AlfaLS Posted July 2, 2016 Posted July 2, 2016 Ostatnio ala123 szukała domu, choćby DT, dla ślicznej koteczki rudo-białej, która siedzi w klatce u wetki bo nie ma jej gdzie zabrać. Może ta kicia dla pani???? Quote
Tola Posted July 2, 2016 Author Posted July 2, 2016 10 godzin temu, terra napisał: Są białaczkowe koty które potrzebują domów, więc pan na pewno znajdzie towarzysza dla swojego kociaka. Jak kocia zdrowa to nie ma co ryzykować. Mam nadzieję,,że jak minie ten pierwszy czas wakacyjnego zauroczenia to i koteczki znajdą domki. Tolu, a te kolejne to gdzie są, może by je obfocić i mimo wszystko ogłaszać? Jak cudna dziopka z tej Trojeczki :) Te kolejne są niby zaopiekowane - tzn. dostają jedzenie, ale nie mają nic więcej, więc każde wolne miejsce na wagę złota :( Zaraz wrzucę zdjęcia, już nie mam śmiałości prosić o kolejne ogłoszenia, chociaż bardzo przydałyby się.:( 9 godzin temu, AlfaLS napisał: Ostatnio ala123 szukała domu, choćby DT, dla ślicznej koteczki rudo-białej, która siedzi w klatce u wetki bo nie ma jej gdzie zabrać. Może ta kicia dla pani???? To pan dzwonił - mogę przekazać kontakt, może faktycznie da się namówić... Quote
Tola Posted July 2, 2016 Author Posted July 2, 2016 Maluszek - Kajetanek - ok. 3 mies. - na razie nic przy nim nie robiliśmy, maluch u kobiety, która przygarnęła jego matkę - czekamy na miejsce... Quote
Tola Posted July 2, 2016 Author Posted July 2, 2016 Dzisiejszy nabytek - na nawet nie wiem, czy kocurek, czy kotka, znaleziony parę godz. temu na ulicy, mam czas do jutra na znalezienie mu jakiegoś miejsca (na razie u ludzi, którzy go znaleźli) :( Quote
Tola Posted July 2, 2016 Author Posted July 2, 2016 A to kociaki, o których pisałam jakiś czas temu - matka jednych zginęła pod kołami , druga kotka wyszła i już nie wróciła, a po niej też zostały maluchy (obie kotki były bezdomne) :( Wszystkie kociaki (12 ) wykarmiła kolejna dzielna, bezdomna koteczka; teraz szukamy domów dla malców no i muszę szykować miejsce i dla mamuśki :( Zdjęcia na razie tylko takie, koty sa 45 km od Zamościa :( Kocurek - ok. 6 tyg. Quote
Tola Posted July 2, 2016 Author Posted July 2, 2016 Koteczka - ok. 5 tyg. Kocurek - ok. 5 tyg. Koteczka ok. 5 tyg. Koteczka ok. 5 tyg. Quote
Alaskan malamutte Posted July 2, 2016 Posted July 2, 2016 53 minut temu, Tola napisał: mam czas do jutra na znalezienie mu jakiegoś miejsca Kotek śliczny!!!!Tolu, cały czas coś kombinuję... Quote
Tola Posted July 2, 2016 Author Posted July 2, 2016 9 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Kotek śliczny!!!!Tolu, cały czas coś kombinuję... Kombinuj kochana kombinuj, szkoda maluszka sieroty :( Quote
Poker Posted July 2, 2016 Posted July 2, 2016 We wrocławskim schronie też wysyp kociaków jakiego dawno nie było. A kicie śliczne, z trudem się hamuję,,żeby jakiegoś nie przygarnąć. Quote
Tola Posted July 3, 2016 Author Posted July 3, 2016 O 3.07.2016 o 06:39, terra napisał: Oczywiście ogłoszę koteczki Dziękuję bardzo. Maleństwo znalezione wczoraj to koteczka, wciąż szukamy miejsca Quote
terra Posted July 3, 2016 Posted July 3, 2016 Czy Kajetanek, ta kicia i kocurek http://www.dogomania.com/forum/uploads/monthly_2016_07/20160630_075852.jpg.9859752afb2a3af8d76fc156d7194002.jpg są z niebieskim? A ten ostatni to kto jest? Quote
Tola Posted July 3, 2016 Author Posted July 3, 2016 36 minut temu, terra napisał: Czy Kajetanek, ta kicia i kocurek są z niebieskim? A ten ostatni to kto jest? Kocurek http://www.dogomania.com/forum/uploads/monthly_2016_07/20160630_075852.jpg.9859752afb2a3af8d76fc156d7194002.jpg jest biało szary, kicia tez bardziej szara, Kajetnek niebiesko - szaro - biały. Na ostatnim zdjęciu jest mamka kociaków, ale jej jeszcze nie trzeba ogłaszać, czeka ja jeszcze sterylka. W następną niedzielę do swojego domu w Krakowie jedzie Maciejka z cmentarza - pan czekał na jej przyjazd prawie miesiąc, dzisiaj powiedział, ze przecież na dziecko też się czeka ;). terra - dziękuję za kolejny dom! Quote
Tola Posted July 3, 2016 Author Posted July 3, 2016 I jeszcze zamojska Trojka w domu w Krakowie :) To jeden z tych domów, o jakich marzymy tutaj na forum :) Dzisiaj rozmawiałam z p. Agnes - na sierpień umówiła już sterylkę koteczki, potrzebne będą kciuki. 1 Quote
Tola Posted July 3, 2016 Author Posted July 3, 2016 Piękny balkon Trojki i Zuzi Trudno uwierzyć - tak wyglądała Trojka u mnie w domu chwilę po znalezieniu Quote
Havanka Posted July 3, 2016 Posted July 3, 2016 Terra, przyjmij też ode mnie podziękowania ! Dzięki Tobie tyle kocich bezdomniaków ma już wspaniałe domy ! Za "chwilę" Maciejka skorzysta ze szczęśliwego ogłoszenia, zrobionego Twoją ręka. Trojeczka zmieniła się bardzo. Wyrosła na piękną kicię ! No i ma przyjaciółkę w podobnym kolorze. 2 Quote
terra Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 Tola, Havanka, aż się zawstydziłam tymi podziękowaniami. Przecież Wy robicie to samo i jeszcze więcej. A jak ogłoszenia działają to tym bardziej mnie to cieszy i jestem szczęśliwa. Kocham koty i gdyby nie rozsądek już cała gromadka byłaby u mnie. Trojeczka to teraz Troja :) Wypiękniała w tym swoim domku. Maciejka też rozkwitnie :) 2 Quote
Tola Posted July 5, 2016 Author Posted July 5, 2016 Przedstawiam kolejną koteczkę, wyrzuconą przedwczoraj na jednym z zamojskich osiedli, bawiły się nią dzieci w piaskownicy - maleńka Różyczka. Po wczorajszych, całodziennych poszukiwaniach miejsca dla koteczki przeze mnie i Alaskan - udało się uprosić p. Alicję(dt dla kotów, ale tylko w okresie zimowym) i mała jest już bezpieczna. Różyczka ma 9 tyg., waży 63 dag; wczoraj została odrobaczona, odpchlona (pchły jak czołgi), jest wolna od białaczki i FIV. Jest przemiłą koteczką, już zaczęła się bawić z rezydentką ;) Quote
terra Posted July 5, 2016 Posted July 5, 2016 Ojej, słodzizna, dobrze, że nikt jej nie skrzywdził. 1 Quote
Tola Posted July 8, 2016 Author Posted July 8, 2016 W sprawie kotów na razie cisza, nikt nie dzwoni. A my mamy dwie dziewczynki - suczki błąkały się ok. 1,5 miesiąca, prawdopodobnie mama i córcia, bo są bardzo ze sobą zżyte. Na razie są w takim awaryjnym dt, czeka je wizyta u weta i będę myślała co dalej, na razie nie mam pomysłu. Zdjęcia kiepskie, ale robione na szybko, wczoraj późnym wieczorem - ta czarna to młodziutka suczka, ok. roku, biała trochę starsza - wszystko okaze się u weta. Quote
elik Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 Wszystkich, którym leży na sercu dobro bezdomniaczków zapraszam na bazarek, z którego 35 % dochodu będzie przeznaczone dla Aschity. Każda forma uczestnictwa mile widziana :) Quote
Recommended Posts