Basia i Barni Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Zrobiłam kolejny obchód po wsi ,gdzie mam działkę. Zaglądam w jakich warunkach trzymają swoje psy. To ,że mają łańcuchy to chyba już standard polskiej wsi. Zajrzałam do 92 letniej babki . Widzę ,że znów jej przybyło psów. Syn przyniósł jej kolejnego ,okazało się ,że suczka jest w ciąży :angryy: Urodziło się 5 szczeniąt . Jak to okresliła strasza pani "nie będzie karmiła tyle psów ,więc 4 z nich zakopała jak jej kazał syn ":placz: Zostawiła jednego szczeniaka. A skoro ma nowego szczeniaka to stwierdziła ,że go zostawi ,a tego starego (ma 2 lata) to da do zabicia :-obo nie będzie 3 psy żywiła. Mamy max 1,5 tygodnia na znalezienie psu tymczasu (tej kudłatej misi),bo synalek babci się dopytywał kiedy ma po niego przyjechać .:roll:A z tego co znam opinie o nim to alkoholik i własną matkę sprzedał z domem obcym ludziom -więc z suczką też nie będzie się patyczkował :mad: To przekochane psisko siedzi non stop na łańcuchu, zero agresji , jak robiłam jej zdjęcia to szczekała, a szczeniak bardzo wystraszony -ucieka od obcych , tylko w budzie siedział . Pozwolimy jej zniknąć jak to miało miejsce z jej szczeniakami ? próbowałam ją obciąć bo to chodzący sfilcowany potwór :crazyeye: normalnie talerze filcu . to jej jedyne dziecko-piesek Quote
majqa Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Basia i Barni napisał(a):A skoro ma nowego szczeniaka to stwierdziła ,że go zostawi ,a tego starego (ma 2 lata) to da do zabicia :-obo nie będzie 3 psy żywiła. (...) Powolimy jej zniknąć jak to miało miejsce z jej szczeniakami ? Boże...:-( Basiu, raz piszesz, że 2 latek jest do zabicia, a dalej, używasz określenia "jej" w odniesieniu do zniknięcia. Jakiej płci wobec tego jest pies, któremu należy znaleźć dom? Czy dobrze myślę, że sunia, czyli to coś ślicznego - pierzastego? Quote
Basia i Barni Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 majqa napisał(a):Boże...:-( Basiu, raz piszesz, że 2 latek jest do zabicia, a dalej, używasz określenia "jej" w odniesieniu do zniknięcia. Jakiej płci wobec tego jest pies, któremu należy znaleźć dom? Czy dobrze myślę, że sunia, czyli to coś ślicznego - pierzastego? 2 latek na łańcuchu ,który ma iść do zabicia jak to określiła to suczka ,a jej szczeniak ,który przeżył to piesek. Pani ma jeszcze jedną suczkę,któr nie jest uwiązana. Quote
Basia i Barni Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 to 92 letnia babcia , ona jest sama ,jak mówiła przyszli właściciele chcą zrobić z niej wariatkę i chcą ją wykończyć psychicznie , Syn ją sprzedał z domem ,czekają ,aż umrze ,bo to ich już działka. Ona je nie głodzi , mieli w misce jakieś resztki jedzenia . Ale mentalność ,że to tylko pies ,pozostała. Myślę,że suczka ma już policzone dni ,bo po co im "stary pies" skoro urodziła szczeniaki . To co chce sobie zostawić to piesek a ma już suczkę. powiedziałam jej,żeby oddała szczeniaka ,bo w ten sposób nie będzie więcej szczeniaków ,ale ona stwierdziła ,że będzie pilnować .Jaka jest prawda wszyscy wiemy .Nie jest w stanie upilnować ,bo sama potrzebuje pomocy . Quote
majqa Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Wiesz może jaka ona jest wobec innych psów? Czy mogłaby dołączyć do kotów (czy miała z nimi styczność i nie poluje na nie)? To może być ważne, gdyby pojawił się ktoś chętny. Quote
Basia i Barni Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 majqa napisał(a):Wiesz może jaka ona jest wobec innych psów? Czy mogłaby dołączyć do kotów (czy miała z nimi styczność i nie poluje na nie)? To może być ważne, gdyby pojawił się ktoś chętny. do innych psów jest ok , nie widziałam ,żeby w jakikolwiek sposób była agresywna , jest dosyć ufnym psem , co do kotów to nie wiem ,choć obok jedna stara wariatka ma ich z 30 i rozmnazają się w zastraszającym tempie , mogę to sprawdzić za tydzień jej reakcję na koty jak będę na działce . Quote
Basia i Barni Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 w gorszym stanie psychicznym jest szczeniak , straszne wycofany i lękliwy ,za nic w świecie nie mogłam go wyciągnąć z budy . Quote
Poker Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 coś niekumata jestem :roll:, to w końcu który psiak szuka DT? sunia , mam szczeniaczka czy piesek? To kudłate ze zdjęć szuka potrzebuje DT? Zwalnia mi się DT i mogłabym wziąć jakąś niedużą i nieagresywną bidę, bo mam 2 psy i kota. Quote
majqa Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Domu szuka kudłata sunia, którą widzimy na zdjęciu, 2 latka, określana jako stara. :placz: Quote
Basia i Barni Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Poker napisał(a):coś niekumata jestem :roll:, to w końcu który psiak szuka DT? sunia , mam szczeniaczka czy piesek? To kudłate ze zdjęć szuka potrzebuje DT? Zwalnia mi się DT i mogłabym wziąć jakąś niedużą i nieagresywną bidę, bo mam 2 psy i kota. DT szuka kudłata misia . chyba,będę musiała zmienić opis na bardziej klarowny :evil_lol::roll: Ona dla obcych nie jest agresywna , bardzo ufna , pieścioch , jedyne co szczekała to jak robiłam jej zdjęcia . Quote
Poker Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 widzę,że moja oferta nie wzbudziła zainteresowania. Poczekamy , może Asior załatwi coś korzystniejszego . Quote
Spinca Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Ciotki, która jest z SOS dla Zwierząt? To porządna organizacja, może pomogą Quote
Basia i Barni Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 majqa napisał(a):Domu szuka kudłata sunia, którą widzimy na zdjęciu, 2 latka, określana jako stara. :placz: stara z niej babcia jak nic :mad: na tej wsi psy nie dożywają 5 lat -no chyba,że dobrze pilnuje terenu - później wymieniane są na młodszy model. a to za głośno szczeka, a to za mało szczeka, a to za agresywne,a ten to dupa nie pies ,za dużo je, za bardzo się drapie itd ten ,który nie spełnia kryteriów zostaje wymieniony . Quote
majqa Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Poker napisał(a):(...) Zwalnia mi się DT i mogłabym wziąć jakąś niedużą i nieagresywną bidę, bo mam 2 psy i kota. Basiu, a nie masz szans zrobić orienta ciut wcześniej, co z tymi kotami, skoro Poker rozważa pomoc? Asior, Spinco, dziękuję, że zajrzałyście! :lol: Quote
majqa Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Poker napisał(a):widzę,że moja oferta nie wzbudziła zainteresowania. (...) Moje wzbudziła się do niej odniosłam właśnie, by nie umknęła między postami. Quote
Asior Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 zaznaczam i wkleje na krakowski wątek.. mamy tam jedną miłośniczkę sznaucerowatych.... i wysłałam do misieek też.. moze by ją przygarneła, choć na chwilę... :roll: Quote
Basia i Barni Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Poker napisał(a):widzę,że moja oferta nie wzbudziła zainteresowania. Poczekamy , może Asior załatwi coś korzystniejszego . a co ty taka nerwowa :evil_lol: teraz dopiero przeczytałam :multi: byłoby super -jakby z nieba oferta spadła :loveu: jedyne co nie jest sprawdzone to koty ,a najwcześniej mogę sprawdzić to w weekend :oops: w tygodniu mam mnóstwo roboty.nie jestem w stanie podjechać do Częstochowy . Czy DT by poczekał do weekendu , w piątek bym już coś wiedziała . Quote
agusiazet Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Babci powinno zabrać się wszystkie psy, bo za jakiś czas będzie kolejna bida do utłuczenia, bo stara. Ludzie są przerażający: głupi, nieczuli i bez skrupułów. Nie można choć zmusić babci do sterylizacji tej drugiej suczki? Będzie następny, niechciany, niepotrzebny przychówek! Quote
Basia i Barni Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Asior napisał(a):o widzisz.. gdyby Cię nie zacytowali to też nie widziała bym twojego postu... oczywiście, ze to dobre wyjście :loveu: ale ja jestem za tym, zeby "wykraść" tego szczeniaka ... moze w nocy :roll: tego szczeniaka pani chce zachować ,bo sie ładnie bawi z 3 pieskiem pani :roll: ale myślę,że może uda mi się ją przekonac do oddania go -powiem jej ,że musi iść z matką ,bo go karmi . Pewnie o szczepieniach i odrobaczaniu trzeba pomyśleć i jakimś DT dla niego . Quote
Poker Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Basia i Barni napisał(a):a co ty taka nerwowa :evil_lol: teraz dopiero przeczytałam :multi: byłoby super -jakby z nieba oferta spadła :loveu: jedyne co nie jest sprawdzone to koty ,a najwcześniej mogę sprawdzić to w weekend :oops: w tygodniu mam mnóstwo roboty.nie jestem w stanie podjechać do Częstochowy . Czy DT by poczekał do weekendu , w piątek bym już coś wiedziała . Bo ja zdecydowana i szybka kobieta jestem :evil_lol:, jak działać , to działać. DT poczeka, nigdzie się nie wybiera. To sunia jest w Częstochowie? Święte miasto ,a ludzie :angryy: Quote
Poker Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Spinca napisał(a):Chyba żartujesz! Z nieba spadłaś, tylko dogo działa tak, że pożal się boże.... Pisałyśmy w jednym czasie a ja połowy wpisów jeszcze nie widziałam wtedy. z nieba to nie spadłam, co najwyżej z piekła wyleciałam :evil_lol: Quote
majqa Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Masakrycznie dziś posty skaczą. Basiu, spróbuj jeszcze wyrwać tego szczeniaka, jak sugeruje Asior. Quote
Basia i Barni Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Poker napisał(a):Bo ja zdecydowana i szybka kobieta jestem :evil_lol:, jak działać , to działać. DT poczeka, nigdzie się nie wybiera. To sunia jest w Częstochowie? Święte miasto ,a ludzie :angryy: to super kochana :multi: Tak w Częstochowie -a dokładnie w gm. Poraj , gdzie jezioro Porajskie jest . Ludzie też święci :angryy: a jak do kościoła na kolanach a w czterech ścianach ...:oops: kurde co z tymi postami :mad::mad::placz: Quote
Recommended Posts