Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

maciaszek napisał(a):
Obserwacja była bardzo bardzo krótka, bo już wtedy spieszyłam się do pracy w związku z tą durną kontrolą. Więc tylko cyk fotki i biegiem dalej.
W boksie Frania obszczekuje podchodzących i coś tam nawet powarkuje. Stara się być taka groźna :diabloti:. Wyprowadzona uspokaja się od razu i wycisza. Stała grzecznie, bardzo grzecznie. Nie szarpała się, nie chciała gdzieś iść. Po prostu stała. Wystraszona nie była. Raczej taka zdystansowana. Niezbyt wylewna. Nie garnęła się szczególnie do ludzi (czyli do p.Ani, która ją trzymała). Po prostu sobie stała i patrzyła.

Tak, jak napisałam wcześniej, jestem za, o ile tylko uda się uzbierać kasę.

Dokładnie tak. Nawet ja mam problemy z wypatrzeniem jej, a przecież wiem kogo szukam...

"Groźna" Frania...maleństwo kochane...

Co do hoteliku, niech się jeszcze Lara wypowie...
Ktoś to musi zorganizować.
Ja mogę zadeklarować wpłatę 40 lub 50 PLN comiesięczną, zabrać Franeczkę ze schroniska, pójść z nią do weterynarza i ewentualnie zrobić jej prezent w postaci pięknej smyczki i obróżki.
No i może jeszcze przetransportować ją do hoteliku, lub części pokryć koszty.
Ale to Lara musiałaby poprowadzić sprawę.
Nie wiem, czy nie ma za dużo na glowie w związku z Verterkiem.
Dlatego myślałam, żeby najpierw zakończyć sprawe z nim.
Ale dla Frani czas sie bardzo liczy...

A ile w ogóle mamy teraz psiaków wyciągnietych ze schroniska i przebywających w hotelach?

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaszo :loveu: ciotko, dzwonię do Ciebie, a Ty nie odbierasz :evil_lol: ;) byłam w schronie, chciałam się spytać o numer Zuzi,, bo maciaszek była na spacerku z własnym psiorem ;)

Ale i tak by nie wypaliło... powiem tyle, że jakbym była matką tych dzieci to bym się na psa nie zdecydowała. Córa może już nie taka mała, koło 11 lat, ale ona chce tylko szczeniaka i szczeniaka, jak jej tłumaczymy, że on szybko urośnie itd.... to dalej nic :roll: nie było właściwie szczeniaczków poza jednym, który urośnie na dużego psa, a nawet nie był jeszcze zaszczepiony :roll: więc nie do wydania. Więc jak już piesków nie było no to zachciała potem małego kotka... jak dla mnie to porażka, dziecko chce mieć nową zabawkę i tyle :roll:
Pani ze schroniska odniosła takie same wrażenie.
Pani się bardzo spodobała Madzia, terierkowata sunia, 3 letnia, kochana :loveu: i przepiękna :loveu: ale nie zdecydowała się, bo nawet Pani kierownik odradzała jej - Pani ma koszatniczkę i może stać się łupem terierki...

Narazie nie wiadomo co dalej, może Pani przyjedzie do SCC... :roll:

Napiszę to tu, bo na wątku katowickim posty znikają :roll:

Franię też dziś widziałam... rzeczywiście, jak się zbliżyłam do kraty to tak jakby powarkiwała... może ogólnie ma złe wspomnienia...

Dziewczyny, ja jestem ZA hotelem, możemy narazie zbierać kasę i zapisać Franię w kolejce do jakiegoś hotelu/hoteli. Ewentualnie można się spytać Pani Magdy czy dałoby się zamienić Franię Verterem jakby znalazł dom, ale obawiam się, że to może być trudne, bo pewnie inne psiaki też czekają w kolejce.

Posted

[quote name='Jasza']Ale dla Frani czas sie bardzo liczy...Ona nawet nieźle znosi schronisko. Dobrze by było ją wyciągnąć, bo im dłużej tam będzie siedzieć to tym trudniej będzie ją przyzwyczaić do normalnego życia. No i coraz starsza się robi, a ludzie niechętnie adoptują psy powyżej 5 lat :(.
Ale nie ma chyba na razie ciśnienia z jej wyrywaniem ze schronu. Może jeszcze ew. troszkę poczekać. Tak myślę.

A ile w ogóle mamy teraz psiaków wyciągnietych ze schroniska i przebywających w hotelach?
Oskar, Fuks, Hager, Verter-Bingo. Chyba mi żaden nie umknął...

Posted

Laro..przepraszam, ale mialam rozłoadowany telefon :oops:

A w sprawie Frani sama nie wiem co robić.
Laro, decyduj, zapisuj ją na jakiejś liście, sama nie wiem...
Nie mogę o niej przestac myśleć...

Posted

Laro:Teraz przesyłam Maciaszkowi zdjęcia moich rzeczy na bazarek, ale jak skończysz Twój, to możemy razem zrobić kolejny, na Franeczkę...

A jeśli zbieramy na nią pieniądze, to znaczy, że ją na jakąś listę zapiszesz?
Napisz proszę co robimy..

A ja porozwieszałam jej ogłoszenia na tablicach ogłoszeniowych na ogródkach działkowych w Świętochłowicach.:lol:

I zapraszam różne ciotki na wątek Frani!

Posted

W sobotę i w niedzielę nie będę miała prawdopodobnie dostępu do komputera, a właściwie do internetu, chyba że mój TZ coś pokombinuje z tym fantem..
Jakby co, jestem pod telefonem.
514518167.

Posted

[quote name='Jasza']Laro:Teraz przesyłam Maciaszkowi zdjęcia moich rzeczy na bazarek, ale jak skończysz Twój, to możemy razem zrobić kolejny, na Franeczkę...

A jeśli zbieramy na nią pieniądze, to znaczy, że ją na jakąś listę zapiszesz?
Napisz proszę co robimy..

A ja porozwieszałam jej ogłoszenia na tablicach ogłoszeniowych na ogródkach działkowych w Świętochłowicach.:lol:

I zapraszam różne ciotki na wątek Frani!

Tak, koniecznie musi ją ktoś zapisać do jakiegoś hoteliku - wszędzie kolejki. Kto się tym zajmie? Chyba że pójdzie w miejsce Vertera --> trzeba sprawdzić.
W międzyczasie zbieramy deklaracje i niech ktoś zrobi bazarek proszę. Ja dorzucę jakieś rzeczy, tylko proszę o info komu wysłać?

Posted

Ciżęko powiedzieć. Niektóre hoteliki są "zawalone", 14-20 psiaków w kolejce, takich chyba nie ma sensu. Chyba u Zuzi byłaby 5 lub 6
Najlepiej dla małej gdyby udało się ją wziąć w miejsce Vertera - nie wiem do kogo należy decyzja?

Posted

To prosimy larę i maciaszka o ostateczną decyzję, ewentualnie o zmianę tytułu wątku, że zbieramy deklaracje...
Ja tak jak pisałam wcześniej, mogę 50 PLN miesięcznie.
(Wykupię ją też jeśli do tego już dojdzie ze schroniska i kupię smycz i obróżkę).

Nie wiecie dziewczyny ile się czeka na hotelik?

Posted

Przepraszam - Bonus jest w o wiele gorszym stanie niż Frania, więc chyba jednak on powinien opuścić schron szybciej (w miejsce Vertera?)
Ja może będę miała miejsce da F. w hoteliku - dam znać

Zbierajcie deklaracje proszę bo bez tego ani rusz

Posted

Zmienię zaraz tytuł wątku.

leni, jak chcesz podesłać rzeczy na bazarek to ślij na:

[email protected]

Jaszo, ok, możesz potem też mi podesłać rzeczy na bazarek dla Frani :)

leni, jak możesz to zapisz gdzieś Franię do hotelu, bardzo Cię proszę. Zobaczymy czy podołamy finansowo.

Posted

hovomaniaczka napisał(a):
Postaram sie w przyszlym tygodniu przelac troche pieniazkow dla Franii.

Dziękujemy :loveu: narazie musimy się umówić na czyje konto zbieramy :p

Posted

Zapisujcie dziewczynę!
Leni, Ty masz hotelik?
Możesz coś więcej ?

Laro zmieniaj więc tytuł wątku...zobaczymy czy damy radę...
A ja zapraszam ciągle ciotki na nasz wątek.

Posted

Rozsyłam, rozsyłam...tylko na weekend zostałam bez komputera...(chyba, że mój TZ jakiś cud uczyni. :evil_lol:..)
Jakby cos to jestem pod telefonem.

Posted

Jasza napisał(a):
Rozsyłam, rozsyłam...tylko na weekend zostałam bez komputera...(chyba, że mój TZ jakiś cud uczyni. :evil_lol:..)
Jakby cos to jestem pod telefonem.

Ok ;) ciotki i wujkowie, zapraszamy!!!!

Posted

__Lara napisał(a):
Dziękujemy :loveu: narazie musimy się umówić na czyje konto zbieramy :p

Koniecznie zamieścić pogrubioną trzcionką konto

_Lara jeśli podasz swoje konto, to będzie bardziej wiarygodnie - tak myślę

Posted

_K&S_ napisał(a):
Koniecznie zamieścić pogrubioną trzcionką konto

_Lara jeśli podasz swoje konto, to będzie bardziej wiarygodnie - tak myślę

Tak, tylko ja zbieram narazie kasę na Vertera, więc musiałabym wszystko rozpisać na kartce żeby mi się nie pomieszało. I chyba tak zrobię ;)

A konta nie podam na wątku, będę rozsyłać na PW.