sprawę ;).

Ok, dobrze, że wszyscy jakoś trzymamy razem rękę na pulsie :lol:;)

Posted

Lidan napisał(a):
Czyli generalnie Frania jest zdrową sunią i tylko domku stałego jej brak ;)

Chyba tak, jeśli posikiwanie przeszło ;) no i jeszcze wypięknieje, po fryzjerze :cool3: