margaret Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 bo dziś jest naprawdę dobry dzień i tak ma byc dalej, dzień samych dobrych wiadomości jestem więc podbudowana dobrą energią dostałam info, że na dogomanii z samej Bielska Białej są : togaa i _bubu_ - do nich pisałaś Danko czy ja mam skrobnąć? Quote
margaret Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 ok dzięki to ja mam jeszcze jeden telefoniczny namiar ale to może rano :) co Danka? wychodzę z założenia , że jednak większośc ludzi o tej porze śpi albo się świetnie bawi weekendowo :) Quote
margaret Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 aha, jeste jeszcze atek schroniska w BB gdzie podobno są aktywni wolontariusze: http://www.dogomania.pl/threads/200956-SCHRONISKO-W-BIELSKU-BIAŁEJ-psy-i-koty-czekają-na-nowe-domy Quote
danka4u1 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Rzeczywiście masz dziś super dzień:multi::multi:Napisz, kogo wybierasz z użytkowników tego wątku, żebyśmy się nie dublowały, a ja powysyłam do pozostałych. Zaraz idę w objęcia Morfeusza, bo jutro o świcie ...wycieczka ze szkółki.. Quote
margaret Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 piszę do: vilena aganiechaa togaa Figanna Lili8522 bubu nie wiem czy jeszcze kogoś z BB tam wyszpurasz bo niektórzy to goście :) ale jak cos pisz Quote
margaret Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 aha, toga i bubu juz napisałaś więc nie powtarzam się Quote
ULKA12 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Trzymam kciuki i jednocześnie informuję, że pieniążki za pobyt P&M dotarły, dziękuję :-) Quote
_Goldenek2 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Z Bielska jest moja koleżanka ze Złotego Psa Uria. Podaję Jej tel. 693 471 344. Ma na imię Asia. Powołajcie się na mnie. Może akurat będzie mogła zrobić wizytę :) Quote
togaa Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Hej dziewczyny, zrobimy wizytę w B-B z tamb. Prosze o szczegoły na pw. Quote
ULKA12 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Dziękujemy :-), Maragret na pewno zaraz prześle wszystkie dane :-) Quote
margaret Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 właśnie wysłałam pw do Ciebie toga, Pani niecierpliwie czeka na spotkanie z wolontariuszką :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Chciałam się zgłosić na wizytę PA, ale widzę, że wyprzedziła mnie togaa. Dodam tylko tyle, że sprawdzenie domku jest w dobrych rękach, ciocia togaa wie co robi ;) Ja w każdym razie polecam się na przyszłość. I trzymam kciuki! Quote
margaret Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 dziękujemy pinczerka_i_Gizmo kciuki sie przydadzą :) zapisuję w kontaktach może kiedyś się przyda, jakie to fajne że tyle osób zgłosiło się chętnych do pomocy - bo i Ty i togaa i tamb i Figanna i Vilena dzieki kochane! ja się moge odwdzięczać gdyby coś kiedyś działo się we Wrocławiu :) Quote
margaret Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 z togaa wszystko dogadane, najprawdopodobniej wizyta PA we wtorek, jak ja wytrzymam tyle czasu to nie wiem, bo mnie nosi z niecierpliwości mam nadzieję że za chwilę sie wyżyję poszukując już transportu Quote
danka4u1 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Nie mogłam być wczoraj na Dogo, ale cały czas byłam z Wami myślami. :loveu:Dzięki, wielkie dzięki cioteczki za tak liczne przybycie na nasze wołania o pomoc w wizycie przedadopcyjnej. Jesteście kochane.:loveu: Napisała do mnie Togaa, podając adres mailowy do kontaktu, ale widzę, ze Margaret juz nawiązała ten kontakt. Trzymamy teraz za wizytę i oby domek okazał się odpowiedzialny i dobry dla naszego skarba. Co na to teraz powie Peggi...:shake::shake: Quote
Angel Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 ... chwile mnie nie było a tu takie wspaniałe wieści! Boże jakbym sie cieszyła jakby Megula spędziła swoje pierwsze być może święta w domu :) to byłby najlepszy prezent dla niej i dla nas. Trzymam kciuki.. ! :loveu: gdyby się udało to mogłabym przesłać skan umowy z naszego schroniska komuś do wydrukowania i trzebaby było to wysłać do schroniska potem. Quote
margaret Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 myślałam że wejdę tu z dobrymi wiadomościami, ale niestety Pani nie okazała się być odpowiedzialną osobą, przez 2 dni dzwoniła do mnie minimum 3 razy dziennie, mailowała, opisywała warunki - nota bene świetne, swoją i męża miłość do zwierząt, w którą nawet teraz wierzę jakoś zachwycona była tym że te adopcje takie profesjonalne i bez problemu z entuzjazmem godziła się na wizytę PA, umowe itp. niestety po 2 dniach nagle jej sie odwidziało w drugą stronę i już nie zadzwoniła, brakło odwagi? napisała tylko maila że z wielkim bólem serca ale nie przygarnie Meggi, mimo że tak ją pokochała, ani nie pomoże Peggi w znalezieniu domku (tak jak to z entuzjazmem deklarowała od niedzieli) z jakiegoż to powodu? no cóż mi podała inne powody niż Togaa, która dzwoniła dziś do Pani dogadać wizytę wtorkową osobiście czuję się jakby po mnie betoniarka przejechała :( z jednej strony dobrze, że taki niefajny zwrot nastąpił teraz a nie np. w czasie transportu Meggi do BB czy też potem po pierwszych dniach w jej domu z drugiej - widzę że trafiło na osobę nie w pełni emocjonalnie stabilną, która być może taki ma sposób na spędzanie czasu wolnego na emeryturze w końcu nikt tak sie nie zachwyci i nie poświęci takiej uwagi jak wolontariusz chcący ukochanemu psu załatwić DS :( cholera, złość mnie bierze - więc zróbmy coś kochani - najlepiej coś co zwiększy szanse P i M na adopcję, Quote
danka4u1 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Ja też wpadłam do Was na chwilkę między różnymi zaęciami....masz rację margaret, pani emocjonalnie szwankuje i lepiej, że teraz o tym dowiedziałyśmy się, niż miałoby to nastąpić po paru dniach pobytu Meggi u niej. Tak też bywa... Szkoda, bardzo szkoda i żal i niesmak, ze ludzie tak zabawiają się kosztem innych... Wrócę potem na wątek. Teraz muszę znikać. Quote
mestudio Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Naprawdę dobrze, że miała odwagę przyznać teraz, że jednak nie. Często kręcą i brną do końca, a potem po kilku dniach każą zabierać pieska. Mi też taka pani się kiedyś przytrafiła i po miesiącu dziecko miało alergię na psa. Quote
malawaszka Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 o kurcze a tak pięknie brzmiało wszystko :( Quote
Recommended Posts