Tola Posted August 10, 2021 Author Posted August 10, 2021 21 godzin temu, elik napisał: A co bidulce dolega? Kotka ma spory ślinotok i sprawia wrażenie, jakby się podduszała:( Wczoraj rano TZ zawiózł ją do całodobowej lecznicy, weci orzekli, że kotka musi zostać na noc. Były robione badania, min. usg, nie znaleziono ciała obcego. Jutro dalszy ciąg badań. Bardzo się martwię:( Na jutro Hanka byłą umówiona na zabieg sterylizacji, został odłożony. Quote
elik Posted August 10, 2021 Posted August 10, 2021 5 minut temu, Tola napisał: Kotka ma spory ślinotok i sprawia wrażenie, jakby się podduszała:( Wczoraj rano TZ zawiózł ją do całodobowej lecznicy, weci orzekli, że kotka musi zostać na noc. Były robione badania, min. usg, nie znaleziono ciała obcego. Jutro dalszy ciąg badań. Bardzo się martwię:( Na jutro Hanka byłą umówiona na zabieg sterylizacji, został odłożony. Najgorsze są choroby, które trudno jest zdiagnozować 😞 Masz wielką pomoc w TZ-cie. Pewnie nawet nie wiesz, jak to dobrze, jak wygodnie, że nie trzeba robić podchodów. Wielkie uznanie dla Małżonka. 1 Quote
Jaaga Posted August 11, 2021 Posted August 11, 2021 12 godzin temu, Tola napisał: Kotka ma spory ślinotok i sprawia wrażenie, jakby się podduszała:( Wczoraj rano TZ zawiózł ją do całodobowej lecznicy, weci orzekli, że kotka musi zostać na noc. Były robione badania, min. usg, nie znaleziono ciała obcego. Jutro dalszy ciąg badań. Bardzo się martwię:( Na jutro Hanka byłą umówiona na zabieg sterylizacji, został odłożony. Nie zjadał jakiejś rośliny? Takie objawy są przy zatruciu roslinami własnie. Wystarcfzy czasem wymamlany kawalątek. Quote
Murka Posted August 11, 2021 Posted August 11, 2021 Badanie kały Negri kosztowało 120 zł, a lek na lamblie (Helmigal) 45 zł: Quote
Tola Posted August 11, 2021 Author Posted August 11, 2021 11 godzin temu, Jaaga napisał: Nie zjadał jakiejś rośliny? Takie objawy są przy zatruciu roslinami własnie. Wystarcfzy czasem wymamlany kawalątek. W pomieszczeniu nie ma żadnych roślin doniczkowych, więc to nie to:(. Dzisiaj pojawiła się gorączka, nadal nie ma diagnozy:( 7 godzin temu, Murka napisał: Badanie kały Negri kosztowało 120 zł, a lek na lamblie (Helmigal) 45 zł: Dziękuję za info, oby leki szybko pomogły. Nadal cisza w sprawie adopcji:( Quote
Tola Posted August 12, 2021 Author Posted August 12, 2021 W sobotę jestem umówiona na chwilę w schronisku, chcę dokładniej zobaczyć niewidomą sunię, bo tak naprawdę nie wiadomo, jakiej jest wielkości...Czy mam podpytać o jeszcze jakiegoś psa? Oczywiście to wszystko będzie możliwe, jak będzie p. Wiesław... Quote
Tola Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 Byłam dzisiaj w schronisku, porobiłam trochę zdjęć. Był p. Wiesław, więc trochę wypytałam o psy. W schronisku cisza, ani jednego auta, nawet psy jakby mniej szczekały... Chętnych na adopcje też dużo mniej, chyba wszędzie tak się dzieje w ostatnich 2 miesiącach:) Quote
Tola Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 U nas upały minęły, więc odbyło się trochę zabiegów, w boksach sporo nowych psów. Tutaj małe, bardzo przyjazne psiaki, od paru dni na wybiegu Quote
Tola Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 Noe suczki, być może siostry - wszystkie 3 zostały przywiezione z jednej posesji Quote
Tola Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 No i rezydenci - wychudzony staruszek i ten rudy z dredami wokół głowy to spokojne psy, od wielu lat w schronisku, Quote
Tola Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 "Agresor" Pręgus na swoim stałym miejscu:( Chudzielec i rudy z dredami chowają się przed słońcem Quote
Tola Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 Ostatni boks - w boksie są ci dwaj bracia i dziki Oli Quote
Tola Posted August 14, 2021 Author Posted August 14, 2021 Starsza, niewidoma suczka jest nadal zamknięta, wieku nie znam, bo nie była jeszcze w lecznicy. Jest niedużą suczką na krótkich łapkach, zdjęć niestey nie udało mi się zrobić, bo jest zamknięta. Bez problemu dałą sie wziąć p. Wiesławowi na ręce. Dla suni pojawiła się nadzieja - kochana Nesiowata chce ją zabrać do siebie. Zarezerwowałam suczkę, w poniedziałek mamy mieć informację, czy wet odstąpi od sterylki. 3 Quote
Nesiowata Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 Tak, chcę zabrać te biedaczkę do siebie. Tylko mam prośbę - czy mogę liczyć na ewentualną Waszą pomoc w opłaceniu weterynarza - jeśli taka będzie konieczność? Leczenie Nesi przetrzepało wszystkie moje kieszenie. A ta bieda chodzi za mną od chwili kiedy Tola wstawiła jej zdjęcie. Dziękuję Tolu! Mam nadzieję, że uda się jej wyjść na wolność. 10 Quote
Tyśka) Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 O matko!!! Byłoby wspaniale, gdyby Niewidoma trafiła do Nesiowatej. Quote
Nesiowata Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 14 minut temu, Tyśka) napisał: O matko!!! Byłoby wspaniale, gdyby Niewidoma trafiła do Nesiowatej. Mam nadzieję, że tak będzie. A kiedy - to już czas pokaże. Quote
Jaaga Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: wychudzony staruszek Jakbym chciała, żeby on też dostał szansę. Te kości miednicy wystają mu jak na zachudzonej krowie. Tym bardziej przykro mi, że wygląda jak Borys i co patrzę na niego, to mam przed oczami Borysa, kiedyk przyjechał; zaglodzony, z zanikiem mięśni. Borys to teraz byczek, a ten niknie w oczach. Zimy nie przeżyje 😞 Quote
Jaaga Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: Noe suczki, być może siostry - wszystkie 3 zostały przywiezione z jednej posesji Kremowa przypomina Dina, tylko na długich łapach. Nim było zainteresowanie, pewnie sunia też ekspresowo znalazłaby dom. Szara w typie sznaucerkowatym,również adopcyjna. Ta trzecia ma najgorzej, bo taka zwyczajna myszka. Quote
Recommended Posts