Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

margaret napisał(a):
ło matko człowiek się odezwie i zaraz musi być podejrzany :) hehe w pracy ciągle jestem w pewnym sensie stąd oszczędnie w słowach
no i podziwiam fotki made by malawaszka

W pracy??? Do domu! Psy czekają. Rodzina pewnie też....albo juz z Ciebie zrezygnowali...

Posted

[FONT=Comic Sans MS]W poniedziałek, w środę,[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]w czwartek i w Post Wielki,[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]w deszcz i niepogodę –
[/FONT][FONT=Comic Sans MS]KOCHAJMY KUNDELKI![/FONT]

Posted

[quote name='SkarpetKa']Po cichutko mówię dobranoc sunieczkom, bo już pewnie śpią :)
Było rzeczywiście cichutko, bo sunieczki nie obudziły się i ja też nie. Dziękuję za delikatność.

[quote name='Kocurek']Wstawac,nie spac,przybywac do dwupaczka:)
Kocurkowi też dzięki. Wołanie cichutkie- sunie dalej spały, ale ja już na tzw nogach byłam od dawna. Cichutko wstałam, żeby nie robić zamieszania...

[quote name='Angel']nasze ciotki przybywajcie :loveu:
Angel, co to młode pokolenie nie potrafi głośniej krzyknąć? Nie wierzę.:shake: Nic nie było słychać.

[quote name='jola_li']
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]........................KOCHAJMY KUNDELKI![/FONT]

Jola kochana, melodyjką kiundelkową wprawiła mnie w dobry nastrój i kochając kundelki, dałam im jeszcze pospać.

[quote name='margaret']łojej jaki upał dziś, tlenuuuuuu!!!! czy u Was Ulka też tak smaży i dusi?

[quote name='ULKA12']Rano dusiło, teraz polewa i grzmi okrutnie.
Hurtem: Margaret i Ullka: U nas grzmi, z nieba leci na przeniam żar i kaskady deszczu.
Zalało mi pół mieszkania podczas mojej nieobecności...ale mój kundelek tego nie zauważył. Był cały i suchy, ale na mój widok wytarzał się z radości w w ziemi ze skrzynek i deszczowym błotku na balkonie.:angryy::angryy:
I to by było na tyle.
Zaczynamu obchód bud.
U nas nadal urodzaj kleszczy...znowu dziś było wielki pogrom tych pasażerów na gapę. Jak u Ciebie Ula? Jak Meggi i Peggi?

Posted

A u nas jeśli chodzi o kleszcze nie ma tragedii, nie wiem czy przyczyna jest fipreks, czy w tym roku u nas jest mniej tych krwiopijców. Chciałam sie z wami podzielić wielka radością Dyzio, który był u mnie na Dt już prawie wieczność (od grudnia) nareszcie jutro jedzie do swojego domku :-)

Posted

cieszę się - najlepsze życzenia dla Dyzia - takie historie budzą nadzieję też dla naszych panien - tyyyyle lat już trwają bezdomnie..... ale może i do nich się w końcu los uśmiechnie

Posted

[quote name='ULKA12']A u nas jeśli chodzi o kleszcze nie ma tragedii, nie wiem czy przyczyna jest fipreks, czy w tym roku u nas jest mniej tych krwiopijców. Chciałam sie z wami podzielić wielka radością Dyzio, który był u mnie na Dt już prawie wieczność (od grudnia) nareszcie jutro jedzie do swojego domku :-)
U nas krwiopijcy atakuja stadami. Czy Fiprex i Frontline podrożały? Frontline na psa 15 kg 46 zł !!
Piszesz, ze Dyzio był wieczność czyli od grudnia. Tylko zyczyć innym psiakom, które czekają na DS wieki całe idące w lata prawie...
Mam nadzieję, ze dwupak nie zasiedzi się i znajdzie swojego człowieka. Czy dwupakowe allegro jeszcze jest aktualne?
W jaki sposób Dyzio znalazł dom?

Dwupak dostanie prezent cioteczki Eden. Dostałam odpowiedź na zaproszenie na pw i posłałam nr konta. Dziękujemy za pomoc.

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Za biurkiem, przy stole,[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]zjadając serdelki[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]i kluski w rosole –
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]KOCHAJMY KUNDELKI![/FONT][FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

Posted

Dyzio znalazł dom przez przypadek. Wzięłam ze sobą Chmurkę (prawie sznaucerka mini) do szkoły i pani, która tam pracuje zakochała się w niej od pierwszego wejrzenia. Niestety Chmurka się dla nich nie nadaje, to baardzo stary psiak a oni chcieli małego puchatego psiaczka do domu, żeby się z ich córkami pobawił, zaszczekał jakby co i od słowa do słowa poleciłam im Dyzia bo najbardziej do nich pasował, wczoraj przyjechali całą rodziną go obejrzeć a dzisiaj już go zabrali. Przyjechali z całym ekwipunkiem, szelkami, smyczami, piszczącymi koścmi i całym tym badziewiem co ma sprawiać psu radość a właściciela wnerwiać:diabloti:

Pokazałam im tez P&M oraz Leona, ale Leon za duży, chociaż bardzo im się podobał, Megan za mało włochata i za duża a Pegi nawet do nas nie podeszła.

Posted

[quote name='megi_winters']wysyłam 15 zł - przepraszam że tylko tyle, ale moze coś pomogę?[/QUOTE]

[quote name='megi_winters']proszę o namiar do przelewu, mogę tez tak jak kiedyś cos wysłać na bazarek - zrbiorę tylko coś sensownego :)[/QUOTE]

wysłałam dane do przelewu ; )
na ten adres można też wysłać rzeczy na bazarek, chętnie zrobie i dorzuce coś od siebie ; )

Posted

[quote name='ULKA12']Dyzio znalazł dom przez przypadek. Wzięłam ze sobą Chmurkę (prawie sznaucerka mini) do szkoły i pani, która tam pracuje zakochała się w niej od pierwszego wejrzenia. Niestety Chmurka się dla nich nie nadaje, to baardzo stary psiak a oni chcieli małego puchatego psiaczka do domu, żeby się z ich córkami pobawił, zaszczekał jakby co i od słowa do słowa poleciłam im Dyzia bo najbardziej do nich pasował, wczoraj przyjechali całą rodziną go obejrzeć a dzisiaj już go zabrali. Przyjechali z całym ekwipunkiem, szelkami, smyczami, piszczącymi koścmi i całym tym badziewiem co ma sprawiać psu radość a właściciela wnerwiać:diabloti:

Pokazałam im tez P&M oraz Leona, ale Leon za duży, chociaż bardzo im się podobał, Megan za mało włochata i za duża a Pegi nawet do nas nie podeszła.[/QUOTE]

Ulka to fajnie jak udaje ci się znaleść dom przez osobisty kontakt, ja mam nadzieję w takim razie że ktoś się zakocha od pierwszego wejrzenia w P i M :)
chociaż Peggy na razie za sałbo się stara:)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Popijając kawę[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]i chrupiąc precelki,[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]albo kosząc trawę –[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]KOCHAJMY KUNDELKI![/FONT][FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

Posted

Biję się ze skruchą w obfitą pierś po tych precelkach w nadmiarze, ze nie dało rady wcześniej...:shake: ale kochałam w myslach te nasze kundelki cały dzień. Cztery burze, dwa potopy, wyżymanie psa po spacerach kilka razy-:evil_lol: nie wieszałam do wysuszenia:evil_lol:- i minął dzień.
[quote name='ULKA12']Przyjechali z całym ekwipunkiem, szelkami, smyczami, piszczącymi koścmi i całym tym badziewiem co ma sprawiać psu radość a właściciela wnerwiać:diabloti:

Pokazałam im tez P&M oraz Leona, ale Leon za duży, chociaż bardzo im się podobał, Megan za mało włochata i za duża a Pegi nawet do nas nie podeszła.
Bardzo mi się podobało, jak Ula opisujesz akcję psią. Ludzie niestety tak myślą. Oby Dyzio nie okazał się " w praniu" za duży, za włochaty albo wręcz za mało włochaty...:evil_lol:Peggi wie, co robi, ze omija niektórych ludzi, ale miejmy nadzieję, że Dyzio trafił dobrze.

[quote name='megi_winters']wysyłam 15 zł - przepraszam że tylko tyle, ale moze coś pomogę?

[quote name='megi_winters']proszę o namiar do przelewu, mogę tez tak jak kiedyś cos wysłać na bazarek - zrbiorę tylko coś sensownego :)
Megi_winters, dzięki za pomoc i chęć posłania fantów na bazarek.:loveu:
Wyznaję ze skruchą, ze posłałam rzeczy na " konkurencyjny" bazarek dla biedaczyny Kremci -też z Obornik. Tam dopiero wybieramy się ze schronu do DT.....ale i tak osiągnięcie epokowe, wziąwszy wszystko pod uwagę..

[quote name='margaret']kosic trawy nie będę - bo nie posiadam ale kawa i precelki są możliwe a miłośc do kundelków - zawsze ":)
I tym kundelkowym, optymistycznym akcentem- kończymy dzień w Dwupakowie.
Jeszcze tylko kawa...!!! Precelki zjadł domowy kundelek.
Jolu, tak do nas ciągle mów !!! Wiesz, ze KOCHAMY KUNDELKI
bo
Czy to rasa,
Czy też mix
To jest nasza
Idea fix !!!:multi::multi:

Posted

Jakos mi się znowu doba sfilcowała. A dzis rzeczywiście przeżyliśmy u nas potopy...rozum mi mówi, by iść spać...Głupi ten rozum:evil_lol:, a rano każe głupek wstawać.:mad: