Alaskan malamutte Posted June 12, 2017 Posted June 12, 2017 4 godziny temu, Tola napisał: Dzisiaj na spacerku spotkaliśmy p.Jolę z Bajeczką :) Tak to wyglądało :) Najpierw Florka ;) Sunieczki śliczne!!! I takie radosne!! 1 Quote
terra Posted June 13, 2017 Posted June 13, 2017 Chyba tak źle nie jest z tymi łapami, ale jeśli nawet wet dopatrzył się, że zbyt miękkie, to dobre jedzonko powinno sprawę załatwić. Cudne suńki, szczęściary :) Quote
Tola Posted June 15, 2017 Author Posted June 15, 2017 Dnia 13.06.2017 o 08:03, terra napisał: Chyba tak źle nie jest z tymi łapami, ale jeśli nawet wet dopatrzył się, że zbyt miękkie, to dobre jedzonko powinno sprawę załatwić. Cudne suńki, szczęściary :) Wet się dopatrzył, bo faktycznie wizualnie nie widać tego aż tak bardzo. Bajka już u siebie i nic nie powinno tego zmienić ;) A wczoraj do swojego nowego domu w Krakowie pojechała Walerka :) Quote
Tola Posted June 15, 2017 Author Posted June 15, 2017 Miejsce Walerki w DT nie pozostanie długo puste, bo już jutro przzyjeżdza bezdomna kotka Anielka z okolic Tomaszowa Lub. (obecnie u pani, która ją znalazła) Quote
elik Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 9 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Moje futrzaki kochane!! W taka pogodę to i zwierzaczki leniuchują :) Quote
elik Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 12 minut temu, Gabi79 napisał: Ten maluszek nie daje mi spokoju Faktycznie bidulinek okrutny :( Quote
Gabi79 Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 1 minutę temu, elik napisał: Faktycznie bidulinek okrutny :( Żal mi go bardzo. Miałam już nie szukać, nie angażować się, trochę odpocząć od Dogo, ale dzisiaj sobie tą bidę przypomniałam i nie potrafię o nim zapomnieć 1 Quote
Alaskan malamutte Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 9 minut temu, Gabi79 napisał: Żal mi go bardzo. Miałam już nie szukać, nie angażować się, trochę odpocząć od Dogo, ale dzisiaj sobie tą bidę przypomniałam i nie potrafię o nim zapomnieć Gabi, masz wielkie, wrażliwe serce!! To "dziadeczek"...a może tylko wygląda jak dziadeczek??? Jak będziemy z Tolą w schronisku, zapytamy o niego, poprosimy o sczytanie mikroczipa....tylko gdzie go zabrać??? Quote
Gabi79 Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Gabi, masz wielkie, wrażliwe serce!! To "dziadeczek"...a może tylko wygląda jak dziadeczek??? Jak będziemy z Tolą w schronisku, zapytamy o niego, poprosimy o sczytanie mikroczipa....tylko gdzie go zabrać??? To moje wielkie serce to istne przekleństwo dla mnie Quote
Gabi79 Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 Bajeczka i Floreczka przecudne!!! MÓJ TYP!!! Tolu, czy Bajeczka ma 100% zostaje w DS? Quote
mdk8 Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 7 godzin temu, Gabi79 napisał: To moje wielkie serce to istne przekleństwo dla mnie Gabi zapytaj może kikou będzie miała miejsce. Cudownie opiekuje się staruszkami i nie bierze dużo pieniędzy. Jest u niej kilku dogowych staruszków. Quote
Gabi79 Posted June 17, 2017 Posted June 17, 2017 6 minut temu, mdk8 napisał: Gabi zapytaj może kikou będzie miała miejsce. Cudownie opiekuje się staruszkami i nie bierze dużo pieniędzy. Jest u niej kilku dogowych staruszków. Dzięki, zapytam, jak tylko będę mieć pewność, że piesio nadal w schronisku. Quote
Tola Posted June 18, 2017 Author Posted June 18, 2017 14 godzin temu, Gabi79 napisał: Bajeczka i Floreczka przecudne!!! MÓJ TYP!!! Tolu, czy Bajeczka ma 100% zostaje w DS? Mój też:) Bajka zostaje :) Mam nadzieję, ze p. Jola nie ma już żadnych wątpliwości. Wiem, ze parę dni temu przyjechała z Krakowa córka p. Joli - była zachwycona sunią. Takim sposobem w jednym bloku zamieszkała Bajeczka i Zetka - nasz tymczas sprzed 2 lat :) 1 Quote
Tola Posted June 18, 2017 Author Posted June 18, 2017 Dostałam zdjęcia Walerki z DS w Krakowie. Pani Alicja - nasz DT mówi, ze Walerka to najbardziej przytulaśna kotka, jaka była pod jej opieką;) Pierwszego dnia w nowym domu wyszła z kontenerka i...zaczęła się ocierać o meble;) A ja bałam się, ze będzie stres ;) Quote
Tola Posted June 18, 2017 Author Posted June 18, 2017 Mam też 2 nowe zdjęcia Anielki, przywiezionej z okolic Tomaszowa Lub. - naszej nowej koteczki. Wrzucam więc te kolejne zdjęcia ( reszta parę postów wyżej) podstawowe info o koteczce, może ktoś pomoże z ogłoszeniami? OLX na Kraków już zrobiłam. Anielka ma ok. 1 - 1,5, jest bardzo drobna, niewielka. Jest wolna od FIV+FeLv, odrobaczona, korzysta z kuwety. Miała tez robione badanie krwi - wszystko ok. Można pisać, że już wysterylizowana, bo zabieg we wtorek. Kotka jest bardzo kontaktowa, kolejny przytulak;) Tutaj z rezydentką ;) Quote
Tola Posted June 18, 2017 Author Posted June 18, 2017 Dorzuciłam ddo postu wyżej jeszcze 2 nowe zdjęcia Anielki. Quote
Tola Posted June 20, 2017 Author Posted June 20, 2017 Mamy kolejnego kota - tym razem to ok. 2 miesięczny albinosek z niebieskimi oczkami- Kaj. Maluch został znaleziony na przystanku busów w Zamościu. Obecnie jest leczony (świerzbowiec). Kaj może mieć problemy ze słuchem, na razie to tylko sugestie wetki, DT obserwuje malca. Maluch ma miejsce w DT do 8 lipca, pilnie szukamy domu. Quote
Tyśka) Posted June 20, 2017 Posted June 20, 2017 Śliczny ten Kaj, mam słabość do białych kotów (jak białego psa bym mieć nie chciała, tak białe koty są dla mnie przefantastyczne). Eh, zaczął się totalny wysyp kociąt. Do wrocławskiego schronu trafiło 12 kociąt znalezionych w pudle. Totalne maluchy około 5tygodniowe... koszmar :( Quote
Tola Posted June 20, 2017 Author Posted June 20, 2017 1 minutę temu, Tyś(ka) napisał: Śliczny ten Kaj, mam słabość do białych kotów (jak białego psa bym mieć nie chciała, tak białe koty są dla mnie przefantastyczne). Eh, zaczął się totalny wysyp kociąt. Do wrocławskiego schronu trafiło 12 kociąt znalezionych w pudle. Totalne maluchy około 5tygodniowe... koszmar :( Wiem; wczoraj na terenie dawnych koszar tez znaleziono 5 maluchów w pudełku :( Tragedia:( Niestety tylko niektórym uda się pomoc:( Quote
Tyśka) Posted June 20, 2017 Posted June 20, 2017 No niestety, bezsilność jest straszna. Ale dzięki takim ludziom jak Ty te kilka kotów chociaż zazna lepszego życia. Quote
terra Posted June 21, 2017 Posted June 21, 2017 Brawo Walercia, dzielna koteczka. Anielkę i Kaja ogłoszę Quote
Tola Posted June 21, 2017 Author Posted June 21, 2017 Dnia 20.06.2017 o 17:13, Tyś(ka) napisał: No niestety, bezsilność jest straszna. Ale dzięki takim ludziom jak Ty te kilka kotów chociaż zazna lepszego życia. Tak, niemoc i brak możliwości pomocy potrzebującemu zwierzakowi jest straszna, wszyscy chyba tego doświadczyliśmy. Wszyscy tutaj pomagamy jak możemy, serce rośnie jak przegląda się wątki i czyta psie i kocie historie, zakończone wspaniałymi adopcjami. Jedni porzucają zwierzaki, zadają im ból - inni kochają, ratują, pomagają. Oby liczba tych pierwszych malała, a tych drugich rosła, to marzenie nas wszystkich. 10 godzin temu, terra napisał: Brawo Walercia, dzielna koteczka. Anielkę i Kaja ogłoszę Terra - ogromnie dziękuje :). Ja OLX juz zrobiłam. Quote
Recommended Posts