Saththa Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 wilczy zew napisał(a):kiedy Birma jedzie? Na FB padła informacja ze za tydzien:) Quote
malawaszka Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 dokładnie jeszcze nie ustaliliśmy, ale pewnie koło środy, czwartku za tydzień a u nas znowu idzie burza :shock: Quote
agaga21 Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 malawaszka napisał(a):dokładnie jeszcze nie ustaliliśmy, ale pewnie koło środy, czwartku za tydzień a u nas znowu idzie burza :shock:u nas w nocy były 2 burze ale pierwsza taka, że aż się trochę bałam, choć ja się generalnie burzy nie boję. masakra! a w domu tak duszno, że ciężko było spać a okna musiałam pozamykać. dzisiaj za to 17 stopni na dworze, więc można odetchnąć ale niestety siąpi. Quote
malawaszka Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 WATACHA napisał(a):Że też ja nie wpadłam, że to TEN dom :) ach myślę, że jeśli Margi się zgodzi to możesz i tak otrzymać nagrodę :loveu: Quote
malawaszka Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Margi jak już tu jesteś to mam pytanie! Czy jak od korzenia wyrasta młody perukowiec to on ma od razu liście bordowe czy zielone? bo coś mi wyrosło koło perukowca i boję się wyrwać a to pewnie chwast :roflt: Quote
Margi Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Nie mam pojęcia,bo takowego nie posiadam.Trzeba do Magdy uderzyć. Ale poczekaj aż podrośnie.Chwasta zawsze zdążysz wyrwać. Quote
wilczy zew Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Margi napisał(a):WATACHA - zgadzam się :lol: same szlachetne jednostki :lol: my też chcemy 17 stopni!!!! Quote
marako Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 malawaszka napisał(a):Margi jak już tu jesteś to mam pytanie! Czy jak od korzenia wyrasta młody perukowiec to on ma od razu liście bordowe czy zielone? bo coś mi wyrosło koło perukowca i boję się wyrwać a to pewnie chwast :roflt: Moje dwa odrastają od razu ciemne, ale już mają po parę listków, a nie patrzyłam wcześniej (właśnie wyszłam na deszcz sprawdzić, z ciekawości). Ale może zabłąkał się jakiś korzonek perukowca w odmianie aurea razem z korzonkami ciemnego i teraz wypuszcza pędy... Jest ładny, więc nie wyrywaj, a nuż to takie cudo. A listki mają taką samą fakturę i kształt jak starsze? Pokazałam tz kiedyś Birmę, a dziś przekazałam mu info, że znalazła dom. Bardzo budujące jest to, że są ludzie, którzy decydują się zaopiekować się starszym psem na ostatnie lata, a nawet często na mniej. (a przy okazji tak go urabiam, żeby był przygotowany na takie ewentualności, nie ma to jak dobrze dobrane przykłady. A nasza Pani Prezes to dla niego też guru). Quote
malawaszka Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 wyrwałam chwasta :evil_lol: pokazałam mamie to miała niezłą polewkę ze mnie :D listki były no... trochę podobne haha u nas znowu burza za burzą i mam już dość tego... Quote
Margi Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Podobno najgorsze przed nami.To o burzy,aż do jutra do południa. U nas burza była właściwie cały dzień z małymi przerwami. Quote
agaga21 Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 malawaszka napisał(a):Margi jak już tu jesteś to mam pytanie! Czy jak od korzenia wyrasta młody perukowiec to on ma od razu liście bordowe czy zielone? bo coś mi wyrosło koło perukowca i boję się wyrwać a to pewnie chwast :roflt:nam w zeszłym roku teść poszedł sobie coś poskubać do ogródka. wraca zmęczony i zadowolony z siebie i mówi że taaaaaakie chwasty nam powyrywał! a tyyyyyyyle ich było!!! okazało się, że powyrwał karolowi brokuły, które pięknie zaczęły sobie rosnąć:evil_lol: Quote
WATACHA Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Dziękuję dziewczyny za szlachetność, ale jedną nagrodę to ja już mam ;) Quote
malawaszka Posted July 3, 2012 Author Posted July 3, 2012 Margi napisał(a):Podobno najgorsze przed nami.To o burzy,aż do jutra do południa. masakra... agaga21 napisał(a):nam w zeszłym roku teść poszedł sobie coś poskubać do ogródka. wraca zmęczony i zadowolony z siebie i mówi że taaaaaakie chwasty nam powyrywał! a tyyyyyyyle ich było!!! okazało się, że powyrwał karolowi brokuły, które pięknie zaczęły sobie rosnąć:evil_lol: nooo mnie też już kilka roślinek załatwiła rodzinka wrr i potem żaden się nie chce przyznać... WATACHA napisał(a):Dziękuję dziewczyny za szlachetność, ale jedną nagrodę to ja już mam ;) :lol: i to jaką ;) Quote
WATACHA Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 malawaszka napisał(a): :lol: i to jaką ;) Mam taką na jaką zasłużyłam ha,ha,ha Quote
jambi Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 o kurza dupa jak sie ciesze!!!! właśnie przeczytałam - lepiej późno niż później nie? :grins: ciesze sie podwójnie, że laleczka ma dom i że ma TAKI dom!!!! :laola: Quote
malawaszka Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 no ja też - odetchnęłam bo ja kzwykle wszyscy wokół wrózyli, że taki pies domu nie znajdzie... ale żeby za kolorowo nie było to przez te upały zapaprało się ucho znowu i wracamy z antybiotykiem a ja wczoraj polowałam w nocy na błyskawice... 2 godziny próbowałam się wstrzelić i zawsze waliło w innym miejscu :lol: udało mi się tylko taki mały badziew cyknąć :lol: a takie neibo było chyba przedwczoraj czy jeszcze wczesniej a taki złośnik Dżordż byczy się i bardzo lubi to legowisko - dzięki Margi! dało radę i nawet w niezłym stanie przetrwało ciągłe pranie - na szczęście przestał popuszczać :multi: Quote
jambi Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 a u nas burze co noc... a ja aparatu nie mam :splat: Quote
agaga21 Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 monika, jak ustawiasz aparat żeby w tej ciemności błyski zrobić? bo ja próbowałam i nie umiem...całkiem czarne mi zdjęcia wychodzą bez błysków. Quote
wilczy zew Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 niezłe te foty :cool1: ale się byczy :loveu: Quote
malawaszka Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 musi być długo otwarta migawka - ustawiam max jaki ma mój aparat czyli 30s, ISO najmniejsze jakie mam ustawiam bo inaczej szumi strasznie, no i aparat musi być na statywie albo na czymkolwiek bo z ręki z takim czasem nie da się no i samowyzwalaczem żeby nie poruszyć Quote
wilczy zew Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 wężyka nie da się podłączyć,jest lepszy niż samowyzwalacz Quote
Recommended Posts