Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

słuchajcie, szukam kogoś, kto byłby chętny w cenie hurtowej kupić drób. Mieszkam koło takiej hurtowni, a nie mam gdzie pomiescic 50 kg mieska...jutro sie dopytam, jak wygląda hurt (cena i ile trzeba wziąść,co wchodzi w skład) i czy jest mozliwy dowóz (szukam ludzi z okolic sosnowca, będzie lepiej z transportem)
A może wy macie jakieś hurtownie mieska (wołowina np.) gdzie kupujecie hurtem i taniej was wynosi?Chodzi mi o okolice mojej miejscowości...

buziaki
madzia i gaja

• 2 weeks later...
Posted

hej, czyli we Wrocławiu żadnych namiarów nie mamy :cry: .
chciałabym przejśc z diety "karmowej" na gotowane żarcie, ale w marketach boję się kupować.

Posted

Witam wszystkich
Ja tez jestem z Wwy i tez szukam coraz rozpaczliwiej taniej i dobrej mety na miesko dla mojej leosi, która na razie jest mala, ale za chwile..... :eek:
Odnosi sie to w równym stopniu do swiezego jak do suchego zarelka. Bede bardzo wdzieczna za namiary :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Hej, co sie dzieje :(

Na tej stronce prawie same prosby o namiary na zarelko, i zadnego odzewu
Czyzby to byla jakas nieziemska tajemnica 8) adresy tanich sklepów to wiadomosc "tajne/poufne"

Posted

[quote name='Moniwawa1']Hej, co sie dzieje :(

Na tej stronce prawie same prosby o namiary na zarelko, i zadnego odzewu
Czyzby to byla jakas nieziemska tajemnica 8) adresy tanich sklepów to wiadomosc "tajne/poufne"[/quote]

Bo jak sie wszyscy rzucą, to dla stałych klientów zabraknie... :wink: Albo sklepikarz ceny podniesie! :P

• 2 weeks later...
Posted

gdzie w Krakowie mozna kupic swieze mieso-wolowe, cielece, drobiowe, itp?
chcialabym tez polecic sklep, w ktorym kupuje konine. ul. metalowcow (za hala targowa)-zawsze swieze mieso, mozliwosc zmielenia na miejscu.
czynne od wtorku do niedzieli.

• 3 weeks later...
Posted

znalazlam na allegro:[quote] Hodowco psów z Wielkopolski.

Polecam karmę na bazie 100% mięsa,

które wykorzystuję też we własnej hodowli psów rasy

Tosa Inu - molosy

Surowe mięso mielone i zamrożone.
W praktycznych porcjach.

Oto oferta:
1. Mięso wołowe - 3,20zł/kg
2. Mięso drobiowe - 3.20zł/kg
3. Mięso mieszane - drób, wołowina, nutria, żołądki wołowe - 3,80zł/kg
4. Gotowy posiłek - mięso mieszane gotowane 3/4 z parzonymi płatkami zbożowymi 1/4. - 3,80zł/kg

5. Makaron - nie wymagający gotowania:

30kg - 85zł
30kg - 95zł (z dodatkiem suszonych warzyw)

zamówienia realizowane następnego dnia

- odbiór własny
[url]www.tosa-inu.org[/url][/quote]

czwartek/piatek bede w poznaniu wiec chyba sprawdze 8)

Posted

Wrocław :)
Ja kupuję często w hali ludowej, można tam trafić jakąś fajną okazję :
Najczęściej kupuję tam drób (głónie indyka), wołowinę(w miarę tania) i wieprzowinę.
Poza tym staram się wyszukiwać małe osiedlowe sklepiki z mięskiem, gdzie mięsko jest świeże i tanie :)

Ale jeśli ktoś z Wrocławia zna jakieś fajne miejsca to chętnie się o nich dowiem :D

• 4 weeks later...
Posted

A czy ktoś zna moze karme dla psa z cedrobu z Niepołomic?? W Alti kostka wlk masła kosztuje 0,65 zl i są to zmielone odpadki, chrząstki, kosci i co sie nawinie :D Jak do tego doloże warzywa ryż lub makaron, to pies na suche nawet spojrzec nie chce. Oprocz tego dostaje kości cielęce surowe.

Posted

A ja znowu szukam taniego miesa w Warszawie, ale bardziej Ursynow ew Mokotow, bo na koniec miasta jechac to niekoniecznie - auta brak.
Ktos cos wie? Jakies hurtownie?

Posted

Do [b]Warszawiakow[/b] na Ursynowie - Natolinie, w sklepie Glopi (Champion) na rogu ul. Belgradzkiej i Rosoła pojawiły się kury - jedna kura ważaca mniej wieej kg za 3 zl - kury sa bardzo fajne, ladne wygladaja w sumie jak kurczaki, duze, nie zamrozone (jak to bywalo w sklepie Tesco) - wiec waga jest wiarygodna. Polecam :)

• 4 weeks later...
Posted

Mam nieoficjalne dojście do korpusow z kurczaka!!nie wiem jak długo ale cena jest atrakcyjna 0.99 kg.
Mieso jest świeże i 1 klasy -nie jest to zaden odrzut! :)

• 3 weeks later...
Posted

A może ktoś się orientuje, gdzie w okolicach warszawskiego Bródna kupię w miarę tanie mięcho mielone? Ta moja 3 miesięczna bestia :D wykończy mnie, jeśli będę mu musiał nadal kurczaka obierać ...

Posted

[quote name='Ludek']Ja się przerzuciłam na suche jak mi sklep mięsny zamknęli :D[/quote]

Ludek, a gdzie się wcześniej zaoptrywałaś? Myślałem, że może będzie coś na bazarku przy Kondratowicza ale niestety nie :( ...

Posted

[quote name='PiotrekJ'][quote name='Ludek']Ja się przerzuciłam na suche jak mi sklep mięsny zamknęli :D[/quote]

Ludek, a gdzie się wcześniej zaoptrywałaś? Myślałem, że może będzie coś na bazarku przy Kondratowicza ale niestety nie :( ...[/quote]

Już niestety nie ma tego sklepu :( .

Na Bazarku możesz kupic podroby (np. wątróbkę, śledzionę) i jakieś ochłapki i sam mielić. W jednej z budek kupowałam np. szyjli kurze za 1,5 i mieliłam całe w maszynce.

• 4 weeks later...
Posted

witam,
zna ktos może miejsce w Łodzi lub okolicach gdzie można tanio dostać wołowinę?? Poszukuję tego dla swojej sznaucerki olbrzymki - na razie to szczeniak 3 m-czny ale już widze, że ceny na rynku mnie dobiją - na razie je ok. 1 kg tygodniowo - ale rośnie, rośnie - i racje żywieniowe się zwiększają...Nie chodzi mi o ilości hurtowe, bo zuzywamy powiedzmy m-cznie 4-5 kg.

Z góry dziękuję za pomoc
Kamilla

Posted

[quote name='PiotrekJ']Znalazłem :D ... Na bazarku bródnowskim przy Kondratowicza można kupić zmielone korpusy z kurczaka po 2,80 kg ... Mój Loco wcina aż miło patrzeć :D ...[/quote]

A w której budce?

Posted

[quote name='Ludek'][quote name='PiotrekJ']Znalazłem :D ... Na bazarku bródnowskim przy Kondratowicza można kupić zmielone korpusy z kurczaka po 2,80 kg ... Mój Loco wcina aż miło patrzeć :D ...[/quote]

A w której budce?[/quote]

:hmmmm: ... Dobre pytanie, tyle ich tam jest ;) ...
Nie wiem jak mogę Ci to wytlumaczyć, przy tej budce zawsze ustawia się najdluższa kolejka. O ile dobrze pamiętam to jest 2 lub 3 alejka równoległa do Kondratowicza.
Tam praktycznie w każdej takiej budce z drobiem mięso dla psiakow w tej cenie sprzedają, ale tylko z tej bylo świeże. Reszta najnormalniej w świecie śmierdziała :evil: ...