wilczy zew Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 sporawy jest http://img38.imageshack.us/img38/8445/dsc0030pl.jpg Luna powinna się obrazić za tę babcię Quote
WATACHA Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Biedak straszny :(, mam nadzieję, że da mu się jakoś ulżyć. Quote
Saththa Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 http://img715.imageshack.us/img715/10/dsc0102cz.jpg ja nie wiem jak można coś takiego zostawić :eek2: A Luncia taka żwawa :) Jak na Babcie :lol: Quote
malawaszka Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 buu no i RTG przeniesione na jutro bo dziś jakieś operacje tam mają i nie zdążę dojechać zanim się to zacznie, kurde przenieśli tą lecznicę i tak daleko teraz ech Quote
weszka Posted July 17, 2012 Posted July 17, 2012 Tyle wytrzymał to i do jutra da radę choc lepiej by juz było wiedzieć co tam się podziało. Quote
malawaszka Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 Wróciliśmy od Doktora Gierka z Katowic - Raficzek miał zrobione dwa RTG bioder i łapki - miednica jest skrzywiona i taka już zostanie bo tak się zrosła- tutaj trzeba uważać na dietę - żadnych kości czy czegoś co może powodować duże kupy, ale najgorsza łapka - drut, który włożono do kości został źle dobrany - za cienki i wysunął się urażając tkanki i kość chyba biodrową - to powodowało ból - piszczał przy kładzeniu się i wstawaniu biedak, wykorzystaliśmy to, że był przyśpiony i Dr Gierek mu zrobił nacięcie na dwa szwy i skrócił ten wystający kawałek druta - zrost zaczął się już robić, ale jeszcze około 1,5 miesiąca musi to mieć, teraz nie powinno mu już tak dokuczać - mam nadzieję, ze tak będzie bo strasznie przykro się patrzy jak on piszczał i nie mógł się ułożyć wygodnie - jak zrobię skan RTG to wstawię Quote
ulana Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 (edited) Nadrobiłam troszku... Rafik słodki chudzinka. Ale miejmy nadzieję, że teraz już nie będzie go bolało. Edited July 20, 2012 by ulana Quote
malawaszka Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 a weźcie tak mi go szkoda teraz, że aż mi się płakać chce... jest taki nieswój jak to po narkozie i w dodatku głodny i w kloszu, ale nie mogę mu zdjąć bo zaraz gmerać tam chce... wieczorkiem dam mu troszkę jeść Quote
wilczy zew Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 co za patałach mu to robił :angryy: bidek :-( Quote
Margi Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 Kurcze pewnie niewiele będzie można zrobić,ale żeby chociaż bidulka nie bolało.:shake: Quote
malawaszka Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 oby przestało boleć bo mi popiskuje i chyba zwariuję od tego :placz: teraz zasnął to boję się ruszać, żeby nie zaczął znowu... a tuż przed zmrokiem mieliśmy na podwórku zająca :mdleje: patrzymy z Jarkiem a nasza Fifka na polowaniu - plackiem przy ziemi i dawaj na zająca poluje :crazyeye: :evil_lol: Quote
wilczy zew Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 [quote name='malawaszka']a tuż przed zmrokiem mieliśmy na podwórku zająca :mdleje: patrzymy z Jarkiem a nasza Fifka na polowaniu - plackiem przy ziemi i dawaj na zająca poluje :crazyeye: :evil_lol:[/QUOTE] i co? upolowała :lol: Quote
wieso Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 "Dr Gierek mu zrobił nacięcie na dwa szwy i skrócił ten wystający kawałek druta - zrost zaczął się już robić, ale jeszcze około 1,5 miesiąca musi to mieć, teraz nie powinno mu już tak dokuczać" tego to ja troche nie zrozumialam....co musi miec ? jak to skrocil.....pokaz zdjecia rtg....uszkodzona kosc biodrowa przez drut....mysle.... Quote
malawaszka Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 [quote name='wilczy zew']i co? upolowała :lol: nie bo zając dostał przyspieszenia i zwiał [quote name='agaga21']może po narkozie tak jeszcze popiskuje :( mam nadzieję [quote name='wieso']"Dr Gierek mu zrobił nacięcie na dwa szwy i skrócił ten wystający kawałek druta - zrost zaczął się już robić, ale jeszcze około 1,5 miesiąca musi to mieć, teraz nie powinno mu już tak dokuczać" tego to ja troche nie zrozumialam....co musi miec ? jak to skrocil.....pokaz zdjecia rtg....uszkodzona kosc biodrowa przez drut....mysle.... pokażę jutro RTG bo musi być jasno na dworze żebym mogła zrobić zdjęcie zdjęcia - Rafik ma wewnątrz kości drut, ten drut się wysunął w stronę kości biodrowej (widać to na RTG) i tą kość urażał przy ruszaniu łapą, Dr skrócił to co wystawało (jak to skrócił - nie wiem - odciął, spiłował - ma swoje sposoby na to zapewne, ja nie wiem jak się to robi), ale całości nie można jeszcze wyjać bo kość się jeszcze nie zrosła Quote
wieso Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 aha, znaczy drut jeszcze 1,5 miesiaca,......no to potem rekonwalescencja....plywanie....ehhh, za daleko jestem..... Quote
malawaszka Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 [quote name='wieso']aha, znaczy drut jeszcze 1,5 miesiaca,......no to potem rekonwalescencja....plywanie....ehhh, za daleko jestem.....[/QUOTE] tak :( i już będzie jesień i po pływaniu w jeziorku :placz: Quote
eria Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 http://img651.imageshack.us/img651/981/dsc0085fp.jpg ale słodkie stworzonko :loveu: i bidne bardzo :-( Quote
wieso Posted July 18, 2012 Posted July 18, 2012 zostaje jeszcze wanna :) z wielka iloscia cieplej wody.... Quote
malawaszka Posted July 18, 2012 Author Posted July 18, 2012 [quote name='eria']http://img651.imageshack.us/img651/981/dsc0085fp.jpg ale słodkie stworzonko :loveu: i bidne bardzo :-( no kochany jest bardzo [quote name='wieso']zostaje jeszcze wanna :) z wielka iloscia cieplej wody.... no i pewnie tak będzie, a może wystarczy łąkowanie - zobaczymy, a może znajdzie dom wcześniej - chciałabym bo on by chciał mieć ludzi do tulenia dla siebie a ja nie mogę za dużo go tulić bo zaraz Dżordż zazdrości i jest dym, chociaz muszę przyznac, że i tak jestem ze Zgredka dumna bo Rafik jest z nami czwarty dzień i dziś jest już dużo lepiej niż w niedzielę czy poniedziałek Quote
anetta Posted July 19, 2012 Posted July 19, 2012 Co za konował mu to zrobił?? :mad: biedny pies. Quote
Recommended Posts