Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
31 minut temu, b-b napisał:

Aneta to...wymyślaczka ;)

To było w dobrym tego słowa znaczeniu :)

26 minut temu, anecik napisał:

Wymyślaczka, nie wymyslaczka ale jak Pan jest taki miły i raz na jakiś czas pojechałby do Zamościa, a mąż Hani odebrałby psiaki ode mnie to mamy połowę kosztów. Warto na przyszłość przemyśleć :)

Posted

Trochę humorków nie przeszkadza, wybaczysz jej http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Tym rożni się własny domek od schroniskowego boksu, ze mozna mieć humorkihttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

A Funia byłaby do tej pory weteranka w schronie zamojski, gdyby nie Ty!

Posted
6 minut temu, b-b napisał:

To było w dobrym tego słowa znaczeniu :)

No pewnie, wszystko to zbliza psiaki do wyjscia ze schronu i własnych domków

Posted

Dziękuję Tolu za telefon do p.Bogdana.Jak odpowiedział na mój apel w sprawie transportu Karinki i napisał,że gratis,to też nie chciałam wierzyć.Napisałam,że to chyba niemożliwe,że za darmo? Odpowiedział: Oczywiście, ze pomoc byłaby i będzie zawsze w gratisie. To jest bardziej misja niż chęć zarobku.

Kochani,cuda się zdarzają :) 

Posted
46 minut temu, Bogusik napisał:

Dziękuję Tolu za telefon do p.Bogdana.Jak odpowiedział na mój apel w sprawie transportu Karinki i napisał,że gratis,to też nie chciałam wierzyć.Napisałam,że to chyba niemożliwe,że za darmo? Odpowiedział: Oczywiście, ze pomoc byłaby i będzie zawsze w gratisie. To jest bardziej misja niż chęć zarobku.

Kochani,cuda się zdarzają :) 

P. Bogdan rzeczywiście jest Psiolubem. Nawet mamy 1 wspólnego znajomego na FB

Posted

Oby ta dobra passa dla zwierzaków trwała jak najdłużej i jak najwięcej takich ludzi jak pan Bogdan stawało na ich drodze do lepszego życia!

Posted

Codziennie zaglądam do Was, ale dzisiaj normalnie prawie spadłam z krzeseła! tu się jakieś czary dziejom ludziska! :)

Kibicuje Wam i trzymam kciuki za wszelakie działania, a P. Bogdana trzeba koniecznie sklonować ;)

Posted

Jutro jak tylko nic mi nie wyskoczy podjadę do schronu.

Tymczasem mam zgłoszenie o bezdomnych suczkach - ta mała pojedzie prawdopdobnie do anecik na DT

V__6991.thumb.jpeg.81cd45b0694918f2fbc7b

Na pomoc czeka suka z podrośniętymi  szczeniakami - wczoraj były 4, dzisiaj został już tylko  jeden - tez suczka :(

Matka i córka śpią w wykopanym w polu dołku, a u nas chłodno, pada :(

Dzwoniłam do Murki, na razie nie ma miejsca, może jak Kejla pojedzie do domu to coś się zwolni...

Ale tak dzisiaj rozmawiałam z anecik i uświadomiła mi, ze koszt za 2 suczki to 600 zł/mies. - kwota ogromna, żadnych deklaracji, nawet jak fundacja dopłaci do każdej dziewczyny  to nie damy rady utrzymać ich w hoteliku dłużej niż 2 miesiące :( :( :(

Suczki jak na razie mają cały czas pod górkę; nie są malutkie, bez specjalnej urody, czarne, czyżby od początku skazane na straszny los http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,029_Z8_orig.gif

Niedługo może  zacząć  się cieczka u młodszej....

Nie mogę przestać o nich myśleć, ale na razie nic nie przychodzi mi do głowy :( :(

Żeby chociaż znależć jakiś dom dla szczeniaka, byłoby łatwiej 

V__6644.thumb.JPG.21552e3cc5213ceb9c48ac

V__6B24.thumb.jpg.e813c94217204c37bfa767

Posted

Dzisiaj przywiezliśmy z TZ młodziutką 4 mies. koteczkę, od paru dni błąkała się przy ulicy.

Kotka dostał na imię Alicja, jest bardzo przytulasna, grzeczniutka; po przebadaniu, odrobaczeniu będziemy szukać jej nowego domu.

V__4119.jpg.fd6ad1f392a30515a8c536beaf08

V__C15E.jpg.358342f12126b86e16e06d4f1306

Posted
13 minut temu, Anula napisał:

.A nie pisałam,że dla Maurycego potrzebny jest czas.Śliczności. 

Święte słowa! Czas, spokój i cierpliwość. Coraz częściej leży na kanapie albo na dywanie, mruczy przy głaskaniu czy szczotkowaniu. Zasyczał na Kazana, ale już nie spakował się do walizki.. Z kuwetą też powoli ogarniamy sprawę.  

Kazan nie ma morderczych instynktów wobec Maurycego, nawet merda ogonem, interesuje go wyłącznie  kocie jedzonko  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,35_gV_orig.. I z tym musimy sobie jakoś poradzić...

Posted
21 minut temu, Tola napisał:

Spróbuję zawalczyć o lepszy los dla mamy i córci, załozę wątek :(

Też dam po 10 zł na każdą.

Posted
37 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Pomogę, dam po 20 zł stałej deklaracji na każdą dziewczynkę  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig.  

23 minut temu, anecik napisał:

Też dam po 10 zł na każdą.

Dziękuję kochane - juz wklejam link do wątku. Mam nadzieję, ze zdążymy...