Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
dokładnie jeszcze nie ustaliliśmy, ale pewnie koło środy, czwartku za tydzień

a u nas znowu idzie burza :shock:
u nas w nocy były 2 burze ale pierwsza taka, że aż się trochę bałam, choć ja się generalnie burzy nie boję. masakra! a w domu tak duszno, że ciężko było spać a okna musiałam pozamykać. dzisiaj za to 17 stopni na dworze, więc można odetchnąć ale niestety siąpi.

Posted

Margi jak już tu jesteś to mam pytanie! Czy jak od korzenia wyrasta młody perukowiec to on ma od razu liście bordowe czy zielone? bo coś mi wyrosło koło perukowca i boję się wyrwać a to pewnie chwast :roflt:

Posted

malawaszka napisał(a):
Margi jak już tu jesteś to mam pytanie! Czy jak od korzenia wyrasta młody perukowiec to on ma od razu liście bordowe czy zielone? bo coś mi wyrosło koło perukowca i boję się wyrwać a to pewnie chwast :roflt:

Moje dwa odrastają od razu ciemne, ale już mają po parę listków, a nie patrzyłam wcześniej (właśnie wyszłam na deszcz sprawdzić, z ciekawości).
Ale może zabłąkał się jakiś korzonek perukowca w odmianie aurea razem z korzonkami ciemnego i teraz wypuszcza pędy... Jest ładny, więc nie wyrywaj, a nuż to takie cudo.
A listki mają taką samą fakturę i kształt jak starsze?

Pokazałam tz kiedyś Birmę, a dziś przekazałam mu info, że znalazła dom. Bardzo budujące jest to, że są ludzie, którzy decydują się zaopiekować się starszym psem na ostatnie lata, a nawet często na mniej.
(a przy okazji tak go urabiam, żeby był przygotowany na takie ewentualności, nie ma to jak dobrze dobrane przykłady. A nasza Pani Prezes to dla niego też guru).

Posted

malawaszka napisał(a):
nam w zeszłym roku teść poszedł sobie coś poskubać do ogródka. wraca zmęczony i zadowolony z siebie i mówi że taaaaaakie chwasty nam powyrywał! a tyyyyyyyle ich było!!!
okazało się, że powyrwał karolowi brokuły, które pięknie zaczęły sobie rosnąć:evil_lol:

Posted

Margi napisał(a):
Podobno najgorsze przed nami.To o burzy,aż do jutra do południa.

masakra...

agaga21 napisał(a):
nam w zeszłym roku teść poszedł sobie coś poskubać do ogródka. wraca zmęczony i zadowolony z siebie i mówi że taaaaaakie chwasty nam powyrywał! a tyyyyyyyle ich było!!!
okazało się, że powyrwał karolowi brokuły, które pięknie zaczęły sobie rosnąć:evil_lol:

nooo mnie też już kilka roślinek załatwiła rodzinka wrr i potem żaden się nie chce przyznać...

WATACHA napisał(a):
Dziękuję dziewczyny za szlachetność, ale jedną nagrodę to ja już mam ;)

:lol: i to jaką ;)

Posted

o kurza dupa jak sie ciesze!!!!

właśnie przeczytałam - lepiej późno niż później nie? :grins:

ciesze sie podwójnie, że laleczka ma dom i że ma TAKI dom!!!! :laola:

Posted

no ja też - odetchnęłam bo ja kzwykle wszyscy wokół wrózyli, że taki pies domu nie znajdzie...

ale żeby za kolorowo nie było to przez te upały zapaprało się ucho znowu i wracamy z antybiotykiem

a ja wczoraj polowałam w nocy na błyskawice... 2 godziny próbowałam się wstrzelić i zawsze waliło w innym miejscu :lol: udało mi się tylko taki mały badziew cyknąć :lol:

a takie neibo było chyba przedwczoraj czy jeszcze wczesniej

a taki złośnik Dżordż byczy się i bardzo lubi to legowisko - dzięki Margi! dało radę i nawet w niezłym stanie przetrwało ciągłe pranie - na szczęście przestał popuszczać :multi:

Posted

musi być długo otwarta migawka - ustawiam max jaki ma mój aparat czyli 30s, ISO najmniejsze jakie mam ustawiam bo inaczej szumi strasznie, no i aparat musi być na statywie albo na czymkolwiek bo z ręki z takim czasem nie da się no i samowyzwalaczem żeby nie poruszyć