Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, Havanka napisał:

Miałam zrobić bazarek na transport psa do Jaagi, ale Wiolhelm170 odpisała mi, ze opłaci całość. Wiolhelm, dziękujemy !

Dziekuję, że zgodziłaś się wczesniej go zrobić. Cieszę się, że psiak dostał szansę.

Załozyłam na szybciutko wątek, bo będę do soboty miała mało czasu, a wtedy on ma już przyjechać.

Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie!

Posted
35 minut temu, Jaaga napisał:

Dziekuję, że zgodziłaś się wczesniej go zrobić. Cieszę się, że psiak dostał szansę.

Załozyłam na szybciutko wątek, bo będę do soboty miała mało czasu, a wtedy on ma już przyjechać.

Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie!

Jest watus jest pieio cudny

zaraz pedze 

i zaraz poczaruje cos dla czarnulinka

do zobaczonka 

Posted
2 godziny temu, supergoga napisał:

Zapraszam na nasz całoroczny bazarek ksiązkowy - na leczenie m.in. zamojskich szczeniaków, ale także na nasze kociaki i psiaki w potrzebie. Codziennie nowe pozycje w atrakcyjnych cenach. Wielka prośba o udostępnianie tego bazarku.

https://www.facebook.com/groups/1214927698543421/

Zbiorkę udostępniłam, bazarek podrzucę jutro koleżance  na nasz profil. 

Posted
Dnia 6.10.2020 o 22:39, Havanka napisał:

Pięknie Ci dziękuję Eluś, poproszę Cię jeszcze o kolejne, nie daję już rady z ogłoszeniami, a jeszcze  gorzej - nie ma z nich odzewu. A tyle kotów czeka na ulicy:( serce-ruchomy-obrazek-0820.gif

Dnia 6.10.2020 o 18:30, wiolhelm170 napisał:

Oplace transport psa do Jaagi

To ogromna pomoc i piękny  gest, bardzo dziękuję w imieniu psa:)serce-ruchomy-obrazek-0820.gif

Posted

Mamy kolejne koty pod opieką, a adopcje stoją, nie jesteśmy w stanie pomagać kolejnym:(

Havanka - czy możesz pomóc i zrobić OLx dla tego kocurka Hiltona, ja zaraz zrobię na Warszawę?

Malec ma ok. 5 mies. test FIV+FeLV ujemny, odrobaczony; porzucony w okolicach ul. Szwedzkiej w Zamościu, obecnie w baaaardzo awaryjnym dT, dom stały bardzo potrzebny! Kocurek czyściutki, miziasty, zabawowy, kuwetkuje, widać, że był w domu; nic tylko kochać!

SAVE_20201008_225628.jpg

SAVE_20201009_095042.jpg

SAVE_20201009_095120.jpg

SAVE_20201009_123802.jpg

SAVE_20201009_123808.jpg

Posted

Dzisiaj dostaliśmy zgłoszenie o tych maluchach, pozostawione w starej, nieużywanej budzie w Zwierzyńcu:( W domach tymczasowych nie mamy już dawno miejsc, teraz brak też miejsc w lecznicy w Izbicy:(

IMG-20201009-WA0000.jpg

Posted

Na zamojskim Rynku przy restauracji Bohema od paru dni przebywa  ten kocurek, nie wiadomo czy się zagubił, porzucony czy jest kogoś ze Starówki...

received_389950382002745.jpeg

Posted

I jeszcze cieplutko zapraszam do robienia zakupów poprzez FaniMani i wspomagania naszych działań. Nowa książka albo ciepły kocyk to coś, co poprawia  humor w długie, ponure wieczory, a  robiąc jesienne zakupy, możesz nas wspierać w działaniu!

jesiennezakupy2(1).jpg

• Like 1
Posted
3 godziny temu, Tola napisał:

Mamy kolejne koty pod opieką, a adopcje stoją, nie jesteśmy w stanie pomagać kolejnym:(

Havanka - czy możesz pomóc i zrobić OLx dla tego kocurka Hiltona, ja zaraz zrobię na Warszawę?

Malec ma ok. 5 mies. test FIV+FeLV ujemny, odrobaczony; porzucony w okolicach ul. Szwedzkiej w Zamościu, obecnie w baaaardzo awaryjnym dT, dom stały bardzo potrzebny! Kocurek czyściutki, miziasty, zabawowy, kuwetkuje, widać, że był w domu; nic tylko kochać!

Ogłoszenie na Kraków już jest: https://www.olx.pl/oferta/kotek-hilton-szuka-przyjaznej-rodziny-na-stale-CID103-IDGSvAi.html

Posted
16 godzin temu, Tola napisał:

Dzisiaj dostaliśmy zgłoszenie o tych maluchach, pozostawione w starej, nieużywanej budzie w Zwierzyńcu:( W domach tymczasowych nie mamy już dawno miejsc, teraz brak też miejsc w lecznicy w Izbicy:(

IMG-20201009-WA0000.jpg

Kto pomoże kociaczkom? Ja biorę dwa buraski. Jest transport na jutro na Śląsk. Gdyby ktos się zaopiekował którymś, to dodatkowy może też zostać uratowany i załapac się na transport. Dla mamy z resztą maluchów nie ma niestety żadnej opcji :(

• Like 1
Posted
Dnia 6.10.2020 o 18:30, wiolhelm170 napisał:

Oplace transport psa do Jaagi

Chciałam potwierdzic, że wpłata 350 zł na transport jest na koncie. Zapłace dzis gotówką przy odbiorze psiaka. Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję!

• Like 1
Posted
Dnia 10.10.2020 o 11:07, Jaaga napisał:

Kto pomoże kociaczkom? Ja biorę dwa buraski. Jest transport na jutro na Śląsk. Gdyby ktos się zaopiekował którymś, to dodatkowy może też zostać uratowany i załapac się na transport. Dla mamy z resztą maluchów nie ma niestety żadnej opcji :(

Bardzo Ci Jaaga dziękuję, serce mi pęka jak widzę zdjęcia tych kocich maluszków ukrywających się w jakiś ruderach, zaroślach:( Niestety, jest ich ogromna ilość i tak źle jeszcze nigdy nie było - i z ilością porzuconych kociąt i z brakiem miejsca na ich zabezpieczenie :(

Tym bardziej cieszy szansa na życie dla tych 2; wiem, że kolejne dwa trafia do znajomych córki właściciela posesji. Miałam też dwa zapytania z FB, podałam nr tel do pana od kotów. Kotka zostanie u niego na stałe; dzisiaj TZ rozmawiał, kotka jest już zgłoszona na sterylizację.

Posted
Dnia 9.10.2020 o 21:33, Havanka napisał:

Bardzo dziękuję za OLx, miałam aż 4 zapytania z Krakowa:)

Kocurek chyba miał wielkie szczęście, bo już dzisiaj pojechał do domu w Warszawie:). Akcja była  błyskawiczna, Jo37 wczoraj pobiegła na wizytę, a dzisiaj rano trafił nam się transport do stolicy!

Może to zapoczątkowało kolejne adopcje, bo coś jakby drgnęło...

Dzisiaj miałam zapytanie z Krakowa o naszą szylkretkę Celinkę (Havanka - również bardzo dziękuję, w Warszawie kocia  nie podoba się).

A też dzisiaj z wizytą u p. Justyny w Mysłowicach była bardzo sympatyczna para - znalezli ogłoszenie naszych burasków na Katowice i przyjechali poznać Kłębka, ale w ostateczności wybrali nasza Nockę, a właściwe to ona wybrała ich;).

Nie wiem kto zrobił OLX na Katowice,  bardzo dziękuję, może następnym razem się uda:).

Tutaj ostanie zdjęcie - Esterka i Supełek

IMG-20201011-WA0000.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

No to Hilton miał prawdziwego farta ! Długo nie czekał na dom. Baaardzo się cieszę, ze mu sie udało. Moze w końcu ruszą adopcje kotów. Oby i pozostałym się udało.

• Like 1
Posted
7 minut temu, Havanka napisał:

No to Hilton miał prawdziwego farta ! Długo nie czekał na dom. Baaardzo się cieszę, ze mu sie udało. Moze w końcu ruszą adopcje kotów. Oby i pozostałym się udało.

Dostałam zdjęcie Hiltona z DS:)

SAVE_20201011_201535.jpg

• Upvote 2
Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Dostałam zdjęcie Hiltona z DS:)

Pełen luzik ! Zero stresu. Chyba domek mu się spodobał już na wejściu. To piękne imię przyniosło mu szczęście !

Posted
1 minutę temu, Havanka napisał:

Pełen luzik ! Zero stresu. Chyba domek mu się spodobał już na wejściu. To piękne imię przyniosło mu szczęście !

Tak, zero stresu. Pan Michał śmieje się, że powinien nazywać się Narcyz, bo  interesują go wszystkie lustra w domu - chodzi i się w nich przygląda;)

Posted
6 minut temu, Jo37 napisał:

Niestety imię nie zostanie.

Tak, próbowałam sobie przypomnieć nowe imię, ale niestety zapomniałam. 

J37 - jeszcze tutaj bardzo dziękuję  za wizytęserce-ruchomy-obrazek-0716.gif