Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na filmikach słychać, że Zgred nie może się nadal pogodzić z towarzystwem dużej i szczeka na nią ciągle, ale coraz mniej doskakuje... Luna unika bliskiego kontaktu, Drops by się już bawił na całego lada chwila, no ale niedobrze pańcia odda Batumi :placz:

Posted

Ale Batumi jest szczęśliwa :)

Wczoraj próbowałam podciąć Guckowi frędzle na łapach i coś mi nie szło, po pewnym czasie Gucek zaczął sie do mnie 'uśmiechać'. W pewnym momencie, mój mąż mówi: "Gucek, nie wygłupiaj się, daj sobie podciąć frędzle, bo ciotka malawaszka do nas wpadnie i Cię zabierze, boś ty taki zarośnięty i 'zaniedbany'.

Posted

Batumi gryzaków z zoologa jeść nie chce, kurzych rapek też nie, ale... znalazła na spacerze jakiegoś skamieniałego gnata i jego owszem - pociamkała

ciekawe czy jak będzie miała nową sierść to będzie czarna

a Punia się dziwi

mamo ale co Batumi tam wcina?

Posted (edited)

Jaką nową sierść ma mieć Batumi? Będziesz ją obcinała na sznaucera? Czy ma już domek na oku?

Punia jak odrosła trochę, cuudna jest.

Za Furią nie nadążam na filmikach. Za szybka jest jak dla mnie. Nie wiem, czy wytrzymałabym długo z takim pędziwiatrem. Angażuje zmysły do granic możliwości.

Edited by marako
Posted

nową w sensie że jak wymieni bo teraz ma zniszczoną, wysuszoną, ja jej nie będę obcinała - jutro jedziemy poznać nowych ludzi - jak się polubimy/polubią to Batumi zostanie już u siebie :( właśnie ją wykąpałam... lekka prowizorka, ale lepsze to niż nic - jednak łatwiej wykąpać psa w wannie niż w brodziku w jedną osobę... jakby została u nas dłużej to obcięłabym ją - bardzo mnie korci i ciekawa jestem jak będzie wyglądała - myślę, że pięknie - jest przepiękna i ma cudny charakter - aaa kolejny doskonały pies, którego muszę oddać :placz:

Furia jest prześmieszna - mimo podłego charakterku bardzo ją kocham - chyba jesteśmy podobne jak mówi mój J :D jak ona tak pędzi i przebiera tymi koślawymi łapkami to chodzę i się śmieję :) taki mały rozczochraniec... ciekawe kiedy jej sierść odrośnie zwłaszcza na szyi - coś kiepsko to idzie - na brzuszku już jest nieźle ale w miejscu obroży nadal łyso mimo podawania gammolenu, a wcześniej efa-olie...

Posted

Batumi piękna jest. I taka fajna dla malców. :)
Punieczka rozczula mnie notorycznie nie wiem czemu. Jak spojrzę na taką minę http://img850.imageshack.us/i/dsc0036pi.jpg/ to już jestem cała jej. Czasem to z tego kompa chciałabym ją wyjąć i przytulić, podrapać za uchem. Zrób to w moim imieniu Malawaszko, please. Tak szczególnie, świątecznie od nieznanej ciotki z daleka.

Posted

Obecna Punia nie ma nic wspólnego z tą łysą bidulą zabraną od faceta! Jest przecudna i taka do kochania (nie pakować, niestety :shake:). Malawaszko, ode mnie też wycałuj, wymiziaj i wyprzytulaj:calus: :buzi::iloveyou:. Lunę, Furiatkę, Dropsa i Zgredzika też. Jeśli Batumi nie została w domku to Ją też wycałuj. Jeśli zapomniałam o jakimś futrzaku to sorry, poprawię się w przyszłości ;)

Posted

Aż zajrzałam na początki Puni i rzeczywiście - nie do poznania, taka "apetyczna", aksamitna jest teraz. Wszystkie u Ciebie prędzej, czy później osiągają maksimum zdrowia i urody, jaka jest im zapisana w genach, a nawet jeszcze więcej, niezależnie od stanu początkowego.

Posted

No i Batumi została w nowym domku, ech ciężko, ciężko, ale wiem, że będzie kochana i szczęśliwa! Teraz zamieszkała w bloku w Dąbrowie, a niedługo będą budować domek i będzie mieszkała jeszcze bliżej mnie :) bardzo fajni ludzie i oby było już zawsze cudnie! Została wycałowana, wymiziana, wywalała się na plecki na dywanie, buziaki dawała nieśmiałe - coś czuję, że będzie córeczką tatusia :D

Posted

to rodzina zapsiona, u Rodziców są psiaki, będą się spotykać, u znajomych też psiaki więc Batumi będzie miała psie towarzystwo, a za dokuczaniem Zgredkowym na pewno nie będzie tęskniła ;)

Posted

[quote name='Saththa']Wasiuuuu ale wymogłas obietnice o zdjęciach, relacjach wiesciach filmikach?:)

nie musiałam nic wymo/a (??) gać :D będą foty na pewno, nie wiem jak filmiki, ale na pewno się za jakiś czas spotkamy

a to fotka już z własnego dywanu :loveu: niedługo po moim wyjściu

Posted

kurczaki ale mi smutno... tak mi się teraz zebrało... że chyba się normalnie pobeczę... albo upiję :roll: dwa psiaki mnie opuściły w tym tygodniu no... na szczęście Batumi mogę odwiedzać, bo Balbinkę to mijam na spacerach jak sobie śpi z Bolusiem, Pepą i Sonią :( aaaaaa człowiek się starzeje jakoś albo nie wiem co to jest :chaos:

ale z dobrych wieści - odwiedziłam dziś malutką niespełna 3 miesięczną Łucję - pamiętacie jak prosiłam Was o kciuki za córeczkę moich Przyjaciół? Dali radę! Łucja jest cudna - taki malutki łobuziak roześmiany :loveu:

Posted

[quote name='malawaszka']
ale z dobrych wieści - odwiedziłam dziś malutką niespełna 3 miesięczną Łucję - pamiętacie jak prosiłam Was o kciuki za córeczkę moich Przyjaciół? Dali radę! Łucja jest cudna - taki malutki łobuziak roześmiany :loveu:[/QUOTE]

Bardzo się cieszę :)

:calus:

Posted

[quote name='Margi']Same dobre wieści.:lol:[/QUOTE]

bo u Waszki to już tak jest, na początek bida, nędza i kupa nieszczęścia a na koniec happy end i góra radości :p:B-fly: