Hanna R. Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Wasiu :diabloti: pokaż więcej domu nowego, bądź człowiekiem :cool3: Cały obfotografowany żywiec jest cudny. Z wyjątkiem ślimaczących się ślimaków :look3: Najładniejsza Oliwa jest . Ma taką fantastyczną, urokliwą absolutnie diastemę :loveu: Quote
Alicja Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Karilka napisał(a):Tasiemiec pożyteczny. Zwłaszcza przy nadwadze:cool3: :roflt: [FONT=Arial] a TZ nie zgadza się na Śloozaka :placz:[/FONT] Quote
Alicja Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 malawaszka napisał(a): Alu pytałaś TZ czy możesz mieć śloozaka? :roflt: ja to chyba nigdy się nie nauczę konsultować :evil_lol::evil_lol::evil_lol: [FONT=Arial] :oops: pytałam .... bo ja od jakiegoś czasu zostawiam mu domostwo we władaniu :roll: jakoś częściej niż kiedyś :roll: dużo częściej :razz: i jak mam mu zostawić coś pod opieką czego nie skonsultowałam to mógłby się zbuntowac :roll::diabloti::evil_lol:[/FONT] Quote
malawaszka Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Hanna R. napisał(a):Wasiu :diabloti: pokaż więcej domu nowego, bądź człowiekiem :cool3: Cały obfotografowany żywiec jest cudny. Z wyjątkiem ślimaczących się ślimaków :look3: Najładniejsza Oliwa jest . Ma taką fantastyczną, urokliwą absolutnie diastemę :loveu: noo ciekawe czy owa urokliwa Diastema zniknie razem z mleczakami :lol: a domu nie ma co pokazywać bo nic nie mamy zrobione - same podłogi i to nie wszędzie, mieszkamy w mega prowizorce, ale i tak jest fajnie :lol: wasia nie człowiek - wasia - srasia :diabloti: Alu pytałaś TZ czy możesz mieć śloozaka? :roflt: ja to chyba nigdy się nie nauczę konsultować :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Vectra Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 malawaszka napisał(a): Alu pytałaś TZ czy możesz mieć śloozaka? :roflt: ja to chyba nigdy się nie nauczę konsultować :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Bo po co konsultować :crazyeye: :crazyeye: co za różnica czy awantura będzie pytając czy po fakcie dokonanym :cool3: :evil_lol: po fakcie , to przynajmniej chwila przyjemności była :loveu: :evil_lol: Quote
Alicja Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 olcha napisał(a):Czytam o tych ślimiorach i się zastanawiam....a one jakoś brudzą te szybki swoimi śluzowatymi nogami? I co jeśli zgarnęłabym z dworu kilka zwykłych ślimioków? Zasada karmienia kąpania etc ta sama? A ten tasiemiec to jeśli mnie pamięć nie myli to bąblowiec. Kiedys straszyli tym na jagodach, że niby lisek przychodzi na jagodową toaletę, po czym ludzie jedzą jagodowe lisie tasiemcowe kupy :evil_lol: i się zarażają. [FONT=Arial] :cool1:no to na mus ja bym musiała takiego zaposiadać :p[/FONT] Quote
Alicja Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 olcha napisał(a):Ja również, aczkolwiek staram się jednak nie jadać jagód z lisią qpą :diabloti: [FONT=Arial]po deszczu jagody najlepsiejsze :grins: umyte ;)[/FONT] Quote
olcha Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Czytam o tych ślimiorach i się zastanawiam....a one jakoś brudzą te szybki swoimi śluzowatymi nogami? I co jeśli zgarnęłabym z dworu kilka zwykłych ślimioków? Zasada karmienia kąpania etc ta sama? A ten tasiemiec to jeśli mnie pamięć nie myli to bąblowiec. Kiedys straszyli tym na jagodach, że niby lisek przychodzi na jagodową toaletę, po czym ludzie jedzą jagodowe lisie tasiemcowe kupy :evil_lol: i się zarażają. Quote
olcha Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Alicja napisał(a): [FONT=Arial]:cool1:no to na mus ja bym musiała takiego zaposiadać :p[/FONT] Ja również, aczkolwiek staram się jednak nie jadać jagód z lisią qpą :diabloti: Quote
malawaszka Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 olcha napisał(a):Czytam o tych ślimiorach i się zastanawiam....a one jakoś brudzą te szybki swoimi śluzowatymi nogami? I co jeśli zgarnęłabym z dworu kilka zwykłych ślimioków? Zasada karmienia kąpania etc ta sama? nie mam pojęcia - na pewno na stronach terrarystycznych znajdziesz opisy jak opiekować się różnymi gatunkami, a szybki owszem myć trzeba bo zostawiają śluz i qpy na suficie :evil_lol: a reszty nie skomentuję bleeee :lol: Alu no to racja z tym pytaniem, ale o ślimaki? :lol: mam nadzieję, że J się nie będzie buntował - póki co czasem wychodził mi z burkami bez większych sprzeciwów :lol: Quote
eria Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 a ja tak lubię jeżynki tak sobie prosto z krzaczka latem....:loveu:ehhhhh Quote
agbar Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jakie piekne liski:loveu::loveu: Quote
weszka Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 A fakt! Straszą latem tą bąblowicą ale nie ma to jak takie świeżo zerwane borówki (jak to się u nas po krakowsku mówi) :loveu: takie niemyte z krzaczka mniaaaam. Ja zresztą nienawidzę mytych borówek, poziomek, truskawek - robią się takie rozmemlane i to już nie to samo :razz: A ja się nie musze z nikim konsultować jak mam se ochotę coś do chaty zwlec :multi: Quote
Erhan Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 malawaszka napisał(a): ...mam nadzieję, że J się nie będzie buntował - póki co czasem wychodził mi z burkami bez większych sprzeciwów :lol: Bo jeszcze mu nie kazałaś wychodzić ze ślimakami :evil_lol:, spróbuj a zobaczysz jaka będzie reakcja (:roll::angryy::mad::talker::question::errrr::icon_roc::stop::nonono2::pissed::scream7::???::-x:onfire::grab::bad-word::krach::2gunfire::modla::tard::drinking:) - to tak w skrócie :diabloti: Quote
malawaszka Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Erhan napisał(a):Bo jeszcze mu nie kazałaś wychodzić ze ślimakami :evil_lol:, spróbuj a zobaczysz jaka będzie reakcja (:roll::angryy::mad::talker::question::errrr::icon_roc::stop::nonono2::pissed::scream7::???::-x:onfire::grab::bad-word::krach::2gunfire::modla::tard::drinking:) - to tak w skrócie :diabloti: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: te trzy ostatnie tylko nie pasują dziś nazbierałam 2500 kwiatków mniszka lekarskiego i właśnie się robi miodzik pyszniutki i zdrowiutki :loveu::loveu::loveu: a jak tylko będę muała już kuchnię to zacznę piec chlebek i robić konfitury i już nigdy się stąd nie ruszę :loveu: Quote
eria Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 liczyłaś te kwiatki ? jesteś pewna że masz 2500 a nie 2499 ?:diabloti: Quote
eria Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 malawaszka napisał(a):liczyłam :grins: :diabloti: :grab::grab::grab: a poważnie to nie wiedziałam ze z mleczy da się miodek zrobić - jak to robisz ??? :lol: stawiasz ule ??:evil_lol: Quote
malawaszka Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 eria napisał(a):liczyłaś te kwiatki ? jesteś pewna że masz 2500 a nie 2499 ?:diabloti: liczyłam :grins: :diabloti: Quote
marako Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Też mam w planie miodzik mleczowy od ....25 lat. A na ten rok (jak od 20 lat co roku) zaplanowałam syrop sosnowy, ale przyrosty już są chyba za duże i nie nadają się do wyłamywania. A tak chiałam formować moich 30 sosenek, żeby rosły gęste i piękne. Wciążjest coś pilniejszego i tak z roku na rok dkładam. Życzę Ci konsekwencji i samozaparcia (a właściwie nie muszę, bo je masz chyba wrodzone). Quote
malawaszka Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 marako napisał(a):Też mam w planie miodzik mleczowy od ....25 lat. A na ten rok (jak od 20 lat co roku) zaplanowałam syrop sosnowy, ale przyrosty już są chyba za duże i nie nadają się do wyłamywania. A tak chiałam formować moich 30 sosenek, żeby rosły gęste i piękne. Wciążjest coś pilniejszego i tak z roku na rok dkładam. Życzę Ci konsekwencji i samozaparcia (a właściwie nie muszę, bo je masz chyba wrodzone). syrop sosnowy też chciałam robic, ale się spóźniłam w tym roku, no ale co się odwlecze... ;) a o mojej konselwencji i samozaparciu lepiej nie rozmawiajmy :lol: :oops: bo kuleją niestety Quote
Alicja Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 [FONT=Arial]mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmiodzik z mleczy ....supcio :loveu: robiłam ...i polecam , a na drogi oddechowe naj naj naj [/FONT] Quote
AnkaG Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 No jak tam na nowych włościach? Pewnie duuuzo spacerujecie :lol: Quote
weszka Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Czyżbyś planowała zostać boginią domowego ogniska :razz: ? Quote
anetta Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Waszka, wspaniale że jesteś już na wsi :loveu::loveu::loveu: Ach, ach :loveu::loveu::loveu: [SIZE="1"]Głos oddany :) Quote
Alicja Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 [quote name='weszka']Czyżbyś planowała zostać boginią domowego ogniska :razz: ? [FONT=Arial]szaleje z miodkiem :grins: to strasznie dużo pracy jest :razz::razz: najpierw cza przebrać kwiecie , potem zmacerować a potem produkcja ;)[/FONT] Quote
Recommended Posts