leni356 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Dziewczyny :loveu: Normalnie mam banana na ustach. Dzięki za uratowanie jej. Ja zawsze wierzyłam że ona śliczna :multi: W nowej fryzurce będzie cud miód. rzeczywiście ma serduszko :) Quote
Wiewiórka Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Właśnie ze spacerku wróciłyśmy, znaczy najpierw byłam z Pati a potem przyszłam po Frankę bo inaczej nie dała bym z tymi świruskami rady ;p . Frania w nocy była bardzo grzeczna, ogólnie jest bardzo grzecznym pieskiem. Dziś o 15 idę do weta na oględziny ii obciąć pazurska jej bo strasznie długaśne ma. Jak tylko zdobędę aparat to nacykam jej fotek. A wczoraj jak moja mama wróciłam to Frania (mój bardzoo groźny pies stróżujący) nie chciałam jej wpuścić do domu wogóle ;p ona to jest artystka;) Quote
Jasza Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Czekamy na wieści i czekamy na zdjęcia.. Pisz wszystko co ważne z Franią. Jak przespała noc? Piszesz, że była grzeczna, to znaczy, że nie sikała? Jak się dogadują z Pati? Jaki jest jej stosunek do dzieci? Jak ja z nią spacerowałam, to ani na dzieci, ani na inne psy, na koparkę obok której przechodziłyśmy nie reagowała w ogóle. Jedynie na zbyt szybko jadące samochody spoglądała ze strachem i odsuwała sie od krawężnika. Jeżeli będę pisała dla niej nowe ogłoszenia to im więcej o niej napiszę konkretów tym lepiej. No i czekamy na wieści od weterynarza. Quote
Jasza Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Uff, zarejestrowałam sie na Allegro!:eviltong: Wstawiłam ogłoszenie Franki. Na razie najprostsze z możliwych. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=677012673 Jak będą piękne zdjęcia to zaraz zmieniam i wtedy je wyróżnię. No i dodam nowe informacje o France. Quote
__Lara Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 Jaszo, Frania jest też w allegro zbiorowym psiaków schroniskowych :) ale ok, jak chcesz dla niej osobne to nie ma problemu ;) Czekamy na wieści od weta. No właśnie, posikiwała w nocy? niepokoi mnie to.. :roll: Quote
Lidan Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Zaglądam do Frani z nadzieją na świeże wiadomości. Quote
maciaszek Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 deer_1987 napisał(a):To jest tylko Dt?Tak, to tylko dt. Quote
taxelina Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 A to czemu ja myslalam ze juz nowy dom ma i nikt nie poprawil mnie? wrzucam spowrotem sunie na strone.. Quote
maciaszek Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Wiewiórka, dlaczego zamilkłaś? Jakie są wieści po wizycie u weta? Co słychać u Franki? Quote
Jasza Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Nie trzymaj nas tak w niepewności... A jakie wieści jeżeli chodzi o fryzjera? Nie, żebym Frankę chciała tak na siłę upiększać, bo tego nie potrzebuje,:diabloti: ale Wiewiórka się wcześniej dopytywała... No i najważniejsze, jak z sikaniem u Frani? Ale jeśli całą noc pierwszą było spokojnie, to chyba jest dobrze? Quote
maciaszek Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Jasza napisał(a):A jakie wieści jeżeli chodzi o fryzjera? Nie, żebym Frankę chciała tak na siłę upiększać, bo tego nie potrzebuje,:diabloti: ale Wiewiórka się wcześniej dopytywała...Amikat jest bardzo zalatana i zapracowana. Obiecała mi wczoraj wieczorem podać ten numer, ale jednak nie podała. Ścignę ją dzisiaj... Quote
Wiewiórka Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Przepraszam was ale ostatnio czasu nie ma, obiecuje się poprawić i jutro napisze. Tyle że wet stwierdził że Franka jest w dobrej wmiare kondycji i że jak będę z nią często wychodzić i dawać lepszą karmę to to sadełko wmiare zrzuci ;p Tak ogólnie to Franeczka jest coraz radośniejsza moi sąsiedzi się w niej zakochali ;) na spacerkach obszczekuje inne pieski ale nie żuca się im do gardeł ;p W nocy i ogulnie w domu nie siusia, z Pati są sprzeczki, powiem szczeże nie lubią się, tylko na spacerkach latają obok siebie i sie jedna do drugiej nie rzuca ;p Na dzieci nie zwraca większej uwagi. Najsłodsza jest jak tak wieczorem jak oglądam telewizje to podchodzi, kładzie mordke mi na kolanach i patrzy sie tymi swoimi oczkami ;) Szkoda mi jej w te upały bo ona biedna w tym futrze swoim latać musi ;p. A i na spacerkach jak tak gorąco jest to wbiega w karzdą większą kałuże a mokra tak śmisznie wygląda ;p Quote
maciaszek Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [quote name='Wiewiórka']Tak ogólnie to Franeczka jest coraz radośniejsza moi sąsiedzi się w niej zakochali ;) Może ją zaadoptują ;)? Szkoda mi jej w te upały bo ona biedna w tym futrze swoim latać musi ;p. Postaram się dziś wydobyć ten numer od Amikat... Jak będę miała to podam Ci na PW, żebyś mogła się umówić z panem fryzjerem na dogodny termin. Edit: Mam już numer, wysyłam Ci PW. Quote
__Lara Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 Wiewiórka napisał(a):Przepraszam was ale ostatnio czasu nie ma, obiecuje się poprawić i jutro napisze. Tyle że wet stwierdził że Franka jest w dobrej wmiare kondycji i że jak będę z nią często wychodzić i dawać lepszą karmę to to sadełko wmiare zrzuci ;p Tak ogólnie to Franeczka jest coraz radośniejsza moi sąsiedzi się w niej zakochali ;) na spacerkach obszczekuje inne pieski ale nie żuca się im do gardeł ;p W nocy i ogulnie w domu nie siusia, z Pati są sprzeczki, powiem szczeże nie lubią się, tylko na spacerkach latają obok siebie i sie jedna do drugiej nie rzuca ;p Na dzieci nie zwraca większej uwagi. Najsłodsza jest jak tak wieczorem jak oglądam telewizje to podchodzi, kładzie mordke mi na kolanach i patrzy sie tymi swoimi oczkami ;) Szkoda mi jej w te upały bo ona biedna w tym futrze swoim latać musi ;p. A i na spacerkach jak tak gorąco jest to wbiega w karzdą większą kałuże a mokra tak śmisznie wygląda ;p :loveu::loveu::loveu: kochana Frania :D to z siusianiem już nie ma problemu? :lol: ile płaciłaś za weta Wiewiórko? będą jakieś zdjęcia? ;) Quote
Jasza Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Wiewiórko kochana jak ja czekałam na takie słowa... Jak sobie wyobrażę Franię z głową na kolanach Twoich.... Byłam z nią przez krótki czas tylko, ale wiem jak potrafi patrzeć... Ma najpiękniejsze oczy na świecie! Zaraz po moim futrzaku :diabloti: Pododawałam nowe zdjęcia do ogłoszeń Frani na gumtree, ale czekam na jej fotki takie naprawdę z duszą... Cieszę się, że jest zdrowa:loveu: A jak z innymi psami? Wszystkie obszczekuje? Quote
Jasza Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [quote name='maciaszek']Może ją zaadoptują ;)? Postaram się dziś wydobyć ten numer od Amikat... Jak będę miała to podam Ci na PW, żebyś mogła się umówić z panem fryzjerem na dogodny termin. Edit: Mam już numer, wysyłam Ci PW. No to teraz SZAŁ! Quote
maciaszek Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Frania będzie miała w poniedziałek po południu wizytę u fryzjera :). __Lara napisał(a):to z siusianiem już nie ma problemu? :lol: ile płaciłaś za weta Wiewiórko?No właśnie, jak z sikaniem? I ile zapłaciłaś za wizytę, ile Ci przelać? Dziewczyny, a co ze sterylką Frani? Może by ją umówić? Quote
Jasza Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Co do sterylki.. A może by ją najpierw odchudzić? Sześć lat i ta jej "tusza".. Nie wiem, nie znam się na tym,.. Quote
__Lara Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 maciaszek napisał(a):Frania będzie miała w poniedziałek po południu wizytę u fryzjera :). No właśnie, jak z sikaniem? I ile zapłaciłaś za wizytę, ile Ci przelać? Dziewczyny, a co ze sterylką Frani? Może by ją umówić? To może najpierw fryzjer, potem odczekajmy trochę i sterylka? ;) nie wiemy co z siusianiem? Quote
maciaszek Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ale ja się nie upieram, że sterylka ma być już, natychmiast, teraz (tym bardziej, że najpierw termin trzeba umówić, a one nie są "na już"). Tak tylko chciałam zasygnalizować sprawę ;). Quote
__Lara Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 maciaszek napisał(a):Ale ja się nie upieram, że sterylka ma być już, natychmiast, teraz (tym bardziej, że najpierw termin trzeba umówić, a one nie są "na już"). Tak tylko chciałam zasygnalizować sprawę ;). Ok, dobrze, że wszyscy jakoś trzymamy razem rękę na pulsie :lol:;) Quote
Lidan Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Czyli generalnie Frania jest zdrową sunią i tylko domku stałego jej brak ;) Quote
__Lara Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 Lidan napisał(a):Czyli generalnie Frania jest zdrową sunią i tylko domku stałego jej brak ;) Chyba tak, jeśli posikiwanie przeszło ;) no i jeszcze wypięknieje, po fryzjerze :cool3: Quote
Recommended Posts