Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 19.05.2022 o 22:13, Tola napisał:

Szymuś pojedzie w następnym tyg.

Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że w tym tygodniu.

Posted
Dnia 20.05.2022 o 16:39, elik napisał:

Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że w tym tygodniu.

Celowałam w środę 25, ale dzisiaj byłam u weta i moja sunia musi mieć operację we wtorek, więc Szymuś i Cudny wyjadą w piątek za tydzień 27-go.

• Like 2
Posted
Dnia 20.05.2022 o 17:16, Aska7 napisał:

Celowałam w środę 25, ale dzisiaj byłam u weta i moja sunia musi mieć operację we wtorek, więc Szymuś i Cudny wyjadą w piątek za tydzień 27-go.

Ojej  😞   Trzymam kciuki za sunię, żeby operacja się udała i żeby wszystko było ok.

• Like 1
Posted

Trzymajcie się obie, oby wszystko się udało!

Odezwę się w czwartek.

Posted
Dnia 21.05.2022 o 17:21, Aska7 napisał:

Samba u p. Joli

20220521_132026_resize_73.jpg

Czako u p. Ewy

Shila u mnie

Czakuś jeszcze raz ślicznie dziękuje cioci Aska7 za dowiezienie go do DT, mężowi Toli za zawiezienie do Murki a Murce za nocleg:). A teraz Czako melduje że wykąpany i najedzony idzie spać 🙂

Brak opisu.

• Like 7
Posted
Dnia 21.05.2022 o 21:51, Sara2011 napisał:

Czakuś jeszcze raz ślicznie dziękuje cioci Aska7 za dowiezienie go do DT, mężowi Toli za zawiezienie do Murki a Murce za nocleg:). A teraz Czako melduje że wykąpany i najedzony idzie spać 🙂

Brak opisu.

Pasuje do tej kanapy bardzo😀♥️

Posted

Trzymam kciuki za Twoją sunię Asiu.

• Like 1
Posted
Dnia 21.05.2022 o 22:40, Tola napisał:

Bardzo Ci dziękuję, zaraz zrobię na Katowice, może szybko znajdzie się jakiś dom, bo kolejny szczeniak w ogromnej potrzebie😥

IMG_20220521_132524.jpg

IMG_20220521_130923.jpg

IMG_20220521_130927.jpg

Jesli będziesz miała więcej zdjęć, to mogę też zrobić na Kraków.

Posted

Dzisiaj na kolejnej wizycie w lecznicy były kociaki z kk, ponownie zostały zważone, odrobaczone, odpchlone. Nadal stan jednego maluszka jest zły, nie przybył na wadze:(.

Wetka zaleca zabierać kociaki do DT i DS, bo w obecnym miejscu stan tych najmniejszych nie będzie się poprawiał.

Jak będzie możliwy  transport z Szymusiem i kudłaczem w piątek, to 3 z nich mogą pojechać do DT pod Wieliczkę.

Napisałam tez do kajtek, która oferowała pomoc, jutro zadzwonię do Gabi.

Kocie maluchy dzisiaj

Kotka 1

2.jpg

Kotka 2

kotka1.jpg

Kotka 3

3.jpg

Kotka 4

4.jpg

Kotka 5

5.jpg

Posted

Trzymam kciuki za Twoją sunię Asiu 🍀, żeby jak najszybciej wróciła do zdrowia i sił, podziwiam i dziękuję że wieziesz Shilunię tak daleko, ❤️.

A który Cudny to który piesek ?

Posted

Jaka słodka ta koteczka. Wygląda jak nasza Oliwka. Niestety, corka wlasnie ma egzaminy osmoklasisty, pisze mnóstwo kartkówek i sprawdzianów, wiec nie da rady zająć się małą. Ja z kolei nie mogę przy moich szczeniakach wziąć takiego chorusia, bo czekam na wyniki z Idexxu,  z czym przyjechal do nas kupiony yorczek. Odpadam wiec jako opieka dla niesamodzielnych chorych kociakow. Gdyby miały znalezione domy na Śląsku i mogly przyjechać z Szymkiem, to bez problemu mogę je krotko przetrzymać i wydać u siebie.

Posted

I tak wyglądają o niebo lepiej. czy one mają tylko KK czy może też lamblie i dlatego nie przybierają na wadze.

Tak było z naszą Kulką, KK i lamblie do pary . Umierała, dopiero kuracja przeciw lambliom postawiła ją na łapki.

• Upvote 1
Posted
Dnia 22.05.2022 o 11:59, Jaaga napisał:

Jaka słodka ta koteczka. Wygląda jak nasza Oliwka. Niestety, corka wlasnie ma egzaminy osmoklasisty, pisze mnóstwo kartkówek i sprawdzianów, wiec nie da rady zająć się małą. Ja z kolei nie mogę przy moich szczeniakach wziąć takiego chorusia, bo czekam na wyniki z Idexxu,  z czym przyjechal do nas kupiony yorczek. Odpadam wiec jako opieka dla niesamodzielnych chorych kociakow. Gdyby miały znalezione domy na Śląsku i mogly przyjechać z Szymkiem, to bez problemu mogę je krotko przetrzymać i wydać u siebie.

Bardzo szkoda, bo liczyłam na wyjazd 2 kociaków do Ciebie, nie mam więcej nikogo, kto w tak doskonały sposób zająłby się malcami, one wymagają  domowej opieki😢

Dnia 22.05.2022 o 12:47, Poker napisał:

I tak wyglądają o niebo lepiej. czy one mają tylko KK czy może też lamblie i dlatego nie przybierają na wadze.

Tak było z naszą Kulką, KK i lamblie do pary . Umierała, dopiero kuracja przeciw lambliom postawiła ją na łapki.

Poker, tylko ta jedna koteczka nie przybiera na wadze, reszta rośnie, zwłaszcza ten starszy miot, przykładem jest kotka nr 2 - jak pierwszy raz była w lecznicy ważyła 400g, wczoraj ponad 700g. Potrzebny jest Dt dla tego maleństwa i dla ostatniego szarego kocurka, też jest malutki😢

FB_IMG_1653217491488.jpg

FB_IMG_1653217501719.jpg

Posted

Kociątka w o wiele lepszym stanie. Jest nadzieja, że nie stracą wzroku.

To nie dwa różne, lecz jeden kotek.

Kocurek 3

8.jpg

Kocurek 4

9.jpg

Posted
Dnia 22.05.2022 o 13:13, elik napisał:

Kocurek 3

8.jpg

Kocurek 4

9.jpg

Tak, Elu, źle wstawiony jest kocurek nr 3, one są bardzo podobne, zaraz zmienię 

• Like 1
Posted
Dnia 22.05.2022 o 13:13, elik napisał:

Kocurek 3

8.jpg

Kocurek 4

9.jpg

To jest kocurek nr 3

FB_IMG_1653218680999.jpg

• Like 1