Maga100 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='Pysia']Tak się zastanawiam...Trociny czy formalina? Co wolisz ? :diabloti: ależ droga Pysiu, ja naprawde nie rozumiem... :niewiem: :roll: dlaczego jestes dla mnie taka nieprzyjemna? ja ci tylko piszę o małych bezbronnych stworzonkach, wiecznie bezdomnych, których nikt nie kocha :placz: małe, kochane kuleczki, które mogłyby cię ogrzewać zimowymi nocami, śpiąc słodko przytulone do ciebie :placz: małe jeżyczki :-( :grins: Quote
Vectra Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Pysiu witaj :loveu: :loveu: :loveu: strasznie się ciesze że zakładasz hodowle jeżyków :multi: :multi: to takie urocze zwierzaczki :evil_lol: Quote
Pysia Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 malawaszka napisał(a):no własnie nie mam pojęcia! NIC nie ma z nimi wspólnego - nawet się nie znają :shake: noo i umarłam :roflt: :diabloti: Cały czas mi chodzi po głowie kto to ta para u Ciebie :roll::evil_lol: Nie umieraj :eviltong: Ja to mam przekichane :placz: Najpierw Weszka napuszcza na mnie tysiące a nawet miliony malutkich pajączków a teraz Maga - jeżyki :placz: I jak tu wierzyć w przyjaźń.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Pysia Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']..........:cool3:..przygarnij....jeżyka..........:p Przygarniam co kilka dni :mad: I posypuję proszkiem :evil_lol: I wyciągam kolce z pyska Szelmy :placz: [quote name='Maga100']ależ droga Pysiu, ja naprawde nie rozumiem... :niewiem: :roll: dlaczego jestes dla mnie taka nieprzyjemna? ja ci tylko piszę o małych bezbronnych stworzonkach, wiecznie bezdomnych, których nikt nie kocha :placz: małe, kochane kuleczki, które mogłyby cię ogrzewać zimowymi nocami, śpiąc słodko przytulone do ciebie :placz: małe jeżyczki :-( :grins: Tak a po takiej nocy jeż byłby łysy a mnie TZ by wyciągał kolce....:diabloti: Quote
Pysia Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='Vectra']Pysiu witaj :loveu: :loveu: :loveu: strasznie się ciesze że zakładasz hodowle jeżyków :multi: :multi: to takie urocze zwierzaczki :evil_lol: Ty też przeciwko mnie :crazyeye::placz: Dobra :diabloti: Założę hodowle jeżyków a potem dam Wam Szelme na przechowanie :diabloti: Z tysiącem małych jeżyków :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Maga100 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='Pysia']Tak a po takiej nocy jeż byłby łysy a mnie TZ by wyciągał kolce....:diabloti: buhahaha, mały jeżyk łysolec :evil_lol: ale jeszcze bardziej bys go kochała :evil_lol: Pysia, przepadło. Zakładasz hodowlę "JEŻYK" i już :p Quote
malawaszka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='Maga100']buhahaha, mały jeżyk łysolec :evil_lol: ale jeszcze bardziej bys go kochała :evil_lol: jeżyk łysolec to jeszcze nic - ALE KOLCZASTA PYSIA TO JEST COŚ!!! :loveu: wyobraź sobie jakby wtedy przyciągała do siebie setki, tysiące, BA! MILIONY jeżyków :loveu: Quote
olcha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Pysia oddaj im te duże jeże!! A sobie zostaw te młodziutkie. One łyse som w dzieciństwie :cool3: :evil_lol: Quote
olcha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Ups....:oops: .....a to takie dwu dniowe maleństwo :roll: Chiba się myliłam :grins: No to paaaaa :scared: Quote
Maga100 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='olcha']Pysia oddaj im te duże jeże!! A sobie zostaw te młodziutkie. One łyse som w dzieciństwie :cool3: :evil_lol: buhahaha, teraz kolczasta Pysia zakocha się na mur beton :lol: :lol: Quote
olcha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Noworodek 10 - 20g Jeże rodza się nagie, białe kolce wyrastają w pierwszej godzinie, uszy i oczy zmknięte 2 - 3dni 20 - 25g Zaczynają wyłaniać się brązowe kolce :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Toż to małe bestie :crazyeye: p.s. swoją drogą fajna stronka ;) Pysiu możesz im podrzucić swoje jeże :diabloti: wywieź i przez płot :diabloti: http://www.republika.pl/jeze/index.htm Quote
aga1215 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='malawaszka'] oooo - Bolo odwiedził Waszkę:multi: :multi: :multi: a ta Pani to jego nowa niania?;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
olcha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Yyyy wyczytane na tej stronie.....:roll: :roll: :roll: "Na ciele jeży często bytujš także kleszcze, które po najedzeniu się krwiš odpadajš od ciała żywiciela, by dopełnić kolejnego cyklu swego życia. Usuwanie kleszczy jest sprawš trudnš, jednak należy się tego podjšć - najlepiej kropišc kleszcza kilkoma kroplami oliwy lub oleju. Usuwanie kleszczy "na sucho", przy pomocy pęsety nie jest zalecane, gdyż wtedy łatwo spowodować odłamanie częci głowowej ciała kleszcza, która pozostawiona w skórze powoduje jštrzšce się rany." Ło jeziu jakie sierotki marysie "Jeże mogš przychodzić na wiat także pod koniec lata. Takie maluchy nie będš miały dostatecznie dużo czasu by zgromadzić odpowiednie rezerwy, pozwalajšce na przetrwanie im zimy. Waga minimalna, pozwalajšca na przetrwanie zimy to 500 gr., a zatem każdy jeż ważšcy mniej z całš pewnociš zginie. Jesienne "sieroty", czyli młode jeże znajdowane pod koniec wrzenia samotnie, z silnš niedowagš, powinny się znaleć pod opiekš człowieka, w pomieszczeniu. Jeli sierota jest jeszcze bardzo maleńka, powinna być dodatkowo dogrzewana przy pomocy termofora lub butelki z goršcš wodš owiniętej w kocyk lub przy pomocy poduszki elektrycznej. " Quote
malawaszka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 aaaaaa Pysiaaaa niech Ci ta Szelma przyniesie takiego jeżyka: to ja biorę!!!! każdą ilość :loveu: :loveu: :loveu: jesu zakochałam się :mdleje: Quote
Maga100 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='olcha']Yyyy wyczytane na tej stronie.....:roll: :roll: :roll: Olcha, ale wiesz, ze się narażasz? :evil_lol: Quote
malawaszka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 aga1215 napisał(a):oooo - Bolo odwiedził Waszkę:multi: :multi: :multi: a ta Pani to jego nowa niania?;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: olcha napisał(a):Yyyy wyczytane na tej stronie.....:roll: :roll: :roll: "Na ciele jeży często bytujš także kleszcze, które po najedzeniu się krwiš odpadajš od ciała żywiciela, by dopełnić kolejnego cyklu swego życia. Usuwanie kleszczy jest sprawš trudnš, jednak należy się tego podjšć - najlepiej kropišc kleszcza kilkoma kroplami oliwy lub oleju. Usuwanie kleszczy "na sucho", przy pomocy pęsety nie jest zalecane, gdyż wtedy łatwo spowodować odłamanie częci głowowej ciała kleszcza, która pozostawiona w skórze powoduje jštrzšce się rany." to chyba jakieś archaizmy :shake: Quote
olcha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Pysia! Już wiem, czemu one do Ciebie przyłażą. Tu jest napisane, że zapadają w sen zimowy najczęściej w stertach suchych liści. One chcą u Ciebie przezimować! I pewnie je Zmoroszelmy wyciagają z kupy liści...? Quote
olcha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='Maga100']Olcha, ale wiesz, ze się narażasz? :evil_lol: Oprócz tego, że to mało przyjemny opis to chodziło mi o jego sens....bez sensu... Quote
malawaszka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 olcha napisał(a):Pysia! Już wiem, czemu one do Ciebie przyłażą. Tu jest napisane, że zapadają w sen zimowy najczęściej w stertach suchych liści. One chcą u Ciebie przezimować! I pewnie je Zmoroszelmy wyciagają z kupy liści...? Pysia - bo liście należy grabić i wyrzucać :evil_lol: Quote
Hanna R. Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Pysia, na co Ci te małe kolczaste potwory ??? Wywal je ! Na mróz i zawieruchę ! Precz z jeżami :diabloti: Quote
olcha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='malawaszka']Pysia - bo liście należy grabić i wyrzucać :evil_lol: I że ja się narażam? hahaha ...jutro pędzę dokończyć grabienie :shocked!: Quote
malawaszka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Pysia poczytaj tą stronkę co Olcha dała :razz: jest naprawdę super :p Być może wiele osób poczuje się rozczarowanymi, ale wyjaśnić należy, że jeże rzadko zamieszkują na stale w jednym ogrodzie; raczej odwiedzają kolejno wszystkie ogródki na danym terenie. W trakcie jednej nocy przez nasz ogród może przemaszerować w sumie 10 różnych jeży, co może oznaczać, że nasz "ulubiony ogrodowy jeż" jest w rzeczywistości kilkoma różnymi jeżami widywanymi przy okazji ich wizyt. Pysia - to znaczy, że Szelma może Ci przynieść TYLKO 10 jednego wieczoru :evil_lol: Quote
Pysia Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 olcha napisał(a):Pysia! Już wiem, czemu one do Ciebie przyłażą. Tu jest napisane, że zapadają w sen zimowy najczęściej w stertach suchych liści. One chcą u Ciebie przezimować! I pewnie je Zmoroszelmy wyciagają z kupy liści...? Ja nie mam liści :placz: Codziennie zagrabiam cały plac i palę liście na...grilu :evil_lol: Serio :evil_lol: Quote
olcha Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 O mnie: "Pochodzę z Białegostoku. Od zawsze interesowałam się zwierzętami, natomiast jeżami zaczęłam zajmować się parę lat temu. Powodem były częste wizyty kolczastych maluchów w moim ogrodzie. Mój piesek niestety nie toleruje tych uroczych zwierzątek i po konfrontacji z nim jeżom często potrzebna była pomoc. " buahahha "Pochodzę z Sarnowa...." buahahha :roflt: No dobra to dobranoc :scared: hhhahahaa Quote
Pysia Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='malawaszka']Pysia poczytaj tą stronkę co Olcha dała :razz: jest naprawdę super :p Być może wiele osób poczuje się rozczarowanymi, ale wyjaśnić należy, że jeże rzadko zamieszkują na stale w jednym ogrodzie; raczej odwiedzają kolejno wszystkie ogródki na danym terenie. W trakcie jednej nocy przez nasz ogród może przemaszerować w sumie 10 różnych jeży, co może oznaczać, że nasz "ulubiony ogrodowy jeż" jest w rzeczywistości kilkoma różnymi jeżami widywanymi przy okazji ich wizyt. Pysia - to znaczy, że Szelma może Ci przynieść TYLKO 10 jednego wieczoru :evil_lol: :cry::cry::cry::lmaa::lmaa::lmaa::stop::stop::stop::eek::eek::eek::snipersm::snipersm::snipersm::ak-shot::ak-shot::ak-shot::wallbash::wallbash::wallbash::mdleje::mdleje::mdleje::sadCyber::sadCyber::sadCyber::flaming::flaming::flaming: Quote
Recommended Posts