Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cimi']Kaczka, geś - skrzydła, korpusy lub szyjki gęsie w gliwickim Tesco. Tanie.

Ogony wołowe (całe- dzielą na kawałki)- ok 6 zł, serca woł- jakieś 5 zł, wątroba, przełyki wołowe, płuca, same mięso z głowy woła- na targu (ale on jest chyba tylko we wtorki i piątki) koło Cmentarza Lipowego w G-ce. Najtańsza wołowina jaką udało mi się dostać. Nie mówię tu o szpondrach, żeberkach czy innych takich.

Dobrze zaopatrzony jest w mieso także sklep mięsno na rogu z Al. Korfantego i Wieczorka w G-ce. Mieli swego czasu jagnięcine, ale dość drogą, najtańsze było za jakieś 16 zł/kg. I ogólnie zaopatrzony dobrze jest mały targ koło rynku.

W makro w Zabrzu jest do dostania królik i skrzydła kacze.

Ale generalnie przez cały okres kupowania surowiwzny dla psów, to niestety ale podroby drobiowie, były znacznie droższe niż wołowe.[/QUOTE]

Bardzo duża różnorodność w asortymencie karmy mrożonej jest w Gliwickiej Klinice Weterynaryjnej Abacus, ul. Toszecka 19, gdzie znajduje się zamrażarka firmy As-Pol

Posted

Czy wiecie, że karmę mrożoną firmy „As-Pol” na Śląsku, można zakupić w dwóch nowych punktach:

* Przychodnia Weterynaryjna „Zwierzak” ul. Dąbrowskiego 7, Tarnowskie Góry

* Klinika Weterynaryjna „Vetka” ul. Astrów 19, Jastrzębie-Zdrój

Czy takie informacje są dla was przydatne?

Czy kupujecie produkty tej firmy?

• 2 weeks later...
Posted

KRAKÓW

Nie znam szczegółów, ale na facebookowej grupie barfowników, pojawił się taki post:

"Produkty wołowe prosto z rzeźni. Polecam mięso wołowe z mięśni; podroby mielone i w całości; żołądki z treścią; wołowinę de luxe rozdrobnioną i mieloną; zbilansowaną mieszankę wołowiny, chrzęści i kości dla psów dorosłych i szczeniąt. Pakowane po 5 kg i mrożone. Wszystko po 4 złote! Zamówienia min 100kg, transport gratis. Po więcej informacji zapraszam na priv. Moje psy są zachwycone"
Tu link do grupy: [url]https://www.facebook.com/groups/155571574634701/[/url]

Nie znam jeszcze szczegółów, ale może ktoś z Krakowa byłby chętny na jakieś wspólne zamówienie? :)

Posted

Ja znalazłam w Żelisławicach k.Siewierza (Śląsk) przedsiębiorstwo handlowo-usługowe "PODROBEX"
skład : przełyki wołowe,tchawice,płuca wołowe,kawałki wątroby,tłuszcz z serc HURT 1,99/kg DETAL 2,20/kg
skład:tchawice wołowe,płuca wołowe,4 wołowa,wątroba wołowa,wątroba wołowa,serca wołowe HURT 2,52/kg DETAL 2,73/kg,
skład jak wyżej.....................................................................................pakowane po pół kg HURT 2,62 DETAL 2,83
skład: serca wołowe,wołowina HURT 5,25/kg DETAL 5,45/kg
skład: serca wołowe HURT 5,25/kg DETAL 5,46/kg
szczeniak skład: serca wołowe,wołowina 2 drobnomielone HURT 5,25/kg DETAL 5,46/kg
Gryzaki detal 5 zł

Nie prowadzą chyba sprzedaży wysyłkowej

Posted

[TABLE]
[TR]
[TD="class: txttop"]Witam wszystkich barfowników. Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem karmy ze 100% wołowiny lub wołowiny z podrobami i chrząstką, kontakt do producenta - tel. 691 900 778. Karmę dowożą do hodowców.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

• 1 month later...
Posted (edited)

Czy ktoś wie gdzie można zakupić w Gdańsku jakąś fajną świeżynkę bo ten białasek na suchą to ma długie zęby ;-)

Edited by Izis
Posted

Ja kupuję w sklepie miesodlapsow.pl ASPOL. Wysyłają od poniedziałku do środy, mają naprawdę wysokiej jakości produkty, w dobrych cenach, ciągle pojawiają się ciekawe nowości :) Moja suczka uwielbia makrelkę w kawałkach, koninę oraz cielęcinkę.
Wiele osób zachwala ten sklep, więc gorąco polecam! Mają produkty przystosowane dla zwierząt karmionych także surowizną!

• 1 month later...
Posted

Czy w mazowieckim lub łódzkim może ktoś polecić zakład przetwórstwa mięsa, drobiu, gdzie można kupić w przystępnych cenach wołowinę lub drób - indyk, gęsine?

• 1 month later...
Posted

[QUOTE=makot'a;22024457]KRAKÓW

Nie znam szczegółów, ale na facebookowej grupie barfowników, pojawił się taki post:

"Produkty wołowe prosto z rzeźni. Polecam mięso wołowe z mięśni; podroby mielone i w całości; żołądki z treścią; wołowinę de luxe rozdrobnioną i mieloną; zbilansowaną mieszankę wołowiny, chrzęści i kości dla psów dorosłych i szczeniąt. Pakowane po 5 kg i mrożone. Wszystko po 4 złote! Zamówienia min 100kg, transport gratis. Po więcej informacji zapraszam na priv. Moje psy są zachwycone"
Tu link do grupy: [URL]https://www.facebook.com/groups/155571574634701/[/URL]

Nie znam jeszcze szczegółów, ale może ktoś z Krakowa byłby chętny na jakieś wspólne zamówienie? :)[/QUOTE]

Klikając na podany link wyświetla się [I]"Nie można wyświetlić żądanej strony. Może ona być chwilowo niedostępna, wybrany link może nie działać lub możesz nie mieć uprawnień do wyświetlania tej strony" [/I]

Chciałabym dołączyć do tej grupy na FB ale nie mam jak :-(

Pozdrawiam
Justyna

Posted

Czy jest ktoś z podkarpacia (Rzeszów i okolice) kto karmi swoje psy BARFem???
Jeśli tak to będę wdzięczna za informacje gdzie się zaopatrujecie w mięso wołowe.

Pozdrawiam
Justyna

Posted

A ja zapytam o Szczecin,poszukuje mięcha innego niż drób i nie mrożonego. Gotujemy psu żarełko i mrozimy porcje średnio na tydzień lub dwa.Znalazłem sklepy z barfem ale tylko mrożone mają .

Posted

Czy ktoś wie gdzie można zakupić w Gdańsku jakąś fajną świeżynkę bo ten białasek na suchą to ma długie zęby ;-)

Polecam halę targową w Gdańsku. Kupuję tam rarytaski dla moich "maluszków" - skrawki wołowe, żeberka cielęce, przełyki cielęce, ogony wołowe....itp.
  • 4 weeks later...
Posted

Gdynia świetny wybór na targu, baranina za niewielkie pieniądze u Poznańskich. Rzeszów i podkarpacie zapraszam na PW

Wysłałam priva - czekam z niecierpliwością na odpowiedź.

Pozdrawiam

Justyna

• 2 weeks later...
Posted

Szukam chetnych do zmowien na miesko dla pupili z okolic ropczyc debicy mieszane drob i wolowe po 3zl za kilogram oraz wolowe po 4 zl zapraszam Slawek.

A może wolisz wołowo-drobiowe (z kością) po 2zł, a wołowe - 2,5zł?

Posted

To spoko

Ja zamowilem pierwszy raz i transpotr mnie toche kosztuje wiadomo ze kazdy chce jak najtaniej .

Ale przy nastepnym zamowieniu mam obiecany upust im wiecej zamowie tym taniej bedzie do podzialu .

Nie mysle na nikim zarabiac a z reszto co to za pieniadze.

Posted

Ja i kilkoro moich znajomych z Warszawy Bemowa i Żoliborza kupujemy mięso na giełdzie na ul. Płochocińskiej, mamy jednego zaufanego dostawcę, mięso jest wołowe, wołowo-drobiowe, indycze do wyboru i bardzo tanie. Nasze psy jedzą z apetytem i nie chorują więc polecam. Bo uważam, że najgorsze prawdziwe mięso jest dla psa lepsze od najlepszej i najdroższej karmy.