Murka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Słodka Klementynka... Ja nie widzę u niej żadnych wad... nawet nie jest szczekliwa :shake: Quote
Reno2001 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Czyli włąściwe po malutku można zacząc ja ogłaszac. Quote
agusiazet Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Taka radosna, uśmiechnięta sunia, powinna zaraz znaleźć domek!!! Quote
Ulka18 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Ja bym sie wstrzymala z oglaszaniem, mniej wiecej do czasu wyznaczenia terminu sterylki. Pamietajcie, ze fundacja na suczka polowala i lepiej, zeby nas nie przylapali, ze suni nie chcemy dac, a tutaj lokalnie oglaszamy. Klementynka to prawdziwe cudenko, na pewno szybko znajdzie dom. Ale moze tez kusic jakis niecnych ludzi. Quote
agusiazet Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Ulka ma rację, Klementynka musi być wysterylizowana, to teraz najważniejsze! Quote
Murka Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Klementynka była dziś w lecznicy i wg Beatki ma alergię. Prawdopodobnie ranki są pozostałością po alergii na pchły. Jedyne zalecenie: kąpać. Mamy szampon hypoalergiczny, więc będziemy się stosować do zaleceń. Quote
Ulka18 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Klementynka widac od razu, ze ksiezniczka, to futereczko takie delikatne. Na pewno po dobrej kąpieli w specjalnym szamponie jej przejdzie. Quote
halcia Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 To niewiarygodne,ze taki biały puszek tez wyladował w schronisku Quote
Reno2001 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Oby kąpanko pomogło. Faktycznie, w jej przypadku możemy poczekac z ogłoszonkami ;). Quote
Ulka18 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 [quote name='Murka']Klementynka ma szczepienie p.wściekliźnie i wirusówki. Założyłam jej też obróżkę przeciwpchelną i odrobaczyłam. Czeka ją jeszcze kąpiel. Sterylizacja za ok. 3 tygodnie (wirusówki są z 22 maja) i malutka może iść do domku ;) Czyli w przyszlym tygodniu mozna by juz myslec nad sterylizacja i zaczac szukac domu. Murko, jak tam skórka suni? Juz sie nie drapie? Quote
Evelin Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Tak,tak bez ciachanka obejść się nie może...Średni poziom odpowiedzialności rodaków jesli chodzi o rozmnazanie psów jest niestety bardzo niski.. A z takiej Klimci mogłyby byc sliczne puchate szczeniorki... Oj Klimcia,czeka Cie typowa niespodzianka od ciotki Murki...:diabloti: Quote
Ulka18 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Jak juz bedzie sterylka umowiona, to zrobimy ogloszenia i Klementynka pokaże się swiatu 'zewnetrznemu'. Chetnych na pewno będzie duzo. Quote
Murka Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Sterylka chyba w przyszłym tygodniu... Klementynka coś się nam podejrzanie zaokrągliła :razz: a wcale dużo nie je :cool1: Quote
sacred PIRANHA Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 zaokrągliła? może puchnie do cieczki...matusiu jeśli to cieczska to ty Murka masz wyjątkowego pecha do suń z cieczkami;-) Quote
Murka Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 Ja się boję, że to ciąża... bo ona przyjechała z opuchniętym podoogoniem i wtedy właśnie zastanawiałam się czy to początek czy koniec cieczki. Jeśli był koniec (a na to wygląda, bo teraz cieczki nie ma) to wszystko by się zgadzało. W schronisku była w boksie z innymi psami... Drapie się niestety dalej... ale przy najbliższe okazji jak się coś rozluźni weźmiemy ją do domu (teraz jest w boksie wewnętrznym), może to jej pomoże, może jest np. uczulona na słomę lub coś w tym stylu. Quote
Ulka18 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Murko, ja wierze w Twojego nosa, juz nieraz poznalas sie na suczkach. Pamietasz byla juz raz suczka z b. 60 POLA, ktora chyba we wczesniej ciazy zostala wysterylizowana, tez dzieki Twojemu nosowi. Moze nie trzeba czekac, tylko ciachac jak najszybciej. Pieniadze na 2/3 sterylki wplacilam. Quote
Murka Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 No sami zobaczcie... Taka utyta :roll: A tu załapała się na sesję zdjęciową Marcela ;) Widać jakie ma podejście do dzieci - zalizuje na śmierć :loveu: Quote
kaskadaffik Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 A Hanusia jaka zadowolona:loveu:Hmm..tak na zdjęciu to nie widać bardzo, ale ja mam scentrowane oko, dla mnie Kasia była bardzo ciężka, ponad 10 kilo więc....:eviltong: Quote
halcia Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 To i dobrze,ze szybciej ciachanko,potem domek,i nastepna bida na jej miejsce. Quote
Evelin Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Jaki obciach,zauwazyłam,że nie mam Klimci w podpisie..ale już mam..:roll: Że sterylka musi być to jasne..Tylko napiszcie kiedy,będę trzymała kciuki,żeby wszystko poszło ok... A Hanusia rośnie jak na drożdżach..I oby tak dalej.:loveu: Quote
Recommended Posts