Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zrobiłam wydarzenie na fb, ale żeby była pomoc konieczne jest dodawanie nowych zdjęć i obecność wielu osób.

https://www.facebook.com/events/688278087981877/

Kto ma konto na fb proszę bywać na wydarzeniu, pisać posty, zapraszać znajomych.

Tolu potrzeba więcej danych - ile mają tygodni, ile suczek, ile piesków itp. Przydałyby się zdjęcia pojedynczych psiaków.

Tolu, czy można podać konto Twojej organizacji do zbierania kasy na karmę i weta ?

Potrzeba więcej informacji o ich sytuacji. Na razie nie zapraszam znajomych, bo na dobrą sprawę niewiele wiadomo o tych psiaczkach.

Posted
8 minut temu, konfirm31 napisał:

Super, Elu :). Idę na wydarzenie i upubliczniam :)

Przydałoby się coś więcej napisać o rodzince, ale nie wiem co :(

Posted
3 minuty temu, konfirm31 napisał:

Nie bardzo wiem, na czym to polega?

Będziesz mogła edytować wydarzenie i zamieszczać wpisy.

Posted

Elu, Tolu Pani Małgosia z fb proponuje zabranie szczeniaków albo 6 do kojca wewnętrznego, albo całej 8 do kojca zewnętrznego. Mogą nawet przyjechać do Niej jutro - trzeba się spieszyć, bo miejsca w każdej chwili mogą zostać zajęte. Oczywiście, za transport, odrobaczanie, szczepienia - płaci gmina. Tam u Pani Małgosi, jest BDT, ale pomoc dla maluchów w postaci karmy i podkładów - mile widziana - i sądzę, że pomożemy.

W tej sytuacji, domu(hotelu)należy szukać tylko dla mamusi.

Pani Małgosia, powiedziała, żeby dzwonić do Niej jutro rano, na nr 502159114 i powołać się na rozmowę z Krystyną Nowak

Pani Małgosia ma serce ze złota - już raz mi pomogła ze szczeniakami makowskimi. Daje im serce, cudowną opiekę, znajduje najlepsze domy.

Nie chcę już o tej porze dzwonić do Toli, ale jutro rano zdzwońcie się i porozmawiajcie. 

Posted
6 minut temu, konfirm31 napisał:

Elu, Tolu Pani Małgosia z fb proponuje zabranie szczeniaków albo 6 do kojca wewnętrznego, albo całej 8 do kojca zewnętrznego. Mogą nawet przyjechać do Niej jutro - trzeba się spieszyć, bo miejsca w każdej chwili mogą zostać zajęte. Oczywiście, za transport, odrobaczanie, szczepienia - płaci gmina. Tam u Pani Małgosi, jest BDT, ale pomoc dla maluchów w postaci karmy i podkładów - mile widziana - i sądzę, że pomożemy.

W tej sytuacji, domu(hotelu)należy szukać tylko dla mamusi.

Pani Małgosia, powiedziała, żeby dzwonić do Niej jutro rano, na nr 502159114 i powołać się na rozmowę z Krystyną Nowak

Pani Małgosia ma serce ze złota - już raz mi pomogła ze szczeniakami makowskimi. Daje im serce, cudowna opieke, znajduje najlepsze domy.

Fantastyczna wiadomość. Konfirm31 to dla Ciebie

gif%2Bserce%2Bz%2Br%25C3%25B3%25C5%25BC.

Posted

Nie chcę już o tej porze dzwonić do Toli, ale jutro rano zdzwońcie się i porozmawiajcie. Mój telefon 692640604 . Oczywiście, jak szczeniorki juz pojadą do pani Małgosi(wygrały los na loterii), należy o tym napisać na wydarzeniu, a potem(nie znam się) śledzić ich losy i wspierać (karma, podkłady, ew leki  - jeśli trzeba), na wątku Pani Małgosi. Do ogarniecia, zostanie tylko sunia :)

Dobranoc :)

Posted

Ale się podziało :)

Do Toli trzeba byłoby dzwonić rano -przed szkołą. Super byłoby gdyby się udało z maluchami :) dzięki Dziewczyny, lecę na fb

Posted
7 minut temu, konfirm31 napisał:

Nie chcę już o tej porze dzwonić do Toli, ale jutro rano zdzwońcie się i porozmawiajcie. Mój telefon 692640604 . Oczywiście, jak szczeniorki juz pojadą do pani Małgosi(wygrały los na loterii), należy o tym napisać na wydarzeniu, a potem(nie znam się) śledzić ich losy i wspierać (karma, podkłady, ew leki  - jeśli trzeba), na wątku Pani Małgosi. Do ogarniecia, zostanie tylko sunia :)

Dobranoc :)

Masz rację jest już zbyt późno. Ale jutro to Ty zadzwoń do Toli :) Znasz temat dokładnie, a ja wcale :)

Napisałam już na fb o tej nowinie. Byłoby fantastycznie, gdyby udało się maluszkom załatwić to DT. Czy one są już samodzielne ?

Posted
2 minuty temu, anecik napisał:

Elu na fb zaprosić czyli udostępnić?

Udostępnij, to wydarzenie pojawi się na Twojej osi czasu i zaproś znajomych, to na wydarzeniu będzie więcej osób :)

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Udostępnij, to wydarzenie pojawi się na Twojej osi czasu i zaproś znajomych, to na wydarzeniu będzie więcej osób :)

No to udostępniłam :)

Posted
9 minut temu, elik napisał:

I zaproś znajomych :)

I zaprosiłam.

Nawet nie wiedziałam że jest taka funkcja :D Śmiechu warte ale ze mnie komputerowiec :)

Posted

Dzwoniłam dzisiaj rano o 7 do Toli. Powiedziałam w skrócie, co i jak i przekazałam telefon kontaktowy.

Teraz najważniejsze, to zorganizować błyskawiczny transport, bo wolne miejsca, nie będą czekać (może Pati -c?). Jak maluszki znajdą się u Pani Małgosi, trzeba będzie wyegzekwować od gminy kasę za transport, odrobaczanie i szczepienia. No i wspierać szczeniorki karmą, podkładami  i ew usługami leczniczymi (tfu, tfu).Wydarzenie na fb, można będzie prowadzić wspólnie z Panią Małgosią - będzie bardziej skuteczne

Posted
50 minut temu, konfirm31 napisał:

Dzwoniłam dzisiaj rano o 7 do Toli. Powiedziałam w skrócie, co i jak i przekazałam telefon kontaktowy.

Teraz najważniejsze, to zorganizować błyskawiczny transport, bo wolne miejsca, nie będą czekać (może Pati -c?). Jak maluszki znajdą się u Pani Małgosi, trzeba będzie wyegzekwować od gminy kasę za transport, odrobaczanie i szczepienia. No i wspierać szczeniorki karmą, podkładami  i ew usługami leczniczymi (tfu, tfu).Wydarzenie na fb, można będzie prowadzić wspólnie z Panią Małgosią - będzie bardziej skuteczne

Jeśli dobrze zrozumiałam Tolę, to transport i szczepienia maluszkom opłaci gmina. Bardzo dobrze byłoby, gdyby p. Małgosia włączyła się do wydarzenia na fb. Byłyby aktualne zdjęcia szczeniaków, co jest konieczne, aby były wpłaty.

Posted

Na fb jest osoba, która wyraziła chęć przyjęcia na DT 2 malców. Może warto wziąć pod uwagę dla 3 maluszków z budy, jeśli jeden z nich nie znajdzie DS do czasu rozłąki z mamcią - ja mogę przygarnąć na DT tylko 2 maluszki.

Karolina Ziaja Jeśli byłaby możliwość transportu do Opola to mogę dwa maluszki wziąć na DT w razie czego

Napisałam, że skontaktuje się dzisiaj.

Czekam na decyzję Toli w tej sprawie.

Posted

I ja też czekam. Pani Małgosia - również. Woli zabrać 4 szczeniaki, niż 8, szczególnie, że jakieś dwa maluchy spod Opola, maja do Niej przyjechać i nie wie jak zorganizować dla nich transport. A dwa z naszych, to chyba pod Opole mają pojechać? Jak zgrać to wszystko? Tolu, wiem, że już rozmawiałaś z Panią Małgosią - jakie decyzje?

Posted
Godzinę temu, konfirm31 napisał:

I ja też czekam. Pani Małgosia - również. Woli zabrać 4 szczeniaki, niż 8, szczególnie, że jakieś dwa maluchy spod Opola, maja do Niej przyjechać i nie wie jak zorganizować dla nich transport. A dwa z naszych, to chyba pod Opole mają pojechać? Jak zgrać to wszystko? Tolu, wiem, że już rozmawiałaś z Panią Małgosią - jakie decyzje?

A nie można tych spod Opola dać do Opola?  Takie luźne rozmyślania :D

Posted
2 godziny temu, anecik napisał:

A nie można tych spod Opola dać do Opola?  Takie luźne rozmyślania :D

Czy myślisz o sobie ? Przyjęłabyś te szczeniaczki z Opola ? Wtedy wszystkie 8 mogłoby jechać do P. Małgosi.

Pozostaje jeszcze otwarta sporawa suni :(

Co z biedaczką ? Co będzie biedna przeżywać jak nagle zostanie sama w dodatku z mlecznymi cycusiami :(