Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Obudziłam się rano - o 8 :mdleje: wyspana :mdleje: patrzę, a na kocyku obok Marcysia leży but J :mdleje: zamarłam... but ukochany, pieszczony, pastowany i prawie nienoszony żeby się nie zużył :roflt: myślę sobie - no ot pozamiatane :lol: ukatrupi mnie i psy :lol: ale patrzę na buta- caluteńki, on sobie tylko zbiera i znosi na kocyk i MA - tak robi z kapciami, ściereczkami (no ściereczki napoczyna i zjada :mad:) pudełka po jogurtach i co tylko znajdzie to sobie znosi i posiada, ale nie pilnuje na szczęście - fajny jest ten Marcyś - jak w ogłoszeniach były tylko zdjęcia mordki ze schronu to dzwoniło o niego z 6 osób - o tego sznaucerka czarnego i młodego, a jak teraz dodałam zdjęcia całego nieobciętego, napisałam, że ma 39 cm w kłębie to okazał się być za mało rasowy i dwie, tkóre chciały się boć o niego nagle - jedna chciała maliutkiego nakolankowego :crazyeye: sznaucerka, a druga chyba zachorowała na alergię :lol: boże jacy ludzie są beznadziejni - nie wiedzą co tracą bo to jest taki skarb, że naprawdę najchętniej bym go nie oddała nikomu, ale to nie wchodzi w grę niestety :placz:

Posted

Tej co nakolankowego szupka szuka powiedz, że najmniejszy może mieć od 30 cm w kłębie, a ją ździel po łepetynie;-)
Ludzie chyba mylą sznaucery z yorkami

Witam słonecznie Wasiu

Posted

malawaszka napisał(a):
Obudziłam się rano - o 8 :mdleje: wyspana :mdleje: patrzę, a na kocyku obok Marcysia leży but J :mdleje: zamarłam... but ukochany, pieszczony, pastowany i prawie nienoszony żeby się nie zużył :roflt: myślę sobie - no ot pozamiatane :lol: ukatrupi mnie i psy :lol: ale patrzę na buta- caluteńki, on sobie tylko zbiera i znosi na kocyk i MA - tak robi z kapciami, ściereczkami (no ściereczki napoczyna i zjada :mad:) pudełka po jogurtach i co tylko znajdzie to sobie znosi i posiada, ale nie pilnuje na szczęście - fajny jest ten Marcyś - jak w ogłoszeniach były tylko zdjęcia mordki ze schronu to dzwoniło o niego z 6 osób - o tego sznaucerka czarnego i młodego, a jak teraz dodałam zdjęcia całego nieobciętego, napisałam, że ma 39 cm w kłębie to okazał się być za mało rasowy i dwie, tkóre chciały się boć o niego nagle - jedna chciała maliutkiego nakolankowego :crazyeye: sznaucerka, a druga chyba zachorowała na alergię :lol: boże jacy ludzie są beznadziejni - nie wiedzą co tracą bo to jest taki skarb, że naprawdę najchętniej bym go nie oddała nikomu, ale to nie wchodzi w grę niestety :placz:

biedny... widocznie nic nie mial w zyciu swojego ze taki kolekcjoner:loveu:

i mam taka petycje jako ze jak wchodze do Ciebia to zawsze najpierw na pierwsza strone. A tam opowiesc jak to Lunka byla malenka. Tylko ze zdjec nie widac a mnie az skreca zeby je zobaczyc:loveu::cool3:. Wstawialbys od nowa te fotki:p:modla:

Posted

[quote name='Doginka']Tej co nakolankowego szupka szuka powiedz, że najmniejszy może mieć od 30 cm w kłębie, a ją ździel po łepetynie;-)
Ludzie chyba mylą sznaucery z yorkami
No co Ty opowiadasz... przeca są sznupki mini miniaturki, do 3 kg - ale to tylko w wybitnych hodowlach nierodowodowych :evil_lol:
Tak zostałam uświadomiona przez pewną szpecjalistkę, która się oburzyła, bo jej psa uznałam za mixa :oops: Okazało się, ze moja jest za wielka - 35 cm i 7,5 kg :razz:

Waszka uważaj, bo moje kapciuszki straciły życie, co mi się zdawało, że też sobie tylko znosi ;)

Posted

Witamy w ten piękny słoneczny dzionek :p

malawaszka napisał(a):
Marcyś jest niesamowity!!!!! Radość tego psiaka jest niesamowita!!! Na spacerze dziś sprowokował Lune do zabawy!!!!!

malawaszka napisał(a):
kazdy mój tymczas musi zostać na stałe :lol:

sama sobie odpowiedziałaś na pytanie kto przygarnie Marcysia :evil_lol: Lunka przygarnie, Lunka...a Ty przy okazji się o tym dowiesz i nic nie będziesz mogła na to poradzić :evil_lol:

malawaszka napisał(a):
Obudziłam się rano - o 8 :mdleje: wyspana :mdleje: patrzę, a na kocyku obok Marcysia leży but J :mdleje: zamarłam... but ukochany, pieszczony, pastowany i prawie nienoszony żeby się nie zużył :roflt: myślę sobie - no ot pozamiatane :lol: ukatrupi mnie i psy :lol: ale patrzę na buta- caluteńki, on sobie tylko zbiera i znosi na kocyk i MA - tak robi z kapciami, ściereczkami (no ściereczki napoczyna i zjada :mad:) pudełka po jogurtach i co tylko znajdzie to sobie znosi i posiada, ale nie pilnuje na szczęście - fajny jest ten Marcyś

:roflt: to gablotkę szklaną powinnaś mieć na takie buty TZta :evil_lol: na pewno się wtedy nie zużyją i nie zakurzą :diabloti: swoją drogą...jak coś zginie w domu, to wiesz gdzie tego szukać :evil_lol:

lolka75 napisał(a):
mam taka petycje jako ze jak wchodze do Ciebia to zawsze najpierw na pierwsza strone.

ja mam tak wszędzie :placz: na każdym wątku :placz:

zerduszko napisał(a):
Waszka uważaj, bo moje kapciuszki straciły życie, co mi się zdawało, że też sobie tylko znosi ;)

mój piesek za młodu uwielbiał kapcie mojej mamy :diabloti: najpierw dłuuugo je wąchał, smakował jęzorkiem, a po jakimś czasie zjadł :evil_lol:

Posted

Vectra napisał(a):
Zerduszko , ale masz bydlaka :diabloti:

A daj spokój, ona jest trans formers :diabloti: Im ją bardziej odchudzam, tym gorsza, wczoraj się okazało, ze już się przeciska koło kratki w samochodzie i postanowiła wygonić z auta sunię (ponad 30 kg jak nic), którą wiozłam na DT. Myślisz, że jakby się nie przepoczwarzała, to takie duże psy by się ją bali ;)
Vectra napisał(a):
to już też miniaturyzują - mini sznupki ?

W Hameryce są toy i coś jeszcze pomiędzy i nowe kolory :razz: Świat się kończy ;)

Posted

No to ja mam sama nie wiem co - Keysi ma 38 cm w kłębie - waga 10 kg. I nie jest jakaś mocno gruba. To kawal baby. Wszytko wielkie- łeb klata łapy. No ale urodzona u mnie - sama ją na tym świecie przyjęłam więc to na pewno sznup. Nuka wygląda przy niej jak okruszek - 7 kg.
ŚP ogar Ago mojego szwagra - to był jego pies - wyciągał brudne skarpety z kosza zanosił na posłanie i spal wtulony w takie waniające. Czuł pańcia przy sobie.

Jak ostrzyżecie małego to na pewno dojrzą w nim sznupa.

Posted

[quote name='AnkaG']...Jak ostrzyżecie małego to na pewno dojrzą w nim sznupa.
Własnie to samo chciałam napisać, a właściwie piszę już trzeci raz, bo wcześniej mnie wywalało

Posted

[quote name='Doginka']Pfff
Opcje zaawansowane=0
Edycja postów=0
Multi nie działa mi tradycyjnie
EMOTEK BRAK

a wchodzisz przez firefoxa ?? bo np edycja tylko ponoć na firefoxie działa

cześć Waszuniu :grins:

Posted

[quote name='Alicja']a wchodzisz przez firefoxa ?? bo np edycja tylko ponoć na firefoxie działa

ja wchodzę przez firefoxa i edycja mi nie działa

Posted

ariss napisał(a):
jak na edycje kliknie się 2 razy to działa:)

A myślisz, że tego nie sprawdziłam? - mi nie działa, a nie mam zamiaru zaśmiecać kompa kilkoma przeglądarkami dla jednego dogo..(emot zły)
Moja IE działa wszędzie bez zarzutu, tylko na dogo jest wiecznie jakieś ale.....

Moniś pokaż nam nowe zwierzątko w wersji wytrymowanej;-)

Posted

ariss napisał(a):
Nowe zwierzątko jest troszke chore i będzie zrobione jak dojdzie do siebie i to przez erię...chyba nic nie pomyliłam?

zgadza się, albo będzie zrobione w nowym domku - zobaczymy jak się sytuacja rozwinie