Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dropsik już u nas - masakra jaki był przerażony, co ja ruch w jego kierunku to się ropłaszczał na ziemi :( bardzo lubi mężczyzn - zakochał się w J od razu (wcale mu się nie dziwię ;) ) no i tym sobie go kupił - mądra psinka :lol: ma brzydką ranę, mnóstwo blizn :( koszmar jakiś.... ale odżywa - z każdą chwilą jest lepiej - Oliwia też mi pomaga bo go zaczepia, a jemu się to podoba :) smrodek straszny, ale kąpiel dopiero wieczorem, no i jutro chyba wizyta u weta bo kupka okropna :(

Posted

no to znowu masz sie kim mocno zajac!!!! trzymam kciuki za powodzenie we wszystkich czynnosciach a najbardziej za dojscie Dropsika do rownowagi.

podloga mi sie bardzo podoba!!!!
zdjecia super

a u mnie snieg pada po nocnych -24 teraz ino -10

Posted

Fajny chłopak z niego - świński ogonek już nosimy w górze :lol: czasem tylko się wystracha czegoś i się zacina bidoczek, ale niuniuś odżyje u nas, tylko muszę mu kubraczek męski kupić bo kurde mam babskie zakrywające brzuszek :shock:

no i kurcze miał być wykastrowany, a nie wiem bo ja tam wymacałam jedno jajo.... kocham polskie schroniska po prostu kocham... wet pomaca...

Posted

[quote name='malawaszka']świński ogonek już nosimy w górze :lol:
wymacałam jedno jajo.... [/QUOTE]
Nie ma się co dziwić, ze ogonek w górze, skoro takie ma przyjemności od pierwszych chwil u Ciebie.
Juz wiemy, dlaczego one wszystkie tak szybko się robią takie miłe, no no!

Posted

[quote name='marako']Nie ma się co dziwić, ze ogonek w górze, skoro takie ma przyjemności od pierwszych chwil u Ciebie.
Juz wiemy, dlaczego one wszystkie tak szybko się robią takie miłe, no no![/QUOTE]

hahahaha to było przy okazji wycinania obrzydliwego filcaka okupkanego - musiałam najpierw wymacać, żeby mu nożyczkami nie zrobić.... :shock: brr aż mnie otrzepało na samą myśl...

Posted

[quote name='malawaszka']warunki byłyby lepsze jakbyście z przyjazdem się zmieściły w którymś z pierwszych dwóch tyg sierpnia - wtedy mojej siostry nie będzie z rodzinką więc byłby większy komfort ekhem lokalowy :evil_lol:

podła Debe jedzie sobie wtedy na wakacje :obrazic:
zrobimy inaczej: my ci powiemy, kiedy przyjeżdżamy, a wtedy twoja siostra się dostosuje. Jestem pewna, ze nie bedzie miała nic na przeciwko :evil_lol:

[quote name='malawaszka']
a do mnie własnie jedzie mały sznupinek z Łodzi, mały śmierdziuszek, wystraszony skrabik, będziemy tulić, kochac, głaskać i szukać domku :kciuki:

brawo! :klacz: :klacz:

Posted

[quote name='zerduszko']Z chłopami to zawsze problem przy wycinaniu okolicznych okolic :lol: Wolę baby!

:lol: ale chłopy to większe miziaki ;)

[quote name='Maga100']podła Debe jedzie sobie wtedy na wakacje :obrazic:
zrobimy inaczej: my ci powiemy, kiedy przyjeżdżamy, a wtedy twoja siostra się dostosuje. Jestem pewna, ze nie bedzie miała nic na przeciwko :evil_lol:

ale lipa :obrazic: to będzie trzeba coś wymyślić.... O! WYMYŚLIŁAM!!! Debest zmień termin wakacji!!!!! :lol:

[quote name='Tekla64']jak tam kapiel sie udala????
umyta jestes cala???
beda zdjecia mokrego Dropsia???

jeszcze nie! po spacerze dopiero

ale nie wiem jak mam go wykąpać jak oma takie cos :(

to jest dziura - suche już, ale dziura kurcze :(

Dropsik kocha dzieci :)

Posted

Oooo, właśnie skończyłam czytać o Dropsiku. Cieszę się, że właśnie do Ciebie trafił:multi: Kilka dni u Ciebie i będzie z niego super sznup:multi:
Trzymam kciuki:lol:

Posted

[quote name='Vectra']o rany , od czego te dziury ?
wygląda to nieciekawie[/QUOTE]

on miał cały tył pogryziony, to już jest pogojone, tylko ta dziura została jedna - wyrwany kawał.... :roll: zła jestem, że nie napisały do mnie wcześniej - on był w schronisku od listopada jak się okazało i tam został tak pogryziony, wzięty do szpitalika, podgoiło się to i dopiero go na stronę schroniska wstawiono :( a juz mamy z tego schroniska suke teraz w DT w Krakowie więc wiedzą tam, że są ludzie, którzy sznupami się opiekują - o to mam chlerny zal bo nie musiał być tak długo w schronisku... ale tfu tfu co złe już za nami mam nadzieję!

Posted

Moniczko ale fajny sznupek tak był blisko i nikt sie nie odezwał no wiesz co rzeczywiscie mozna by chociaż uniknąc pogryzienia. Spróbuj mu koniecznie to woda utlenioną przemyc sposób bardzo dobry i sprawdzony na mojej królewnie Fionce(*) jak ja kiedyś psy pogryzły a z dziecmi mógł miec tez wcześniej do czynienia pewnie niewiele o nim wiadomo.

Posted

wykąpany :mdleje: prawie płakałam że muszę go wykąpac bo tak się bał biedak, ale już nawet zniosłabym ten smród tylko jego skóra lepiej, ze się pozbyła tego dziadostwa.... wykąpałam go w manusanie, połowę wylaliśmy przy okazji na podłogę... bosko :roll:

a na dworze wichura jakaś :mdleje: na dworze lecą oblodzone gałęzie - teraz dopiero nałamie drzew - wszystko co zmarznięte i oblodzone leeciiii ...

Posted

wrrrrr spać nie mogłam przez tą wichurę.... dmucha prosto w okno tarasowe, co chwilę się zrywałam bo jeszcze nowy pies to spałam jak zając na miedzy, zasypało mi wszystkie moje spacerniaki :cry:

Posted

[quote name='malawaszka']wykąpany :mdleje:[/QUOTE]
Ja postanowiłam nie psuć aury :tard: Ale za to jakie spanie było. Męczący dzień, mam nadzieję, że i dla burka - który teraz grzecznie spi!

Posted

[quote name='zerduszko']Ja postanowiłam nie psuć aury :tard: Ale za to jakie spanie było. Męczący dzień, mam nadzieję, że i dla burka - który teraz grzecznie spi![/QUOTE]

czekam na foty :) bo wy nie wiecie, ale wczoraj dwa sznupki dostały nowe życie, a nawet trzy :) Dropsik przyjechał do mnie, drugi minik do zerduszko na DT a trzeci średniak z Koszalina miał jechać do domku, ale jeszcze nie dostałam info czy się udało - mam nadzieję, ze tak :)

Posted

ale ja jeszcze nie powiedziałam czy jadę w pierwszej połowie czy drugiej sierpnia :]
jak będziecie miłe i będziecie się podlizywać to może zaszczycę Waszkowice :]