Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']:crazyeye: bosze znowu jakieś nieznane przysłowie :mdleje::razz:a co u Was ojczystego w szkole nie uczyli:cool3:

[quote name='olcha']Właśnie jak tam Tommy? Żyje? :cool3: :evil_lol: ;):pproszę jaka obeznana dziewczyna;)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:razz:a co u Was ojczystego w szkole nie uczyli:cool3:

:pproszę jaka obeznana dziewczyna;)

Ja tam pamiętam tylko jeden wierszyk z rosyjskiego o umierającej choince więc słownictwo było mi akurat bliskie :evil_lol:

Posted

[quote name='olcha']Ja tam pamiętam tylko jeden wierszyk z rosyjskiego o umierającej choince więc słownictwo było mi akurat bliskie :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:takiego się nie uczyłam ....:evil_lol:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:takiego się nie uczyłam ....:evil_lol:
"Skażi ka diadia, wiedź nie darom, Mokwa spalonnaja pożarom, Francuzu oddana"
To chyba był jakiś wiersz z Oniegina. Jeszcze znam przysłowie o żopie i słowiku :lol: i to tyle z ojczystego języka pamiętam.

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:razz:o rany ale masz fajnie z sąsiadką .....domu przypilnuje , psy nakarmi:evil_lol:
i jak Tommy żyw ili miortwyj:cool3:

Fajnie tylko jej już kilka dni nie widziałam....
A o które katrupienie Tommyego się pytasz? Bo ja go tak średnio katrupię 7x na tydzień:evil_lol: A TZ tak 3x dziennie :diabloti:

[quote name='Vectra']cześć zakręcona Pysiu :loveu:
Cześć niesłychanie spokojna Vectro :loveu:

[quote name='malawaszka']:crazyeye: bosze znowu jakieś nieznane przysłowie :mdleje:
Ty mi tu nie padaj bo ja mikra jestem i nie dam rady Cię podnieść :eviltong:

[quote name='olcha']Właśnie jak tam Tommy? Żyje? :cool3: :evil_lol: ;)
Powinnaś wiedzieć ze koty mają wiele wcieleń - dzięki temu Tommy nadal żyw :evil_lol:

[quote name='Alicjarydzewska']:razz:a co u Was ojczystego w szkole nie uczyli:cool3:

:pproszę jaka obeznana dziewczyna;)
Ja będac w germanii na delegaacji pracowałam z niemką rosyjskiego pochodzenia :cool1: Tak okropnie mówiła po niemiecku ze wolałam ją w rosyjskim wydaniu ;) I w ten sposób naumiałam się klepać w tym języku jak stara a czego nie wiedziałam po rosyjsku to po niemiecku wtrącałam :evil_lol::evil_lol: W ten sposób powstał przedziwny język słowiańsko-germański :diabloti:

[quote name='olcha']Ja tam pamiętam tylko jeden wierszyk z rosyjskiego o umierającej choince więc słownictwo było mi akurat bliskie :evil_lol:
Matko!! Chince:crazyeye: Mnie takowego nie uczyli...

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:takiego się nie uczyłam ....:evil_lol:
o ;)

Posted

Sabina1 napisał(a):
"Skażi ka diadia, wiedź nie darom, Mokwa spalonnaja pożarom, Francuzu oddana"
To chyba był jakiś wiersz z Oniegina. Jeszcze znam przysłowie o żopie i słowiku :lol: i to tyle z ojczystego języka pamiętam.

A ja z wierszyków
Toczka toczka zapiataja , minus, nożica krywaja
Pałka, pałka agórieczik - wot i wyszeł czieławieczik
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A w domu mam kilka kaset z przebojami 2001 roku po rosyjsku :eviltong: Jest tam " Biełyj parachod" Ałły Bugaczowej :diabloti:

Posted

beria napisał(a):
Ojczysty jazyk :multi: Ja też pamiętam :cool3:

Nawet adin kawał z elementami tegoż znam, ale z brzydkim słowem :shake:

Dawaj :p Brzydkie słowo przeżyjemy :diabloti:

Posted

Dobra, wygwiazdkuję, bo to wiersz jest :diabloti:

W pewnym rosyjskim mieście ogłoszono konkurs na wiersz o pomniku. Jeden z uczestników przysłał następujący:
W grodie stoit statuja
u niejo balszoja ch***
ruka podniata
w niejo dwa granata

Wiersz spodobał się jury, ale zasugerowano autorowi, aby nie było ch***, a w jego miejsce wstawił coś innego. Autor przysłał poprawioną wersję:
W grodie stoit statuja
ruka podniata
a w miestie ch***
wisit dwa granata

Dalej na lekcjach nie uważałam :eviltong:

Posted

[quote name='beria']Dobra, wygwiazdkuję, bo to wiersz jest :diabloti:

W pewnym rosyjskim mieście ogłoszono konkurs na wiersz o pomniku. Jeden z uczestników przysłał następujący:
W grodie stoit statuja
u niejo balszoja ch***
ruka podniata
w niejo dwa granata

Wiersz spodobał się jury, ale zasugerowano autorowi, aby nie było ch***, a w jego miejsce wstawił coś innego. Autor przysłał poprawioną wersję:
W grodie stoit statuja
ruka podniata
a w miestie ch***
wisit dwa granata

Dalej na lekcjach nie uważałam :eviltong:
:mdleje::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:
Tigra ma dzisiaj urodzinki - pędzę do niej ;)

Posted

[quote name='olcha']Ja tam pamiętam tylko jeden wierszyk z rosyjskiego o umierającej choince więc słownictwo było mi akurat bliskie :evil_lol:

[quote name='Pysia']
Matko!! Chince:crazyeye: Mnie takowego nie uczyli...

Boszszsz, nic nie rozumiem :shake:
ta o choince, a ta o Chince :crazyeye:

Posted

[quote name='malawaszka']pośmiałabym się ale :niewiem: :roll:
Dobra - krótkie tłumaczenie ;)
W mieście stoi pomnik
Na nim wielki ch**
A w podniesionej ręce
Dwa granaty

Druga wersja

W mieście stoi pomnik
Podniesiona ręka