Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuzia63']Dzięki Dogo07 za zaproszenie. Na razie trzymam kciuki..., bo nie wiem jak mogłabym pomóc:oops:
Jeżeli będzie zrzuta na hotel, to pomogę.

zuzia63 dziekujemy bardzo :Rose::Rose: widze, że nabierasz rozpędu na Dogo :evil_lol: wszystkie tutaj tak mamy :diabloti: ja juz zapomniałam jak wygląda telewizor :lol::lol:

Posted

marysia55 napisał(a):
zuzia63 dziekujemy bardzo :Rose::Rose: widze, że nabierasz rozpędu na Dogo :evil_lol: wszystkie tutaj tak mamy :diabloti: ja juz zapomniałam jak wygląda telewizor :lol::lol:

noo dokladnie ja to nazywam uzależnienim;) dobrze rano oczu nie otworze, ale komputer nawet z pol otwartymi juz umieim włączyc:evil_lol::evil_lol:

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ha i Dobra Ciotka sama się odezwała :klacz:.

Renatko, czyżby to miało zadziałać jak " uderz w stól, a nożyce się odezwą" :diabloti: kobieto Bryś oczywiście może na mnie liczyć, ale szczerze mówiąc wolałabym aby nie doczekał się tekstu na allegro i zrobił wypad do własnego domku:loveu::loveu:

Posted

Czekam na świeże wiadomości na temat psiaka, może nawet zdjecia będą.
Ale z tego co się dowiedziałam tak na szybkiego to serce mi zamarło ze smutku :-(.

Posted

???

Po wczorajszym ogłoszeniu Kamila miała lawinę telefonów.

Zdjęcia z dziś - znęcanie nad psem ;)

Zdziwiony postronny obserwator

Posted

Oj przepraszam że Was przestraszyłam.
Może to dramatycznie zabrzmiało, ale ja naprawdę nie zdawałam sobie sprawy w jakich ciężkich warunkach żyje w schronie biedny Bryś i jak tam mu ciężko.

Posted

Dzwonil ktos sensowny? Bo ktos moja suczynke ktos sms probowal adoptowac. Kiedy zadzwonilam, ta osoba napisala, ze nie bedzie rozmawiac, a tylko pisac. Zapomnialam o dobrym wychowaniu.:razz:

Posted

Na zdjęciach Bryś wygląda na zadowolonego, ale to są krótkie chwile z wolontariuszami, raz w tygodniu.

A jak wyglądają jego pozostałe dni i godziny w schronisku ?
Kiepsko.
Oto co się dowiedziałam od osoby, która go odwiedzała w schronisku:
"W tej chwili Bryś jest sam w małej klatce dość mokrej z maleńką budą, z jednej strony to dobrze, że nie trafil do klatki z np. 5-8 innymi psami, które mogłyby mu dokuczać, a tam pogryzienia są na porządku dziennym i nikt z pracowników sie tym nie przejmuje. Kolejny problem to fatalne uzębienie, Bryś po prostu nie radzi sobie z sucha karmą i tak naprawdę dojada tylko w weekendu gdy wolontariusze przywiozą mu gotowane jedzenie. Można przenieść go do gastryki ale tam pies byłby zamknięty przez cały czas i nie byłoby mozliwości zająć się nim i wyprowadzić choćby na krótki spacer."

Zasmuciło mnie to bardzo :-(.
Czy tak ma wyglądać do końca jego życie ???

Posted

Oto warunki w jakich żyje BRYŚ.

Psiak ma klatkę ( nie boks) 1,5 na 1,5 (ale duża jak na takiego psa jak Bryś, prawda ?). Nie ma tam nawet podestu, leży w wodzie i własnych odchodach :-(.
Ma futro, które trzeba jakoś pielegnować żeby nie miał odparzeń i ran na skórze, ale schroniskowy fryzjer w ogóle się nim nie zainteresował. To tylko dzięki dobrej osobie psiak został ostrzyżony i teraz może przynajmniej się lepiej poruszać.

Bryś jest już starszy, często głodny, w ciasnej, zimnej i mokrej klatce, jak myślicie ile jeszcze wytrzyma?
Kiedy go złamią schroniskowe warunki?

A przecież jest kochanym łagodnym psiakiem, nie zasłużył na takie życie, na takie ostatnie lata swojego psiego życia :(.

Bardzo, bardzo żal mi psiaka.

Posted

Z okolic Wwy tylko jeden hotelik u Gajowej mi odp. ale zajęte.
Hotelik u mariamc dopiero od sierpnia.
Hotelik w Brodnicy zarezerwowane, ale miejsce może dopiero od lipca.
Może do hoteliku przy lecznicy w Radomsku, tylko tam drożej.
A potem ewentualnie psiaka dać do dogomaniackiego hoteliku.
Mam mętlik w głowie.

A Bryś taki nieszczęśliwy był jak się go do tej klatki wpychało :(.