Tola Posted September 7, 2016 Author Posted September 7, 2016 To trzymamy kciuki za zdrowie ślicznej dziewczynki! Dzisiaj zabieg sterylizacji miała mimronkowa sunia dla anecik i jaśniejszy kudłacz - dziewczynka dla Anuli i Bogusik (drugi kudłacz to chłopak). Oba psy (kudłacze) zostały znalezione razem, nic więcej na razie nie wiem. Można już zastanawiać się nad transportem, (do Katowic może jechać p. Grzegorz, który wiózł teraz wszystkie psy); nie wiem czy jest szansa na zebranie pieniędzy na podróż kolejnych czworonogów, ale warto próbować! Quote
Bogusik Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 3 godziny temu, Tola napisał: To trzymamy kciuki za zdrowie ślicznej dziewczynki! Dzisiaj zabieg sterylizacji miała mimronkowa sunia dla anecik i jaśniejszy kudłacz - dziewczynka dla Anuli i Bogusik (drugi kudłacz to chłopak). Oba psy (kudłacze) zostały znalezione razem, nic więcej na razie nie wiem. Można już zastanawiać się nad transportem, (do Katowic może jechać p. Grzegorz, który wiózł teraz wszystkie psy); nie wiem czy jest szansa na zebranie pieniędzy na podróż kolejnych czworonogów, ale warto próbować! Czekamy na potwierdzenie transportu od szafirki 17,18. 09.16 i resztę ustaleń co do wydania psiaków bez zdjęcia psów.Jeszcze sprawa wyjaśnienia kudłacza co do kastracjii zgrania z anecik co do mimronkowatego maluszka.... Quote
Anecik Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 27 minut temu, Bogusik napisał: Czekamy na potwierdzenie transportu od szafirki 17,18. 09.16 i resztę ustaleń co do wydania psiaków bez zdjęcia psów.Jeszcze sprawa wyjaśnienia kudłacza co do kastracjii zgrania z anecik co do mimronkowatego maluszka.... Ja mam 17 (sobota) dniówkę od 8,00 do 20.00 i będę miała problem z odbiorem. Jak byłaby możliwość w niedzielę transportu to byłabym wdzięczna. Mimronka cudna ale te kudłacze to hoho...... Quote
Bogusik Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 17 minut temu, anecik napisał: Ja mam 17 (sobota) dniówkę od 8,00 do 20.00 i będę miała problem z odbiorem. Jak byłaby możliwość w niedzielę transportu to byłabym wdzięczna. Mimronka cudna ale te kudłacze to hoho...... anecik,sprawa transportu jest wstępnie dogrywana i będą utrudnienia,bo Tola na tydzień wyjeżdża.Mam info, że może zgodzi się koordynować całą akcją Alaskan malamutte :)Jak to wyjdzie to jest szansa,że reszta też :) Co do owych hoho...To właśnie mimronka wygląda super :) Z kudłaczami może być problem,bo tam zapewne dred,dreda goni i jjeszcze nie wiadomo co pod nimi się wyłoni...Miejmy nadzieję,że nie będzie aż tak źle ale wszystko bierzemy pod uwagę Quote
elik Posted September 8, 2016 Posted September 8, 2016 Wszystkie są pięniste i Mimronka i kudłacze, a najważniejsze, że szczęśliwe, bo już wkrótce opuszczą schron, choć jeszcze o tym nie wiedzą ! Quote
elik Posted September 8, 2016 Posted September 8, 2016 12 godzin temu, elik napisał: Tak :) Gruczoły kołodbytowe zostały oczyszczone,z ranki po sterylce wet odciągnął ropę ile się dało i założył sączek. Dostała pastylki na odrobaczenie (w trzech etapach) i zastrzyki z antybiotykiem i czymś jeszcze. Jutro ma być kontrola. Dokładniej opisze Ania, jak wejdzie na watek. A w oczekiwaniu na wieści z pierwszej ręki, kilka zdjęć jeszcze z tymczasu u mnie. 3 Quote
Tola Posted September 8, 2016 Author Posted September 8, 2016 Szczęściara Figunia cudnie wyszła na tych zdjęciach, niech jej się wiedzie jak najlepiej :) Quote
Tola Posted September 8, 2016 Author Posted September 8, 2016 22 godzin temu, Bogusik napisał: Czekamy na potwierdzenie transportu od szafirki 17,18. 09.16 i resztę ustaleń co do wydania psiaków bez zdjęcia psów.Jeszcze sprawa wyjaśnienia kudłacza co do kastracjii zgrania z anecik co do mimronkowatego maluszka.... 21 godzin temu, anecik napisał: Ja mam 17 (sobota) dniówkę od 8,00 do 20.00 i będę miała problem z odbiorem. Jak byłaby możliwość w niedzielę transportu to byłabym wdzięczna. Mimronka cudna ale te kudłacze to hoho...... 21 godzin temu, Bogusik napisał: anecik,sprawa transportu jest wstępnie dogrywana i będą utrudnienia,bo Tola na tydzień wyjeżdża.Mam info, że może zgodzi się koordynować całą akcją Alaskan malamutte :)Jak to wyjdzie to jest szansa,że reszta też :) Co do owych hoho...To właśnie mimronka wygląda super :) Z kudłaczami może być problem,bo tam zapewne dred,dreda goni i jjeszcze nie wiadomo co pod nimi się wyłoni...Miejmy nadzieję,że nie będzie aż tak źle ale wszystko bierzemy pod uwagę Kochane - suczki po sterylce, psiak ma mieć zabieg jutro i cała trojka może jechać, ale myślę, ze transport zorganizujemy dopiero po moim powrocie. Tak sobie pomyślałam, że teraz to będzie z tym ustalaniem terminu za duże zamieszanie, a nie chcę tego zostawiać na głowie Alaskan tym bardziej, ze już zostawiłam Dredzię. Przez ten tydzień spokojnie można poszukać funduszy na podroż ;), dograć termin, który będzie wszystkim pasował, a kierowca na pewno dostosuje się. Quote
Anula Posted September 8, 2016 Posted September 8, 2016 To okey,czekamy na Ciebie Tola,tym bardziej,że szafirka kilka dni jest w Szpitalu na obserwacji.Taką dostałam wiadomość. Quote
Tola Posted September 8, 2016 Author Posted September 8, 2016 Pozdrawiam cieplutko. Jeszcze pozdrowienia od Kajetanka vel Ariela z Warszawy - na zdjęciu z rezydentem Persilem ; 2 Quote
elik Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 7 godzin temu, Tola napisał: Pozdrawiam cieplutko. Jeszcze pozdrowienia od Kajetanka vel Ariela z Warszawy - na zdjęciu z rezydentem Persilem ; Ale się tulą do siebie :) Widać, że są w dobrej komitywie :) 8 godzin temu, Tola napisał: Szczęściara Figunia cudnie wyszła na tych zdjęciach, niech jej się wiedzie jak najlepiej :) Figunia jest bardzo ufna i otwarta. Bardzo potrzebuje obecności człowieka i jego pieszczot. W tym DS nigdy jej tego nie zabraknie :) Quote
terra Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 9 godzin temu, Tola napisał: Pozdrawiam cieplutko. Jeszcze pozdrowienia od Kajetanka vel Ariela z Warszawy - na zdjęciu z rezydentem Persilem ; Cudnie! Quote
Tyśka) Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 A jacie! Ale się dobrali :) Moje koty po pół roku od adopcji jeszcze się tak nie tulą, dopiero zaczynają obok siebie spać. Quote
Alaskan malamutte Posted September 10, 2016 Posted September 10, 2016 Alpinka lubi wszystko mieć na oku, dlatego najchętniej przebywa na wysokościach. Imię zobowiązuje 2 Quote
Havanka Posted September 11, 2016 Posted September 11, 2016 9 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Alpinka lubi wszystko mieć na oku, dlatego najchętniej przebywa na wysokościach. Imię zobowiązuje Nie dziwię się, bo oczy ma nieziemsko piękne ! Poza tym pięknie prezentuje się na każdym miejscu. 1 Quote
Anula Posted September 12, 2016 Posted September 12, 2016 Zapraszam do pomocy dla dwóch kudłaczy Alis i Destino. http://www.dogomania.com/forum/topic/336889-alis-i-destino-dwa-kudłacze-czekają-na-pomoc/ Quote
Tola Posted September 18, 2016 Author Posted September 18, 2016 O 12.09.2016 o 09:51, Anula napisał: Zapraszam do pomocy dla dwóch kudłaczy Alis i Destino. http://www.dogomania.com/forum/topic/336889-alis-i-destino-dwa-kudłacze-czekają-na-pomoc/ O 12.09.2016 o 12:48, anecik napisał: Ja też zapraszam na wątek Biegnę do piesiów napisać o transporcie ;), już niedługo opuszcza schron. A tutaj Biszkopcik w domu w Warszawie Quote
elik Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Tak ma i pojedzie do niego już w najbliższy piątek razem z kudłaczkami Bogusik i Anuli i mimronką anecik. Szczęśliwa czwórka Quote
Anecik Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Godzinę temu, elik napisał: Tak ma i pojedzie do niego już w najbliższy piątek razem z kudłaczkami Bogusik i Anuli i mimronką anecik. Szczęśliwa czwórka A ja się bardzo cieszę że poznam całą czwórkę :) 4 moje i 4 zamojskie.....ale czad :) Ciekawe czy się zamieszczę na kanapie hihihi 1 Quote
Anula Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Godzinę temu, anecik napisał: A ja się bardzo cieszę że poznam całą czwórkę :) 4 moje i 4 zamojskie.....ale czad :) Ciekawe czy się zamieszczę na kanapie hihihi anecik ale będziesz miała wyzwanie,wielki szacun dla Ciebie.Jestem ciekawa jak to będzie. Quote
Tola Posted September 19, 2016 Author Posted September 19, 2016 10 godzin temu, Anula napisał: anecik ale będziesz miała wyzwanie,wielki szacun dla Ciebie.Jestem ciekawa jak to będzie. Wszyscy jestesmy ciekawi, będziemy tutaj wyczekiwac wiadomości. Szacun dla anecik ale i dla jej mimronków - ze tez dają radę ;) Quote
Tola Posted September 19, 2016 Author Posted September 19, 2016 Kolejny porzucony kocurek Tycjanek - maluchem bawiły się dzieci na osiedlu - zawiązały mu skakankę wokół główki i tak ciągnęły po osiedlu. Maluch już bezpieczny w Dt pod Zamościem dzięki ogromnej pomocy Ewy (tej od Lusi ;) - szukamy domu. Quote
elik Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Teraz, Tola napisał: Kolejny porzucony kocurek Tycjanek - maluchem bawiły się dzieci na osiedlu - zawiązały mu skakankę wokół główki i tak ciągnęły po osiedlu. Maluch już bezpieczny w Dt pod Zamościem dzięki ogromnej pomocy Ewy (tej od Lusi ;) - szukamy domu. Dzieci, jak to dzieci, ale gdzie byli ich rodzice ???? Śliczny cudaczek :) Quote
Recommended Posts