Ra_dunia Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Oby to był koniec :razz: Murko - a czy założyłaś jej też obróżkę przeciw kleszczom? Bo ona może tak reagować na preparaty przeciwkleszczowe i przeciwpchelne. To dość częsta reakcja i pies się wtedy drapie jakby miał cały tabun pcheł na sobie. Wszystko powinno przejść po paru dniach (do tygodnia). Quote
Murka Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Klementynka drapała się zanim założyłam obróżkę. Myślałam że to właśnie z pchełek, choć nie widziałam ich na skórze. Przedtem drapała się głównie po grzbiecie, a już zdecydowanie mniej się drapie, a jeśli już to po brzuszku :roll: Klementynkę wyczesałam przed i po kąpieli, ale żadne włosy jej nie wychodzą :razz: Quote
Reno2001 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 hehe, bo taka sierśc wychodzi tylko w określonych porach roku. A wtedy nie ma zmiłuj :diabloti:. Moja Dotts teraz też ledwo co gubi sierśc i aż się boję, co będzie za moment, bo od czasu adopcji mysza podwoiła ilośc owłosienia ... :cool3::cool3::cool3:. Od ponad roku jest na Hill's Sensitive Skin. To była reklama ... :eviltong: Quote
Ulka18 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Klementynka ma taka pierzasta, lekka siersc jak moja Casablanka. Malo sie pewnie bedzie lenic, a dobre wyczesanie wystarczy. Bardzo ladna z niej sniezynka po kąpieli :lol: Quote
Evelin Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 A ile Klimcia waży? Pytam,bo tak mało pieska zrobiło sie w czasie kapieli.. Chyba większość Klimci to włos ozdobny... Sterylka to oczywista oczywistość :diabloti: Proszę o wygłaskanie suni w moim imieniu ..i poinformowanie bohaterki watku,żw wróce tu w przyszłym tygodniu bo wyjeżdżam :) Quote
Ulka18 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 Anja napisala, ze mieliby miejsce dla suczki w DE, ale sie nie zgodzilam na wyjazd powolujac sie na cieczke. Mam nadzieje, ze dobrze zrobilam :wink: Quote
Murka Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Wagowo na oko, to 8-10 kg. Jest szczuplutka i faktycznie włos ją nieco powiększa ;) Słodka jest i genialnie reaguje na naszą Hanię: podbiega pod jej nogi, przewraca się na grzbiet i czeka aż się mała zacznie hihotać :lol: Ulka, suńce nawet wakacje nie zamkną możlwości znalezienia domu w Polsce :shake: ona jest cudowna :loveu: Do Niemiec niech pojedzie psina z mniejszymi szansami na domek ;) Quote
Ulka18 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Tak tez napisalam. Mam nadzieje, ze wezma np. Monke :kciuki: Murko, czy Klementynka ma poczatki cieczki? Quote
Reno2001 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Murka napisał(a):Wagowo na oko, to 8-10 kg. Jest szczuplutka i faktycznie włos ją nieco powiększa ;) Słodka jest i genialnie reaguje na naszą Hanię: podbiega pod jej nogi, przewraca się na grzbiet i czeka aż się mała zacznie hihotać :lol: Ulka, suńce nawet wakacje nie zamkną możlwości znalezienia domu w Polsce :shake: ona jest cudowna :loveu: Do Niemiec niech pojedzie psina z mniejszymi szansami na domek ;) No to rzeczywiście super sunieczka. Oczywiście w odpowiednim czasie poprosimy o takie psio-ludzkie fotki ;). Póki co obserwujemy rozwój sytuacji cieczkowej :diabloti:. Quote
Filipki Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Prześliczna sunia, na pewno szybko znajdzie dom. Quote
Reno2001 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Oj, cudna, to fakt :loveu:. Na weekendzie chyba wystartujemy z ogłoszeniami z zaznaczeniem, ze adopcja po sterylce za jakieś 2 tyg. Quote
halcia Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Takii cudny puchacz,takie słodkie ciasteczko,moment bedzoie w domowych pieleszach:lol: Quote
Murka Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Klementynka nadal się bardzo drapie... podjedziemy do Beatki w przyszłym tygodniu :roll: Quote
Murka Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 W razie potrzeby pobierzemy zeskrobinę, bo Klementynka m malutkie ranki lub ubytki sierści :roll: wygląda to niegroźnie, ale możliwe, że ma znaczenie. Quote
Reno2001 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Uuuu, no to trzeba zobaczyc co to za świństwo. Quote
Ra_dunia Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Reno2001 napisał(a):Uuuu, no to trzeba zobaczyc co to za świństwo. Koniecznie... Quote
pucka69 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 wreszcie dogo mnie wpuściło ( dzięki Margo :loveu: ) i moge sie tez pozachwycać sunią. ciekawe co to za świństwo u Klementynki :angryy: Quote
Ulka18 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Moze Klementynka jest uczulona na pchly, na pewno biale piesy sa bardziej wrazliwe na wszystko niz inne. Jak juz bedzie zdrowa i minie okres poszczepienny, to trzeba pomyslec o sterylce. Quote
Reno2001 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Ja nie wiem czy wystawiac ją już, czy jeszcze nie? Trochę nie wiem co robic :razz:. Bo w sumie jakiś czas potrwa, zanim będzie zupełnie gotowa do adopcji. Z drugiej strony poszukiwania domku tez mogą chwilke potrwac :roll:. No, głupia jestem ... Quote
Murka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Ja jestem za ogłaszaniem Klementynki. Czasem jest tak, że zgłosi się dom z daleka i parę tygodni trwa załatwianie transportu. A w sumie za dwa tygodnie będzie można Klementynkę ciachać. W czwartek wizyta u Beatki w związku z tym drapaniem się :razz: Quote
Ulka18 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Ja mam wyroznione allegro po Negruni, moge przelozyc Klementynke? Quote
Recommended Posts