Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

te bóle to chyba niewygrzana grypa :shake: wczoraj jakie kombinacje :lol: J mi nasmarował plecy rozgrzewającą maścią (szalenie romantyczny zapach mentolu :evil_lol:) a potem żeby dobrze wygrzać lezałam na brzuchu a on musiał trzymać nogi na moich plecach :evil_lol:

wiem wiem - muszę zacząć dbać o siebie - ale zeby to było takie łatwe :placz:

Posted

Wasiu..jakem wujek dobra rada:diabloti: to mowie zebys sobie oczyszczanie zrobila. Odkwaszanie organizmu i usuwanie metali ciezkich. Normalnie wygladasz na podtruta:shake:. Wez sie za siebie bo jak zaraz bedziesz w ciazy to zle dla dzidziusia:roll:
i sluchaj starszych:mad:...motyla noga!
:loveu::loveu::loveu:

Posted

lolka75 napisał(a):
Wasiu... Wez sie za siebie bo jak zaraz bedziesz w ciazy to zle dla dzidziusia:roll:

:crazyeye:Czyżbym coś przeoczyła:diabloti:

Posted

lolka75 napisał(a):
Wasiu..jakem wujek dobra rada:diabloti: to mowie zebys sobie oczyszczanie zrobila. Odkwaszanie organizmu i usuwanie metali ciezkich. Normalnie wygladasz na podtruta:shake:. Wez sie za siebie bo jak zaraz bedziesz w ciazy to zle dla dzidziusia:roll:

a gdzieś Ty mnie widziała, że na podtrutą wyglądam? :evil_lol: babcia zawsze mówiła, ze taki tłuścioszek to zdrowo wygląda :evil_lol: a jak się robi takie odtruwanie? pewnie jakoś obrzydliwie WRÓZKO!!! :lol:

Posted

sa tysiace sposobow odtruwania:diabloti:
-dzien zbozowy..... caly dzien tylko zboza i kasze
-dzien na wodzie...wiadomo
-zucie oleju wieczorne (to jest obrzydliwe ale dobrze robi...trzeba wziac lyk oliwy z oliwek i mieszac ja w ustach ze slina tak dlugo jak sie da.... eksperci dochodza do 30 minut:cool1:)
-kapusciany dzien.... kapusta biala pod kazda postacia...nawet kiszona odkwasza organizm
-poszukac w necie sposobow odtruwania, odkwaszania organizmu:diabloti:
ale radze lepiej spytac lekarza jakiegos bo te moje sposoby to babcine rady:roll:. Ja olejowy sposob robilam prz\ez tydzien i poczulam sie lepiej...ale wiesz.... autosugestie i te sprawy;)

Posted

Ostatnio po raz kolejny czytałam artykuł o dobroczynnym wpływie krioterapii. Nie wiedziałam tylko, że można załatwić serie 10 zabiegów w ramach NFZ. Bo że za cieżką kasę to wiadomo. Chyba sama się zastanowię bo mój kręgosłup i ogólnie całe ciało i psychika tez woła o pomoc - a to ponoć dobre na wszystko ;)

Posted

Powiedzcie mi - czy ja nie mogę mieć zdrowych psów, albo chorych na jakieś normalne choroby??? :placz: Byłam właśnie z Pepą na USG u Dra Atamaniuka z Wrocławia bo prowadził szkolenie u moich wetów na nowym ultrasonografie i wyszło, że Pepa ma Zespół Cushinga :placz: powiedział mi, że wygląd nadnerczy zdecydowanie o tym świadczy i wygląd pozostałych organów potwierdza, że to już długotrwały proces u niej jest :placz: i te łysiny to jeszcze dodatkowo potwierdzają, i to, że jest taka gruba :placz:

otyłość cushingoidalna - nagromadzenie tkanki tłuszczowej na karku, w okolicach nadobojczykowych, twarzy (tzw. twarz księżycowata) i tułowiu

No i nie znaleźli macicy ani jajników - chyba znalazłam na ulicy wysterylizowaną sukę :crazyeye: bez macicy, ale za to z całym Zespołem Cushinga :placz:

Posted

Wasiu dopiero co rozpoznali tę chorobę u Bonuska co jest u Amigi. Może sobie pokonsultujcie - ona już go leczy ale kurcze to jest poważna choroba z tego co u niej poczytałam.

Posted

malawaszka napisał(a):
Powiedzcie mi - czy ja nie mogę mieć zdrowych psów, albo chorych na jakieś normalne choroby??? :placz: Byłam właśnie z Pepą na USG u Dra Atamaniuka z Wrocławia bo prowadził szkolenie u moich wetów na nowym ultrasonografie i wyszło, że Pepa ma Zespół Cushinga :placz: powiedział mi, że wygląd nadnerczy zdecydowanie o tym świadczy i wygląd pozostałych organów potwierdza, że to już długotrwały proces u niej jest :placz: i te łysiny to jeszcze dodatkowo potwierdzają, i to, że jest taka gruba :placz:

No i nie znaleźli macicy ani jajników - chyba znalazłam na ulicy wysterylizowaną sukę :crazyeye: bez macicy, ale za to z całym Zespołem Cushinga :placz:

o jeza.... :sad: :roll: :roll:

edit: Ale tak na szybko czytam, że można stosować leczenie farmakologiczne...
Czytam dalej.
Pisz jak coś więcej wiesz od lekarza.
:roll:

Posted

podaje się leki - chemia niszcząca komórki nadnerczy :roll: podobno skuteczne, ale kurna chemia... :placz: nie wiem nawet do jakiego weta z tym iść... jak oni od roku mojego marudzenia, że Pepa za dużo wody pije i sika duuużo mówili mi, ze to watroba :placz: nienawidzę ich :angryy:

Posted

współczuje,ale dobrze że trafił się wet co to wykrył,bo tak dalej być żyła w nieświadomości:shake:i tragedia mogłaby się wydarzyć:shake:Trzymam za Was mocno kciuki!!!!!!!!!!!!