marako Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='malawaszka']bardzo proszę o info :eviltong: czy jak roślina ma w opisie "stanowisko słoneczne" to znaczy, że słońce ma być od rana do wieczora???? konkretnie chodzi mi o sosnę himalajską, jałowca Meyeri i kosodrzewinę pumilio:loveu:[/QUOTE] sosnę himalajską mam od strony pn wsch, ma słońce tylko rankiem i wieczorem, bo w dzień zasłania dom. Rośnie pięknie! Na piaskach, bo u mnie piach. Quote
malawaszka Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 oo dzięki marako!!! przywiozłam własnie tego malca: nie taki mały bo wyższy ciut od sznupów, Dżordż chce go zutylizować więc nie rozstaje się z kagańcem... a zabrałam zgreda ze sobą do missieek po malca, żeby na obcym terenie się trochę oswoił, ale jednak niewiele to dało... bardziej powinnam brać suczki... a na dorosłego samca to na bank się już nie zdecyduję przy Dżordżu :shake: Quote
wieso Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 no to rzeczywiscie..... a to malenstwo jest ? sliczny chlopczyk....to jeszcze dziecko, Quote
malawaszka Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 [quote name='Margi']Jak wygląda ta jego łapka?[/QUOTE] wygląda źle... trzyma ją w górze, ale gorzej wygląda biodro - on miał miednicę połamaną o to mu się chyba krzywo pozrastało - nie wiem będzie widać dopiero na RTG, ale boli go - piszczy jak się dotknie, niefajnie jest [quote name='wieso']no to rzeczywiscie..... a to malenstwo jest ? sliczny chlopczyk....to jeszcze dziecko,[/QUOTE] jest młody, myślę, że roku nie ma, około 7-8 miesięcy może, ale wielkościowo maleńki nei jest - wyższy troszkę od sznupków, no i jakby było mało to ma tylko jedno jajko :cry: Quote
malawaszka Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 [quote name='Margi']Skomplikowany jest ten bidulek.:shake:[/QUOTE] ja mam takiego "farta" do tymczasów :shock: Quote
wieso Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 to co trzeba znim teraz zrobic ?????? leczyc, operowac ? o matulu moj dol sie dzisiaj powieksza.... Quote
malawaszka Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 na pewno kastracja będzie trudniejsza niż zwykła bo jajko trzeba znaleźć... a co do łapki to nie wiem - wszystko zalezy co wyjdzie na RTG - pojedziemy do Dra Gierka do Katowic Quote
wieso Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 trzymam kciuki i przesle paczuszke, bo chlopaki jada do domu na urlop..... Quote
agaga21 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='malawaszka']oo dzięki marako!!! przywiozłam własnie tego malca: nie taki mały bo wyższy ciut od sznupów, Dżordż chce go zutylizować więc nie rozstaje się z kagańcem... a zabrałam zgreda ze sobą do missieek po malca, żeby na obcym terenie się trochę oswoił, ale jednak niewiele to dało... bardziej powinnam brać suczki... a na dorosłego samca to na bank się już nie zdecyduję przy Dżordżu :shake: o rany, wzięłaś tą małą bidę!!!!! wspaniała jesteś:loveu: Quote
zerduszko Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Ale się dzieję, a z Birmuszka zaciesz na maxa :) Quote
Saththa Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='zerduszko']Ale się dzieję, a z Birmuszka zaciesz na maxa :)[/QUOTE] Hmmmm Troch udziwnie to zabrzmiało :eek2: Quote
malawaszka Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 kurde Gierek przeniósł lecznicę i mam jeszcze dalej ... prawie w Mikołowie teraz ma wrrr ale mus do niego jechać z malcem coby następny któremu się wydaje, że potrafi nie spaprał jeszcze bardziej... ja mam teraz przechlapane - muszę siedzieć na doopie :lol: jak siedzę to psy się kładą i śpią, ale jak tylko wstanę to młody (kurde nie mogę imienia wydumać!) wstaje, Dżordż wstaje i się dzieje :shock: Quote
Saththa Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Ehhhh to normalnie jak Zapalnik Młody działa ehh Quote
wieso Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='malawaszka']kurde Gierek przeniósł lecznicę i mam jeszcze dalej ... prawie w Mikołowie teraz ma wrrr ale mus do niego jechać z malcem coby następny któremu się wydaje, że potrafi nie spaprał jeszcze bardziej... ja mam teraz przechlapane - muszę siedzieć na doopie :lol: jak siedzę to psy się kładą i śpią, ale jak tylko wstanę to młody (kurde nie mogę imienia wydumać!) wstaje, Dżordż wstaje i się dzieje :shock:[/QUOTE] Muchomorek :) a co z lapka ? Quote
malawaszka Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 [quote name='wieso']Muchomorek :) a co z lapka ?[/QUOTE] dopiero po RTG będzie wiadomo, imię musi być krótkie bo jak wychodzimy z domu to muszę litanię wymienić :D Quote
Saththa Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 to Masz albo Muszka(Mucho)albo Morka(morek) :) Ale Muszek mało męsko brzmi :razz: Quote
wieso Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Rafik w jezyku swaheli oznacza przyjaciel......i jest krotkie :)...... dobranoc :) Quote
Saththa Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 A Dzordz zna jezyk swaheli?? Bo by sie przydało:) Quote
malawaszka Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 [quote name='Saththa']A Dzordz zna jezyk swaheli?? Bo by sie przydało:)[/QUOTE] już ja go nauczę :mad: Rafik fajne :loveu:- zobaczymy czy się przyjmie bo różnie to u nas bywa :lol: Quote
Recommended Posts