Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']nic a nic poza ramką nie zrobiłam[/QUOTE]no nie żartuj! byłam pewna że dodałaś jakiś efekt w photoshopie do tej akurat fotki!:crazyeye:

Posted

niee co Ty - nie dałabym rady tak daleko i z powrotem :shake: ja wyjechałam 150 km a Państwo resztę - spotkaliśmy się w Kępnie
a Birma mieszka teraz 17 km od schroniska, z którego ją wzięłam :mdleje: haha nie mogę z tego! musiała pół polski przejechać żeby wrócić tam :D

Posted

Tak mi się jakoś wydawało,że Państwo daleko mieszkają.
A Birma widocznie miała przeznaczone mieszkać w tamtych stronach.
Super ,że jest już w domku a nie w kojcu.Teraz tylko czekamy na wieści jak się zaaklimatyzowała i jak Swiss przyjął nową koleżankę.

Posted

sama bym się tam wyadoptowała :D Pani Dorota pokazywała mi zdjęcia Swissa wyszykowanego na przyjazd Birmy to nie mogła oczu oderwać od... ogrodu w tle :evil_lol:

Birma już wykąpana, jest zagubiona i chodzi po podwórku, przy bramie, przy ogrodzeniu :placz: no musi się przekonać, że teraz tam jest jej domek, nie bardzo chce w domu być tylko kładzie się na tarasie, ze Swissem poznali się bez warkotów i spięć - z jego strony bo że z jej strony nic nie będzie to było pewne :lol:

Posted

Chyba większość z nas by się do p.Doroty wyadoptowała bo jak było widać na wcześniejszych zdjęciach dom fajny i ogród piękny.
Birma pewnie ze dwa dni będzie taka niepewna,ale potem na pewno pokocha domek i nowych właścicieli.

Posted

dziewczyny czy ktoś używał takich ładowarek samochodowych do aku od aparatu?
http://www.sklepy24.pl/sklep/foto-tip_pl/produkt/ladowarka-sieciowo-samochodowa-do-nikon-en-el3-en-el3a-en-el3e/1581
http://www.ramtech.pl/3735,Ladowarka_do_Nikon_EN_EL3_EN_EL3a_EN_EL3e_230V_12V

Ojciec Dyrektor niedługo zabiera mi aparat na wyprawę a tam nie będzie dostępu do prądu tylko w samochodzie i muszę kupić coś - zapasowy akumulatorek kosztuje ponad 200 zł :mdleje:

Posted

bardzo proszę o info :eviltong: czy jak roślina ma w opisie "stanowisko słoneczne" to znaczy, że słońce ma być od rana do wieczora???? konkretnie chodzi mi o sosnę himalajską, jałowca Meyeri i kosodrzewinę pumilio:loveu:

Posted (edited)

Wydaje mi się,że wystarczy jak będzie pól dnia patelnia to też będzie dobrze.

U mnie jałowce tak właśnie rosną.To nie jest roślina zbyt wymagająca.

Edited by Margi
Posted

rany ogarnęła mnie żądza sadzenia roślin tylko brakuje mi wszystkiego :lol: od dobrej ziemi począwszy, przez całą resztę a na roślinach skończywszy :lol: chyba zwariuję....

a w ogóle to muszę się wyżalić bo miała jutro do mnie przyjechać z kochaną Figu suczka odebrana z patologii - olbrzymka, która była bita, źle traktowana, jedzenie i jakieś szczepienia miała dzięki sąsiadce :( wszystko przygotowane na jej przyjazd, a dziś jak pojechali ją odebrać to psa nie ma :( gdzieś musieli ją schować i tak się będzie poniewierała z dziadami bo eksmisję dostali... ech szkoda mi tej psiny bardzo :(

Posted

[quote name='malawaszka']
a w ogóle to muszę się wyżalić bo miała jutro do mnie przyjechać z kochaną Figu suczka odebrana z patologii - olbrzymka, która była bita, źle traktowana, jedzenie i jakieś szczepienia miała dzięki sąsiadce :( wszystko przygotowane na jej przyjazd, a dziś jak pojechali ją odebrać to psa nie ma :( gdzieś musieli ją schować i tak się będzie poniewierała z dziadami bo eksmisję dostali... ech szkoda mi tej psiny bardzo :([/QUOTE]

Przykro... Pewnie wczesniej czy później i tak na nia Trafimy heh