Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oby to był koniec :razz:
Murko - a czy założyłaś jej też obróżkę przeciw kleszczom? Bo ona może tak reagować na preparaty przeciwkleszczowe i przeciwpchelne. To dość częsta reakcja i pies się wtedy drapie jakby miał cały tabun pcheł na sobie. Wszystko powinno przejść po paru dniach (do tygodnia).

• Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klementynka drapała się zanim założyłam obróżkę. Myślałam że to właśnie z pchełek, choć nie widziałam ich na skórze. Przedtem drapała się głównie po grzbiecie, a już zdecydowanie mniej się drapie, a jeśli już to po brzuszku :roll:

Klementynkę wyczesałam przed i po kąpieli, ale żadne włosy jej nie wychodzą :razz:

Posted

hehe, bo taka sierśc wychodzi tylko w określonych porach roku. A wtedy nie ma zmiłuj :diabloti:.

Moja Dotts teraz też ledwo co gubi sierśc i aż się boję, co będzie za moment, bo od czasu adopcji mysza podwoiła ilośc owłosienia ... :cool3::cool3::cool3:. Od ponad roku jest na Hill's Sensitive Skin. To była reklama ... :eviltong:

Posted

Klementynka ma taka pierzasta, lekka siersc jak moja Casablanka. Malo sie pewnie bedzie lenic, a dobre wyczesanie wystarczy. Bardzo ladna z niej sniezynka po kąpieli :lol:

Posted

A ile Klimcia waży? Pytam,bo tak mało pieska zrobiło sie w czasie kapieli..
Chyba większość Klimci to włos ozdobny...
Sterylka to oczywista oczywistość :diabloti:
Proszę o wygłaskanie suni w moim imieniu ..i poinformowanie bohaterki watku,żw wróce tu w przyszłym tygodniu bo wyjeżdżam :)

Posted

Wagowo na oko, to 8-10 kg. Jest szczuplutka i faktycznie włos ją nieco powiększa ;)
Słodka jest i genialnie reaguje na naszą Hanię: podbiega pod jej nogi, przewraca się na grzbiet i czeka aż się mała zacznie hihotać :lol:

Ulka
, suńce nawet wakacje nie zamkną możlwości znalezienia domu w Polsce :shake: ona jest cudowna :loveu: Do Niemiec niech pojedzie psina z mniejszymi szansami na domek ;)

Posted

Murka napisał(a):
Wagowo na oko, to 8-10 kg. Jest szczuplutka i faktycznie włos ją nieco powiększa ;)
Słodka jest i genialnie reaguje na naszą Hanię: podbiega pod jej nogi, przewraca się na grzbiet i czeka aż się mała zacznie hihotać :lol:

Ulka, suńce nawet wakacje nie zamkną możlwości znalezienia domu w Polsce :shake: ona jest cudowna :loveu: Do Niemiec niech pojedzie psina z mniejszymi szansami na domek ;)

No to rzeczywiście super sunieczka. Oczywiście w odpowiednim czasie poprosimy o takie psio-ludzkie fotki ;). Póki co obserwujemy rozwój sytuacji cieczkowej :diabloti:.

Posted

W razie potrzeby pobierzemy zeskrobinę, bo Klementynka m malutkie ranki lub ubytki sierści :roll: wygląda to niegroźnie, ale możliwe, że ma znaczenie.

Posted

Moze Klementynka jest uczulona na pchly, na pewno biale piesy sa bardziej wrazliwe na wszystko niz inne. Jak juz bedzie zdrowa i minie okres poszczepienny, to trzeba pomyslec o sterylce.

Posted

Ja nie wiem czy wystawiac ją już, czy jeszcze nie? Trochę nie wiem co robic :razz:. Bo w sumie jakiś czas potrwa, zanim będzie zupełnie gotowa do adopcji. Z drugiej strony poszukiwania domku tez mogą chwilke potrwac :roll:.
No, głupia jestem ...

Posted

Ja jestem za ogłaszaniem Klementynki. Czasem jest tak, że zgłosi się dom z daleka i parę tygodni trwa załatwianie transportu. A w sumie za dwa tygodnie będzie można Klementynkę ciachać.

W czwartek wizyta u Beatki w związku z tym drapaniem się :razz: