Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie może być, żeby jedno dzieciątko samo zostało w schronie na terenie ogarniętym wojną, gdzie odgłosy wybuchów są codziennością. Umierałoby tam każdego dnia ze strachu i tęsknoty za mamą i rodzeństwem.  Niech i to maleństwo razem z całą rodziną przyjedzie do nas. Przyjmuję pod opiekę to psiątko.

Koszt pobytu szczeniaczka w hotelu u Jaaga wynosi 12,00 zł z karmą, czyli 360/372,00 zł miesięcznie . Mam deklaracje na kwotę 260,00 zł/m-c. Brakuje 112,00 zł. Bardzo proszę o szanse dla tego szczeniaczka. Zwracam sie z gorącą prośbą do deklarowiczów synka Żabki, aby w sytuacji, gdy synek Żabki ma opłacony hotel przez 6 m-cy, pomogli teraz temu dzieciakowi.

Martusiu bardzo proszę wklej zdjęcie tego maluszka, który nie miał jeszcze opiekuna, żebym wiedziała, które dzieciątko jest moje  💖   

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 23.07.2023 o 16:26, Mazowszanka13 napisał:

Ele, właśnie przelałam 15 zł na syna Żabki Rysia, ale jeśli jest na razie zabezpieczony to możesz je  przesunąć  na szczeniaczka.

Super  🙂 bardzo serdecznie dziękuję  🙂
W finansach lubię pełną jasność 🙂  Dlatego zapytam czy pozostawiasz tą deklarację dla szczeniaczka, czy tylko ta wpłata jest dla niego?  Pytam, żeby wiedzieć jaką kwotę deklaracji ma szczeniaczek 🙂 

Posted
Dnia 23.07.2023 o 10:36, sunnynight napisał:

W jakim wieku są te nasze szczeniorki?

Nie wiem, na filmiku widać, że mlodsze. Muszą jeszcze poczekać. Nie mam sumienia dociekać, ile dokladnie, bo tam praktycznie ponad setką szczeniąt zajmuje się jedna dziewczyna. Tania wozi psy, więc bywa chyba ok 2 dni tygodniowo, a tak żyje w trasie. Nie wyobraża sobie karmienia i sprzątania przy 100 szczeniaków. 

Posted
Dnia 23.07.2023 o 15:50, elik napisał:

Martusiu bardzo proszę wklej zdjęcie tego maluszka, który nie miał jeszcze opiekuna, żebym wiedziała, które dzieciątko jest moje  💖   

Marta jest na wsi i nie ma zasięgu. Elu, zdjęcia wszystkich są na poprzedniej stronie. To ten. Cieszę się,  że też dostał szansę 🥰

362046664_167762122981224_7174436717104941743_n.jpg.9336e0ae40e09b320c8fc3270388f67b.jpg

Posted

Dnia 23.07.2023 o 17:21, Jaaga napisał:

Marta jest na wsi i nie ma zasięgu. Elu, zdjęcia wszystkich są na poprzedniej stronie. To ten. Cieszę się,  że też dostał szansę 🥰

362046664_167762122981224_7174436717104941743_n.jpg.9336e0ae40e09b320c8fc3270388f67b.jpg

Wiem, rozmawiałam z Nią telefonicznie  🙂  Dzięki za zdjęcie  🙂  

Śliczny jest ten maluszek. 
Myślenice jak go nazwać.  Proszę podpowiedzcie  🙂 

Posted
Dnia 23.07.2023 o 17:27, elik napisał:

Kubuś?

• Like 3
Posted
Dnia 23.07.2023 o 17:27, elik napisał:

Julek albo Jonek :).

Posted
Dnia 23.07.2023 o 17:06, elik napisał:

Super  🙂 bardzo serdecznie dziękuję  🙂
W finansach lubię pełną jasność 🙂  Dlatego zapytam czy pozostawiasz tą deklarację dla szczeniaczka, czy tylko ta wpłata jest dla niego?  Pytam, żeby wiedzieć jaką kwotę deklaracji ma szczeniaczek 🙂 

Deklaruję jedną stałą, a Ty zadecyduj na którego psa.

• Like 1
Posted
Dnia 23.07.2023 o 18:37, Nesiowata napisał:

Kubuś?

Dnia 23.07.2023 o 18:56, Onaa napisał:

Julek albo Jonek :).

O rety, wszystkie trzy fajne 🙂   Które wybrać?

Posted
Dnia 23.07.2023 o 20:51, Mazowszanka13 napisał:

Deklaruję jedną stałą, a Ty zadecyduj na którego psa.

Serdeczne dzięki kochana Mazowszanko  😍  😘   Rysiu jest zabezpieczony na najbliższe 6 miesięcy, a maluszek dopiero zbiera na nowa drogę życia więc to jemu dedykuję Twoją deklarację.

480821145_dziki1.png.9c5e4900e6499a1b94d1f4c9772574f2.png

Posted
Dnia 23.07.2023 o 18:49, Nesiowata napisał:

A na jakie konto wpłaty dla małego?

Porozmawiam z Martusią.  W tej chwili jest sporo wpłat dedykowanych dla różnych psiaków i są prośby o następne. Wygodniej jest wpłacić na jakieś konto, niż zbierać i rozliczać się. Ja to rozumiem. Trzeba mieć wprawę, a poza tym zajmuje to sporo czasu. Ja już jestem z tym za pan brat i jeszcze jeden psiak nie zrobi mi różnicy. Ale jeśli Martusia podejmie się prowadzenia finansów jeszcze jednego psiaka, to wpłaty będą kierowane na konto Fundacji ZEA.

Posted
Dnia 23.07.2023 o 21:46, elik napisał:

Porozmawiam z Martusią.  W tej chwili jest sporo wpłat dedykowanych dla różnych psiaków i są prośby o następne. Wygodniej jest wpłacić na jakieś konto, niż zbierać i rozliczać się. Ja to rozumiem. Trzeba mieć wprawę, a poza tym zajmuje to sporo czasu. Ja już jestem z tym za pan brat i jeszcze jeden psiak nie zrobi mi różnicy. Ale jeśli Martusia podejmie się prowadzenia finansów jeszcze jednego psiaka, to wpłaty będą kierowane na konto Fundacji ZEA.

Mogę na wątku wpisywać na bieżąco wpłaty na konto Zea, ale każdy z psiaków i tak musi mieć swojego skarbnika, który będzie prowadził jego finanse na 1 stronie, więc chyba pozostawmy dowolność wpłacającym. Jeśli ktoś zechce wpłacać na konto fundacji - nie widzę przeszkód. A żeby było łatwie i nam i Jagnię, to  proponuję jeden wątek dla maluchów z postami wszystkich  opiekunek na 1 stronie, właśnie do osobnych rozliczeń.

Posted
Dnia 24.07.2023 o 18:37, Tola napisał:

Nasz koci maluszek był dzisiaj u wetki - jest lepiej, kocio je, zaczął się ruszać. Nadal ma wszoły😔

IMG-20230724-WA0013.jpg

IMG-20230724-WA0011.jpg

IMG-20230724-WA0008.jpg

IMG-20230724-WA0007.jpg

IMG-20230724-WA0006.jpg

Jakie cudeńko, oby szybciutko wyzdrowiał

Posted
Dnia 24.07.2023 o 18:33, Tola napisał:

Mogę na wątku wpisywać na bieżąco wpłaty na konto Zea, ale każdy z psiaków i tak musi mieć swojego skarbnika, który będzie prowadził jego finanse na 1 stronie, więc chyba pozostawmy dowolność wpłacającym. Jeśli ktoś zechce wpłacać na konto fundacji - nie widzę przeszkód. A żeby było łatwie i nam i Jagnię, to  proponuję jeden wątek dla maluchów z postami wszystkich  opiekunek na 1 stronie, właśnie do osobnych rozliczeń.

Mam nie za dobre doświadczenia z wpłatami na dwa różne konta. Jeśli więc możesz przyjmować wpłaty też dla mojego maluszka, to poproszę deklarujących pomoc dla mojego maluszka, o wpłacanie na konto Fundacji.

Dziękuję Martusiu  🙂  💗  

Posted

A żeby było łatwie i nam i Jagnię, to  proponuję jeden wątek dla maluchów z postami wszystkich  opiekunek na 1 stronie, właśnie do osobnych rozliczeń.

Zdecydowanie to bedzie dla mnie ułatwienie. Łatwiej wrzucać zdjecia, informacje i paragony, czy faktury. To 8 nadprogramowych psów,, już boimy się pracy przy nich, więc na pewno nie bedę miała czasu na bycie na różnych wątkach i śledzenie wszystkiego na bieżąco.  

Wszystkie szczeniaki na początek muszą być odrobaczone i zaszczepione, do tego musimy zrobić badania kału i przesiewowo testy giardia zaraz po przyjeździe. Nie ogarnę w gabinecie wet. tego osobno na 8 psów, więc wzięłabym fakturę na ZEA , a gdyby nie udało się zebrac środków, to bedziemy wpłacać swoją część, żeby z fundacyjnego konta do przychodni poszło jedno rozliczenie.

Oczywiście paragony od nas dla każdej opiekunki to już nie problem, tylko gdyby miała byc wystawiona faktura na Zea, to musze wiedziec pod koniec miesiąca.

Już normalnie mam tremę 😉

Posted

A żeby było łatwie i nam i Jagnię, to  proponuję jeden wątek dla maluchów z postami wszystkich  opiekunek na 1 stronie, właśnie do osobnych rozliczeń.

Świetny pomysł  🙂  Kto założy ten wspólny wątek?