Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczeniorki były u weta -  zostały odrobaczone, będą odpchlone (a jest co), bo najpierw trzeba je wykąpać.

Potem TZ odwiózł je do DT Karmelki. Zdjęć nie mogłam zrobić, bo maluchy wymiotowały w drodze, bardzo się zabrudziły.

Ale DT Karmelki na pewno pokaże nam sunie:)

Posted
30 minut temu, Jaaga napisał:

Jakie to maleństwo wystające z budy :( 

No właśnie:(

Tam wszystkie w potrzebie, ale faktycznie, ten szczeniaczek najmniejszy:(

Posted
10 minut temu, Tola napisał:

Ma być darmowy transport 10 lutego do Wrocławia.Może ktoś dał by radę i pomógł w kosztach utrzymania trzeciej siostrzyczki?

Przepraszam bardzo, nie śledziłam wątku, zabrakło czasu, czy jest ktoś, kto zdecydowałby się przygarnąć sunię i szuka wsparcia finansowego? Jeśli tak, to deklaruję 20,00 zł miesięcznie i uwzględnianie w bazarkach.

Posted

Kolejna bardzo dobra informacja  - Bronia ma dom,  wspaniały dom:)

Blok, parter (Bronia ma króciutkie łapinki), rodzina dwupokoleniowa, bez dzieci. Stracili właśnie pieska, zabranego 14 lat temu z Palucha

Z panią bardzo dobrze mi się rozmawiało - świadoma, emptyczna, Bronia zawsze będzie miała kogoś w domu.

Pani przyjedzie  po malutką w środę:)

• Like 3
Posted
36 minut temu, elik napisał:

Przepraszam bardzo, nie śledziłam wątku, zabrakło czasu, czy jest ktoś, kto zdecydowałby się przygarnąć sunię i szuka wsparcia finansowego? Jeśli tak, to deklaruję 20,00 zł miesięcznie i uwzględnianie w bazarkach.

Ja pytałam o osobę, która mogłaby wziąć pod swoje skrzydła maluszkę - do DT albo do hoteliku...

U nas teraz 3 dorosłe suczki z tej interwencji, 3 szczeniaki w lecznicy i teraz te 2 w Dt Karmelki...

Nie wiem, co Bogusik miała na myśli, na pewno napisze.

Posted
5 minut temu, Tola napisał:

Ja pytałam o osobę, która mogłaby wziąć pod swoje skrzydła maluszkę - do DT albo do hoteliku...

U nas teraz 3 dorosłe suczki z tej interwencji, 3 szczeniaki w lecznicy i teraz te 2 w Dt Karmelki...

Nie wiem, co Bogusik miała na myśli, na pewno napisze.

Niestety z różnych powodów na razie nie mogę opiekować się więcej niż jedną sunią, a już mam pod opieką Lunę po ciężkiej operacji ze sterylką na karku. Dopóki nie znajdę jej domu mogę jedynie wspierać finansowo psiaki, którymi ktoś się zajmuje.

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Niestety z różnych powodów na razie nie mogę opiekować się więcej niż jedną sunią, a już mam pod opieką Lunę po ciężkiej operacji ze sterylką na karku. Dopóki nie znajdę jej domu mogę jedynie wspierać finansowo psiaki, którymi ktoś się zajmuje.

Rozumiem Elu, zobaczymy jak to dalej będzie.

Bardzo dziękuję w imieniu suni za oferowaną pomoc:)

dziekuje-ruchomy-obrazek-0035

Najważniejsze, ze dziewczynka jest poza schroniskiem!

Posted
1 godzinę temu, Havanka napisał:

Przypuszczam, że takie maluszki w miarę szybko znajdą domy. Zadeklaruję 30 zł przez 3 miesiące. Mam nadzieję, ze w tym czasie sunia znajdzie domek. Pomogę też w ogłoszeniach.

To mamy już 50 zł ...

Bardzo Elu dziękuję w imieniu dziewczynki:)

Zobaczymy, może ktoś zechce wziąć małą pod swoja opiekę z tymi deklaracjami...

Posted
5 minut temu, Tola napisał:

To mamy już 50 zł ...

Dorzucę też 20 zetów od "mojej Agnieszki" :) to razem już 7 dyszek.

Posted

Przypuszczam, że takie maluszki w miarę szybko znajdą domy. Zadeklaruję 30 zł przez 3 miesiące. Mam nadzieję, ze w tym czasie sunia znajdzie domek. Pomogę też w ogłoszeniach.

56 minut temu, elik napisał:

11 minut temu, elik napisał:

8 minut temu, magenka1 napisał:

20 zł stałej dla szczeniaczka

To jest już 90 złociszów.

Kto dołoży do szansy na lepsze życie kolejnej szczeniorki ???

Posted
23 minuty temu, Tola napisał:

To mamy już 50 zł ...

Martuniu czy Fundacja będzie w stanie zakupić dla maluszków puszki Animonda junior?

17 minut temu, elik napisał:

13 minut temu, magenka1 napisał:

Dziewczyny jesteście naprawdę bardzo kochana! :) Biję się ciągle z myślami dotyczącymi tej trzeciej suni....Mamy jeszcze w hoteliku Czesterka na utrzymaniu,którego czeka jeszcze kastracja.....Może Anula mnie nie zabije za tą decyzję ale inaczej nie mogę i zabieramy trzy czarne siostrzyczki.Warunkiem jednak jest zakup karmy.Hanię zapytałam i myślę,że się zgodzi :) Może jeszcze się ktoś ulituje i coś zadeklaruje...?

• Like 1
Posted
6 minut temu, Bogusik napisał:

.Może Anula mnie nie zabije za tą decyzję ale inaczej nie mogę i zabieramy trzy czarne siostrzyczki.Warunkiem jednak jest zakup karmy.Hanię zapytałam i myślę,że się zgodzi :) Może jeszcze się ktoś ulituje i coś zadeklaruje...?

1945630223_buziaczki4.gif.b8bf570cfc9b93b2655cf133d1012772.gif  brawo.jpg.2f3800ce8b994eaf796f6296f0dedc06.jpg   1482787498_ok3.jpg.f86e3bcfa38200cd7580d6453886f50e.jpg

Posted
41 minut temu, magenka1 napisał:

Pięknie dziękuję w imieniu szczeniaczki:)

28 minut temu, Bogusik napisał:

Martuniu czy Fundacja będzie w stanie zakupić dla maluszków puszki Animonda junior?

Dziewczyny jesteście naprawdę bardzo kochana! :) Biję się ciągle z myślami dotyczącymi tej trzeciej suni....Mamy jeszcze w hoteliku Czesterka na utrzymaniu,którego czeka jeszcze kastracja.....Może Anula mnie nie zabije za tą decyzję ale inaczej nie mogę i zabieramy trzy czarne siostrzyczki.Warunkiem jednak jest zakup karmy.Hanię zapytałam i myślę,że się zgodzi :) Może jeszcze się ktoś ulituje i coś zadeklaruje...?

Bogusiu - tak jak zawsze - szafirka zamówi, a my pokryjemy koszt:)

Posted
24 minuty temu, Bogusik napisał:

taniec-emotikon-ruchomy-obrazek-0062

Anula, Bogusik  - pięknie dziękuję za te 3 psie życiakwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0069

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:
taniec-emotikon-ruchomy-obrazek-0062

Anula, Bogusik  - pięknie dziękuję za te 3 psie życiakwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0069

Tolu, możesz pokazać tu zdjęcia tych 3 suniek ?

Posted
8 minut temu, elik napisał:

Tolu, możesz pokazać tu zdjęcia tych 3 suniek ?

Elu - na razie tylko to ze schroniska

Dzisiaj zabralismy też tą puchata po lewej, jasną...

Wszystkie są teraz u DT Karmelki...

eba1d34b1ac05693med.jpg

Posted

Wydawało mi się, że ktoś wspominał o tej wystawiającej główkę z budy, ale każda z nich zasługuje na dom więc nie ważne która, ważne żeby jak najwięcej.

Posted

Wydawało mi się, że ktoś wspominał o tej wystawiającej główkę z budy, ale każda z nich zasługuje na dom więc nie ważne która, ważne żeby jak najwięcej.

To ja Elu. Dopiero zobaczyłam zdjęcie i to maleństwo w budzie. Bardzo mi jej żal. Środek zimy, a ona taka drobinka w schroniskowej budzie.