Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piszę jako posłaniec elficzkowa:

Elficzkowa ma do oddania syrop GenoMune ważny do grudnia 2017r. Jej kotka (która wczoraj odeszła za TM) zużyła niewiele syropu, więc może jakiemuś bedomniakowi się przyda.

Posted

Ależ Maurycy ma ogon ! Piękny, puszysty, wyczesany ! Zawsze się  zastanawiałam, czy kotom nie jest gorąco na kaloryferze, ale widać takie ciepełko nie przeszkadza Maurycemu. Ma wspaniałe legowisko na grzejniku. W zimie będzie jak znalazł !

Posted

Już chyba pisałam, ze Stokrotka ma super domek w Warszawie, ale nadal nie mam transportu :(

Bardzo dziękuję Jo37 za wizytę :)

A tutaj jeszcze mail  od Rodzinki Baldo:

Baldo ma się dobrze, jest zdrowy (wyniki ma wzorcowe), radosny, uwielbia bawić się z goldenką Leą i nowofunlandem naszych znajomych (obydwoje nie dają mu rady podczas biegania, Baldo potrafi ich kilkakrotnie obiec dookoła, a one nawet nie zorientują się o co chodzi :) ).

Uwielbia być tam gdzie my jesteśmy, nie jest typem samotnika.
Układa się zawsze w naszym towarzystwie.
Obserwuje mnie rano jak szykuję się do pracy, pilnuje jak robię makijaż czy myję włosy. Chociaż on sam specjalnie nie lubi wody. W te gorące dni nie chciał nawet zbytnio wchodzić do jeziora, a jak go kąpaliśmy w domu to nam zrobił potop szwedzki ;), jak on wyskoczył z tej wanny, jak on się otrzepał w przedpokoju ;P, nie mieliśmy z nim żadnych szans :), ale na szczęście mamy farbę satynową i nie było żadnego problemu, ale było wesoło :)

• Upvote 1
Posted

Dzisiaj przy garażu Tz znalazł małego, płaczącego  kociaka, wygladał na zadbanego. 

Poszukiwania właściciela na pobliskim osiedlu nic nie dały, więc zabraliśmy malucha do gabinetu wetki, skąd potem odebrała go Alaskan.

Na razie czekamy, może znajdzie się właściciel...

Mały dostał już nowe imię od Alaskan - Bellissimo

V__0065.jpg

V__3395.jpg

V__4397.jpg

V__7186.jpg

V__F8CD.jpg

Posted
O 27.09.2016 o 22:18, Gabi79 napisał:

Kto zgadnie, co to za przystojniak?

tofik.jpg

O 28.09.2016 o 06:31, elik napisał:

Pesteczka śliczna w pięknych szeleczkach   gif śmiejące serce.gif    a chłopaczka nie poznaję :(

O 28.09.2016 o 07:54, Gabi79 napisał:

Elu, chłopczyk to Toficzek z tego wątku

O 28.09.2016 o 08:44, anecik napisał:

Toficzek aleś wyrósł :)

O 28.09.2016 o 12:15, elik napisał:

O kurtka, zapomniałam, a przeca byłam na tym wątku skarbnikiem :)  Śliczny chłopak z tego Toficzka :)

O 28.09.2016 o 21:37, Havanka napisał:

Ja też nigdy bym nie zgadła, że to Tofik ! Zmienił się bardzo. Wyrósł na pięknego psa i śladu nie ma po schronie !

Pesteczka cudna, ani śladu bezdomności - ale ja kocham takie zdjęcia :)

A Toficzek wyrósł i jest jeszcze piękniejszy :)

Zamojskie psiaki dziękują kochanym Cioteczkom!

Posted

Ten kot uderzająco podobny jest do mojego Kurzyka. Niesamowite... z takim wyjątkiem, że mój to pan niedotykalski :))
Będę mu szczególnie kibicować, bo mam słabość do tak umaszczonych kotów - im więcej w kocie mojego Kurzyka, tym szybciej mi serce bije :)

Asiu, kotek jest u Ciebie, rozumiem? :)

Posted
14 godzin temu, Tyś napisał:

Ten kot uderzająco podobny jest do mojego Kurzyka. Niesamowite... z takim wyjątkiem, że mój to pan niedotykalski :))
Będę mu szczególnie kibicować, bo mam słabość do tak umaszczonych kotów - im więcej w kocie mojego Kurzyka, tym szybciej mi serce bije :)
:)
Asiu, kotek jest u Ciebie, rozumiem?

Kocurek był u znajomej Alaskan - niestety jutro wraca do gabinetu :(

Wczoraj wieczorem i  dzisiaj rano obeszliśmy z TZ całe osiedle - nikt nie szuka małego kociego cuda :(

Posted

Dzisiaj do swojego nowego domu w Warszawie pojechała mała Stokrotka - jej młodzi Państwo przyjechali po koteczkę osobiście, bo nie mogli się doczekać :)

14040212_1252216901496426_6278662807381590315_n.jpg

Posted

A ja dzisiaj odwiedziłam Różyczkę w domu tymczasowym - mała rośnie, a domu wciąż brak :(

Rożyczka jest pięknie umaszczona, chociaż nie na wszystkich zdjęciach udało się to uchwycić.

V__5454(3).jpg

P1230330.JPG

P1230332.JPG

P1230333.JPG

P1230335.JPG

Posted

Olinka wygląda wspaniale ! Gdyby to ostatnie zdjęcie było bardziej wyraźne, na pewno zrobiłoby furorę w ogłoszeniach Różyczki ! Powiedzenie "jak pies z kotem" ma w tym wypadku zupełnie odwrotne znaczenie .

Nowe zdjęcia kici, dodałam już do jej ogłoszeń. Oby się w końcu udało !

Posted
1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

Alpinka jak zwykle na wysokościach!!

20161004_223124.jpg

20161004_223203.jpg

Ależ ona ma piękny pyszczek  :)  I jakie OCZY  :)

Czy możesz zdradzić tajemnicę kiedy wybieracie się z Tolą do schronu ?