malawaszka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 lalunia ostrzyżona migiem domek znajdzie - tylko trzeba by ją wysterylizować przed adopcją Quote
Basia i Barni Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 malawaszka napisał(a):lalunia ostrzyżona migiem domek znajdzie - tylko trzeba by ją wysterylizować przed adopcją kasę uzbieramy , i obetniemy ją ,ale jest przy niej co robić :roll: ma wielkie filce sierści ,ale później jak włosy odrosną -to będzie sznaucerowata pełna gębom :loveu: Quote
malawaszka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 a ona jest taka trochę wydłużona czy tylko mi się wydaje? bo może to jest sznaucerka z jakiejś pseudo? Quote
Basia i Barni Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 malawaszka napisał(a):a ona jest taka trochę wydłużona czy tylko mi się wydaje? bo może to jest sznaucerka z jakiejś pseudo? raczej nie , podobno ją znaleźli błąkającą się , była w ciąży , 4 szczeniaki zakopali , został jeden, ma dłuższe nogi ,ale ciężko mi cokolwiek powiedzieć gdyz jest bardzo sfilcowana . Jak Poker ją zabierze do wygolenia to zobaczymy jak to cudo wyglada .:lol: Quote
Poker Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Sunie już u mnie.Spokojniutka,wręcz na razie wystraszona.Do domu ją wniosłam , bo się zaparła.Pewnie po schodach też będzie się uczyła chodzić.Nie ona pierwsza. Jak Basia pisze, mała to jeden wielki filc.Kooooooszmar.Chuda nie jest, tak akurat.Ciekawe co dostawała jeść. Zamawiam zaraz fryzjerkę.Ale najpierw ją sama trochę obetnę i wykąpię, bo chcę zapodac jej Frontline,żeby moje zwierza nie załapały pcheł. Na razie ją oddzieliłam, przy kąpieli sprawdzę pchły i dopiero zdecyduję kiedy ją wpuszczę do stada. W podobnym stanie wzięliśmy ze schronu naszego Dolarka. Jasne ,że ją wysterylizuję i znajdziemy superdomek. Idę do małej.Musimy z mężem wymyśleć jej imię.Macie jakieś propozycje? Ale niebanalne, coś oryginalnego. Basiu,czy ona dostała coś na robale? Baba napisała oświadczenie o zrzeczeniu się suni? dziękuję bardzo bubu za dowiezienie suni :loveu::loveu::loveu: Quote
malawaszka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 :multi: super!!!!! imię - może Tajra? nie wiem skąd mi się wzięło takie imię w głowie :lol: czekamy na fotki :loveu: Quote
Basia i Barni Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 baba niby mówiła ,że nazywa sie misia , ja ją tak w samochodzie wołałam ,ale nie reagowała ,byc może była zbyt wystraszona -w końcu to jej pierwsza jazda samochodem. Obciąć ją trzeba do zera ,bo filce są do samej skóry. Quote
Poker Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Wam tylko fotki w głowie :eviltong:,a tu ciężka praca nas czeka. Idę ciachać kołtuny. Quote
Basia i Barni Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 poker jeżeli chodzi o zrzeczenie sie suni to wierz mi ,że możesz oto sie nie martwić -i tak miała iść na zabicie . Trzeba ją zaszczepic ,odrobaczyc , dać cos na pchły - musimy zacząć zbierać kasę , bo troche roboty z nią będzie :razz: Quote
irysek Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 ja ostatniej tymczasowiczce pokera wymyslilam imie to moze i tym razem mi sie uda. musze pomyslec. dzis wieczor ja zobacze to bedzie latwiej. szkoda, ze szczeniaka sie nie udalo, no ale coz. napisz jak mowilam do Madziek najpierw, a jednoczesnie mozna szukac innego dt. ale tam mialby super, bo dbaja o maluchy i znajduja dobre domy szybko, wiec byloby super jakby trafil do opola. Quote
majqa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Wspaniale, że się udało. Cholercia, współczuję Basiu "załatwienia" spodni. Niech się tylko jeszcze uda sprawa z maluchem. Quote
Asior Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Basia i Barni napisał(a): Za żadne skarby nie odda psa ,ale jesli do weekendu znajdę DT maluszka wykradnę . kurcze.. ale będą wiedziały, ze to Ty... zlinczuja Cię :( Quote
Poker Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Sunia, obciachana, miejscami do skóry, kołtunów cała góra:angryy:, była bardzo grzeczna,ale pewnie ze strachu. łapeczki ma długie , chude, cycusie jeszcze spore,ale puste. Wykąpałam ją i podałam Frontline.Ale wiecie co? ona nie ma pcheł, aż dziw, natomiast łupieżu sporo. Gruczoły okołopupne wyciśnięte, z jednego aż strzeliło/ Propozycje imienia nadal mile widziane,ale jak pozwolicie , to my z mężem ostatecznie wyberzemy. Zdjęcia będą późnym wieczorem, bo teraz spacer z moimi psami i praca, a potem Dzień Matki :evil_lol:,też mi się coś należy :eviltong: Aha, ma ładne ząbki.Podczas ciachania kilka razy mnie pocałowała :loveu: Quote
togaa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Oj Pokerku ! miałas iść ze sobą do fryzjera, a tymczasem sama dzisiaj machasz nożyczkami....:evil_lol: Quote
majqa Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Poker napisał(a):(...) Propozycje imienia nadal mile widziane,ale jak pozwolicie , to my z mężem ostatecznie wyberzemy. (...) Wręcz powinniście mieć tę radochę wyboru imienia! Quote
Poker Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 togaa napisał(a):Oj Pokerku ! miałas iść ze sobą do fryzjera, a tymczasem sama dzisiaj machasz nożyczkami....:evil_lol: ja nie miałam iść ze sobą do fryzjera tylko dla suni chciałam obstalować,ale nie dało się czekać.Przyjdzie, to wyrówna moje sianokosy . Quote
irysek Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 w koncu zobaczy co to jest zycie bez lancucha w golej budzie. zreszta jak ten szczenius moze spac na samych deskach? w glowie sie to nie miesci!!! Quote
Ajula Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Poker napisał(a): Podczas ciachania kilka razy mnie pocałowała :loveu: już wyczuła, że Ty Pokerku kochany człowiek jesteś :loveu: Quote
Basia i Barni Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 majqa napisał(a):Wspaniale, że się udało. Cholercia, współczuję Basiu "załatwienia" spodni. Niech się tylko jeszcze uda sprawa z maluchem. cos z bazarku zostanie to se kupie nowe :evil_lol::-o ale dobra jeżeli chodzi o imię to Poker wybierze sobie a niech ma cos na dzień mamusi -w końcu przybyło jej o córkę :evil_lol: co do szczeniaka to mogą być problemy , bo faktycznie mogą być podejżenia o mnie skoro raz wlazłam przez płot to pewnie wejdę po raz drugi-wiesniaki juz wiedzą,że ta nawiedzona z ostatniej działki tu była w środku tygodnia. Wiem o madziek , u niej był mój kochany tofek -labrador pseudo :oops: miał super . Póki co szczeniak jest tam bezpieczny nie jest na uwięzi ,dobrze,że jest ciepło w nocy i ma towarzystwo .Wody maja ,jakies resztki żarcia też , w weekend poogladam co i jak . Quote
Basia i Barni Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Poker napisał(a):Sunia całuje mnie po rękach , macha ogonkiem.Na spacerku niczego nie zrobiła, widać,że się boi samochodów.Dolarek chciał ją powąchać,ale burknęła, więc powiedziałam " no, no", mam nadzieję,że zrozumiała :evil_lol:.Kot jak na razie bez problemu i wice versa. Jeszcze nie jadła, chociaż ma michę pod nosem.Pozwiedzała trochę pokój,ale poszła do swojego pierwotnego azylu,czyli łazienki. czyli mały stresik ma ,na dworze nic nie zrobiła hmm dziwne skoro cały czas siedziała na dworze -może była zajęta zwiedzaniem a nie siusianiem :diabloti: a w domu nie załatwia sie ?:roll: Quote
Poker Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Sunia całuje mnie po rękach , macha ogonkiem.Na spacerku niczego nie zrobiła, widać,że się boi samochodów.Dolarek chciał ją powąchać,ale burknęła, więc powiedziałam " no, no", mam nadzieję,że zrozumiała :evil_lol:.Kot jak na razie bez problemu i wice versa. Jeszcze nie jadła, chociaż ma michę pod nosem.Pozwiedzała trochę pokój,ale poszła do swojego pierwotnego azylu,czyli łazienki. Quote
malawaszka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 kochana niunia pewnie pierwszy raz w mieszkaniu to stres przezywa Quote
Basia i Barni Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 malawaszka napisał(a):kochana niunia pewnie pierwszy raz w mieszkaniu to stres przezywa a co tu tak cicho :mad: mam kubraczek na malutką :diabloti: Quote
Poker Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Napisałam, wgrałam 4 zdjęcia i szlag trafił :angryy::mad: Quote
malawaszka Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 napisz napisz jesxzcze raz :modla: no... i te zdjęcia :oops: :evil_lol: Quote
Recommended Posts