margaret Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 mam nadzieję że po świętach nei opadną w nikim checi adopcyjne, Peggi tez znajdzie kochający dom juz my o to zadbamy, Quote
danka4u1 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 margaret napisał(a):mam nadzieję że po świętach nei opadną w nikim checi adopcyjne, Peggi tez znajdzie kochający dom juz my o to zadbamy, I pewnie poprosimy pięknie te Twoją kolezankę , która ma tak szczęśliwą ręke do ogłoszeń, o zrobienie kolejnych dla Peggi..... Quote
margaret Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 oan sie na pewno zgodzi, teraz sie angażuje w zbiórkę potrzebnych dla schroniska wrocławskiego rzeczy, bardzo fajna osoba, wiem na pewno że Peggi też pomoże Quote
Olena84 Posted December 27, 2011 Author Posted December 27, 2011 Cieszę się, że jedna rodzina tak dobrze wypadal, ale numer, nikogo nikogo a teraz ile osob! Trzymam kciuki za dobra decyzje! Quote
Diora Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Czyli Megi będzie miała dom :) Teraz tylko pozostaje kwestia - który :) !!!! SUPER! Quote
danka4u1 Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Odwiedzam Dwupaczek i czekam na wyniki wizyty.. Quote
margaret Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Domek z Katowic miałam przed chwilą na linii. Pani ma jutro poustalać szybki termin wizyty PA i czwartek najpozniej piatek wyjazd na oględziny Meggi. Jej labradorka ma poprawę z kulawizną, dobre wieści że podobno wykluczono choroby odkleszczowe. jutro kolejna wizyta weterynaryjna. Ja zaraz napisze do domku z łaz z prośba o chwilę cierpliwości. Quote
danka4u1 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Dzieki margaret za wiadomości i notoryczne czuwanie na gorącej linii adopcyjnej. Poczekamy jeszcze troche, a domek nr....-:shake: nie wiem już który:shake:- niech tez uzbroi sie w cierpliwość. Na taki skarb jak Meggi- :evil_lol:duuuuży skarb:evil_lol:- warto poczekać! Quote
ULKA12 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Zobaczcie tutaj, sunia zakopana żywcem http://www.dogomania.pl/threads/220100-Suczka-zakopana-%C5%BCywcem-w-wigili%C4%99?p=18280525#post18280525 Quote
danka4u1 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 [quote name='ULKA12']Zobaczcie tutaj, sunia zakopana żywcem http://www.dogomania.pl/threads/220100-Suczka-zakopana-%C5%BCywcem-w-wigili%C4%99?p=18280525#post18280525 Ula, byłam na tym wątku...zgroza.. Operacja przebiegła pomyślnie tzn pies żyje....co dalej? Quote
ULKA12 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Tak jak pisałam potrzebny jest tymczas i to pilnie, sunia nie przeżyje w schronisku. Quote
Angel Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Rozmawiałam przed chwilka z kierowniczką schroniska. Co do umowy to potrzebuje dane włascicieli na PW! Musze z tymi danymi jutro iść do schroniska ( imię, nazwisko, adres, pesel i tel komórkowy ) Dostane na te dane dwie umowy które wyśle na podany adres ( 2 kopie ) i te umowy będą musiały być podpisane przez nowych właścicieli Meggi. Potem jeden egzemplarz będzie trzeba odesłać po podpisaniu do mnie i ja doniose do schroniska. Quote
margaret Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 kurcze troche to skomplikowana procedura, i wyjdzie tak że państwo wezmą Meggi nie podpisawszy umowy? a kto potem zaręczy że ją podpiszą i odeślą? nie można by tego jakoś usprawnić? Quote
Angel Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 margaret napisał(a):kurcze troche to skomplikowana procedura, i wyjdzie tak że państwo wezmą Meggi nie podpisawszy umowy? a kto potem zaręczy że ją podpiszą i odeślą? nie można by tego jakoś usprawnić? niestety tak musi byc :( to może wyślę je do Ulki która będzie przy tym? i Ulka mi odeśle? z dwupakowych pieniedzy bym wzięła na jakiś szybki list jeśli mogę.. Quote
marysia55 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 danka4u1 napisał(a):Ula, byłam na tym wątku...zgroza.. Operacja przebiegła pomyślnie tzn pies żyje....co dalej? zaglądnęła tam i ja , ale ja już nie potrafię czytać o takich koszmarach. Rozpacz przysłania mi zdrowe i racjonalne myślenie, a empatia podsuwa najczarniejsze scenariusze odnośnie tego co działo się w głowie tego psa gdy leciały na niego kolejne porcje piasku z ręki jego pana. Czasami mam wrażenie, że już nie ma Boga.......... skoro pozwala aby ten świat szedł w stronę piekła. Bluźnię ???? pewnie TAK ........ Quote
ULKA12 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Angel napisał(a):niestety tak musi byc :( to może wyślę je do Ulki która będzie przy tym? i Ulka mi odeśle? z dwupakowych pieniedzy bym wzięła na jakiś szybki list jeśli mogę.. nawet jak jutro wyślesz to wątpię aby doszedł do mnie do piątku, czyli wszystko się znowu przeciągnie. Quote
margaret Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Angel napisał(a):niestety tak musi byc :( to może wyślę je do Ulki która będzie przy tym? i Ulka mi odeśle? z dwupakowych pieniedzy bym wzięła na jakiś szybki list jeśli mogę.. pewnie tak będzie najlepiej, pozostaje kwestia czasu, za chwilkę będę rozmawiać z państwem ale oni już tyle czekają , niecierpliwią się i chcieliby wziąć psa najprawdopodobniej jutro pojutrze, dałoby rade załatwić list jakimś cudownym ekspresem? pocztą to nawte nie wiem czy jest jakakolwiek szansa, może kurierem jakimś? co do kasy jestem za opłaceniem tej "fanaberii" listowej bo to cena powodzenia Quote
Bjuta Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 A może zeskanować i mailem jako załącznik jpg? Quote
margaret Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 ULKA12 napisał(a):nawet jak jutro wyślesz to wątpię aby doszedł do mnie do piątku, czyli wszystko się znowu przeciągnie. jeśli jutro dopołudnia dałoby radę załatwić i wysłać list kurierem chyba tylko to może w piątek by był , ale kombinowania, ustalmy coś bo ja trzymam telefon w dłoni i mam już już dzwonić, wolę wiedzieć jak państwa ustawić Quote
margaret Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Bjuta napisał(a):A może zeskanować i mailem jako załącznik jpg? tylko jeśli schron zaakceptuje podpisanie skanu - bo rozumiem że tam będą ich podpisy i pieczątka, więc Angel - myśl kombinuj dogaduj :) ja już w blokach startowych do telefonu - bo wieczór nadciąga a pan czeka :) Quote
Angel Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 podajcie mi dane na PW tych ludzi które pisałam wcześniej.. jjutro pójdę i wyślę skan umowy, niech Ulka wydrukuje i wtedy da do podpisania i odeśle pocztą do mnie ok? Quote
margaret Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 ok to ja poproszę państwa o ich dane i wyślę je potem tobie na pw mam nadzieję że ULKA będziesz mogła druknąć umowę i wysłać pocztą (adres ci podam na pw)? Quote
ULKA12 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Nie ma problemu, wydrukuje, odeślę :-) Tutaj jest mój adres: [email protected] Quote
Recommended Posts