Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, tak już bez żartów, rozmawialam z Ciocią Majgą o Saruni a Ona jest fachowcem - zawodowcem a nie tylko z przypadku jak ja (:diabloti:) - Ciocia Majga potwierdziła niestety moje obawy, że zwapnienie kręgosłupa jak każde zresztą zwyrodnienie, podrażniające unerwienie, jest bolesne.
To, że Sara na razie nie daje wyraźnych oznak bólu nie jest dowodem, że nic ją nie boli.
Bona też była bardzo pogodna i uśmiechnięta a dyskopatia jest diabelsko bolesna, to nie ulega watpliwości.
Psy inaczej znoszą ból i rzadko głośno go manifestują, kiedy czują się chciane.
Przykładów po temu mogę osobiście przytoczyć bardzo wiele.
Dlatego pomyślimy o jakiejś kuracji dla Saruni - Ciocia Majga obiecała, że wgryzie się w temat, a Ona wie co robi :loveu::multi::loveu:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magdo,jeżeli Sara jest na chodzie, ma apetyt i ochotę na zabawy z Wilkiem to wet nic nie zmieni i nic nie pomoze :shake:
To będzie tylko dla Sary stres związany nieodmiennie z wizytą .....
Trzeba ją obserwopwać - tu mam do Cioci Mosii i do Ciebie absolutne zaufanie - a jak się pogorszy, to wezmę ją na zabiegi.
Już rozmawiałam z Ciocią Majgą, co można i należy zrobić przy zwapnieniu kręgosłupa.

Posted

ewa36 napisał(a):
(...) rozmawialam z Ciocią Majgą o Saruni a Ona jest fachowcem - zawodowcem (...)

...a w psich przypadkach zawodowiec ze mnie jak z koziej de trąba.
W przypadku Sary najważniejsza jest dbałość o nią, uwaga na skłonność do złamań, a taką raczej ma. Z zabiegów pole popisu jest ograniczone - pole magnetyczne nie zaszkodzi (o ile nie ma np. problemów ze strony serducha, utajnionego procesu nowotworowego, słowem - kierunek eliminacja p/wskazań, a jest ich więcej niż przeze mnie wymienione do tego zabiegu), nagrzanie z umiarem nie wyrządzi krzywdy, a zabiegi prądowe - tylko i wyłącznie w przypadku pojawienia się stanów bólowych, miejscowo i z uwagą, by nie oparzyć (plus znów uwaga na p/wskazania). W tej roli doradcy czuję się mało komfortowo, bo nie mam osobistej styczności z sunią. Tak, czy owak - ostrożność rehabilitacyjna przez duże "O". 3mam kciuki, by udało się suni znaleźć docelowy domek.

Aha, taka mi myśl przyszła Ewo do łepetyny. Chcąc z czymś cudować, zasięgnij dodatkowo info u lepszego niż ja źródła, czyli u p.Haliny (Katowice). Od przybytku...itd.

Pozdrawiam wątkowiczów. :lol:

Posted

magda222 napisał(a):
(...) Sara ma problemy z sercem,więc myślę,że te zabiegi odpadają...

Masz rację Magdo. Pozostaje więc pielęgnacja i...miłość, bo...hm...nawet co do nagrzewania... gdyby się to robiło na końcówkę łapki, można machnąć ręką ale już kręgosłup piersiowy i lędźwiowy...piszę tu tylko za siebie...ja bym nie ryzykowała. :shake: Biedna sunieczka. :-(

Posted

diana79 napisał(a):
z ogłoszeń nikt nie dzwoni? może trzeba je odświeżyć? :razz: zaraz poszukam gdzie ją ogłaszałam i wznowię ogłoszenia bo Sarunia musi znaleźć domek :lol:

Dziękuję kochana :loveu:

Posted

majqa napisał(a):
Masz rację Magdo. Pozostaje więc pielęgnacja i...miłość, bo...hm...nawet co do nagrzewania... gdyby się to robiło na końcówkę łapki, można machnąć ręką ale już kręgosłup piersiowy i lędźwiowy...piszę tu tylko za siebie...ja bym nie ryzykowała. :shake: Biedna sunieczka. :-(

To samo mówiła Mosii.Tzn.,że w przypadku Sary niewiele da się zrobić...
Ona potrzebuje tylko domu z ogrodem i własnego kochającego człowieka.Jest szczęśliwa jak może przebywać na podwórku i stróżować.

Posted

Szkoda, że Sarusi niewiele można pomóc :(.
Dobrze, że chociaż ma życzliwe dbające o nią osoby wokół siebie. Ale domek, taki kochający, bardzo by się przydał. Tylko, że z tymi domkami tak ciężko :shake:.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Szkoda, że Sarusi niewiele można pomóc :(.
Dobrze, że chociaż ma życzliwe dbające o nią osoby wokół siebie. Ale domek, taki kochający, bardzo by się przydał. Tylko, że z tymi domkami tak ciężko :shake:.

Jak narazie odezwały się dwie konkretne osoby,ale mieszkają w bloku,więc odpada.

Posted

magda222 napisał(a):
Czy ktoś kto ma zdolności do pisania tekstów chwytających za serce mógłby nam pomóc i napisać jakiś tekst do allegro?Bardzo prosimy.

kto może pomóc? ja niestety w ogóle nie mam głowy do takich rzeczy :shake:

Posted

Jestem jestem :loveu:
Dwa konkretne domki to bardzo dobry początek :lol:
Z przykroscią doczytałam, że Sarunia ma problemy z serduszkiem .....
Taka kochana suniusia ....
Gdzie ten domek .....

Posted

Przelałam właśnie na konto Mosii 400 zł za sierpień.

Wpłaty:

magda222 100 zł
Ada 100 zł
AlfaLS 20 zł

Bardzo proszę o wpłaty.

Nanhoo,czy Twoja wpłata 07.07. (100 zł) to była wpłata za lipiec i sierpień?
Spinca,czy mogłabyś uregulować wpłaty za lipiec i sierpień?