Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agata51 napisał(a):
zuzia, jak ty to robisz?! :crazyeye: Nic tylko latasz po wątkach i śpiochy wycierasz!

Zgłębiam tajniki photoshopa i corela;) a śpiochy wytarłam, bo bez śpichów przystojniejszy:lol:

Posted

__Lara napisał(a):
Albo oddać go do hotelu, gdy już nie można go wziąć ze sobą... ale niestety mentalność ludzi jest zastraszająca, wolą nie wydać kasy tylko wywalić, traktują zwierzęta jak rzecz, niestety :(

Ja tam wyjezdzam gdzie moge kurduple wziasc ze soba...chociaz gdy maz pyskuje to mamy nianie (wierze jej) ktora przychodzi do domu 2-3 razy dziennie i zajmuje sie psami oraz kotami... i nieraz spi (ma swoje 3 psy) ale do hotelu nie dam...za Boga mialam zle doswiadczenie dawno temu z Weimereiners ..poprostu z tesknoty nie chcialy cholery jesc...szczegolnie pies (byla parka). Musieli Honera dac na kroplowke
na dozywianie i wakacje byly skrocone...

Posted

I tu cię popieram , bo ja równiez wyjeżdżam tylko tam gdzie moge wziąśc swoją suńkę ze sobą , aktualnie jestem nad morzem i wynajęłam pokój u pani która się zgodziła na pieska i ma tez swojego w domu, jak ktoś kocha swojego pupila to zawsze znajdzie kwaterę gdzie tolerują zwierzęta a jaest ich coraz więcej , nie ma problemu z tym, wiem to bo dzwoniłam po kilku zanim wyjechałam i na ogół wszędzie się zgadzali na psa

Posted

Nie wszędzie przyjmują z psami i często za sprawą innych wczasowiczów, którym nie podoba się mieszkanie w jednym domu z psami. Ale da sie znaleźć takie miejsca gdzie można mieszkać ze swoim pupilem. Ja też szukam tylko takich domów na wypoczynek. Gdyby Gapa ze mną nie mogła jechać to wcale bym nie wypoczęła bo martwiłabym sie o nią :oops:
Śliczny czarny Verter napewno w końcu znajdzie swoją bezpieczną przystań i ludzia, który go pokocha :loveu:

Posted

U Werterka wszystko w jak najlepszym porządku tylko już nie moze doczekać się swojego Pana:) Mam wielką prośbę - mój mąż przy odbieraniu Vertera ze schroniskla nie dostał zaświadczenia o wściekliźnie a prowadząc hotelik musze mieć wszystkie psiaki zaszczepione. W związku z tym mam prośbę o uzyskanie jak najszybciej zaswiadczenia o jego szczepieniu na wściekliznę i przesłania go do mnie:) nie chce go bez sensu szczepić drugi raz:shake:

Posted

Jeżeli Maciaszek zadzwoni do schroniska to ja je mogę jutro odebrać bo jadę po Zuzię .
Mogę je potem przesłać na Twój adres.;)
Zresztą nawet jeśli Maciaszk nie zadzwoni to ja sama mogę zapytać, tylko nie wiem czy wtedy mi dają...

Posted

No i niestety sprawa się skomplikowała... W schronisku twierdzą, że informowali przy wydawaniu psa, że nie jest jeszcze zaszczepiony na wściekliznę, że ma tylko książeczkę z innymi szczepieniami (prawda to?), ja twierdzę, że nie informowali (bo przecież nie byłoby teraz mowy o wysłaniu zaświadczenia). Twierdzę natomiast, że informowali wcześniej, że szczepienie jest zrobione (przy przejściu z kwarantanny na boks). Pouskutecznialiśmy przepychanki słowne. Kartoteki i papiery zostały przekopane, zaświadczenie nieznalezione.
Megii, zaszczep Vertera, bo z tego wynika, że jednak szczepiony nie był.
Pozostawię to bez komentarza :angryy:.
Przepraszam Cię bardzo, że tak wyszło, ale muszę opierałam się na tym, co mi w schronie mówili... Jak dotąd takich wpadek nie było.

PS do Jaszy - sprawdź jutro czy Zuzia ma szczepienie, jak nie to koniecznie trzeba ją doszczepić przed podróżą...

Posted

maciaszek napisał(a):
...sprawdź jutro czy Zuzia ma szczepienie, jak nie to koniecznie trzeba ją doszczepić przed podróżą...

:crazyeye: nie wiedziałam, że się gdzieś wybieram, ale jakby-co to szczepienia mam:evil_lol:

A tak na poważnie, to nie wiem czy już pora, ale wysłałam kasę na Vertera.

Posted

A ja odczytałam drobne PS i jak się dowiem że Zuzia nie była szczepiona to pojedziemy do fajnego pana doktora po zastrzyk...:lol:
Ale lepiej, żeby miała...wtedy mniej stresów.
Dla Zuzi oczywiście..

Ps. Franeczka szczepienia miała i potwierdzenie dałam Wiewiórce.
Pokwitowanie, że jest wydana do DT jest na mnie i ja je mam. Jakby było potrzebne, to pisz Maciaszku..