Marinka Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 __Lara napisał(a):Dzisiaj będąc na spacerze widziałam bardzo podobnego psiaka do Vertera, jak dwie krople wody! I od razu sobie o nim pomyślałam, że już tak długo szuka domu, i dalej nic :( ciągle dzwonią ludzie, którzy chcą małego pieska :( Dzisiaj rozmawiałam z kobietą, która wypatrzyła wywieszane ogłoszenie Mari...chciała dużego psa, który w ogrodzie poważnie wygląda i nie zachęca byle kogo do wejścia ...wysłałam więc jej zdjęcia Vertera...ale okazało się, że jest za duży, za stary (odkąd 1,5 roczny pies jest za stary?:shake:) i woleliby szczeniaka, aby go wszystkiego nauczyć...brak mi słów po prostu :angryy: Quote
__Lara Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Marinka napisał(a):Dzisiaj rozmawiałam z kobietą, która wypatrzyła wywieszane ogłoszenie Mari...chciała dużego psa, który w ogrodzie poważnie wygląda i nie zachęca byle kogo do wejścia ...wysłałam więc jej zdjęcia Vertera...ale okazało się, że jest za duży, za stary (odkąd 1,5 roczny pies jest za stary?:shake:) i woleliby szczeniaka, aby go wszystkiego nauczyć...brak mi słów po prostu :angryy: :( czy dla niego nie ma już szansy?? chcą dużego psa, a potem im się Verter nie podoba :mad::mad::mad: nie no, naprawdę, bardzo stary jest! Zaraz wkleję link maciaszku. :( Edit: allegro Vertera: http://www.allegro.pl/item735832447_piekny_pies_lubi_dzieci_szuka_wciaz_domu.html Quote
maciaszek Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Zmień może tytuł allegro. Napisz/dopisz: łagodny, czujny, do stróżowania, młody. Co Ci się tam zmieści. A w opisie aukcji zmień wiek na półtora roku, wykreśl może ten fragment o skakaniu na klatę, bo może zrazić co niektórych (a o tym, że to pies dla starszych dzieci można powiedzieć w rozmowie) i napisz, że dogaduje się z innymi psami. Quote
Lidan Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 [quote name='Marinka']Dzisiaj rozmawiałam z kobietą, która wypatrzyła wywieszane ogłoszenie Mari...chciała dużego psa, który w ogrodzie poważnie wygląda i nie zachęca byle kogo do wejścia ...wysłałam więc jej zdjęcia Vertera...ale okazało się, że jest za duży, za stary (odkąd 1,5 roczny pies jest za stary?:shake:) i woleliby szczeniaka, aby go wszystkiego nauczyć...brak mi słów po prostu :angryy: No tak... do pilnowania to koniecznie ratlerek potrzebny, najlepiej dwumiesięczny... Ciekawe czego niby chcą go nauczyć? Siedzenia w budzie? [SIZE="1"]Skoro wszyscy chcą małe pieski to czemu nikt mojej Koli nie chce? Quote
Jasza Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 A Verter piękny jak nie wiem ... Ludzie rzeczywiście chyba oczu nie mają.. Ale jak się w końcu doczeka, to mam nadzieję, że to będzie dom ktory na Vertera zasługuje w pełni! Quote
__Lara Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='maciaszek']Zmień może tytuł allegro. Napisz/dopisz: łagodny, czujny, do stróżowania, młody. Co Ci się tam zmieści. A w opisie aukcji zmień wiek na półtora roku, wykreśl może ten fragment o skakaniu na klatę, bo może zrazić co niektórych (a o tym, że to pies dla starszych dzieci można powiedzieć w rozmowie) i napisz, że dogaduje się z innymi psami. Ok, wprowadzę zmiany. Dzięki. Quote
maciaszek Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Mam nadzieję, że to coś pomoże... Quote
__Lara Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='maciaszek']Mam nadzieję, że to coś pomoże... Ja też. Słuchajcie, myślę, że trzeba jednak poddać Vertera kastracji już teraz. Miejmy pewność, że będzie wykastrowany. Co Wy na to??? Quote
Sally (od Koanka) Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Przepraszam, że mnie nie było tyle czasu, ale mam dość krytyczną sytuację w schronisku. Obiecałam ogłoszenia, więc się melduję, ale gdyby mi ktoś jeszcze mógł rzucić adresem hoteliku (region i miasto) to byłabym niezmiernie wdzięczna :cool3: Quote
megii1 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Verterek jest w Serocku koło Warszawy:lol: Quote
__Lara Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 megii1 napisał(a):Verterek jest w Serocku koło Warszawy:lol: megii1, czy mogłabyś umówić Verterka na kastrację? Quote
megii1 Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Lara nie wiem czy jest sens go na razie kastrować. Może niech najpierw znajdzie się dla niego domek. Kastracja to krótki zabieg, mozna go zrobić zawsze. A moze kastrację zrobi już domek Vertera? - można zawrzeć taki punkt w umowie adopcyjnej. Jak trzeba będzie zrobimy - nie ma problemu ale tak jak Ci pisałam u nas koszt 280 zł. Quote
__Lara Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 megii1 napisał(a):Lara nie wiem czy jest sens go na razie kastrować. Może niech najpierw znajdzie się dla niego domek. Kastracja to krótki zabieg, mozna go zrobić zawsze. A moze kastrację zrobi już domek Vertera? - można zawrzeć taki punkt w umowie adopcyjnej. Jak trzeba będzie zrobimy - nie ma problemu ale tak jak Ci pisałam u nas koszt 280 zł. Właśnie boję się, że jak tego nie dopilnujemy, tzn. sami nie załatwimy to... A może niech inne ciotki, zwłaszcza wpłacające na Vertera, wypowiedzą się? Coś mało osób tu zagląda ostatnio :-( Edit - dorobię mu zaraz ogłoszenia. Quote
maciaszek Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Ja zgadzam się z megii. Wykastrować go można tuż przed wydaniem (tzn. np. kilka dni przed). Szkoda troszkę wydawać teraz te 280 zł, jeśli zaraz może zacząć brakować kasy... Quote
Sally (od Koanka) Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Ogłoszeń mało, bo muszę się zająć jeszcze "moimi" :oops: Nie wiem, czy się nie powtarzają, bo, przyznam się bez bicia, nie bawiłam wię w sprawdzanie, powtórzone nie zaszkodzą a ja dzieki temu zrobię ich więcej :eviltong: pineska.pl animalia.pl gielda.bai.pl petworld.pl vetmozga.pl autogielda.pl Na razie tyle. Moim zdaniem lepiej pieska wykastrować zanim pojedzie do domu - to zawsze daje pewność, że nic się nie zdarzy, ale ja niestety nei wpłacam na Verterka :roll: Quote
__Lara Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Nowe ogłoszenia: Karma dla psa BONO, karma dla kota PETTY. WITAMY. Karma dla psa, karma dla psów, karmy, karm, bono, ksk, psy, pies, kot, koty, odżywianie zwierząt, psie, kocie, kynologia, petty, karmienie psa, karmienie kota, karma sucha, konserwa mięsna, konserwy m Darmowe ogłoszenia drobne, praca, mieszkania, sprzedam, towarzyskie, Polska, Anglia, Świat: Warszawa Sklep zoologiczny - karmy dla kotów, karmy dla psów, karma sucha i puszki, sklep jeździecki. Największy internetowy sklep zoologiczny, dostawa w Warszawie. Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Warszawa ogłoszenia zwierzęta - Petworld.pl weterynarz :-: Lecznica Małych Zwierząt :-: Zbigniew Mozga Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Darmowe ogłoszenia drobne - Rozglos.net - praca, nieruchomości, motoryzacja, ogloszenia towarzyskie i anonse Bezpłatne ogłoszenia drobne - sprzedam, kupię, oddam.... Ogłoszenia zwierzęta - Petsy Adopcja zwierząt, oddam, sprzedam, kupię, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl [url=http://www.morusek.pl]Og www.olx.pl www.sprzedasz.pl www.neeon.pl www.ojej.pl Quote
Sally (od Koanka) Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Ogłoszenia (nie wiem, czy się nie powtarzają, ale to nie szkodzi, jest ich tylko trochę, bo muszę się zająć jeszcze "moimi" psiakami...) autogielda.pl pineska.pl vetmozga.pl petworld.pl animalia.pl gielda.bai.pl Na razie tyle. Quote
__Lara Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Dziękuję Sally :loveu::loveu::loveu: Quote
Marinka Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 A ja zrobiłam Verterowi vel Bingo:loveu: cafeanimal.pl - oby wydrukowali go w Metro :eviltong::ostatnio bardzo często tak się dzieje :multi: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Bingo-pies-lagodny-czujny-mlody-do-strozowania,1849 Quote
__Lara Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Marinko - dziękuję :) :loveu: to by była duża szansa dla niego :) Quote
megii1 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Verterek się przypomina:loveu: a tak od siebie to chciałam dodać, ze Vertere bardzo sie ostatnio zmienia - poważnieje, zaczyna słuchać człowieka zanim na niego skoczy i zaczął lubić przytulanie się i mizianko:loveu: moze na tych zdjęciach tego tak nie widać:cool3:... Quote
megii1 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 i jeszcze nie widać..:evil_lol: ale tu już chyba tak ... taki słodziak z niego się robi:loveu::loveu::loveu: Quote
Jasza Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Matko, on jest taki podobny do Iskierki! Quote
__Lara Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 :loveu::loveu::loveu: I dalej cisza z ogłoszeń :( Quote
Recommended Posts