jukutek Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 [quote name='obraczus87']Gratuluję, przesłodka Tosieńka. :loveu: -------------------- Byłam u neurologa. Migrena przewlekła. Dostałam leki, na które zgodziła się moja gin. Wszystko fajnie i piękie, ale po przeczytaniu ulotki boję się brać tych proszków.. a z drugiej strony wiem, że zwariuję przy kolejnym ataku migreny :-([/QUOTE] jak masz zaufanie do gin. - to bierz... Ja swojemu wierzę prawie w ciemno, na ulotkach piszą różne rzeczy... Quote
blanka xd Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 A my zaraz kończymy 9 miesięcy i ani jednego ząbka, to normalne? Zaczynam się trochę tym martwić. Quote
LAZY Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 [quote name='blanka xd']A my zaraz kończymy 9 miesięcy i ani jednego ząbka, to normalne? Zaczynam się trochę tym martwić.[/QUOTE] Każdemu dziecku ząbki idą w swoim czasie. Nie martwi się tym. Znajomej synek ma obecnie mniej więcej tyle co Twoje Maleństwo i dostało pierwszego ząbka. Innych znajomych synek długo nie miał zębów a potem na raz dostał 5. Im później tym lepiej, dłuzej będą zdrowe:) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 Znam dzieci, które pierwsze ząbki miały w wieku 11 miesięcy, tak więc spokojnie;) Quote
blanka xd Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 No właśnie wiem, że im dłużej nie ma tym dłużej będą zdrowe, ale czasem niepokój dopada ;) Także spokojnie czekamy na ząbek ;) Quote
dzodzo Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 [quote name='blanka xd']A my zaraz kończymy 9 miesięcy i ani jednego ząbka, to normalne? Zaczynam się trochę tym martwić.[/QUOTE] mojej pierwszy ząbek wyszedl tak na poczatku 10 mc, zaraz potem drugi i na kolejny znow czekalismy mc,teraz ma 11 mc i idzie trzeci-gorna jedyneczka , takze czekaj spokojnie-w koncu wyjda;) Quote
blanka xd Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 [quote name='dzodzo']mojej pierwszy ząbek wyszedl tak na poczatku 10 mc, zaraz potem drugi i na kolejny znow czekalismy mc,teraz ma 11 mc i idzie trzeci-gorna jedyneczka , takze czekaj spokojnie-w koncu wyjda;)[/QUOTE] Nie to, żebym miała parcie na zęby. Nie, nie, ale wydaje mi się, że Lenie ciężko gryźć samymi dziąsłami. Quote
tripti Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 Sam Simplex zamówione, czekamy na zbawienie :) wcześniej i teraz bierzemy espumissan ten w zawiesinie, ale rezultat marny... fajny bazarek z rzeczami dla maluszków: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231290-W%C3%B3zek-%C5%9Bpiworki-kombinezony-chrzest-zabawki-%C4%87wiczymy-brzuszek-10-09-godz-22-00[/url] Quote
*Magda* Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 [quote name='tripti']Sam Simplex zamówione, czekamy na zbawienie :) wcześniej i teraz bierzemy espumissan ten w zawiesinie, ale rezultat marny... [/QUOTE] Nie wiem w jakim języku będziesz mieć ulotkę, może być po niemiecku. Jeśli tak, to powiem (napiszę) Ci, że to się podaje regularnie w odstępach czasowych min.4h ;) Najlepiej dodać do jedzenia, jeśli masz pewność, że zje wszystko co dostanie w butelce ;) Ja podaję zaraz po posiłku, prosto z łyżeczki ;) Są też osoby, które podają te kropelki tylko wtedy, gdy dziecko ma kolkę. Sama musisz zobaczyć co będzie dla Was lepsze ;) Quote
Sybel Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Wit po drugim szczepieniu - 65 cm i 8.3 kg... Idzie poza 90 centylem... A ja się dziwiłam, co mi tak cieżko :) I baaardzo się cieszę, ze u nas nie idą żadne kropelki, że jeśli nawet wyje godzinę wieczorem, to jak się go potuli, pobuja, przystawi na łóżku do piersi, to zasypia. Bo wyje tylko z nadmiaru wrażeń i zabawy, kiedy jest tak zmęczony, ze nie wie, jak sie zabrać za zasypianie :) Uf... Quote
*Magda* Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='Sybel']I baaardzo się cieszę, ze u nas nie idą żadne kropelki, że jeśli nawet wyje godzinę wieczorem, to jak się go potuli, pobuja, przystawi na łóżku do piersi, to zasypia. Bo wyje tylko z nadmiaru wrażeń i zabawy, kiedy jest tak zmęczony, ze nie wie, jak sie zabrać za zasypianie :) Uf...[/QUOTE] Wiesz, ja nie podaję kropelek, żeby mieć z młodym spokój, tylko dlatego, że ma kolki i chcę mu ulżyć w cierpieniu ;) A takie wieczorne wycie z nadmiaru wrażeń, też jestem w stanie opanować bujaniem i tuleniem :) Quote
Sybel Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Ja wiem i właśnie się cieszę, że u nas kolek nie ma i nie musimy się ratować kropelkami. Jak on by wył z powodu kolki, serce by mi chyba pękło... Wystarczyło wycie przy szczepieniu. Quote
tripti Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 to słuszne wymiary Sybel :) ładnie rośnie chłopaczek. Ja też żartem napisałam o tym spokoju, ale chodzi głównie o to, żeby ulżyć, bo to płacze są z bólu :( Magdabroy - zje wszystko z butli :) chyba działa prawo stada, że trzeba wszystko zjeść, bo inni zjedzą ;) my jutro mamy szczepienia, ciekawe jak to zniesie... Quote
agaga21 Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 zapraszam na bazarek na lenoxa i inkę [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231767-S%C5%81ITA%C5%9ANE-PODUSIE!-na-Lenoxa-i-Inusi%C4%99-perfumy-bi%C5%BCutki-porcelana-do-19-09?p=19626394#post19626394[/url] SŁITAŚNE TOWARZYSTWO ZAPRASZA :) [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-PPDdPGS2yss/UEecKbIcKwI/AAAAAAAAFrE/ggoPxIqjZx0/s800/IMG_5127.JPG[/IMG] Quote
Sybel Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 [url]http://www.lodzkiemamy.pl/index.php/mamy-mamom/porady/psychologia/207-co-sleeping-czyli-o-spaniu-razem-z-dzieckiem-slow-kilka[/url] Jakby ktoś miał ochotę poczytać. Quote
ewachw Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Witajcie, trafiłam na wątek z jednego z bazarków i poczytuję od kilku dni ;). Zaczęłam 40 tydzień, w poniedziałek mam się stawić do szpitala na cc i zaczynam mieć cykora jak diabli... Jestem z tych starszych mam (mam 38 lat), długo się nie udawało (ciągle też jakieś przeszkody, a to trzeba było tarczycę podleczyć, w międzyczasie 2 operacje kręgosłupa, ech...), po roku intensywnego pakowania hormonów, stymulacji opadłam z sił i odpuściłam... no i masz stało się...:multi:, bez leków, bez niczego...pod choinkę...:razz: Ciąża przebiega prawidłowo, wszystkie badania ok, tylko trochę mi psyche figle płata, mam takie wahania nastroju, że nie mogę czasem sama ze sobą wytrzymać..:cool3: pozdrawiam Ewa Quote
*Magda* Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 [quote name='ewachw']Witajcie, trafiłam na wątek z jednego z bazarków i poczytuję od kilku dni ;). Zaczęłam 40 tydzień, w poniedziałek mam się stawić do szpitala na cc i zaczynam mieć cykora jak diabli... Jestem z tych starszych mam (mam 38 lat), długo się nie udawało (ciągle też jakieś przeszkody, a to trzeba było tarczycę podleczyć, w międzyczasie 2 operacje kręgosłupa, ech...), po roku intensywnego pakowania hormonów, stymulacji opadłam z sił i odpuściłam... no i masz stało się...:multi:, bez leków, bez niczego...pod choinkę...:razz: Ciąża przebiega prawidłowo, wszystkie badania ok, tylko trochę mi psyche figle płata, mam takie wahania nastroju, że nie mogę czasem sama ze sobą wytrzymać..:cool3: pozdrawiam Ewa[/QUOTE] Witaj :multi: No to trzymam kciuki za cc i będę czekać na zdjęcia maluszka ;) A będzie chłopak czy dziewczynka? Quote
Sarunia-Niunia Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 [quote name='ewachw']Witajcie, ...()...Zaczęłam 40 tydzień, w poniedziałek mam się stawić do szpitala na cc i zaczynam mieć cykora jak diabli... ...().... Ciąża przebiega prawidłowo, wszystkie badania ok, tylko trochę mi psyche figle płata, mam takie wahania nastroju, że nie mogę czasem sama ze sobą wytrzymać..:cool3: pozdrawiam Ewa[/QUOTE] I ja trzymam kciuki Kochana - będzie dobrze!!! Quote
ewachw Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Będzie chłopak ;)...Wiktor a jeszcze moja kocio-psia ferajna [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images42.fotosik.pl/274/e6293a8ce49a21ccmed.jpg[/IMG][/URL] Lena - pies Szmurek - srebrny kot Miniuś - kotka tri color. :lol: Quote
Sybel Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Ewa, trzymamy kciuki :) I nei martw się, chyba każda tu miała odloty, jeśli o humor chodzi ;) Będzie dobrze, podziel się potem zdjęciami Wiktora :) Quote
ewachw Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Dzięki dziewczyny, pewnie że się podzielę jak już się wykluje..;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 to czekamy na Wiktorka:) Szmurek chyba jest dość dużym kotem? pięknie się prezentuje:) :) często zdarza się, że jak już ktoś odpuści starania o dziecko, to potem nagle natura sprawia niezwykłą niespodziankę:) Quote
ewachw Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 Szmuras to się duży robi zimą jak trochę ciałka i futerka nabierze, na lato chudnie, dużo na dworze przebywa, druga kotka to większy piecuch, więcej w domu przebywa, więc i na figurce to się odbija (oba wysterylizowane/kastrowane);) Quote
Sarunia-Niunia Posted September 7, 2012 Posted September 7, 2012 [quote name='ewachw']Będzie chłopak ;)...Wiktor a jeszcze moja kocio-psia ferajna - [url]http://images42.fotosik.pl/274/e6293a8ce49a21ccmed.jpg[/url] Lena - pies Szmurek - srebrny kot Miniuś - kotka tri color.:lol:[/QUOTE] Wspaniałe Trio - gratulacje Ewo:) Quote
Recommended Posts