Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Wiewiórka']Jezu... nie wytrzymam do jutra, nie mogę się doczekać Franki ;) no chyba zgupieje, dobrze że moja Patunia nie wie co się dzieje bo też by się nie mogła koleżanki doczekać.[/quote]

:loveu::lol::multi: tylko się cieszyć :) Franiu, jeszcze trochę i wreszcie wyjdziesz ze schronu :loveu:

Aaaa, to super, że nie ma opłaty za wydanie Frani :D

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem w pracy i już się pomyliłam dwa razy na fakturze z tego wszystkiego...:razz:
Niech już będzie trzecia.
Mam aparat i jeśli nie zapomnę z tego wszystkiego to porobię oczywiście zdjęcia Frani.
Wiecie, że to była jej ostatnia noc w schronisku? Od listopada...
Mała zobaczy trawę i drzewa, a jeszcze pogoda jest taka piękna...:lol:
Wiewiórka...:buzi: JESTEŚ WIELKA!

No, napiszę wszystko wieczorem..

Posted

Dzięki:oops:, ale wielka to chyba za dużo powiedziane:eviltong: Po namyśle stwierdziłam że nie wezmę Pati do centrum, one jest hmm... jak by to powiedzieć Szalona przez duże S wole żeby na spokojnie się z Franeczką poznały, a też wracać z centrum do domku to kawałek jest i z 2 psami no kłopotliwe to by było:eviltong: a samochód mojej mamy ma jakieś zwarcia czy cóś i kierunkowskaz nie działa. Aa jestem taka podekscytowana że w końcu zobaczę to cudo na własne oczy.

Posted

My będziemy na miejscu, czyli pod pomnikiem, około 16.00
Jeśli nam się autobus spóźni to możemy mieć lekki poślizg, ale
jakby co to się zdzwonimy.
Mój numer 514 518 167.

Posted

Jasza napisał(a):
Jestem w pracy i już się pomyliłam dwa razy na fakturze z tego wszystkiego...:razz:
Niech już będzie trzecia.
Mam aparat i jeśli nie zapomnę z tego wszystkiego to porobię oczywiście zdjęcia Frani.
Wiecie, że to była jej ostatnia noc w schronisku? Od listopada...
Mała zobaczy trawę i drzewa, a jeszcze pogoda jest taka piękna...:lol:
Wiewiórka...:buzi: JESTEŚ WIELKA!

No, napiszę wszystko wieczorem..

Jaszo :loveu: kochana, dziękuję Ci, że zajęłaś się zabraniem Frani :loveu: ja też się ekscytuje, chcę już zobaczyć Franię, uśmiechniętą, wesołą, szczęśliwą :loveu::multi:
Co za dzień :loveu::loveu::loveu:

Posted

Jesteśmy już w domku a Frania leży obok i pomerduje ogonkiem;) jest kochana, i taka śliczna z niej kluseczka. Byłyśmy teraz na spacerku na łąkach, nie wiedziałam że będzie taka energiczna a ona latała i skakała w trawie, prawie nie mogłam nad nią nadążyć. Idę zjeść obiad i Frania też coś smacznego dostanie. Pati moja najpierw bawić się z Franką chciała ale ta ją obszczekała i Pati się agresja włączyła ;p ale mam nadzieje że z czasem się polubią. Moja mama się w Franeczce zakochała twierdzi że trzeba ją na diete przestawić bo taka grubiutka jest. Dobra będe puźniej bo głodna jestem.

Posted

No, ja dotarłam dopiero teraz.
Po pierwsze Wiewiórka - wielki ukłon w Twoją stronę (i Twojej mamy)!

W schronisku nie za bardzo wiedzieli po jakiego pieska przyjechałam i z ciężkim sercem, ale musiałam wejść na boksy wewnętrzne i jej szukać z pracownikiem.
Byłam tam pierwszy raz ( w środku, bo w biurze już nie raz) więc każdy kto to przeżył, wie co czuję...
Tak strasznie mi było wstyd i żal, że nie mogę wziąć wszystkich tych wpatrzonych we mnie i szczekających pyszczków...

Frania na szczęści była blisko, za to groźnie poszczekiwała, więc sie zastanawiałam, czy to ta spokojna grzeczna sunia...:diabloti:
Jak tylko wyszła z boksu, przestała szczekać, zamerdała ogonkiem i już byłam kupiona.;)

Załatwiliśmy formalności w biurze, Franka się pożegnała z kierowniczką, Panem Darkiem, który ją darzy sentymentem wielkim i jeszcze jednym Panem, no i poszliśmy..
Jak tylko wyszła przed drzwi schroniska, zaczęła sikać, potem koopa, siku, koopa, wycieranie tyłeczka ( a zobaczycie na zdjęciu, że ma dupkę w kształcie serduszka!),
potem siku, koopka i tak z mlion razy..
Moja mama jej nawet nadgorliwie wycierała ten tyłeczek, bo Frania najpierw zrobiła co miała zrobić, a potem się po tym tyłkiem przejechała..Porządnicka :diabloti:

W autobusie było gorąco, i musialam tą tłuścioszkę podsadzać, ale nie jechaliśmy długo, więc ok.

Zdjęć parę zrobiłam , wybaczcie ich jakość, ale Franka jest przy całej tej swojej tuszy ruchliwa jak myszka, poza tym nie chciałam jej stresować za bardzo.
Zdjęcia przesłałam Maciaszkowi, bo ja nie potrafię wstawiac zdjęć spoza Dogo.:oops:

No, to tyle, ja też ide zjeść coś.

Posted

Nie napisalam najwazniejszego
Frania jest piekna!
Ma piekne miodowozielone oczy..
Kukala na nas jakby chciala spytac
Co sie dzieje, gdzie ja ide..
Grubasna jest niemozliwie...trzeba ja bedzie odchudzic :evil_lol:

Cudna grzeczna panna!

Wybaczcie mi pisownie ale mi sie klawiatura popsula w trakcie pisania..:shake:

Posted

Ludzie wolą brać szczeniorki, szczerze możecie napisać że Frania to szczeniak ;p lata za piłką (jej ukochaną jak dotąd zabawką) lepiej niż nie jeden szczeniak! Ale z pyszczka nie da sobie piłeczki wyjąć, to jej i tylko jej piłka i nie odda jej nikomu:diabloti: Apetyt ma wielki ale niechce jej utuczyć jeszcze bardziej a i to prawda cały czas dosłownie co 2 minuty siusia i siusia i siusia czy ta panna ma coś z pęcherzem? ;p

Posted

Wiewiórka napisał(a):
Ludzie wolą brać szczeniorki, szczerze możecie napisać że Frania to szczeniak ;p lata za piłką (jej ukochaną jak dotąd zabawką) lepiej niż nie jeden szczeniak! Ale z pyszczka nie da sobie piłeczki wyjąć, to jej i tylko jej piłka i nie odda jej nikomu:diabloti: Apetyt ma wielki ale niechce jej utuczyć jeszcze bardziej a i to prawda cały czas dosłownie co 2 minuty siusia i siusia i siusia czy ta panna ma coś z pęcherzem? ;p

To możliwe niestety.. Trzeba będzie zrobić ściepę na weterynarza..
Lara, robisz jakiś bazarek dla Frani czy Zuzi?

Posted

Jasza napisał(a):
Po pierwsze Wiewiórka - wielki ukłon w Twoją stronę (i Twojej mamy)!
Święte słowa. W ogóle dziękuję wszystkim, którzy zaangażowali się w wyciąganie Franki :loveu:.

W schronisku nie za bardzo wiedzieli po jakiego pieska przyjechałam i z ciężkim sercem, ale musiałam wejść na boksy wewnętrzne i jej szukać z pracownikiem.
Oni mnie kiedyś wykończą... Jak wczoraj Cię zapowiadałam to niby wszystko jasne było. Ech...

Zdjęcia przesłałam Maciaszkowi, bo ja nie potrafię wstawiac zdjęć spoza Dogo.:oops:
Oto i one:

Wiewiórka napisał(a):
Fajnie by było gdyby jutro mógł by ją ten fryzjer odwiedzić.
Czekam na namiary na tego pana. Jak będę miała to podam :).

Wiewiórka napisał(a):
to prawda cały czas dosłownie co 2 minuty siusia i siusia i siusia czy ta panna ma coś z pęcherzem? ;p
Koniecznie trzeba to sprawdzić. Masz kasę, żeby wyłożyć na weta? Po wizycie wkleisz skan/fotkę rachunku na wątek i przeleję Ci pieniądze. Może tak być?

Poproszę też o Twój numer telefonu, dodam go na stronę schroniska, pisząc, że psiak jest w dt. No chyba, że ktoś inny będzie Frankę pilotował.

Posted

Ja myślę, że to dlatego tak sika bo się zestresowała biedaczka..
Czekamy na zdjęcia Wiewiórko i bierzemy się za ogłoszenia!
Jak Franię odwiedzi fryzjer to myślę, że fotki będą piękniste..:lol:

Ja dzisiaj dostałam kod rejestracyjny Allegro, jutro się ostatecznie rejestruję i będę mogła Frani zrobić wypasione ogłoszenia...

Liczę na Twój talent i artystyczną duszę Wiewiórko!( w sprawie zdjęć).

Dobranoc Franiu, zaczyna się dla Ciebie nowe życie!

A swoją drogą marzę już żeby zobaczyć Frankę biegającą za piłką na tych swoich krótkich nóżkach!
Słodka kluska!

Posted

Wreszcie jestem :loveu: bardzo ładnie wyszła na zdjęciach :)

A te siusianie to trzeba koniecznie sprawdzić!

Jaszo, Wiewiórko, dzięki :loveu::multi::multi::multi:

Posted

leni356 napisał(a):
To możliwe niestety.. Trzeba będzie zrobić ściepę na weterynarza..
Lara, robisz jakiś bazarek dla Frani czy Zuzi?

Leni, będzie bazarek, Jasza mi przysłała zdjęcia :) tylko muszę mieć czas go zrobić :eviltong: myślę, że jutro go wystawię :)

Posted

Czekamy na wieści "fryzjerskie"..
Ufryzowana Franka...no, nie wiem, czy ona może być jeszcze piękniejsza niż jest, ale zobaczymy...

Wiewiórko, jeżeli będzie potrzebna kasa na cokolwiek związanego z Franką, to pisz śmiało!