halcia Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Raczej nie....kto mu zapewni tak duzy wybieg?Nowosci u Lorka powodują znowu wycofanie,wg mnie płatnie ale jest "u siebie" Quote
eloise Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 ja też nie wyobrażam sobie zmiany miejsca pobytu Lorusia Quote
Ulka18 Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Ja bym go nigdzie nie przenosila. Niech mieszka sobie u Murkow, jakos damy rade go utrzymac. Podalam dzis Kasidaffik 7 workow karmy po 15 kg firmy Marengo Classic, dobrej niszowej firmy. Oby smakowalo Lorkowi i Margo i Juleczce! [url]http://www.petmeds.de/p-10450-marengo-classic-hundefutter.aspx?utm_source=affiliate&utm_medium=banner&utm_campaign=webgains&source=webgains&siteid=42077[/url] Quote
kaskadaffik Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 A może napisać monity do tych co się zobowiązali, ja sczerze też nieraz zapominam o deklaracjach, ale jak mi ktos przypomni to od razu płacę...nie wyobrażam sobie naszego azjaty w innym miejscu...Kasia a na ile Lorek lat oceniany? Janów mam miec koło srody, więc mam nadzieję, że karmę się uda wtedy Quote
Ulka18 Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 Na pewno bedzie mial 9-10 lat nasz Lorek. ''Podczas robienia nowych zdjęć do strony (10.11.2005) biedny, przestraszony aparatu pies przeskoczył siatkę i uciekł do sąsiednich boksów. '' - czyli od daty zdjec moich pierwszych minelo 7,5 roku [url]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=1&p=4&pk=P&str=2&sort=data%20DESC&pid=1868[/url] Quote
3 x Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='Ulka18']Na pewno bedzie mial 9-10 lat nasz Lorek. ''Podczas robienia nowych zdjęć do strony (10.11.2005) biedny, przestraszony aparatu pies przeskoczył siatkę i uciekł do sąsiednich boksów. '' - czyli od daty zdjec moich pierwszych minelo 7,5 roku [url]http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=1&p=4&pk=P&str=2&sort=data%20DESC&pid=1868[/url][/QUOTE] on duży jest więc praktycznie to staruszek czasami się zastanawiam czy gdyby był ogłaszany czy znalazłby się dom który by się podjął opieki nad Lorkiem i czy Lorek by się przestawił Quote
Murka Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Mi się wydaje, że Lorek ma ponad 10 lat (myślę, że może mieć 11-12 lat). Jak do nas przyjechał był oceniony na ok. 8 lat (w Mielcu bardziej zaniżają niż zawyżają wiek), a u nas jest już ponad 3 lata. Także to już staruszek jak na takiego olbrzyma. Jakby udało się Margo znaleźć dom i nie wypadłby nam znów jakiś tymczas nieplanowany to myślę, że dalibyśmy radę Lorka wziąć na BDT. Ew. wpłaty byłyby na karmę i bieżące wydatki (witaminki, odrobaczenie, Fiprex itd.). Quote
Ulka18 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Moze najpierw sprobujmy wyslac przypomnienia. Murko wyslesz mi na pw liste osob, ktore wplacaly na Lorka? Dzieki. Karma jutro dojedzie do Was :D Quote
Reno2001 Posted February 5, 2013 Author Posted February 5, 2013 Sądzę, że niestety trzeba od nowa zrobic "pospolite ruszenie" w sprawie deklaracji na Lorka. Znalazłam listę deklarowiczów z 2009r ( str 26) i niestety kilku z nich nie ma już na dogo od dłuższego czasu. Przeklajam do wglądu: [COLOR=#ff0000]halcia[/COLOR] - 100 zł LACRIMA - 50 zł [COLOR=red]bonika[/COLOR] - 20 zł [COLOR=red]Pani Magda[/COLOR] - 50 zł [COLOR=red]Justynna[/COLOR] - 50 zł silke - 20 zł [COLOR=red]kaskadaffik[/COLOR] - 20 zł [COLOR=red]Kolega yoko100[/COLOR] - 10 zł [COLOR=red]anciaahk[/COLOR] - 20 zł [COLOR=red]soema[/COLOR] - 15 zł Nicol - 10 zł Krysia z molosów - 30 zł [COLOR=red]agusiazet[/COLOR] - 15 zł kasiatatry - 25 zł [COLOR=red]Koleżanka P. Magdy[/COLOR] - 10 zł [COLOR=red]Dark Lord[/COLOR] - 10 zł [COLOR=red]P. Iwonka (od P. Magdy)[/COLOR] - 30 zł Nanhoo - 115 zł P. Ewelina - 50 zł [COLOR=red]malibo57[/COLOR] - 200 zł [COLOR=red]eloise[/COLOR] - 10 zł Quote
Ulka18 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Napisalam maila do P.Magdy, wiec prosba przypominajaca obejmowalaby p.Magde oraz P.Iwonke (kolezanke). Nie wiem co z kolega Yoko, nie widzialam zeby cos wplacal, moze Yoko wysepi od niego jakas wplate. P.Ewelina to nie wiem skad :???: Quote
kaskadaffik Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Lorek zapomniałam wpłacić :) ale po pracy się poprawię, co tam u Ciebie Misiu? karma smakuje? Zapraszam od razu [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239826-Bajki-dla-Dzieci-cudeńka-dla-Zwierząt-coś-dla-Każdego-Mielec21-02[/URL] Quote
Ulka18 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Pani Magda wplaci pieniadze, kolezanka P.Magdy rowniez. Takze bedziemy na jakis czas zabezpieczeni. Karma Lorkowi smakuje? Quote
MagdaNS Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Loruś, ty już Starszy Pan jesteś .... Quote
Nutusia Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Na szczęście Lorusiowe życie jest jak z piosenki "Wesołe jest życie staruszka" :) Quote
Murka Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 No, on taki poważny tylko na fotkach, bo w rzeczywistości to potrafi się bawić jak szczeniaczek - ostatnio widziałam jak leżał kołami do góry i bawił się z Lolką :) A jak się świetnie odnajduje w roli stróża i to nie tylko u siebie na wybiegu, ale poza - biega przy siatce i szczeka donośnie, uchachany, kita do góry :) parę dni temu TZ był u sąsiadki to go Lorek obszczekał z góry na dół - co mu tam będzie ktoś łaził koło jego terenu ;) Karma mu smakuje, a jakże. Miał lekkie rozwolnienie po niej, ale już mu przechodzi. Pewnie po prostu zmiana karmy tak zadziałała. Quote
halcia Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 No i super,on jako młodzik musiał robic za starego zrezygnowanego psa,to niech teraz jak ma warunki biega,szczeka i bawi sie.I podrywa....:)Korzystaj misiu! Quote
Ulka18 Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 Dokladnie, Lori musi odkryc uroki beztroskiej zabawy, radosc, bo w schronie tego nie mial, tylko ten dolek cholerny... Quote
Murka Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Loruś przesyła uśmiech dla wszystkich cioteczek :) [IMG]http://images46.fotosik.pl/1957/2ecc9a8d809bcba1.jpg[/IMG] Ta miska w tle to oczywiście przez Lorusia wyniesiona ;) A tu takie tam sygnalizowanie, że sąsiadka się kręci przy swoim domu: [video=youtube;XTvxTu7ClQ0]http://www.youtube.com/watch?v=XTvxTu7ClQ0&list=UUEymdIMOgNST49lPh7T8iIw&index=2[/video] Niestety nie wiem co to za zakłócenia na filmiku, pojawia się po wrzuceniu na youtube :( Quote
halcia Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 No jest zadowolona minka:)i piękny głeboki głos,odpowiedni do postury.:) Quote
Ulka18 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Ja nie moge, Lori normalnie szczeka :D I jaki wazny, biegnie z podniesionym ogonem! Pewnosc siebie wzrosla Lorkowi. Quote
Murka Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 Jak ktoś idzie przy płocie czy pies sąsiadki się pojawi to Lorek biega przy siatce i hałasuje jak pospolity dziamot ;) ale akurat dziś nie było okazji tego sfilmować. Quote
Dark Lord Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Ja o Lorku wciąż pamiętam, mimo, że na dogo teraz rzadko się pojawiam, dziś poszła wpłata.A co do wieku, ponoć pies dwunastoletni ma siwe brwi i posiwiały pychol, jeżeli u Loriego są takie "objawy" to znaczy, że wiekowy jest. Quote
Murka Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Lorkowi się jakaś ranka zrobiła na tylnej łapie na wysokości łokcia. Wygląda to trochę jakby przerzuciły mu się problemy z łokci pojawiające się okresowo (wygląda bardzo podobnie i ta sama wielkość). Zastanawiam się czy gdzieś sobie obdarł/skaleczył, czy to np. staw go boli i sobie wylizuje. W budzie ciężko mi to będzie obejrzeć. Nie utyka na tą łapę, nie podnosi jej. No nic, na razie będę obserwować i zapytam weta przy okazji co to może być. Quote
Murka Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 O tu widać tą rankę, Lorek to sobie wylizuje: [IMG]http://images50.fotosik.pl/1862/1ca0270847bc57b2.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts