malawaszka Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='Alicja']oooo Tyśkowa do Ciebie jedzie z piesem ;) tak bez niej byłoby kiepsko bo chyba rowerem musiałabym po niego jechać :( [quote name='Doginka']Oooooooo, kolejna bida do pokochania przez Waszkę:loveu: Już jestem ciekawa;-) oto ON (tzn sznup) : http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=4237 Quote
weszka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Pikne zdjęcia :) Jakoś więcej mi się nie chce pisać ;) Quote
malawaszka Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Dropsik już u nas - masakra jaki był przerażony, co ja ruch w jego kierunku to się ropłaszczał na ziemi :( bardzo lubi mężczyzn - zakochał się w J od razu (wcale mu się nie dziwię ;) ) no i tym sobie go kupił - mądra psinka :lol: ma brzydką ranę, mnóstwo blizn :( koszmar jakiś.... ale odżywa - z każdą chwilą jest lepiej - Oliwia też mi pomaga bo go zaczepia, a jemu się to podoba :) smrodek straszny, ale kąpiel dopiero wieczorem, no i jutro chyba wizyta u weta bo kupka okropna :( Quote
Tekla64 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 no to znowu masz sie kim mocno zajac!!!! trzymam kciuki za powodzenie we wszystkich czynnosciach a najbardziej za dojscie Dropsika do rownowagi. podloga mi sie bardzo podoba!!!! zdjecia super a u mnie snieg pada po nocnych -24 teraz ino -10 Quote
malawaszka Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 Fajny chłopak z niego - świński ogonek już nosimy w górze :lol: czasem tylko się wystracha czegoś i się zacina bidoczek, ale niuniuś odżyje u nas, tylko muszę mu kubraczek męski kupić bo kurde mam babskie zakrywające brzuszek :shock: no i kurcze miał być wykastrowany, a nie wiem bo ja tam wymacałam jedno jajo.... kocham polskie schroniska po prostu kocham... wet pomaca... Quote
marako Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='malawaszka']świński ogonek już nosimy w górze :lol: wymacałam jedno jajo.... [/QUOTE] Nie ma się co dziwić, ze ogonek w górze, skoro takie ma przyjemności od pierwszych chwil u Ciebie. Juz wiemy, dlaczego one wszystkie tak szybko się robią takie miłe, no no! Quote
malawaszka Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/178739-Sznaucerek-mini-przeraA-ony-Dropsik-w-DT-potrzebujemy-kombinezon?p=13986932#post13986932 wątek dropsikowy Quote
malawaszka Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='marako']Nie ma się co dziwić, ze ogonek w górze, skoro takie ma przyjemności od pierwszych chwil u Ciebie. Juz wiemy, dlaczego one wszystkie tak szybko się robią takie miłe, no no![/QUOTE] hahahaha to było przy okazji wycinania obrzydliwego filcaka okupkanego - musiałam najpierw wymacać, żeby mu nożyczkami nie zrobić.... :shock: brr aż mnie otrzepało na samą myśl... Quote
zerduszko Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Z chłopami to zawsze problem przy wycinaniu okolicznych okolic :lol: Wolę baby! Quote
Maga100 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 [quote name='malawaszka']warunki byłyby lepsze jakbyście z przyjazdem się zmieściły w którymś z pierwszych dwóch tyg sierpnia - wtedy mojej siostry nie będzie z rodzinką więc byłby większy komfort ekhem lokalowy :evil_lol: podła Debe jedzie sobie wtedy na wakacje :obrazic: zrobimy inaczej: my ci powiemy, kiedy przyjeżdżamy, a wtedy twoja siostra się dostosuje. Jestem pewna, ze nie bedzie miała nic na przeciwko :evil_lol: [quote name='malawaszka'] a do mnie własnie jedzie mały sznupinek z Łodzi, mały śmierdziuszek, wystraszony skrabik, będziemy tulić, kochac, głaskać i szukać domku :kciuki: brawo! :klacz: :klacz: Quote
Tekla64 Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 jak tam kapiel sie udala???? umyta jestes cala??? beda zdjecia mokrego Dropsia??? Quote
malawaszka Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='zerduszko']Z chłopami to zawsze problem przy wycinaniu okolicznych okolic :lol: Wolę baby! :lol: ale chłopy to większe miziaki ;) [quote name='Maga100']podła Debe jedzie sobie wtedy na wakacje :obrazic: zrobimy inaczej: my ci powiemy, kiedy przyjeżdżamy, a wtedy twoja siostra się dostosuje. Jestem pewna, ze nie bedzie miała nic na przeciwko :evil_lol: ale lipa :obrazic: to będzie trzeba coś wymyślić.... O! WYMYŚLIŁAM!!! Debest zmień termin wakacji!!!!! :lol: [quote name='Tekla64']jak tam kapiel sie udala???? umyta jestes cala??? beda zdjecia mokrego Dropsia??? jeszcze nie! po spacerze dopiero ale nie wiem jak mam go wykąpać jak oma takie cos :( to jest dziura - suche już, ale dziura kurcze :( Dropsik kocha dzieci :) Quote
Doginka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Oooo, właśnie skończyłam czytać o Dropsiku. Cieszę się, że właśnie do Ciebie trafił:multi: Kilka dni u Ciebie i będzie z niego super sznup:multi: Trzymam kciuki:lol: Quote
Vectra Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 o rany , od czego te dziury ? wygląda to nieciekawie Quote
malawaszka Posted January 27, 2010 Author Posted January 27, 2010 [quote name='Vectra']o rany , od czego te dziury ? wygląda to nieciekawie[/QUOTE] on miał cały tył pogryziony, to już jest pogojone, tylko ta dziura została jedna - wyrwany kawał.... :roll: zła jestem, że nie napisały do mnie wcześniej - on był w schronisku od listopada jak się okazało i tam został tak pogryziony, wzięty do szpitalika, podgoiło się to i dopiero go na stronę schroniska wstawiono :( a juz mamy z tego schroniska suke teraz w DT w Krakowie więc wiedzą tam, że są ludzie, którzy sznupami się opiekują - o to mam chlerny zal bo nie musiał być tak długo w schronisku... ale tfu tfu co złe już za nami mam nadzieję! Quote
madziamn Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Moniczko ale fajny sznupek tak był blisko i nikt sie nie odezwał no wiesz co rzeczywiscie mozna by chociaż uniknąc pogryzienia. Spróbuj mu koniecznie to woda utlenioną przemyc sposób bardzo dobry i sprawdzony na mojej królewnie Fionce(*) jak ja kiedyś psy pogryzły a z dziecmi mógł miec tez wcześniej do czynienia pewnie niewiele o nim wiadomo. Quote
malawaszka Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 wykąpany :mdleje: prawie płakałam że muszę go wykąpac bo tak się bał biedak, ale już nawet zniosłabym ten smród tylko jego skóra lepiej, ze się pozbyła tego dziadostwa.... wykąpałam go w manusanie, połowę wylaliśmy przy okazji na podłogę... bosko :roll: a na dworze wichura jakaś :mdleje: na dworze lecą oblodzone gałęzie - teraz dopiero nałamie drzew - wszystko co zmarznięte i oblodzone leeciiii ... Quote
Vectra Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 oszalała ta pogoda , u nas wieje jak wściekłe , sypie jak wściekłe :( jakiś absurd .... Quote
malawaszka Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 wrrrrr spać nie mogłam przez tą wichurę.... dmucha prosto w okno tarasowe, co chwilę się zrywałam bo jeszcze nowy pies to spałam jak zając na miedzy, zasypało mi wszystkie moje spacerniaki :cry: Quote
zerduszko Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='malawaszka']wykąpany :mdleje:[/QUOTE] Ja postanowiłam nie psuć aury :tard: Ale za to jakie spanie było. Męczący dzień, mam nadzieję, że i dla burka - który teraz grzecznie spi! Quote
malawaszka Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 [quote name='zerduszko']Ja postanowiłam nie psuć aury :tard: Ale za to jakie spanie było. Męczący dzień, mam nadzieję, że i dla burka - który teraz grzecznie spi![/QUOTE] czekam na foty :) bo wy nie wiecie, ale wczoraj dwa sznupki dostały nowe życie, a nawet trzy :) Dropsik przyjechał do mnie, drugi minik do zerduszko na DT a trzeci średniak z Koszalina miał jechać do domku, ale jeszcze nie dostałam info czy się udało - mam nadzieję, ze tak :) Quote
dbsst Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 ale ja jeszcze nie powiedziałam czy jadę w pierwszej połowie czy drugiej sierpnia :] jak będziecie miłe i będziecie się podlizywać to może zaszczycę Waszkowice :] Quote
weszka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 A ten drugi sznuacio u zerduszko to jaki? Mamy go tu na dogo? Quote
Recommended Posts