Tyśka) Posted September 29, 2016 Posted September 29, 2016 Piszę jako posłaniec elficzkowa: Elficzkowa ma do oddania syrop GenoMune ważny do grudnia 2017r. Jej kotka (która wczoraj odeszła za TM) zużyła niewiele syropu, więc może jakiemuś bedomniakowi się przyda. Quote
Havanka Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 Ależ Maurycy ma ogon ! Piękny, puszysty, wyczesany ! Zawsze się zastanawiałam, czy kotom nie jest gorąco na kaloryferze, ale widać takie ciepełko nie przeszkadza Maurycemu. Ma wspaniałe legowisko na grzejniku. W zimie będzie jak znalazł ! Quote
Tola Posted October 1, 2016 Author Posted October 1, 2016 Już chyba pisałam, ze Stokrotka ma super domek w Warszawie, ale nadal nie mam transportu :( Bardzo dziękuję Jo37 za wizytę :) A tutaj jeszcze mail od Rodzinki Baldo: Baldo ma się dobrze, jest zdrowy (wyniki ma wzorcowe), radosny, uwielbia bawić się z goldenką Leą i nowofunlandem naszych znajomych (obydwoje nie dają mu rady podczas biegania, Baldo potrafi ich kilkakrotnie obiec dookoła, a one nawet nie zorientują się o co chodzi :) ).Uwielbia być tam gdzie my jesteśmy, nie jest typem samotnika.Układa się zawsze w naszym towarzystwie.Obserwuje mnie rano jak szykuję się do pracy, pilnuje jak robię makijaż czy myję włosy. Chociaż on sam specjalnie nie lubi wody. W te gorące dni nie chciał nawet zbytnio wchodzić do jeziora, a jak go kąpaliśmy w domu to nam zrobił potop szwedzki ;), jak on wyskoczył z tej wanny, jak on się otrzepał w przedpokoju ;P, nie mieliśmy z nim żadnych szans :), ale na szczęście mamy farbę satynową i nie było żadnego problemu, ale było wesoło :) 1 Quote
konfirm31 Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 Wspaniałe wieści o Baldo. Ogromnie się cieszę :))) Quote
Tola Posted October 1, 2016 Author Posted October 1, 2016 4 minuty temu, konfirm31 napisał: Wspaniałe wieści o Baldo. Ogromnie się cieszę :))) Na poprzedniej stronie są zdjęcia ;) Quote
konfirm31 Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 Dzieki. Wróciłam i zobaczyłam. Jeszcze bardziej się cieszę. Ze szczęścia Ashity, też :))) Quote
Tola Posted October 1, 2016 Author Posted October 1, 2016 Dzisiaj przy garażu Tz znalazł małego, płaczącego kociaka, wygladał na zadbanego. Poszukiwania właściciela na pobliskim osiedlu nic nie dały, więc zabraliśmy malucha do gabinetu wetki, skąd potem odebrała go Alaskan. Na razie czekamy, może znajdzie się właściciel... Mały dostał już nowe imię od Alaskan - Bellissimo Quote
Tola Posted October 1, 2016 Author Posted October 1, 2016 O 27.09.2016 o 22:18, Gabi79 napisał: Kto zgadnie, co to za przystojniak? O 28.09.2016 o 06:31, elik napisał: Pesteczka śliczna w pięknych szeleczkach a chłopaczka nie poznaję :( O 28.09.2016 o 07:54, Gabi79 napisał: Elu, chłopczyk to Toficzek z tego wątku O 28.09.2016 o 08:44, anecik napisał: Toficzek aleś wyrósł :) O 28.09.2016 o 12:15, elik napisał: O kurtka, zapomniałam, a przeca byłam na tym wątku skarbnikiem :) Śliczny chłopak z tego Toficzka :) O 28.09.2016 o 21:37, Havanka napisał: Ja też nigdy bym nie zgadła, że to Tofik ! Zmienił się bardzo. Wyrósł na pięknego psa i śladu nie ma po schronie ! Pesteczka cudna, ani śladu bezdomności - ale ja kocham takie zdjęcia :) A Toficzek wyrósł i jest jeszcze piękniejszy :) Zamojskie psiaki dziękują kochanym Cioteczkom! Quote
Alaskan malamutte Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 1 godzinę temu, terra napisał: Ogon Maurycego jak połowa kota :) terra, on nabiera cały puszystości, ale rzeczywiscie, ogon ma imponujący. Poza tym pięknie się wybarwił na czarno, no po prostu cudo kot Quote
Alaskan malamutte Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 44 minut temu, Tola napisał: Mały dostał już nowe imię od Alaskan - Bellissimo Kotek jest cudowny, przytulaśny, taki nakolankowy. Będzie długowłosy, ogonek już jest puszysty. Niestety, domek o niego nie dbał, bo był mega zarobaczony Quote
Tyśka) Posted October 1, 2016 Posted October 1, 2016 Ten kot uderzająco podobny jest do mojego Kurzyka. Niesamowite... z takim wyjątkiem, że mój to pan niedotykalski :)) Będę mu szczególnie kibicować, bo mam słabość do tak umaszczonych kotów - im więcej w kocie mojego Kurzyka, tym szybciej mi serce bije :) Asiu, kotek jest u Ciebie, rozumiem? :) Quote
terra Posted October 2, 2016 Posted October 2, 2016 No, cudny ten Bellissimo, nie mógł dostać innego imienia :) Mnie on trochę do norweskiego leśnego podobny, może być mix. Quote
Tola Posted October 2, 2016 Author Posted October 2, 2016 14 godzin temu, Tyś napisał: Ten kot uderzająco podobny jest do mojego Kurzyka. Niesamowite... z takim wyjątkiem, że mój to pan niedotykalski :)) Będę mu szczególnie kibicować, bo mam słabość do tak umaszczonych kotów - im więcej w kocie mojego Kurzyka, tym szybciej mi serce bije :) :)Asiu, kotek jest u Ciebie, rozumiem? Kocurek był u znajomej Alaskan - niestety jutro wraca do gabinetu :( Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano obeszliśmy z TZ całe osiedle - nikt nie szuka małego kociego cuda :( Quote
Tyśka) Posted October 2, 2016 Posted October 2, 2016 Biedne kocię :(. Choć ze swoją urodą, ludzie pewnie się będą o niego dobijać. Quote
Tola Posted October 2, 2016 Author Posted October 2, 2016 Dzisiaj do swojego nowego domu w Warszawie pojechała mała Stokrotka - jej młodzi Państwo przyjechali po koteczkę osobiście, bo nie mogli się doczekać :) Quote
Tola Posted October 2, 2016 Author Posted October 2, 2016 A ja dzisiaj odwiedziłam Różyczkę w domu tymczasowym - mała rośnie, a domu wciąż brak :( Rożyczka jest pięknie umaszczona, chociaż nie na wszystkich zdjęciach udało się to uchwycić. Quote
Tola Posted October 2, 2016 Author Posted October 2, 2016 i jeszcze Olinka zabrana z zamojskiego schroniska do hoteliku Murki w 2012 roku - obecnie koleżanka Różyczki ;) 1 Quote
Havanka Posted October 2, 2016 Posted October 2, 2016 Olinka wygląda wspaniale ! Gdyby to ostatnie zdjęcie było bardziej wyraźne, na pewno zrobiłoby furorę w ogłoszeniach Różyczki ! Powiedzenie "jak pies z kotem" ma w tym wypadku zupełnie odwrotne znaczenie . Nowe zdjęcia kici, dodałam już do jej ogłoszeń. Oby się w końcu udało ! Quote
Alaskan malamutte Posted October 3, 2016 Posted October 3, 2016 O 2.10.2016 o 12:16, Tola napisał: Kocurek był u znajomej Alaskan - niestety jutro wraca do gabinetu :( Na razie nie wrócił, nadal jest u znajomej. Kciuki bardzo potrzebne. Quote
Bogusik Posted October 3, 2016 Posted October 3, 2016 Piękne,wspaniałe i niesamowite cudeńka! :) Quote
Bogusik Posted October 3, 2016 Posted October 3, 2016 3 godziny temu, Alaskan malamutte napisał: Na razie nie wrócił, nadal jest u znajomej. Kciuki bardzo potrzebne. Mocno zaciskam i mam nadzieję,że będzie dobrze.... Quote
Alaskan malamutte Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 Alpinka jak zwykle na wysokościach!! Quote
elik Posted October 4, 2016 Posted October 4, 2016 1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał: Alpinka jak zwykle na wysokościach!! Ależ ona ma piękny pyszczek :) I jakie OCZY :) Czy możesz zdradzić tajemnicę kiedy wybieracie się z Tolą do schronu ? Quote
Recommended Posts