Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maciaszek napisał(a):
Do Serocka! Za Warszawą. 328 km od Katowic ;).l

No właśnie :eviltong: to nie jest aż tak daleko, dlatego myślę już o pociągu nawet... może będą zniżki dla studentów 49 % :eviltong: chociaż nie, bo PO ma głosować przeciw :eviltong:

Posted

I co z Verterkiem i transportem? Gdyby była opcja z pociagiem mogę wyjechac po psiaka na dworzec:) Niestety nie opanowałam jeszcze umiejętności wstawiania zdjęc na dogo ale jak ktoś podeśle mi adres mailowy to wyśle fotki Hoteliku:)

Posted

Wiadomośc z ostatniej chwili:) Prosze o szybki kontakt telefoniczny ze mną - 504-62-02-19. Mojemu mężowi, który zresztą będzie opiekował się psiakiem wypadł dzis wyjazd do Katowić. Mógłby odebrać pieska ale potrzebuje ustalić szczegóły przed wyjazdem - chociazby takie że nie zna Katowic i trzeba będzie albo psiaka dowieźć w jakieś łatwe do zlokalizowania miejsce albo wytłumaczyć jak dojechać do schroniska. Jak nie będę miała info w ciagu 2-3 godzin mój Darek spakuje do samochodu, jedną z moich suczek i zrobi jej po prostu wycieczkę, jak to robi zawsze. jak będzie kontakt - miejsce Megi będzie dla Vertera. Magda

Posted

megii1 napisał(a):
Wiadomośc z ostatniej chwili:) Prosze o szybki kontakt telefoniczny ze mną - 504-62-02-19. Mojemu mężowi, który zresztą będzie opiekował się psiakiem wypadł dzis wyjazd do Katowić. Mógłby odebrać pieska ale potrzebuje ustalić szczegóły przed wyjazdem - chociazby takie że nie zna Katowic i trzeba będzie albo psiaka dowieźć w jakieś łatwe do zlokalizowania miejsce albo wytłumaczyć jak dojechać do schroniska. Jak nie będę miała info w ciagu 2-3 godzin mój Darek spakuje do samochodu, jedną z moich suczek i zrobi jej po prostu wycieczkę, jak to robi zawsze. jak będzie kontakt - miejsce Megi będzie dla Vertera. Magda

Juz pisze do Lary

Posted

Wszystko załatwione :lol::multi: Verter dziś opuści schronisko :multi::loveu: umowa już przygotowana :) dziękuję Maszaberli, maciaszek, Jaszy, Oli, megii1 i jej Mężowi :multi::loveu:

Posted

Może tutaj mapka się otworzy (jeśli w ogóle jeszcze jest przydatna): Mapa Polski Targeo
Można jechać tak, jak na tej mapce albo tak, jak napisałam w smsach, czyli kolejnym zjazdem (w Strzelców Bytomskich).
Trzymam kciuki.
Gdyby mąż miał jakieś problemy niech dzwoni, postaram się odebrać, chociaż obiecać nie mogę bo do 21.00 jestem w pracy.

Tak, jak pisałam schronisko poinformowane i choć biuro zamknięte to wypisane papiery i Verter będą czekać :). Przy wejściu do schroniska jest dzwonek. Trzeba dzwonić do skutku, bo jest tylko jeden pracownik i może być akurat po drugiej stronie schronu...

Ależ to ekspresowa akcja... :)

Posted

__Lara napisał(a):
Wszystko załatwione :lol::multi: Verter dziś opuści schronisko :multi::loveu: umowa już przygotowana :) dziękuję Maszaberli, maciaszek, Jaszy, Oli, megii1 i jej Mężowi :multi::loveu:

Wiecie co, az mi sie lezka w oku zakrecila...

Dzisiaj moj Znajdek pojechal do nowego domu i teraz Verterek opuszcza schronisko, co za dzien cudow :loveu:

Posted

I kolejny problem na drodze... Mąż Pani Magdy będzie późno w Katowicach, szukam kogoś zmotoryzowanego kto by podjechał po Vertera do schronu i podwiózł go na trasę Panu między 21-22... i nikt narazie nie może albo nie ma auta :placz:

Posted

Pan będzie w Katowicach najwcześniej o 22.00. Będzie jechał od strony Oświęcimia. Bardzo prosił, żeby ktoś wziął Vertera ze schroniska i podrzucił mu gdzieś na trasę, bo kompletnie nie zna Katowic, boi się, że będzie kluczył po mieście, a jeszcze czekają go formalności w schronie i powrót do W-wy.
Ja nie mogę pomóc nawet w poszukiwaniach takiej osoby (chyba, że w kompie), bo jestem w pracy i już na mnie krzywo patrzą (szefowa musiała odbierać telefon, bo ja z panem rozmawiałam...). Pojechać po Vertera też nie mogę, bo kończę najwcześniej o 21.30 i pewnie nie dotelepałabym się tak szybko do schronu (autobusami). Poza tym nie jestem zmotoryzowana i nie dowiozłaby psiaka panu na trasę...
Kto może pomóc? Może ktoś spoza Katowic? Zwrócimy koszty przejazdu!

Posted

Dziewczyny a nawet ktos spoza dogo?
Nie macie nikogo z Waszych okolic kto wzialby psa na pare godzin?:-o

Jesli nie to niech Pan wjedzie do Katowic, az tak zle z dotarciem do miejsca? :roll:

Posted

maciaszek napisał(a):
Pan będzie przejeżdżał przez Katowice, ale chce zyskać na czasie, bo przed nim jeszcze długa droga za Warszawę.

Wiem ze to kawal drogi ale niestety chyba nie bedzie innego wyjscia:oops:

Posted

Maszaberla napisał(a):
Jesli nie to niech Pan wjedzie do Katowic, az tak zle z dotarciem do miejsca? :roll:
Pan będzie przejeżdżał przez Katowice, ale chce zyskać na czasie, bo przed nim jeszcze długa droga za Warszawę.

Posted

Nie przypominam sobie takiego przypadku,żeby hotel jechał po psa i wychodził tak na przeciw.Koszty podróży odpadają:crazyeye: Jest sobota i nikt nie może:crazyeye:?? tyle osób jest z Katowic:shake: zauważyłam ,że jak pomoc wychodzi po za pisanie na komputerze...jest ciężko:shake::roll:

Posted

Mi nie ma za co dziękować, Laro, niestety nie mamy samochodu ( mój TZ zdaje w lipcu egzamin na prawo jazdy...) nie zdążyłabym do schroniska, żeby go zabrać...
Ale cieszę się, że dobrze się skończyło.
Czekamy teraz na wieści, piękne zdjęcia i robimy zaraz potem całe mnóstwo ogłoszeń.
Proszę także o numer konta na PW.
Przeleję chociaż 30PLN.

Posted

Maszaberla napisał(a):
Wiem ze to kawal drogi ale niestety chyba nie bedzie innego wyjscia:oops:

No właśnie... ja też tak uważam, że np. do Centrum mógłby wjechać, bo co zrobić?

Posted

Cioteczki, co ja mam robić? :-( Klementynkaa nie odbiera, Gisic nie odbiera, JOMA poza Katowicami, Ola nie może, ihabe nie może, amikat ma zepsuty samochód... już nie wiem kogo mam poprosić???

Posted

A może jakieś osoby spoza Katowic? Może ktoś z pobliskich miast - Sosnowca, Chorzowa? Może rzeczywiście ktoś znajomy spoza dogo? Już sama nie wiem.
Wysłałam panu, na wszelki wypadek, sms z opisem dojazdu do schronu.
Kurcze... :shake: