agaga21 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='agnieszka32']Jak już ogarniesz pokoik, to koniecznie pochwal się na wątku, jaki jest śliczny :loveu: :diabloti:[/QUOTE]ok, zrobię to specjalnie dla ciebie ;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Gdzies mi wczoraj migneły własnie przescieradłą z flaneli na gumce na allegro....jak znajde to podrzuce link;) mam;) [url]http://allegro.pl/listing.php/search?string=przescierad%C5%82o+flanela&category=17272[/url] Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 a ja dostałam mnóstwo flaneli od teściowej i babcia ma mi z tego poszyć prześcieradełka, wyjdzie około 6. Tylko nie wiem na jaki wymiar. Łóżeczko mam 60 na 120 i z tego co patrzyłam na aukcjach właśnie taki rozmiar jest proponowany. Ale przecież chyba prześcieradło powinno być nieco większe, żeby je wsunąć pod materacyk? Jaki rozmiar radziłybyście uszyć biorąc pod uwagę, że nie będą na gumce tylko zwykłe. Quote
agaga21 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 doszła dzisiaj elektroniczna niańka i jestem wściekła. beznadzieja, tandeta, tragedia!:angryy: kiepska jakość obrazu w świetle, po ciemku to już prawie nic nie widać a odbiornik szumi. odsyłam sprzęt do sprzedawcy, ciekawa jestem czy nie będzie robił problemów. [B]z tego co kojarzę to według prawa powinien mi zwrócić całą kwotę, łącznie z kosztem wysyłki w jedną stronę....czy ktoś z was ma 100% pewności, że właśnie tak ma być?[/B] Quote
Atomowka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Na pewno musi Ci zwrócić całą kwotę, jak z przesyłką nie wiem jak zawsze dostawałam zwrot bez kosztów wysyłki A kupowałaś na allegro? Jeżeli tak powinno tam gdzies być napisane Quote
agaga21 Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 [quote name='Atomowka']Na pewno musi Ci zwrócić całą kwotę, jak z przesyłką nie wiem jak zawsze dostawałam zwrot bez kosztów wysyłki A kupowałaś na allegro? Jeżeli tak powinno tam gdzies być napisane[/QUOTE] tak, na allegro ale szukałam i nie znalazłam. znalazłam za to coś takiego: [URL]http://reklamacjatowaru.pl/zwrot-towaru-zakupionego-przez-internet-kto-ponosi-koszty-przesylki/[/URL] towar był nowy, kupiony w opcji kup teraz. Quote
Atomowka Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Wychodzi z artykułu,że koszty wysyłki również musi Ci zwrócić Zatem napisz do niego maila,że czekasz na zwrot całości, jeżeli nie będzie robił problemu to ok, jeżeli będzie się stawiał będziemy myślały :P Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 ja wracam dziś od okulistki... Wypisała mi skierowanie na CC... Nie wiem czy się cieszyć czy nie. Powiedziała, że są jakieś zmiany i ona absolutnie nie jest w stanie zagwarantować, że przy normalnym porodzie będzie okay.. Jak to jest z cesarką? Czy to się jakoś wcześniej ustala ze szpitalem termin i godzinę? I co jeśli będę miała CC umówioną np. na 5 stycznia, a poród się zacznie przykładowo 1-ego? Tną mnie od razu czy jeśli się już zaczęło to muszę urodzić naturalnie? Quote
pepsicola Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Tną oczywiście. Zakładając, że zaakceptują skierowanie od okulisty,bo różnie to niestety bywa. Quote
agaga21 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 rodzice maciusia, twój lekarz prowadzący powinien ci pomóc, powinien wszystko ustawić, uprzedzić kogo trzeba i wyznaczyć ci termin cc. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 acha.. jadę do ginki pod koniec października, zobaczymy co powie. Po dzisiejszej wizycie nie dam sobie wmówić, że mam rodzić naturalnie, powiedziałam sobie, że jeśli jest choć cień ryzyka, że może mi coś się stać z oczami to nie pozwolę sobie tego zrobić. Gdy okulistka zapytała mnie co ja bym preferowała powiedziałam, że całkowicie zdaję się na opinię lekarzy. Ból mogę znieść, mam tylko nie stracić wzroku. Mi powiedziała, że wszędzie ma być jej zaświadczenie uwzględnione i nie ma opcji, że ktoś mi nie uzna przed porodem. No ale zobaczymy oczywiście co moja gin, która jest generalnie przeciwko cc. I jeszcze chcę pójść na konsultację do innego okulisty. Tylko czy zbyt częste przyjmowanie tych kropli zwiększających źrenicę nie będzie szkodliwe dla bejbiego? Quote
agaga21 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Rodzice Maciusia :)']acha.. jadę do ginki pod koniec października, zobaczymy co powie. Po dzisiejszej wizycie nie dam sobie wmówić, że mam rodzić naturalnie, powiedziałam sobie, że jeśli jest choć cień ryzyka, że może mi coś się stać z oczami to nie pozwolę sobie tego zrobić. Gdy okulistka zapytała mnie co ja bym preferowała powiedziałam, że całkowicie zdaję się na opinię lekarzy. Ból mogę znieść, mam tylko nie stracić wzroku. Mi powiedziała, że wszędzie ma być jej zaświadczenie uwzględnione i nie ma opcji, że ktoś mi nie uzna przed porodem. No ale zobaczymy oczywiście co moja gin, która jest generalnie przeciwko cc. I jeszcze chcę pójść na konsultację do innego okulisty. Tylko czy zbyt częste przyjmowanie tych kropli zwiększających źrenicę nie będzie szkodliwe dla bejbiego?[/QUOTE]w razie czego radzę zmienić ginekologa. dla mnie to nie do pojęcia, że może się sprzeciwiać innemu specjaliście. Quote
LAZY Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Dziewczyny czy ktoś z was używa nawilżacza powietrza? A jak tak to jaka firma jest fajna? I czy moze są jakieś takie które mogą spełniać jednoczesnie rolę inhalatora w razie czego. Quote
pepsicola Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 dziewczyny, używacie niani elektronicznej? Quote
agaga21 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='pepsicola']dziewczyny, używacie niani elektronicznej?[/QUOTE] ja na bank będę używać. mamy dość duży, 2 poziomowy dom, nie usłyszałabym z kuchni czy z salonu jakby dziecko w swoim pokoiku zaczęło płakać. mogę od razu zrobić antyreklamę. tej nie kupujcie, jest beznadziejna i jutro ją odsyłam: [url]http://allegro.onet.pl/elektroniczna-cyfrowa-niania-wideo-video-2-5-24h-i1834992497.html[/url] Quote
jukutek Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='pepsicola']dziewczyny, używacie niani elektronicznej?[/QUOTE] nie - mam małe mieszkanie i zdrowe silne dziecko, więc po co? :) Quote
havana Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='pepsicola']dziewczyny, używacie niani elektronicznej?[/QUOTE] tak ja moge z czystym sumieniem polecic tą [url]http://allegro.onet.pl/niania-philips-avent-scd535-scd-535-sklep-fv-gw24m-i1844663647.html[/url] Quote
Cudak Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/215358-Mega-BAZAR-bi%C5%BCuteria-buty-ciuchy-PONAD-40-pozycji!-do-10.10[/url] zapraszam na BAZAR Quote
agaga21 Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='havana']tak ja moge z czystym sumieniem polecic tą [url]http://allegro.onet.pl/niania-philips-avent-scd535-scd-535-sklep-fv-gw24m-i1844663647.html[/url][/QUOTE] zależało mi na niani z kamerką. chyba najpierw w sklepach poszukam, bo to co kupiłam miało być fajne a okazało się kompletnym szajsem Quote
havana Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='agaga21']zależało mi na niani z kamerką. chyba najpierw w sklepach poszukam, bo to co kupiłam miało być fajne a okazało się kompletnym szajsem[/QUOTE] videonianie dobrej jakosci gdy ja szukalam rok temu zaczynaly sie od okolo 700 pln Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='agaga21']zależało mi na niani z kamerką. chyba najpierw w sklepach poszukam, bo to co kupiłam miało być fajne a okazało się kompletnym szajsem[/QUOTE] no to rzeczywiście wtopa...a cena tej niani wcale nie niska ja tez coś zamierzam kupić, ale bardziej o ten monitor oddechu mi chodzi Byłam dziś z wizytą w szpitalu na położnictwie ze szkoły rodzenia...optymizm mnie opuścił z lekka. Sala porodowa okropna-czysto, ale wszystko z przed 20 lat, zero intymności brrr . Potem na tych salach 4 osobowych -jeny byle przetrwac te 2doby i do domu . Po cc mają osobne pokoje, a po sn leżą te kobity z cycami na wierzchu przy innych...to zupełnie nie dla mnie... Quote
nefesza Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Ooo a niby dlaczego po cc sa wyroznione? U mnie w szpitalu wszystkie lezaly razem (tylko po cc okolo doby na pooperacyjnej). I u nas byly 4 sale jednoosobowe, a ja zalapalam sie na szczescie na jedna z nich (jak kobitka na mojej sali zaczela goraczkowac nie wiadomo dlaczego powiedzialam, ze chce jedynke - wlasnie sie zwolnila. Mialam dziecko na OIOMie i nei chcialam tam zawlec jakeigos syfu). Poscieli nie uzywam do dzis, ani kolderki (uzywam kocykow lub spiworkow), ani zadnej poduszeczki. O wyslonieciu dookola lozeczka myslalam, ze to dobry pomysl. Ale jak sie okazalo, ze nie widze dziecka - to mimo wszystko zrezygnowalam.... Acha, posciel zamowilam na allegro i przyslali mi inne kolory, niz byly pokazane w ofercie (wzor ten sam)... i oczywiscie grubo po czasie (jak sie przypomnialam). W ramach rekompensaty dostalam drugi komplet poscieli. Nianie mam razem z monitorem oddechu, o tym juz pisalam. Przydala sie kilka razy. Czy potrzeba jest az wideoniania? agaga21 - uwierz mi, uslyszysz kwilenie przez zwykla nianie i tak pobiegniesz do dziecka ;) Masz duzy dom - ale dziecka i tak raczej sie nie powinno zostawiac samego na dluzej. Samego - mam na mysli dziecko na innym pietrze na przyklad... To jakby sobie wyjsc do sklepu, bo dziecko spi... No ale to moja prywatna opinia. Ja nie zostawialam, nianie uzywalam, gdy Filip spal a ja szlam do kuchni np. pozmywac. Poza tym sie pochwale, ze wczoraj Filip po raz pierwszy sam usiadl!!! Bo juz potrafi sam siedziec, jak sie go posadzi. A wczoraj sam usiadl z lezenia. No i czym predzej musimy oposcic lozeczko po tym, co TZ zobaczyl dzisiaj. U nas Lozeczko robi tez za kojec do zabawy. TZ poszedl pozmywac, zaglada do pokoju i co zobaczyl: [IMG]http://img88.imageshack.us/img88/4507/zdjecie0360.jpg[/IMG] Filip kleczacy i zagladajacy w projektor :) Fotka niewyrazna, bo jak moj TZ stwierdzil, sam nie wiedzial, czy robic zdjecie czy go lapac ;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 :) no to nieźle mały kombinuje A tak w ogóle, to bardzo ładne łóżeczko! Też białe chcę. Nie zdziera się za szybko farba? Quote
dzodzo Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Ania+Milva i Ulver']no to rzeczywiście wtopa...a cena tej niani wcale nie niska ja tez coś zamierzam kupić, ale bardziej o ten monitor oddechu mi chodzi Byłam dziś z wizytą w szpitalu na położnictwie ze szkoły rodzenia...optymizm mnie opuścił z lekka. Sala porodowa okropna-czysto, ale wszystko z przed 20 lat, zero intymności brrr . Potem na tych salach 4 osobowych -jeny byle przetrwac te 2doby i do domu . Po cc mają osobne pokoje, a po sn leżą te kobity z cycami na wierzchu przy innych...to zupełnie nie dla mnie...[/QUOTE] ja dostalam po porodzie przestronna jedyneczke z lazienką i bardzo sobie chwalilam;) nikt mi nie łazil, nie przychodzili goscie i pelna intymnosc.Powiedzmy sobie szczerze, ze czlowiek jest malo wyjsciowy po porodzie, krwawi, jest obolaly i niekoniecznie musza go ogladac obcy.A rodzilam w kombinacie Centrum Zdrowia Matki Polki gdzie sa trzy porodowki i trzy oddzialy poporodowe i kobiety z calej Polski, wiec nie wiem czemu zawdzieczam tego fuksa:razz: tym bardziej, ze w zaleznosci o ktorej godzinie urodzisz lezysz dluzej lub krocej, ja urodzilam wieczorem i musialam byc 3 dni bo po ukonczonych 2 dobach zycia dziecka pobieraja probkę krwi z pietki na 3 choroby genetyczne, oczywiscie jesli sie zgodzisz.U mnie to wypadlo wieczorem wiec musialam jeszcze odczekac do nastepnych wypisow. a moje szczescie ma juz 11 dni i robi sie podobne do czlowieka: [IMG]http://img204.imageshack.us/img204/3972/dscf5950p.jpg[/IMG] nefesza, gratuluje Filipkowi:))to krok milowy w rozwoju takiego maluszka ja tez nie uzywam poscieli, nie kupilam wogole i to sie sprawdza,mala spi w rozku w nocy nakryta kocykiem, w dzien walcuje sie w kocykach, poduszki nie mam wcale,tylko przescieradelka z gumka mam frotte do łozeczka, kołyski i wozka i te sie swietnie uzytkuja. Quote
agaga21 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='nefesza'] Czy potrzeba jest az wideoniania? agaga21 - uwierz mi, uslyszysz kwilenie przez zwykla nianie i tak pobiegniesz do dziecka ;) Masz duzy dom - ale dziecka i tak raczej sie nie powinno zostawiac samego na dluzej. Samego - mam na mysli dziecko na innym pietrze na przyklad... To jakby sobie wyjsc do sklepu, bo dziecko spi... No ale to moja prywatna opinia. Ja nie zostawialam, nianie uzywalam, gdy Filip spal a ja szlam do kuchni np. pozmywac. [/QUOTE] u nas cały dół to otwarta przestrzeń(salon, kuchnia i jadalnia) z wyjątkiem łazienki więc nie ma możliwości by dziecko się wyspało spokojnie na dole, nie mamy na dole żadnego pokoiku. na dole też urzędują psy. z dołu do dziecka będą mnie dzieliły schody i otwarty przedpokój także absolutnie nie można porównywać tej sytuacji do zostawienia dziecka samego w domu, bo nigdy bym tego nie zrobiła. wydaje mi się, że widząc dziecko na ekraniku będę się czuła spokojniejsza a zwykłą nianię pewnie bym ciągle sprawdzała czy aby nie zepsuta ;) Quote
Recommended Posts