Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zrobiłam kolejny obchód po wsi ,gdzie mam działkę.
Zaglądam w jakich warunkach trzymają swoje psy. To ,że mają łańcuchy to chyba już standard polskiej wsi.
Zajrzałam do 92 letniej babki . Widzę ,że znów jej przybyło psów.

Syn przyniósł jej kolejnego ,okazało się ,że suczka jest w ciąży :angryy:
Urodziło się 5 szczeniąt .
Jak to okresliła strasza pani "nie będzie karmiła tyle psów ,więc 4 z nich zakopała jak jej kazał syn "
:placz:

Zostawiła jednego szczeniaka.

A skoro ma nowego szczeniaka to stwierdziła ,że go zostawi ,a tego starego (ma 2 lata) to da do zabicia :-obo nie będzie 3 psy żywiła.

Mamy max 1,5 tygodnia na znalezienie psu tymczasu (tej kudłatej misi),bo synalek babci się dopytywał kiedy ma po niego przyjechać .:roll:A z tego co znam opinie o nim to alkoholik i własną matkę sprzedał z domem obcym ludziom -więc z suczką też nie będzie się patyczkował :mad:

To przekochane psisko siedzi non stop na łańcuchu, zero agresji , jak robiłam jej zdjęcia to szczekała, a szczeniak bardzo wystraszony -ucieka od obcych , tylko w budzie siedział .

Pozwolimy jej zniknąć jak to miało miejsce z jej szczeniakami ?

próbowałam ją obciąć bo to chodzący sfilcowany potwór :crazyeye: normalnie talerze filcu .

to jej jedyne dziecko-piesek

• Replies 845
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia i Barni napisał(a):
A skoro ma nowego szczeniaka to stwierdziła ,że go zostawi ,a tego starego (ma 2 lata) to da do zabicia :-obo nie będzie 3 psy żywiła. (...) Powolimy jej zniknąć jak to miało miejsce z jej szczeniakami ?

Boże...:-( Basiu, raz piszesz, że 2 latek jest do zabicia, a dalej, używasz określenia "jej" w odniesieniu do zniknięcia. Jakiej płci wobec tego jest pies, któremu należy znaleźć dom? Czy dobrze myślę, że sunia, czyli to coś ślicznego - pierzastego?

Posted

majqa napisał(a):
Boże...:-( Basiu, raz piszesz, że 2 latek jest do zabicia, a dalej, używasz określenia "jej" w odniesieniu do zniknięcia. Jakiej płci wobec tego jest pies, któremu należy znaleźć dom? Czy dobrze myślę, że sunia, czyli to coś ślicznego - pierzastego?

2 latek na łańcuchu ,który ma iść do zabicia jak to określiła to suczka ,a jej szczeniak ,który przeżył to piesek.

Pani ma jeszcze jedną suczkę,któr nie jest uwiązana.

Posted

to 92 letnia babcia , ona jest sama ,jak mówiła przyszli właściciele chcą zrobić z niej wariatkę i chcą ją wykończyć psychicznie , Syn ją sprzedał z domem ,czekają ,aż umrze ,bo to ich już działka.

Ona je nie głodzi , mieli w misce jakieś resztki jedzenia .

Ale mentalność ,że to tylko pies ,pozostała.
Myślę,że suczka ma już policzone dni ,bo po co im "stary pies" skoro urodziła szczeniaki .

To co chce sobie zostawić to piesek a ma już suczkę.

powiedziałam jej,żeby oddała szczeniaka ,bo w ten sposób nie będzie więcej szczeniaków ,ale ona stwierdziła ,że będzie pilnować .Jaka jest prawda wszyscy wiemy .Nie jest w stanie upilnować ,bo sama potrzebuje pomocy .

Posted

Wiesz może jaka ona jest wobec innych psów? Czy mogłaby dołączyć do kotów (czy miała z nimi styczność i nie poluje na nie)? To może być ważne, gdyby pojawił się ktoś chętny.

Posted

majqa napisał(a):
Wiesz może jaka ona jest wobec innych psów? Czy mogłaby dołączyć do kotów (czy miała z nimi styczność i nie poluje na nie)? To może być ważne, gdyby pojawił się ktoś chętny.

do innych psów jest ok , nie widziałam ,żeby w jakikolwiek sposób była agresywna , jest dosyć ufnym psem , co do kotów to nie wiem ,choć obok jedna stara wariatka ma ich z 30 i rozmnazają się w zastraszającym tempie , mogę to sprawdzić za tydzień jej reakcję na koty jak będę na działce .

Posted

coś niekumata jestem :roll:, to w końcu który psiak szuka DT? sunia , mam szczeniaczka czy piesek? To kudłate ze zdjęć szuka potrzebuje DT?
Zwalnia mi się DT i mogłabym wziąć jakąś niedużą i nieagresywną bidę, bo mam 2 psy i kota.

Posted

Poker napisał(a):
coś niekumata jestem :roll:, to w końcu który psiak szuka DT? sunia , mam szczeniaczka czy piesek? To kudłate ze zdjęć szuka potrzebuje DT?
Zwalnia mi się DT i mogłabym wziąć jakąś niedużą i nieagresywną bidę, bo mam 2 psy i kota.

DT szuka kudłata misia .

chyba,będę musiała zmienić opis na bardziej klarowny :evil_lol::roll:

Ona dla obcych nie jest agresywna , bardzo ufna , pieścioch , jedyne co szczekała to jak robiłam jej zdjęcia .

Posted

majqa napisał(a):
Domu szuka kudłata sunia, którą widzimy na zdjęciu, 2 latka, określana jako stara. :placz:

stara z niej babcia jak nic :mad: na tej wsi psy nie dożywają 5 lat -no chyba,że dobrze pilnuje terenu - później wymieniane są na młodszy model.

a to za głośno szczeka, a to za mało szczeka, a to za agresywne,a ten to dupa nie pies ,za dużo je, za bardzo się drapie itd ten ,który nie spełnia kryteriów zostaje wymieniony .

Posted

Poker napisał(a):
(...) Zwalnia mi się DT i mogłabym wziąć jakąś niedużą i nieagresywną bidę, bo mam 2 psy i kota.

Basiu, a nie masz szans zrobić orienta ciut wcześniej, co z tymi kotami, skoro Poker rozważa pomoc?
Asior, Spinco, dziękuję, że zajrzałyście! :lol:

Posted

Poker napisał(a):
widzę,że moja oferta nie wzbudziła zainteresowania. (...)

Moje wzbudziła się do niej odniosłam właśnie, by nie umknęła między postami.

Posted

zaznaczam i wkleje na krakowski wątek.. mamy tam jedną miłośniczkę sznaucerowatych....

i wysłałam do misieek też.. moze by ją przygarneła, choć na chwilę... :roll:

Posted

Poker napisał(a):
widzę,że moja oferta nie wzbudziła zainteresowania.
Poczekamy , może Asior załatwi coś korzystniejszego .

a co ty taka nerwowa :evil_lol:

teraz dopiero przeczytałam :multi:

byłoby super -jakby z nieba oferta spadła :loveu:

jedyne co nie jest sprawdzone to koty ,a najwcześniej mogę sprawdzić to w weekend :oops:

w tygodniu mam mnóstwo roboty.nie jestem w stanie podjechać do Częstochowy .

Czy DT by poczekał do weekendu , w piątek bym już coś wiedziała .

Posted

Babci powinno zabrać się wszystkie psy, bo za jakiś czas będzie kolejna bida do utłuczenia, bo stara. Ludzie są przerażający: głupi, nieczuli i bez skrupułów. Nie można choć zmusić babci do sterylizacji tej drugiej suczki? Będzie następny, niechciany, niepotrzebny przychówek!

Posted

Asior napisał(a):
o widzisz.. gdyby Cię nie zacytowali to też nie widziała bym twojego postu...
oczywiście, ze to dobre wyjście :loveu:
ale ja jestem za tym, zeby "wykraść" tego szczeniaka ... moze w nocy :roll:

tego szczeniaka pani chce zachować ,bo sie ładnie bawi z 3 pieskiem pani :roll:

ale myślę,że może uda mi się ją przekonac do oddania go -powiem jej ,że musi iść z matką ,bo go karmi . Pewnie o szczepieniach i odrobaczaniu trzeba pomyśleć i jakimś DT dla niego .

Posted

Basia i Barni napisał(a):
a co ty taka nerwowa :evil_lol:

teraz dopiero przeczytałam :multi:

byłoby super -jakby z nieba oferta spadła :loveu:

jedyne co nie jest sprawdzone to koty ,a najwcześniej mogę sprawdzić to w weekend :oops:

w tygodniu mam mnóstwo roboty.nie jestem w stanie podjechać do Częstochowy .

Czy DT by poczekał do weekendu , w piątek bym już coś wiedziała .

Bo ja zdecydowana i szybka kobieta jestem :evil_lol:, jak działać , to działać.
DT poczeka, nigdzie się nie wybiera.
To sunia jest w Częstochowie? Święte miasto ,a ludzie :angryy:

Posted

Spinca napisał(a):
Chyba żartujesz! Z nieba spadłaś, tylko dogo działa tak, że pożal się boże.... Pisałyśmy w jednym czasie a ja połowy wpisów jeszcze nie widziałam wtedy.

z nieba to nie spadłam, co najwyżej z piekła wyleciałam :evil_lol:

Posted

Poker napisał(a):
Bo ja zdecydowana i szybka kobieta jestem :evil_lol:, jak działać , to działać.
DT poczeka, nigdzie się nie wybiera.
To sunia jest w Częstochowie? Święte miasto ,a ludzie :angryy:

to super kochana :multi:

Tak w Częstochowie -a dokładnie w gm. Poraj , gdzie jezioro Porajskie jest .

Ludzie też święci :angryy: a jak do kościoła na kolanach a w czterech ścianach ...:oops:

kurde co z tymi postami :mad::mad::placz: